• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Teşekkür ederim farmasiciğim valla çok doydum 3 er yk ama salata yoğurt falan da olunca tıkandım yani:16:

afiyet olsun en güzeli zaten daha fazla yeseydin doyduğun halde mideni genişletmekten başka ne işe yarardı ertesi günlerde de başlardın kaşık sayısını artırmaya :9::9:her zaman dediğim gibi kişi kendini çok iyi tanıyıp standartlarına göre bir tarz belirledikten sonra korkulacak birşey yok ....bütün fazlalıklar gider .:9::9::34::13:

Son düzenleme:
makecim birde ben seni tanıdığımda az okudum mesajlarını falan baktım iraden var spor var ancak işte seni bırakmayan insülin direncin vardı onu anlattım sana iyikide anlatmışım ikimizdee kurtulduk vallahi. yani bi yerde bana benziyordun iradelisin istek var spor var ama işte insülin direnci olayı bırakmamış seni bunca zaman

Benim de çok şükür su problemim yok bugün 2 lt yi geçtim ki yatana kadar 3 olurum 2,5 uncu elimde zaten:1::nazar:

Sağol şekercimm evet güzel oldu doydum ve sağlıklı da oldu hatta fazla bile geldi

Tosticim ben başlayalı tam 5 hafta oldu 72.3 le başlamıştım bugün aslında 67 çıktım ama değiştirmedim tıckerı :1: yani 5 haftada 5.3kg gitti çok şükür inşallah da bu ay da gider bi 4-5 falan bakalım görücez ocak sonunda:16::nazar::10: ben et yemeklerini zaten ekstra yağ koymadan pişiriyorum sebzelere de 1yk koyuyorum z. yağı günde 4-5 dilim ekmek yiyodum ama bu hafta 3 dilim yiyicem haftasonu kaçamağım oldu ki ben genelde haftada 1 gün kaçamak yapıyorum napıyım biraz yavaş gider ama gidiyo çokşükür:nazar::16: haftada 3 gün 1st spor yapıyorum ya leslie,ya koşu bandı,ya uzay yürüyüşü ya da ortaya karışık:1::8: çerez yiyodum günde 5-10 tane ama hafta sonu çok fıstık yedim diye onu da bu hafta çıkarttım öyle kendimce dengeliyorum işte yani herşeyden yiyiorum ama makarna,prinç pilavı,hamur işi,tatlı yemiyorum kaçamak günümde yiyiorum canım isterse diğer günler düzenli gidiyorum canım senle aynıyız ama benim boyum 1.60 o yüzden tabii fazlam daha çok ben kum saati tipindeyim belişuanda da 70cm ama basenlerin maşallahı var :1:

canım maşallah gerçekten bende herhalde senın gibi gibi vericem bu gün tam 3 hafta oldu ve 3 kılo verdim inş. 5 hafta sonunda 5 kılo vermiş olurum bakalım hayırlısı ben ekmegi günde 2 dilim yıyorum bazen 1 yani canım nasıl isterse ama 5 dilim yıyemıyorum sen birde evde spor aypıyorsun ona ragmen cok cok iyi vermişsin canımcım tebrikler :46::46::46:

acelemız yok zaten selulıt gec gıdyo tatlım plates de selulıt ıcın ıdeal ıc bacaklar zaten cok sıkıntılı oluyo asıtlı ıcecek ıcmıyorum ben 1 yıldır yanı 1 2 bardak belkı gıtcek hepsıı

talım ben sımdı kacıyom mustakbel herıfım geldı msn e onunla konusurken kk ya yazmama cok kızıyoo ben kactım tatlım ıyı gecelerr mcukk :54:

:54:
kızlar sızıde kocaman optum ıyıcgeclerrrrrrrrrrr:54:
güle güle canım arada yine gel :9:

canım maşallah gerçekten bende herhalde senın gibi gibi vericem bu gün tam 3 hafta oldu ve 3 kılo verdim inş. 5 hafta sonunda 5 kılo vermiş olurum bakalım hayırlısı ben ekmegi günde 2 dilim yıyorum bazen 1 yani canım nasıl isterse ama 5 dilim yıyemıyorum sen birde evde spor aypıyorsun ona ragmen cok cok iyi vermişsin canımcım tebrikler :46::46::46:

ben de ekmeği günde 1 dilim yiyenlerdenim tosti :9::9::9::13:

arzuhalcim maşallah bak spor konusunda bana moral ve güç verecek birini daha buldum sayende. sende az spor hastası değilsin valla :52: yarın bende başlıyorum hayırlısı ile canım valla üzerimden yük kalktı diyebilirim meğer hayatımda ne kadar önemliymiş sporsuz bir hiçmişim ben valla vakit geçmiyor canım sıkılıyor ehehe motor alışmış çalışmaya durdurmaya gelmiyor demekki ehehe :60:

pilateste karın günü ne zaman acaba. priene bilir veya canlı pilates yapan varmı kızlar . karın günü ne zaman ona göre kardiyoyu ayarlayacağım bende ondan

Karaciğer Yağlanması

Tıp dilinde hepatosteatoz olarak adlandırılan ‘karaciğer yağlanması’ karaciğer hücrelerinde aşırı yağ birikmesi anlamına gelir. Günümüzde yetişkin her dört kişiden birinde görülmeye başlamış bir hastalıktır. Karaciğerin, çeşitli nedenlerle zedelenmeye karşı göstermiş olduğu bir tepkidir. Karaciğer yağlanmasının birçok sebebi ve bu sebeplere bağlı olarak birçok sınıflaması vardır.

