:(

Canım sen böyle 4yılı çöpe attı diye saplanırsan hiç çıkamazsın.. İnsanlar 20 yıllık evliliğini bitirip,sıfırdan başlıyor....4yıllık sevgili ne ki.. tamam uzun bir süre ama daha yaşın kaç? Karşına kimler kimler çıkacak..

Senin için doğrusu (aslında herkes için doğrusu) seni "sen" olarak seven kişiyi bulmak.. ve emin ol böyle karakter sahibi erkeklerde vardır.. Biriyle tanıştığında biraz tanıdıktan sonra yavaştan evlilik öncesi ilişkilere bakış açısını gözlemle, evlilik öncesi ilişki yaşayan kadınlar hakkında nasıl konuşuyor bak... saçma sapan eleştiriyor,aşağılıyorsa ilişkini kes.. böyle erkekleri arkadaş olarak bile görme...

şahsen ben görmem.. :ssz:

inanın sorun evlenmek falan değil.böyle yarıyolda bırakılmak çok zoruma gidiyo.yaşım 25

teşekkür ederim yorumunuz için.çok seviyorum onu nasıl unuturum nasıl dayanırım bilmiyorum.bugünlerde geçecek elbet ama ileriye dönük hayalim kalmadı artık.

cok sevindim sizin icin. ben dayanamiyorum bu tip adamlara. daha once ben de bunun gibi bir tiple birlikte olmustum da.

tabiki her türk erkek gibi önem verirdi.ama ne bieyim seviyorduk birbirimizi sevgisi üstün gelir dedim olmadı.zorla onu yanımda tutamam mutlu olsun istediği gibi bir karısı olsun.Allahım bana da sabır versin :(

inanın sorun evlenmek falan değil.böyle yarıyolda bırakılmak çok zoruma gidiyo.yaşım 25

Canım anlıyorum verdiğin emeklere yıllara üzülüyorsun ama inan beterin beteri var..Hem yarı yol falan yok sizin yolunuz bu kadarmış.. Hayırlısı buymuş :31:

25 ne güzel bir yaş :12: Hayatına bak,geleceğine odaklan..

Niye o seni sevmemiş, derdi iki damla kanmış diye adamı suçluyorsunuz anlayamadım.

4 yıl boyunca yaşadığı her şeyin, masum aşkın yalan üzerine kurulduğunu görmüş bir insan bu.
Kimse kusura bakmasın ben de olsam çeker giderdim, bitirirdim.
Her şeyden evvel beni 4 yıl enayi yerine koyduğu için bitirirdim.

Ayrıca bende eşim olacak kişinin geçmişini de önemserim.
Kendim geçmişime dikkat ettiysem, pek çok konuda nefsime hakim olduysam
ondan da aynısını beklemek hakkım.
Belki bu adam da böyle biridir. Nereden biliyorsunuz?
Evet sayıca azlar ama var öyle erkekler hala.

Konu sahibi hata etmişsin, olmuş bitmiş.
Bundan sonraki ilişkilerinde başta dürüst ol. Elbette seni olduğun gibi
kabul edecek birileri vardır.
Ama kabul etmeyene de vayyy örümcek kafalı diyemezsiniz tercih meselesi
kusura bakmayın.

Niye o seni sevmemiş, derdi iki damla kanmış diye adamı suçluyorsunuz anlayamadım.

4 yıl boyunca yaşadığı her şeyin, masum aşkın yalan üzerine kurulduğunu görmüş bir insan bu.

kusura bakmayın.

Katılmıyorum ilişkinin başında bunu söylemek;
"Ben kusurluyum baştan bil de ona göre" demek gibi bir şey.
Ama bu bir kusur değil bence.
O ne öyle defoluyum mu diyecek, kendisini küçük mü gösterecek?
Hem adam bunu daha onu tanımadan önce bilseydi kullanmaya kalkabilirdi.

