...

sen yemek yemeyi bırakabilirmisin??????
inan bana aynı şey...
defalarca denedim hamile kalmadan bırakamadım...
sigaranın güveni olmaz 2 sene bırakır insan bigün 1 tane içer ya sıkıntıdan ya başka bişeyden bi bakmışsın başlamış...
bunu sanki adamı evi soyarken yakalamış gibi anlatmışsın...

babasından sigarasını saklayan çocuk gibi, gizli gizli sigara içen bir erkek, bana yalan söyledi diye güveni sarsılan bir kadın. Dünya 3 gün hanımefendi eşiniz sigara içmek istiyorsa içer sizin göreviniz zararını anlatmak ve kibarca bırakmasını istemek içip içmemek onun nazarındadır. Neden ısrar ediyor, dırdır ediyor, hesap soruyorsunuz? Eşinizle baskı yapmak için değil, mutlu etmek için beraber olun. Sevgiler.

Sigaranın çok keskin bir kokusu var bu zamana kadar farketmemeniz kokusunu hissetmemeniz ilginç hele de sigara kullanmayan biri için.Sigara içildiğini tee kapıdayken algılıyor benim bünye!! Ya koku duyunuzda bir problem var ya da konu da..!!

Son düzenleme:
Bir insanın sigara içmesi eşini ilgilendirmez diyenlere hayret ediyorum.
Haberleri yok mu hiç o sigaranın nelere yol açtığından?
Allah korusun seneler sonra kanser belasına bulaştıklarında kim onların yanında olcak?
Kim bakıcak onlara kim üzülecek en çok...

Benim eşimin göz göre göre kendini zehirlemek gibi bir lüksü olamaz.
Bir babanın bir eşin bir evladın böyle bir özgürlüğü olamaz!

Dertten sıkıntıdan stresten içiyorum demeleri yok mu birde.
Sigara içmeyen nasıl dayanıyo acaba..

Ben nişanlımla tanıştığımda günde 2 paket sigara içerdi.
Yavaş yavaş azalttı şuan günde 3-4 dal falan içiyor.
Evlendikten sonra tek bir dalına bile göz yummaya niyetim yok.
Gerekirse kavgamı da ederim huzurumu da bozarım.
Hiç bişey benim eşimin sağlığından daha önemli olamaz.
Ben sigara yüzünden bir kişiyi kaybettim zaten birini daha kaybetmeye niyetim yok..

siz 8 yıldır onu öyle kabullenmişsiniz zaten. sigara içiyor diye kavga etmek küsmek niye. bunun kararını vermeniz için uzunca bir süreniz olmuş; evlenmeden önceki 8 yıl. bazı şeyleri değiştiremiyorsanız değiştiremiyorsunuzdur. baskınızdan dolayı adam yalan söylemiş. baskı yerine daha farklı sigara bırakma yollarına yöneltmeliydiniz.

ben size sonuna kadar hak verıyorum cunku bende sıgara konusunda cok hassasım. herkes sigara ıcıyo diye bu normalmiş gibi gelıyo ınsanlara ama bence uyuşturu ve alkol kadar kötü. hele ki sigara yüzünden ölenlerin sayısına baktıgımız zaman bu daha net anlasılıyo. sanırım maddı durumununz kötü bi sigaranın yaklaşık 10 tl oldugunu düşünürsek bütün hayat boyunca küçük bi servet çöpe gitmiş oluyorr. ayrıca Allah korusun bi hastalık durumunda sadece yıpranan o değil siz de olacaksınız. ve en yazık size olcak. tabi bu benm kendı dusuncem. yalan söylemesı ıse gercekten cok kötü üstelik siz ona kayıtsız sartsız güvenirken

canım,üzülme,belli ki kendiyle baş edememiş,alışkanlık işte,seni de üzmemek için yalan söylemiş.cinayet işlemedi ya bu adam.affet,olsun bitsin,ama bir dahaki yalanında ondan ayrılacağını söylwyip korkuta bilirsin.

