60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

öyle deme tatlım yaaa... :çok üzgünüm:

elbet mutlu olduunuz günlerde olmuştur yani.. Sen git söle.. İşte bugün hangi gün biliyomusun de.. Vs vs.. konus.. ondan bekleme.. Sen bi el at olaya olmaz mı??

bugünkü yediklerim kalktım önce 2 bardak su içtim bide yoğurt yedim 3-5 kaşık
30 dk sonra kahvaltı yaptım
kahvaltı;rafadan yumurta 2 dilim ekmek domates salata bide bi dilim kek
1 saat sonra yine 1 bardak su ıctım bide 3 kaşık yoğurt
yine aradan 1 saat gectı öğle yemeği yedim
öğle;1 dilim kepek ekmek salata az bişey patates yemeği(ama 3-5 patates vardı pek yoktu yanı renk katsın die oda aksam yemegınden caldımda kaydirigubbakcemile3 )
aradan 30 dk gecince yine 2 bardak su
ve sonra yine ya 30 dk ya 1 saat sonra aksam yemegı yedım akşam; tavuklu patates yemegı ve esmer makarna ama makarna sadece 1 kasık yedim guzeldı ama dedım cok olmasın bide 1 adet diet ekmek
şu anda da çay içiyorum
biraz zaman gecsın 2 bardak su ıcıcem bide bi tane meyve yerim finish yaparım :)
aslında hep 59 um ama göbeğim 57 halımdekı gıbı olmus bugun dıkkat ettımde şaşırdım normalde 59 ken maasallahı olurdu :) zaten kılo vermeme gerek yok görüntüde anlasılsın yeter :)

:1shok::1shok::1shok:
Öyle deme bebişim yaa,
Hem senin yerinde olsam hatırlatırdım şuanki kilomu.
Sahi kaç kilosun şuan da tatlım.​

öyle deme tatlım yaaa... :çok üzgünüm:

elbet mutlu olduunuz günlerde olmuştur yani.. Sen git söle.. İşte bugün hangi gün biliyomusun de.. Vs vs.. konus.. ondan bekleme.. Sen bi el at olaya olmaz mı??

söyledim kızlar bugünüde söyledim kilomuda neden hediye almadığınıda söyledim hiç ses gelmedi uzandı tv seyrediyor.annemle konuştum yarın sabahtan gitmeyi düşünüyorum cuma akşamı dönücem.ya aklı başına gelir yada artık çekemiyorum ben.cicişlerim destek olduunuz için çok saolun opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
git bakalım annenin yanına biraz kafanı topla.. Belki onunda aklı başına gelirr...:a015:

kız bosver takma kafana ya üzülme bosver annene git ama sakın ayrılmaya kalkma bunun ıcın belkı adamın işi iyi gitmiyordur para anca yetiyordur malum kriz var oda sana büyük hediye almak istiyordur onun için şimdi alamamıştır

Son zamanların çok moda egzersiz yöntemi Pilates ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum mucize gibi gösterilen bu yöntem asla bir kilo kaybetme yöntemi değildir. Core (genital alan ve karın bölgesindeki deep muscle derindeki adaleleri ) bölgesindeki adale grubunu uyarmaya ve güçlendirmeye yönelik bir egzersizdir. Popüler olmasının ardında yatan önemli sebeplerden biri Madonna gibi bir yıldızın ağzından ‘Pilates yapıyorum.’ sözlerinin çıkmasıdır. Unutulmamalıdır ki Madonna özel aşçısı ile gezmekte onu gittiği her yere götürmekte ve ciddi anlamda direnç ve cardio egzersizi yapmaktadır.

ona göre arkidişler ben gördüğümü ileteyim sizede siz ona göre seçiminizi yapın ister plates yapın ister yapmayın

ŞEKERSıZSıNıZ

Şekerin Zararları ve kilo kontrolündeki olumsuz etkilerine daha önce ki yazılarımızda değinmiştik. ınsan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden şeker günümüzde gerek yetişkinler gerek çocuklar arasında popülaritesini korumaya devam ediyor. Çok fazla şeker yemek kandaki “insülin” miktarının artması buda “insüline” karşı bir tepkisizliğin başlamasına neden olmaktadır.

“ınsülin” damarları ve hücreleri yaşlandıran bir hormon olduğundan fazla salgılatıldığında yaşlanma hızlanacaktır. az sık yemek yenilmensin söylenmesinin altında yatan gerçeklerden biride budur daha az insülin salgılatmak.

