63 kilodan 49 kiloya...

visnelibrowni

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
26
6
288
Arkadaşlar evet hedefim tam olarak bu

Boyum 1.55 kilom 63... kendimi bildim bileli yanakları kolları tombul tombul bir kız çocuğuydum ve sürekli zayıf olma isteği ve çabalarıyla büyüdüm içten içe... şuan 20 yaşındayım ve artık bu kilo beni gerçekten rahatsız etmeye başladı. boyumun kısalığıyla beraber kilomun da fazla olması iyice kendimi kötü hissetmeme -neredeyse depresyona girmeme- neden olacak. karar verdim yarından itibaren yani 15.09.2014 tarihi ile birlikte bu kiloları vermeye başlayacağım. çok diyet araştırdım zayıflama kürleri olsun yağ yakan kürler olsun ama hepsinden ikinci günde sıkılıp yeniden kendimi yemeye veriyordum. bu sefer şöyle bir plan uygulayacağım;

sabahları: iki haşlanmış yumurta peynir salatalık domates bir bardak şekersiz çay

öğlen:bir kase yoğurt ve 2adet küçük boy grisini

akşam:bir kase çorba

günlük en az 30 dk spor-3litre su

nasıl bulduğunuzu bilmek isterim. gün içinde çok abur cubur yiyen en az 10 bardak çay içen ve sürekli bir şeyler atıştırmak isteyen biriyim. zor olacak biraz ama olacak inşallah. arkadaş buluşmaları ve evde yapılan pasta börekler konusunda da çok sıkıntıya düşeceğim sanırım

katılmak isteyenleriniz olursa çok memnun olurum

çok zayıf bir plan.

kahvaltı iyi ama en azından 1 dilim tam buğday ekmeği ekleyin.
öğlene kadar araya birkaç kuru yemiş ya da 1 meyve koyun.
öğlen yemeğinde dolu 1 tabak yiyin. mümkünse tabağın yarısı yeşillik, çeyreği protein, diğer çeyreği tahıl olsun.
akşama kadar yine ufak bir atıştırma koyun kalorisi düşük olacak şekilde. yoğurt, çiğ sebze, meyve, kuru yemiş olabilir yine. bunu yapmazsanız akşam yemeğine kurt gibi aç olup her şeyi silip süpürmek istersiniz.
akşam da hafif yiyin, ekmek yemekten akşam kaçınabilirsiniz. ama 1 çorba kase tok tutmayacağı için ilerleyen saatler daha zor geçer.
yemek saatlerini düzenli oturtmaya çalışın. öğünler ve atıştırmalıklar arası 4 saatten fazla olmasın. aç durup diğer öğünü beklemeyin, acıktıysanız atıştırın. canınız abur cubur istediğinde su için, çay için. salatalık, havuç kemirin.
paketli/hazır ve içinde şeker olan şeyleri kesinlikle yiyip içmeyin. şekerin hiçbir faydası yok.

abur cubur tüketen biri bu şekilde beslenmeye başladığında, hele de spor yaparsa zaten kilosunda azalma olur. yalnız sporu düzenli yapın, 30 dakikayı doldurmadan bitirmeyin. yoksa fayda etmiyor.

ayrıca bunu zayıflama planı olarak görmeyin, hayat tarzı olarak benimsemeye çalışın.

ne kadar az yersem o kadar çabuk ve çok vereceğimi düşünerek böyle bir plan yapmıştım ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ekleyeceğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…