canım benım haklısın ama cok buyutme istersen... bu bi alıskanlık ha diyince bırakılmıyor... belkı sen üzülme dıye saklamıstır... bence onun yanında olarak vazgecırmeye calıs...

kusura bakma da sen de yalan konuşuyorsun.adamı almış balkona götürüp külü göstermişsin hesap sormuşsun ve bize diyorsun ki ondan zerre kadar şüphelenmedim.bu ne şimdi

şimdi bu konuyu normal yalan dolandan biraz ayrı tutmanız gerekiyor. siz bu insanın üstünde belli bir baskı kuruyorsunuz senelerdir. o da sizin için bırakmaya çalışıyor, muhtemelen kendi için böyle bir şey yapmayacaksa bile sizin için deniyor. denemiş azaltmış ya da bırakmış bunu bilemeyiz. ve birçok sigara içen insanla konuşabilirsiniz, ya da eşi sigara içen hanımlarla beylerle, belli bir sene sigara içtikten sonra onu bırakmak öyle herhangi bir şeyi bırakmak gibi olmuyor. siz içmediğiniz için ya da herhangi bir bağımlılığınız olmadığı için çok kolay sanabilirsiniz. bu süreçlerde ileri adımlar olduğu kadar geri adımlar da oldukça fazladır.

yani özetle, eşinizin üstüne gitmeyin. zaten hiç kimse tam anlamıyla bu işi bırakabilmiş değil. siz de bakın eşiniz zor bir durumdayken annesiyle ilgili haber almışken sigara hakkında onun üzerine gidiyorsunuz ama adam yine gelip size yanaşıyor özür diliyor ya da yapıcı bir şey yapıyor. o konumda bile öncelikli olmayan bir şeyi gündeme getirmişsiniz, yine de terslenmemişsiniz.

gözlerine bakarak sordum dediğiniz güne gelirsek, zaten bir hışım içeri koşup "eğer seninse bittin sen" gibi bir havada kime sorsanız o da inkar edebilir korkuyla panikle. bunlar güven veya inancınızı sarsacak mevzular değil. bu onu yalancı değil çekinmiş, korkmuş yapar ancak. çok abartıyorsunuz.

sigara konusunda hassas olmanız böyle karşınızdakine hayatı dar etmeyi, kısıtlamalarla hayatına müdaheleyi size hak olarak sunmuyor. bence eşinizin bu yumuşak tavrının kıymetini bilin ve bağımlılığın sigaraya olan bu bağımlılığın o kadar kolay bir konu olmadığını kabullenin. herkes defalarca bırakır ve arada yine başlar. bunlar böyle evrelerdir. korkutmasanız yalan söylemeyeceğine inanıyorum. çok baskıcı olmayın.

Son düzenleme:
böyle bir adamla beş dakika bile durmamanız gerekir. bu hazmedilecek bir yalan değil.

yahu siz iyi misiniz? adamcağız zaten kullanıyormuş hatırınız için bırakmış, ha üstesinden gelememiş ama siz de üzülmeyin ya da üstüne gitmeyin diye gizlemiş kullandığını. bu büyütülecek bir şey değil.

Bu kadar baskı karşısında, sıkıştığı yerde kim olsa yalan söyler. Eşi de olsa kimseye baskıyla, zorla bir şeyi yaptırmaya hakkımız var mı? Evet sigara zararlı ama kendine zararlı, sana yanında içmediği sürece (koku v.b hariç) bir zararı yok ki. Uğraşmıştır belki bırakamamıştır, zavallı liseli çocuklar gibi senden gizli içiyor demek ki. Eşinin üzerinde bu kadar baskı kurarsan bugün sigarayı gizler yarın başka başka şeyleri. Bırakması için yardımcı olursun destek olursun da ağzına acı biber sürerim diye çocuk gibi korkutursan çizdiğin yol yanlış arkadaşım, bunu ilerde daha iyi anlarsın.

Sigaranın çok keskin bir kokusu var bu zamana kadar farketmemeniz kokusunu hissetmemeniz ilginç hele de sigara kullanmayan biri için.Sigara içildiğini tee kapıdayken algılıyor benim bünye!! Ya koku duyunuzda bir problem var ya da konu da..!!

