- 5 Ocak 2011
- 14.503
- 23.168
- 598
birde spor yaparken ilk 10 dakika ısının yavaş hızla sonra dereceyi yükseltin yoksa hızlı başlarsanız ilerleyen dakikalarda zorlanırsınız heee![]()
hügocuk bende aynen öyle yapıyorum canım ısınma hareketlerim var önce bi kaç dakika kaslarımı esnetiyorum önce çok yavaş tempo sonra artırıyorum ama öyle 45 dk filan yapmak yerine haftanın beş günü 20-25 er dk yapıyorum çünkü bazı uzmanlar sporun bir anda yapılan uzunluğu kadar devamlı olmasıda önemli diyorlarbirden nefes nefese kaldığınız sporlar yapmayın daha düşük çalışın. şöyleki koşuşacak kadar olsun ama şarkı söylemeyecek gibi olsunehehe bunu ben demiyorum uzmanlar diyor kardiyo böyleymiş. birden hızlı kalbinizi yorar. daha yüksek tempoda daha çok veririm diye düşünmeyin. seviyenize bakın. çünkü çok hızlı sizi yoracağı için çabuk bırakırsınız oysaki kardiyo yaparken en az 45 en fazla 1 saat çalışmak gereklidir bu yüzden 1 saat yapacak kadar gücünüz nefesininz haliniz olsun kızlar. alışınca seviyeyi yükseltirsiniz. yeni spora başlamış birini az seviye bile zayıflatır zamanla artık yorulmadığınızı anladığınızda yükseltirsiniz seviyeyi hee buna dikkat edin kıslar
![]()