• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi :(((((((((((((((((((

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ya arkadaşlar biz durumumuzu kimseye söyleyemiyoruz:( daha doğrusu eşim için farketmiyor da... ona erkeklikten düşmüşsün deseler umrunda olmaz:) hiç takıntılı değil.... ama ben herkese açıklama yapmak zorunda kalacağımız için kimseye söylemeyelim dedim. 3 sene evli kaldıktan sonra istedik çocuk, çocuk isteyeli de 9 ay falan oldu ama tedavi oluyorz. öncesinde şiddetle karşı çıkıyorduk söyleyenlere... şimdi de bizi hala istemiyor biliyorlar.

şimdi anneme söylesem çok üzülcek benden berbat olacak, kayınvalideme söylesem ne tepki vereceğini bilmiyorum açıkçası. Ama sürekli tedavi hakkında soru soracaklar. bunları yaşam yeterince sıkıcı, bir de anlatıp sıkıntıyı katlamak istemiyorum. ama bu süre uzun sürerse ya da tüp bebeğe giderse ne açıklama yaparız bilmiyorum.....

ya arkadaşlar biz durumumuzu kimseye söyleyemiyoruz:( daha doğrusu eşim için farketmiyor da... ona erkeklikten düşmüşsün deseler umrunda olmaz:) hiç takıntılı değil.... ama ben herkese açıklama yapmak zorunda kalacağımız için kimseye söylemeyelim dedim. 3 sene evli kaldıktan sonra istedik çocuk, çocuk isteyeli de 9 ay falan oldu ama tedavi oluyorz. öncesinde şiddetle karşı çıkıyorduk söyleyenlere... şimdi de bizi hala istemiyor biliyorlar.

şimdi anneme söylesem çok üzülcek benden berbat olacak, kayınvalideme söylesem ne tepki vereceğini bilmiyorum açıkçası. Ama sürekli tedavi hakkında soru soracaklar. bunları yaşam yeterince sıkıcı, bir de anlatıp sıkıntıyı katlamak istemiyorum. ama bu süre uzun sürerse ya da tüp bebeğe giderse ne açıklama yaparız bilmiyorum.....

Canım kimse bilmek zorunda değil bırak bilmiyorsunuz diye bilsinler hee insan yanında destek olacak birilerini arıyor ama senin halinden durumunuzu bilselerde kimse anlamıyor derdi çeken bilir derler ya o yüzden başına gelmeyen sana saçma sapan tavsiyelerle gelip daha beter sinirini bozuyor benimde ailemden kimse bilmiyordu inan o zaman daha mutluydum kendi başıma idare etmeye çalışıyordum. Şimdi bi de insanlara dert anlatmak zorundasın ne yaptın bu ayda mı olmadı tüh tüh tüh... Olsun yine olur diyenler olmuyor da olmuyor işte.... Sinir bozmaktan başka bi işe yaramıyor benim annem ilk öğrendiğinde hüngür hüngür ağlamıştı ama yapabilecek bişeyimiz yok maalesef duadan başka durumunuz ne bilmiyorum ama benim eşim istememişti kimsenin bilmesini debelenip durdum aylarca.
Gel burda dök içini biz birbirimize yeteriz:16:

Son düzenleme:
Canım kimse bilmek zorunda değil bırak bilmiyorsunuz diye bilsinler hee insan yanında destek olacak birilerini arıyor ama senin halinden durumunuzu bilselerde kimse anlamıyor derdi çeken bilir derler ya o yüzden başına gelmeyen sana saçma sapan tavsiyelerle gelip daha beter sinirini bozuyor benimde ailemden kimse bilmiyordu inan o zaman daha mutluydum kendi başıma idare etmeye çalışıyordum. Şimdi bi de insanlara dert anlatmak zorundasın ne yaptın bu ayda mı olmadı tüh tüh tüh... Olsun yine olur diyenler olmuyor da olmuyor işte.... Sinir bozmaktan başka bi işe yaramıyor benim annem ilk öğrendiğinde hüngür hüngür ağlamıştı ama yapabilecek bişeyimiz yok maalesef duadan başka durumunuz ne bilmiyorum ama benim eşim istememişti kimsenin bilmesini debelenip durdum aylarca.
Gel burda dök içini biz birbirimize yeteriz:16:

aynen dediğin gibi başkalarına anlatmak zorunda kalmayalım diye söylemiyoruz zaten. herkes biz çocuk istemiyoruz sanıyor.... halbuki(!) şimdi senin dediklerini okuyunca söylediğimde olabilecekleri canlandırdım gözümde birden..... iyi ki söylememişiz. dediğin gibi her ay soracaklar, ne kadar modern gözükseler de cahil insanlar çok çıkacaktır eminim, bize yetersiz muamelesi yapacaklar. hatta eşim hakkında ileri geri bile konuşurlar belki..... evet evet iyi ki söylememişim.

Derdimi döktüğüm bir burası var zaten bir de dualarım...... Eşim durumu sadece bana unutturmaya, beni başka şeylerle mutlu etmeye çalışıyor. Ama ben oturup konuşmak, dertleşmek istiyorum, çünkü çok yalnız hissediyorum kendimi. Normalde çevresi geniş, dışa açık bir insanımdır, hele annem ve arkadaşlarımdan gizlim yoktur. O yüzden bu süreç benim için çok zor. Umarım benim için de, senin için de herkes için de bu süreç daha fazla uzamaz....

ve dayanamadım.............. en yakın arkadaşıma söyledim. hiç pişman değilim. ama sadece o.... başka kimse bilmeyecek. çünkü o beni rahatlatıyor. içim içimi yemesindense en azından biriyle konuşmak iyi geliyor.

canım tanıdığın birileriyle kendine yakın hissetiğin bir insanla yüzyüze oturup konuşmak da insana iyi geliyor iyi yapmışşsın

Back
X