Günümüz beslenme kültüründe kolalı içecekler çikolatalar yoğunlaştırılmış meyve suları yoğun miktarda şeker içermekte, insanlara lezzetli geldiği için vazgeçilememektedir. Bunlarda sağlıksız kilolu bir nesil olmaya yol açmaktadır. Kısaca şeker hayatımızda olduğu sürece hayat aslında hiç de tatlı olmamakta gittikçe tatsız bir boyut kazanmaktadır. Uzmanlar daha az şekerli , daha az tuzlu ve daha az yağlı bir hayatın daha sağlıklı ve mutlu olacağı görüşünde birleşmektedir.

Canınız şeker istediğinde mevsim meyvelerinden “glisemik indeksi”(kana daha yavaş karışanları) düşük olanları tercih etmeniz şeker ihtiyacınızı karşılayacak ve şeker isteğinizi baskılayacaktır. Kan şekeriniz düştüğünde dayanır ve şeker almazsanız vücutta “insülün” karşıtı “glukogan” adlı hormon salgılanır.Bu hormon yağ hücrelerinden yağları mobilize(çıkararak ) ederek enerji sağlar böylece depolanmış olan fazla kilolar da enerji olarak kullanılır ve kilo verilir.

Yağlardan bahsetmekte de fayda var. Genelde bazı yağların kilo aldırmadığı ya da zeytinyağı yersem kilo almam gibi yanlış inanışlar vardır. Bütün yağların kalorisi aynıdır.1 gramı dokuz kaloridir. bu nedenle kilo aldırmada zeytinyağı da tereyağı da eşittir. Sabahları zararsız diye zeytinyağının üzerine çeşitli baharatlar atıp 3–4 dilim ekmekle 100 gram yağı mideye indirmek size fazla miktarda kilo aldıracaktır. Yine diyet yapıyorum derken salatanın üzerine 100 gram zeytinyağı dökmek şişmanlamanızı bir o kadar hızlandıracaktır.

Eğer yağ tercih edilecekse zeytinyağı ya da ona yakın sıvı yağlar az miktarda tercih edilmelidir. Kötü Kolesterolünüzü artıran, iyi kolesterolünüzü düşüren kalp ve damar sağlığı için tehdit oluşturan doymuş yağlar, katı yağlar(margarin),trans yağlar tercih edilmemelidir. Katı yağlar en fazla kırmızı ette kümes hayvanlarının derisinde ve tam yağlı süt ve süt ürünlerin bulunmaktadır. Tavuğun derisi ve gerisi şehir efsanelerine inanmamak gerekir. Trans yağlarda tüm kraker bisküvi tarzı ürünlerde onlara gevreklik katmak amacıyla kullanılmaktadır. en zararlı yağ çeşidi denilebilir. Fastfood endüstrisi de bolca bu yağlardan faydalanmaktadır.

Kısaca rafine şeker artık uzmanlar tarafından zehir olarak tanımlanmaktadır.
Şekerin hayatınızı zehir etmesine müsaade etmeden uzun bir ömür dileklerimle

HIZLI KıLO ALIP VERMEK

Unutmayın! vermeye çalıştığınız ağırlık yağ kütlesinden olmalıdır. Çabuk zayıflama yararından çok zarar verir. Şimdi biraz daha gözden geçirelim

Organizma kaybettiği enerjiyi yerine koymak için karbonhidrat depolarına bakar Sonuçta depolar boşalırken karbonhidratla birlikte su kaybı da oluşur (1gr kh 3 gr su).Organizma metabolik oranını düşürmeye başlar. Metabolik oran düştükçe yağların kullanımı yavaşlar, Organizma enerji gereksinimi için protein depolarını kullanmaya başlar, Kas kütlesi azalır, metabolik oran giderek düşüş gösterir.özetlemek gerekirse,s üratli zayıflamanın sonuçları olarak ;metabolizma hızı azalır,kas kütlesi azalır,yorgunluk ve dehidrasyon(sıvı kaybı) ortaya çıkar,kalori harcamak için daha çok doku kaybedilir!!!

Öyle ise zayıflamak için en uygun yol nedir? AŞIRI OLMAMAK

YA NE GÜZEL BıLGıLER VAR SıZLERLEDE PAYLAŞMAK ıSTEDıM :)

Son düzenleme:
Verdiğin faydalı bilgiler için teşekkürler Lalecim.. opuyorumnanaktan

kizlarr...bugün aslinda hic istahim yoktu ama sirf ögün atlamamak icin yedim walla zorla:))

sabah kakaolu süt ictim, yaninda da yumurtali kepekekmegi

ara ögün de light yogurt

sonra izgara balik yedim.

ara ögün meyve yedim muz la nektarin

aksam yemeginde de havuclu meze yaptim zeytinyagli (3 kasik yedim) bide iki kasik makarna.

