canım, diyetisyene gidip liste alabilirsin, ama ben daha önce yasaklarla dolu diyetler yaparak 3 kere 10 kilo verdim ve her seferinde fazlasıyle kilo aldım. forumu incelersen eğer, en önemli şeyin sağlıklı beslenmek ve spor olduğunu göreceksin, zeytin yağlı yemek çok masum gibi gelebilir ama ondan 2 tabak yersen kilo alabilirsin. mesela. özellikle diyet başarı öykülerini oku. özellikle 42 kilo veren bayanın hikayesi çok iyi.
bazı önemli noktalar var kendince bi beslenme programı düzenle 3 ana öğün 3 ara öğün olarak, beyaz ekmek ve undan uzak dur, kepekli ekmek, kepekli undan yapılmış makarna vs kullanabilirsin. doyana kadar değil tadımlık yemeyi öğren ara öğünlerde mevyeye ağırlık ver
gerçekten 6 öğün yemeyi başarırsan ve sporla desteklersen kilo verdiğini göreceksin. kola vs. gazlı içecekle, çkolata kızartma vs bunları yemiyoruz. ama yasaklamıyoruz da tadımlık 1 ısırık mesela olabilir(göz hakkı hesabı)
bi öğünde çok yersen ogün daha çok spor yaparak dengele, belki çabuk kilo veremezsin ama verdiğin kiloyu da bir daha geri almazsın. bunları hayatın boyunca yapacağın şekilde yapmalısın.. burda paylaşırsan arkadaşlar yardımcı oluyro zaten