Ve şöyle bir şey var insan yaşadığı anda her yaptığını olması gereken gibi görüyor.
Konu sahibi de böyleydi olmuş ve bitmiş daha lise yılları yani hatalar normal..
Kendi de pişmanmış zaten.
Ama bu yine de o adama böyle saçma tepkiler verme hakkını tanımaz.
Ne olmuş birkaç damla kan aktıysa?
O adamın hiç mi uzun ilişkisi olmamış?
O kadar ileriye gitmese de her insan belli bir yaşanmışlıkla gelir 25-30lu yaşlarına.
Benim naçizane düşüncem bu. :31:

kusura bakmayın.

pardon ama düürüstlük ilişkinin başında ben böleyim demek mi ben katılmıyorum sana arkadasım kendini bi kızın yerine koysana sevmiş demekki kaybetmekten korktum diyor işte açıklıyor.hadi adam art niyetli olsa en başta kabul etse kullansa atsa bu mu dürüstlük adam haklı filan değil kimse haketmez bunu bu kız tecavüze uğramısta olabilirdi.nefis meselesi değil bu bunu yaşayan bilir.

Katılmıyorum ilişkinin başında bunu söylemek;
"Ben kusurluyum baştan bil de ona göre" demek gibi bir şey.
Ama bu bir kusur değil bence.
O ne öyle defoluyum mu diyecek, kendisini küçük mü gösterecek?
Hem adam bunu daha onu tanımadan önce bilseydi kullanmaya kalkabilirdi.

Ve şöyle bir şey var insan yaşadığı anda her yaptığını olması gereken gibi görüyor.
Konu sahibi de böyleydi olmuş ve bitmiş daha lise yılları yani hatalar normal..
Kendi de pişmanmış zaten.
Ama bu yine de o adama böyle saçma tepkiler verme hakkını tanımaz.
Ne olmuş birkaç damla kan aktıysa?
O adamın hiç mi uzun ilişkisi olmamış?
O kadar ileriye gitmese de her insan belli bir yaşanmışlıkla gelir 25-30lu yaşlarına.
Benim naçizane düşüncem bu. :31:

Ben olaya bir kaç damla kan olarak bakmıyorum ki.
Başka bir vücutla bütünleşme olarak bakıyorum.
En özeli paylaşma olarak bakıyorum.
Bu sevdiğini paylaşamamaktır aslında benim için.
Onun için de böyledir belki bilemeyiz.

Ben defoluyum demek değildir.
Bir kaç haftalık tanışmada bence üstü kapalı olarak söylenebilir.
Geçmişte yaşadığım pişmanlıklarım var gibi.
Bu konuya bakış açısını görüp daha baştan bitirirsin gerekirse.
Acılar da bu kadar büyük olmaz.

Bundan yararlanmak isteyen bir şerefsize de pişman biri kendini
kullandırtmamayı bilsin bir zahmet.

Hata bir kere olur. İstemeden olur.
İkinci kez başına gelene ben kullanıldım, benden yararlandı diyenlere
kusura bakmayın ama kendi aklınla sen kendini kullandırttın derler.
Gerçek bu.. Tüm suçları başkasına, şartlara, gençliğe atamazsınız.

Benim fikrim bu.
Mutlu olmak herkesin hakkı elbette.
İnsan hatalarından ders almalı ve güçlü durmalıdır.
Saygılar sunarım..

pardon ama düürüstlük ilişkinin başında ben böleyim demek mi ben katılmıyorum sana arkadasım kendini bi kızın yerine koysana sevmiş demekki kaybetmekten korktum diyor işte açıklıyor.hadi adam art niyetli olsa en başta kabul etse kullansa atsa bu mu dürüstlük adam haklı filan değil kimse haketmez bunu bu kız tecavüze uğramısta olabilirdi.nefis meselesi değil bu bunu yaşayan bilir.

Tecavüz farklı bir durumdur.
Aynı şekilde değerlendirilemez.
Art niyetli adama da kendisini kullandırıyorsa o yaptığından pişman
insan hareketi olmuyor işte.
O da kişinin suçu oluyor.
Seve seve kendini kullandırmış oluyor.
İnsan davranışlarının,seçimlerinin sorumluluğunu almalı.
Yapmayın.
Hatalıyım, suç benim demek de erdemdir, yanlışları düzeltmek de.
Hayat boyu suçu hep birilerine atamayız.