kızlaaaaar...günah çıkarmaya geldim canlarımmafoldumben
bu akşam iyice çığırımdan çıktımaşkım, beni akşam yemeğine götürdü...ama ben akşam yemeği değil bir haftalık yedimönce çiğ köfte,sonra iskender üstüne birde künefe(((((((bitmediiii..sahilde dolaşırken kocaman bir dondurma((((
en kötüsüde midemde bir gram rahatsızlık yok...yani benim midem falan küçülmemiş...mide değil çünkü benimki;işkembe!!klava:klava:

çok güzel bir mönü baleacım...
sakın sen benim bu akşam yediklerimi örnek alma emi?
zaten bırak diyet yapan birini,normal bir insan yiyemez bu kadar şeyi

MERVİŞİM şimdi okudum yazdıklarını(((
sakın bitanem sakın gitme annenin evine falan!!!
öfkeyle kalkan zararla oturur..önce bi sakinleş,salim kafayla düşün...
eşinle oturup konuşursun;ikinizde net bir biçimde beklentilerinizi,sorunlarınızı koyarsınız ortaya ve orta bir yol bulmaya çalışırsınız...aslında eğer varsa çok güvendiğiniz,aklı başında yakın bir dostunuz, onun önünde yatırın evliliğinizi masaya...
ya da en iyisi bir evlilik danışmanına gitmeniz...
evliliğin en zor yıllarıdır ilk yıllar...lütfen fevri davranma...lütfen...
ve evini terketme...lütfen...

çok güzel bir mönü baleacım...
sakın sen benim bu akşam yediklerimi örnek alma emi?
zaten bırak diyet yapan birini,normal bir insan yiyemez bu kadar şeyi

canim sizlerin de tavsyilerini uygulamaya calsiyom:)

kiz haftada ayda öyle yersen bisi olmaz. önemli olan hergün öyle yememek dmi:)

mesela okullar tatile gitmeden önce de ögretmen arkadaslarla bizi bi yemege davet etti müdürümüz:)
orada arkadaslarla doldugumuz halde sirf ayip olmasin die tika basa yedik.

önce iskender, yaninda da patates kizartmasi bide salatasi. yaninda da lavas ekmegi. sonra birde sütlac. bide porsiyonlari bi görsen kocaman kocaman getriolarki. oraya gelmeden önce evde de bayagi yemistim. ayni haftada ise iki davete arka arkaya katilmak zorunda kaldim (isadamlari daveti) . önce mercimek corbasi, sonra sis kebab, yaninda pilaw ve sarma, ondan sonra da 3 tane tatli. bu yemekten apartopar cikip, büyük bi magaza acilisina davetliydik, oraya katildim ve orada da tüm ikramlara yüz verince...bi kase muhallebi, üc porsiyon dondurma sonra birde kremali cok yaggli kalorili oldugu tadindan anlasilan bi krema yedim. gece tabii karin sancisindan uyyamadim. bidaha da hic öyle bisi yapmadim. bunlarla bi ordu doyar yakafamçokkarıştı

canım yaaa...sağolasın...kaydirigubbakcemile3
bu arada meslektaşız biliyo musun?ben de öğretmenim...sınıf öğretmeni...

hazancım,bu yazı sana mı ait??
bayıldımmmmmkaydirigubbakcemile3

ne güzellll bi meslek ögretmenlik yaa...cnm ben su an dershanede ögretmenlik yapyiorum. masterimi bitirmek üzereyim (bugün hatta son sinawimin birnin sonucu geldi, iyi notla gectim o kadar sevindimki). aslinda tip okumayi planlyiordum ama yapmadim. almanyada pek iyi tutmuor bu meslek ve 7 sene okumaya tahammülüm yok. ögretmenlige sardim sonra...
masterim biterse devlet okullarinda ögretmenlik yapabilecegim hemde lisede. cnm sen kücüklerinmi büyüklerinmi ögretmenligini yapabilyiorsun?
ben kücüklerinkinde cok zorlaniorum. mesela dershanede ilkokul ögrencileri war, onlarla vakit gectimi kafayi siyircak gibi olyuorum:)) hele son dönemde ögretmenleri hasta oldugu icin iki sinif birden idare ettim aman yarabbi ne zorlandim. büyüklerle sorun yasamadim hic zorlanmyiorum:))

Son düzenleme:
tebrikler canım...çok sevindim sınavı kazanmana ve mastırını bitirmene...
ben ufaklıkların(yani 1-5 sınıfları arası)öğretmeniyim tatlım...zor ama bir o kadar da keyifli inan...ya da ben çocukları çok sevdiğim için öyle geliyor bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…