Daha kolay anlaşılabilmesi açısından bunları üç grup altında toplayabiliriz:

Alkole bağlı karaciğer yağlanması
İlaçlara ve hastalıklara bağlı karaciğer yağlanması
Yaşam şekline ve beslenmeye bağlı olarak gelişen karaciğer yağlanmaları
Karaciğer yağlanması olan bir bireyin dikkat etmesi gerekenler:

Yapılabilecek en önemli şey özellikle beslenme şeklini değiştirmek olacaktır.
Alkol tüketilmemelidir.
Eğer var ise fazla kilolar verilmelidir.
Karaciğerin yükünü azaltmak için doğal besinler tercih edilmelidir, katkı maddelerinden uzak durulmalıdır
Hayvansal yağlardan uzak durulmalıdır.(tereyağı, içyağı gibi)
Sebze ve meyve gibi lifli besinlerin tüketimi arttırılmalıdır, özellikle enginar tercih edilmelidir
Şarküteri ürünlerinden (sosis, salam, sucuk gibi) ve sakatatlardan uzak durulmalıdır.
Yağlı etler ve kıyma, tavuk derisi, yumurta gibi yağlı besinlerin tüketimi azaltılmalıdır.
Kuruyemişlerin aşırı tüketiminden uzak durulmalıdır.
Aşırı karbonhidrat ve şeker tüketimi azaltılmalıdır.
Düzenli olarak spor yapmak hayatın bir parçası haline gelmelidir.

Karaciğere Faydalı Besinler

Enginar: Özellikle karaciğerden başta azot olmak üzere toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Taze olarak da tüketilmelidir.

Devedikeni: Bu bitki hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara iyi gelir.

Hindiba: Karaciğeri zehirli maddelerden arındırır ve hazmı kolaylaştırır. Yaprakları salata olarak, kökleri de kaynatılıp tüketilebilir.

Havuç: İçerdiği antioxidanlar sayesinde karaciğeri temizler

Arkadaşlar iyi geceler :16:

geçmişi okumadan bi mazuratlarımı paylaşayım :77:

kızlar benim 1,5 ayda kas kütlemde azalma olmuş.%1.6 civarında.bu biraz canımı sıktı :44:ama yağdan da gitmiş bu da sevindirdi.kaslara fazla yüklendim sanırım.ayrıca haftada toplamda 1,5 bardak süt yeterli gelmedi demek.sütü arttırıcam.sizler sütü haftada kaç kere hangi zamanlar ne şekilde tüketiyorsunuz ?

ayrıca pilatese de kilocuklarımı verdikten sonra ciddi manada başlamaya karar verdim.iyi mi ettim bilmiyorum yapanlar o şekilde önerdiler bana ama hala kararsızım :))

çok spor yapmak aşırı yüklenmekte kaslardan gitmesine sebep oluyor desek yanlış olmaz herhalde.:44:
zaten benim 66 kiloda olduğuma inanmıyorlar iri kemikli bir vücut yapım var.nasıl göstermiyorsam anlamadım gitti yahuu :77:

Son düzenleme:
osmanıcıkı izledim
kocikimin hazırladığı portakal-greyfurt suyunu da içtim 1 bardak
bu akşam elma yemicem yatmadan, zaten yatıcam birazdan
pilatesi tamamlayamadım yaa, 20dkda kaldı video, daha ileri gitmedi malesef :((
çok acıkmıştım bıraktım ben de
yarın inşallah tamamlıcam
leslie veya uzay yürüyüşü de yapicim

hugocum farmasi de sormuş, enginarı tavsiye etmesi ilginç, genelde karaciğer yağlanması olan kişilere tavsiye edilir çünkü
babama da yemesini söylemişti doktor ordan biliyorum ben de
keşke sen de sorsaydın neden yemeni istediğini

Arkadaşlar iyi geceler :16:

geçmişi okumadan bi mazuratlarımı paylaşayım :77:

kızlar benim 1,5 ayda kas kütlemde azalma olmuş.%1.6 civarında.bu biraz canımı sıktı :44:ama yağdan da gitmiş bu da sevindirdi.kaslara fazla yüklendim sanırım.ayrıca haftada toplamda 1,5 bardak süt yeterli gelmedi demek.sütü arttırıcam.sizler sütü haftada kaç kere hangi zamanlar ne şekilde tüketiyorsunuz ?

ayrıca pilatese de kilocuklarımı verdikten sonra ciddi manada başlamaya karar verdim.iyi mi ettim bilmiyorum yapanlar o şekilde önerdiler bana kararsız kaldım şimdi.