Tecavüz farklı bir durumdur.
Aynı şekilde değerlendirilemez.
Art niyetli adama da kendisini kullandırıyorsa o yaptığından pişman
insan hareketi olmuyor işte.
O da kişinin suçu oluyor.
Seve seve kendini kullandırmış oluyor.
İnsan davranışlarının,seçimlerinin sorumluluğunu almalı.
Yapmayın.
Hatalıyım, suç benim demek de erdemdir, yanlışları düzeltmek de.
Hayat boyu suçu hep birilerine atamayız.

olay açık canım bnde yaşadım aynı şeyleri o erkek bakire mi geliyor peki.kız cahilliğinde bi hata yapmışsa bunu hep mi devam ettirmek gerekir o adam olsaydı eğer geçmişine takılmazdı bu apacık ortada.kendini kullandırmazdı diyosun ama insanlar o kadar masum değil canım helede erkekler.2.haftada ben bakire değilim de adam kabul etsin sonrada seni sömürsün nasıl olsa bakire değil.ortalıkta öyle şerefsiz çok emin ol.

herkesin görüşüne saygım var eğer öyle olmasaydı buraya bu konuyu açmazdım..ilişkinin başlarında söyleyemezdim ben bakire değilim diye çünkü düzeyli bir ilişki yaşamak istedim.eğer o bunu bilseydi belkide onlada yaşayacaktım aynı şeyleri.belkide beni daha da yıpratıp ayrılacaktı.

Son düzenleme:
herkesin görüşüne saygım var eğer öyle olmasaydı buraya bu konuyu açmazdım..ilişkinin başlarında söyleyemezdim ben bakire değilim diye çünkü düzeyli bir ilişki yaşamak istedim.eğer o bunu bilseydi belkide onlada yaşayacaktım aynı şeyleri.belkide beni daha da yıpratıp ayrılacaktı.

işte benim demek istediğimde bu canım kimse senin ne yaşadığını bilmek zorunda değil üzme sen kendini

4 yıl bir insanı tanımak için fazlasıyla uzun bir süre. İnsan 4 yıllık sevgilisinin inciğini cinciğini bilir yani. En azından bu adamın bekaret, evlilik dışı cinsel ilişki vs. hakkında düşündüklerini hiç bilmiyor muydunuz? Bu nasıl bir yakınlık pek anlayamadım ama eğer sizi bu 4 yıl içinde tanıyamamışsa, size güvenemiyorsa, sizden vazgeçebiliyorsa 40 sene de verseydiniz sonuç değişmezdi. Bu kadar ketum, kararlı, dünyayı siyah ve beyaz gören biriyle hayat mı geçer yahu? ''Birini 4 yıl boyunca sevdim. Sonra bir gün bakire olmadığını öğrendim ve anında terk ettim.'' diyen birinin aklından zoru vardır. Belki de ''4 yıl biriyle beraberdim. İlişkiyi bitirmek için fırsat kolluyordum ve bakire olmadığını öğrenince elime beklediğim fırsat geçti. Hem kızdan kurtuldum hem de terk etmenin vebalini ben almadım,onun boynuna yükledim.'' diyen biridir. Her iki durumda da bu adamdan kurtulduğunuza sevinin arkadaşım. Sevgi böyle bir şey değil. Kaybettiğiniz bir şey yok.

kızlar öncelikle beni yargılamadan cevap yazacağınızı umuyorum.ben kendimi çok yargıladım ama elime bişey geçmedi ki keşke geçse.

lise yıllarımda bi çocuğa aşık oldum o da beni seviyodu tipim değildi ama nasıl olduysa sevdim onu.biraz kıro bir tipti.onunla birr yıl çıktıktan sonra birlikte olduk ve çok pişmanım inanın hemde çok.sonra üniversiteyi kazandım 3 4 ay geçtikten sonra ünide bir çocuğa gönlümü kaptırdım ama lisedeki çocukla çıkmaya devam ediyordum ve sonunda ondan ayrılmaya karar verdim hemde tüm yaşananlara rağmen.çünkü artık onun kötü alışkanlıklarına katlanamıyordum esrar içmek gibi.bana uymayan bir insan olduğunu çok geç anlamıştım.ona bu ayrılık kararını söylediğimde beni tehdit etti annene babana her şeyi anlatırım seni öldürürüm asarım keserim.aman Allahım ben nasıl bir hata yapmışım dedim ama çok geçti malesef.sonra buluştuk bununla ben iki medeni insan gibi ayrılmak istedim ama o seni kaçırıcam dedi ve ben yalvar yakar zor kurtuldum elinden....nitekim o da benim kararlı tutumumu görünce bir daha hayatıma dahil olmadı.

sonrasında ünide aşık olduğum çocukla çıkmaya başladık 4 yıldır da beraberdik..ona bir hafta önce geçmişte başkasıyla birlikte olduğumu söyledim.artık saklayamadım onu kandıramazdım..beni o kadar çok seven adam biz evlenemeyiz ayrılalım dedi ağladı...çok çok çok perişanım.çok pişmanım.sevdiğim adamı kaybettim...

her insan hatalar yapabilir biz insanoğluyuz herşey bizim için var.Zamanı geçmişe döndürsek herkes hatasını silerdi yada geleceği görmüş olsak zaten kimse hata yapmazdı en başında onu kaybetmekten korktuğun için söylemedin belki ama 4 yıl sonra söylemiş olsanda yine aynı durum olmuş. Ama şuda bir gerçek ki Ağladığına göre oda seni çok seviyor olmalı. senin adına çok üzüldüm inşallah hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Bundan sonra yapacağın şu ilişkinin başlarında karşı tarafı çözümlemeye başladığında dik bir duruş ile kendini ezdirmeden bunu belirtmen ve kabul etti nasılsa diye birlikte olmaman gerekir. Gerçekten seven saygı duyan insan ise seni olduğun gibi kabul eder.

Erkek arkadaşına yaptığın hata burada 4 sene bekletip söylemen seni muhtemelen üni.deki aman kek çok evlenirim bi şekilde diye takılan kadınlar ile bir tutmuş olabilir maalesef. Aslında senin gibisinide bulamaz kaybeden sen değilsin o bence.

Ayrıca kullanırdı diye yorumlar var kullanılmak nedir ? İki taraf isterse bu eylem gerçekleşir. Aa bak yaptı evlenmedi diye bir şey mi var iki taraf da yollarını ayırabilir pekala.

Yaşamak istedin yaşadın eşin olacak insana dahi laf düşmez ondan öncekilerin bu senin hayatın senin seçimin kime ne ? Sen sen ol zaten doğru seni bulacaktır. Benim evlenen arkadaşlarım vardı erkekler artık güvenecek kadın arıyor zaten bu devirde.

canım benim bir arkadaşımda bakire değildi.ilk niaşnlısıyla birlikte olmuş,anlaşamayıncada ayrıldılar,sonra birini sevdi çocukta onu..umursamadı bile kızın bakire olup olmadığını..evlediler mutlu mesut yaşıyorlar,kız arkadaşımda hamile :emir_bebek:

kızlar öncelikle beni yargılamadan cevap yazacağınızı umuyorum.ben kendimi çok yargıladım ama elime bişey geçmedi ki keşke geçse.

lise yıllarımda bi çocuğa aşık oldum o da beni seviyodu tipim değildi ama nasıl olduysa sevdim onu.biraz kıro bir tipti.onunla birr yıl çıktıktan sonra birlikte olduk ve çok pişmanım inanın hemde çok.sonra üniversiteyi kazandım 3 4 ay geçtikten sonra ünide bir çocuğa gönlümü kaptırdım ama lisedeki çocukla çıkmaya devam ediyordum ve sonunda ondan ayrılmaya karar verdim hemde tüm yaşananlara rağmen.çünkü artık onun kötü alışkanlıklarına katlanamıyordum esrar içmek gibi.bana uymayan bir insan olduğunu çok geç anlamıştım.ona bu ayrılık kararını söylediğimde beni tehdit etti annene babana her şeyi anlatırım seni öldürürüm asarım keserim.aman Allahım ben nasıl bir hata yapmışım dedim ama çok geçti malesef.sonra buluştuk bununla ben iki medeni insan gibi ayrılmak istedim ama o seni kaçırıcam dedi ve ben yalvar yakar zor kurtuldum elinden....nitekim o da benim kararlı tutumumu görünce bir daha hayatıma dahil olmadı.