çok spor yapmak aşırı yüklenmekte kaslardan gitmesine sebep oluyor desek yanlış olmaz herhalde.:44:
zaten benim 66 kiloda olduğuma inanmıyorlar iri kemikli bir vücut yapım var.nasıl göstermiyorsam anlamadım gitti yahuu :77:

canım ben hergün 200 ml çilekli ya da muzlu süt içiyorum
ayrıca 4-5 kaşık yoğurt ya da 250 ml ayran içiyorum öğünde

mesela bugün 550 ml ayran içtim.
200 ml çilekli süt içtim
kahvaltımda çorba içmeyi tercih etmemişsem 1 kk peynir yerim

osmanıcıkı izledim
kocikimin hazırladığı portakal-greyfurt suyunu da içtim 1 bardak
bu akşam elma yemicem yatmadan, zaten yatıcam birazdan
pilatesi tamamlayamadım yaa, 20dkda kaldı video, daha ileri gitmedi malesef :((
çok acıkmıştım bıraktım ben de
yarın inşallah tamamlıcam
leslie veya uzay yürüyüşü de yapicim

hugocum farmasi de sormuş, enginarı tavsiye etmesi ilginç, genelde karaciğer yağlanması olan kişilere tavsiye edilir çünkü
babama da yemesini söylemişti doktor ordan biliyorum ben de
keşke sen de sorsaydın neden yemeni istediğini

arkadaş sorularımı görmezden gelmeyi tercih etti canım ama dediğin doğru enginar genelde karaciğer yağlanması olan kişilere önerilir . kan değerlerine bakılıp bakılmadığını da bu yüzden sormuştum karaciğer fonksiyon testlerine bakıp da mı önerdi acaba diye aklıma gelmişti.sorun değil ama ....

Son düzenleme:
Merhaba kızlar uzuuunca bir aradan sonra yine aranızdayım.

Bugün 5 mil leslie yi yaptım içim rahatladı.

Bu arada hugocuk seni 70-79 topiğinden hatırlıyorum.

afiyet olsun en güzeli zaten daha fazla yeseydin doyduğun halde mideni genişletmekten başka ne işe yarardı ertesi günlerde de başlardın kaşık sayısını artırmaya :9::9:her zaman dediğim gibi kişi kendini çok iyi tanıyıp standartlarına göre bir tarz belirledikten sonra korkulacak birşey yok ....bütün fazlalıklar gider .:9::9::34::13:

Evet yani vücudu dinlemek lazım o zaten doyduğunda acıktığında sinyaller gönderiyor biz zamanında işin otunu çıkardığımızdan dengesi bozuldu zavallının:1:

Maşallah tatlım sana da bence de bu gisişle bu ay 5 gider senden:nazar: ekmek ben sabah 2 dilim öğlen de 1 dilim iyiyorum arada da yiyiodum acıkmıyım diye de 2 gündür 3 dilim yiyiorum aslında ben de çok ekmek yemem de mide çok da aza alışmasın ilerdekilo vermem durusa hedefe yaklaştıkça kesecek bişeyler olsun diye çok düşürmedim birden 3-5 yiyidoum bu hafta işte kaçamaktan dolayı azalttım biraz3 dilim yerim yine ilerde durursa ekmek azaltgırımne biliyimçerezazaltırım öyle dengelerim diyorum

Evde evet mini spor salonu benim ev maşallah:nazar::1: işte haftada 3 gün 1st yapıyorum ama hergün hemen hemen çıkıyorum dışarı bi 15-20dk dolanıyorum hareket olsun diye e zaten hepimizin ev işleri falan da var hareket oluyo o da

Evet yani vücudu dinlemek lazım o zaten doyduğunda acıktığında sinyaller gönderiyor biz zamanında işin otunu çıkardığımızdan dengesi bozuldu zavallının:1:

Maşallah tatlım sana da bence de bu gisişle bu ay 5 gider senden:nazar: ekmek ben sabah 2 dilim öğlen de 1 dilim iyiyorum arada da yiyiodum acıkmıyım diye de 2 gündür 3 dilim yiyiorum aslında ben de çok ekmek yemem de mide çok da aza alışmasın ilerdekilo vermem durusa hedefe yaklaştıkça kesecek bişeyler olsun diye çok düşürmedim birden 3-5 yiyidoum bu hafta işte kaçamaktan dolayı azalttım biraz3 dilim yerim yine ilerde durursa ekmek azaltgırımne biliyimçerezazaltırım öyle dengelerim diyorum

Evde evet mini spor salonu benim ev maşallah:nazar::1: işte haftada 3 gün 1st yapıyorum ama hergün hemen hemen çıkıyorum dışarı bi 15-20dk dolanıyorum hareket olsun diye e zaten hepimizin ev işleri falan da var hareket oluyo o da

evet tatlım ya biz vücudumuzun gönderdiği sinyallere kulak versek zaten bu işin üstesinden çok rahat geliriz. biz nedense hep başkalarının sözlerine kulak veriyoruz :9::9: çünkü kendimizi en iyi biz tanırız normal şartlarda öyle değil mi ?

Back
X