sonrasında ünide aşık olduğum çocukla çıkmaya başladık 4 yıldır da beraberdik..ona bir hafta önce geçmişte başkasıyla birlikte olduğumu söyledim.artık saklayamadım onu kandıramazdım..beni o kadar çok seven adam biz evlenemeyiz ayrılalım dedi ağladı...çok çok çok perişanım.çok pişmanım.sevdiğim adamı kaybettim...

Cancağızım kimsenin kimseyi yargılamaya haddi yoktur. Sadece fikir beyan ederler doğrusun veya değilsin diye.

Geçmişte pişmanlıklar yaşayınca insan unutamıyor, ben de her fırsatta dile getiririm hep geçmişi. Allahtan benim eşim belden aşağı taıkıntıları olan, örümcek kafalı bir insan değildi ve meseleyi sorun asla etmedi hiç açmadı bile. Onu çok iyi tanıyorum umrunda bile değil benim geçmişim. Çünkü onunla birlikte yeni bir sayfa açtık hayata...

Bazı erkekler öyle şeyleri kabullenemezler. ah ah bunlar hep toplumumuzdaki bastırılmış duygulardan ortaya çıkıyor. Yapabileceği birşey yok. Sen doğruyu yapmışsın ona yalan söylememişsin, böyle birşeyi saklasaydın ömür boyu vicdan azabı çekerdin ve öbür dünyada senden hesap sorardı.

Keşke senn de karşına cinselliğin tabu olmadğını bilen, ahlakın beyinde olduğunu düşünen bir insan çıksaymış.

Şimdi o seni bugün kabul ediyorum tamam dese dahi, zaman zaman yine problem çıkartacak. Herdefasında sen üzüleceksin. Tavrını baştan belirtmesi iyi olmuş.

İnşallah iyi biri çıkar karşına canım sakın üzülme bu konularda yalnız değilsin. Birrsürü insan var.

kızlar dün buluştuk erkek arkadaşımla konuştuk uzun uzun.beni çok sevdiğini anlattıklarımı kendine yediremediğini söyledi.bir daha başkasını senin gibi sevemem dedi.bende sorun ne o zaman sen beni seviyosun ben seni seviyorum geçmiş geçmişte kalsın dedim.bilmiyorum sevgi kafam çok karışık ilişkimize biraz süre tanıyalım dedi mecburen kabul ettim.durum bundan ibaret kızlar

kızlar şimdi ne yapayım ben :( içime öyle dert doldu ki anlatamam..erkek arkadaşımı da anlıyorum ama eskisi gibi olmak istiyorum onunla :( ve tekrar ilişkimiz başlarsa geçmişi yüzüme vurmasından korkuyorum oooff ooff :(

kızlar dün buluştuk erkek arkadaşımla konuştuk uzun uzun.beni çok sevdiğini anlattıklarımı kendine yediremediğini söyledi.bir daha başkasını senin gibi sevemem dedi.bende sorun ne o zaman sen beni seviyosun ben seni seviyorum geçmiş geçmişte kalsın dedim.bilmiyorum sevgi kafam çok karışık ilişkimize biraz süre tanıyalım dedi mecburen kabul ettim.durum bundan ibaret kızlar

Senin konuşma şeklin nasıldı ? Ezilerek büzülerek değildir inş. Her erkek kolay kolay kabul edemez bunu oda onlardan olabilir. İleri de yüzüne vurduğu vakit "Sen bilerek evlendin" diye yüzüne vur sakın ezdirme kendini ve karşı taraf mırım kırım ederek kabul ederse yda sen bir şeyler ters diye düşünürsen kabul etmeyen sen ol.

Back
X