Benim koku ve tat alma duygum iyi değildir. Ve de ben işteyken evde içiyor muhtemelen. ben gelmeden önce dişlerini fırçalıyordur. son bi haftadır zaten sanki alıyormuşum gibi oldu, ona da söyledim sigara kokusu geldi sanki bana diye. Yooo nerden çıkardın dedi.

Bir insanın sigara içmesi eşini ilgilendirmez diyenlere hayret ediyorum.
Haberleri yok mu hiç o sigaranın nelere yol açtığından?
Allah korusun seneler sonra kanser belasına bulaştıklarında kim onların yanında olcak?
Kim bakıcak onlara kim üzülecek en çok...

Benim eşimin göz göre göre kendini zehirlemek gibi bir lüksü olamaz.
Bir babanın bir eşin bir evladın böyle bir özgürlüğü olamaz!

Dertten sıkıntıdan stresten içiyorum demeleri yok mu birde.
Sigara içmeyen nasıl dayanıyo acaba..

Ben nişanlımla tanıştığımda günde 2 paket sigara içerdi.
Yavaş yavaş azalttı şuan günde 3-4 dal falan içiyor.
Evlendikten sonra tek bir dalına bile göz yummaya niyetim yok.
Gerekirse kavgamı da ederim huzurumu da bozarım.
Hiç bişey benim eşimin sağlığından daha önemli olamaz.
Ben sigara yüzünden bir kişiyi kaybettim zaten birini daha kaybetmeye niyetim yok..

anlatmak istediğim tam da buydu. Ben şimdi içsem bu adam beni boşar biliyor musunuz? O kadar karşı sigara kullanmama.

siz 8 yıldır onu öyle kabullenmişsiniz zaten. sigara içiyor diye kavga etmek küsmek niye. bunun kararını vermeniz için uzunca bir süreniz olmuş; evlenmeden önceki 8 yıl. bazı şeyleri değiştiremiyorsanız değiştiremiyorsunuzdur. baskınızdan dolayı adam yalan söylemiş. baskı yerine daha farklı sigara bırakma yollarına yöneltmeliydiniz.

İlk tanıştığımız gün içiyor musun diye sordum. o da bırakıcam dedi.
Her türlü bırakmaya yardım edici ilacı, ürünü aldık. sevecenlikle yaptım olmadı, kızdım küstüm olmadı. olmayınca olmuyormuş işte.

ben size sonuna kadar hak verıyorum cunku bende sıgara konusunda cok hassasım. herkes sigara ıcıyo diye bu normalmiş gibi gelıyo ınsanlara ama bence uyuşturu ve alkol kadar kötü. hele ki sigara yüzünden ölenlerin sayısına baktıgımız zaman bu daha net anlasılıyo. sanırım maddı durumununz kötü bi sigaranın yaklaşık 10 tl oldugunu düşünürsek bütün hayat boyunca küçük bi servet çöpe gitmiş oluyorr. ayrıca Allah korusun bi hastalık durumunda sadece yıpranan o değil siz de olacaksınız. ve en yazık size olcak. tabi bu benm kendı dusuncem. yalan söylemesı ıse gercekten cok kötü üstelik siz ona kayıtsız sartsız güvenirken

ya gerçekten çok güveniyordum. :( ne dese inanıyordum eşime. hayatta güvendiğim tek insan. şimdi onun da söylediklerinden şüphe eder hale geldim. bu güvenin sarsılması beni mahvetti.

kusura bakma da sen de yalan konuşuyorsun.adamı almış balkona götürüp külü göstermişsin hesap sormuşsun ve bize diyorsun ki ondan zerre kadar şüphelenmedim.bu ne şimdi

o günkü sorma tarzım gülerek şakalaşarak idi. yoksa gerçekten içti vallahi bi saniye aklımdan geçmedi. üst katta öğrenciler var onların balkondan uçmuştur diye düşündüm.

şimdi bu konuyu normal yalan dolandan biraz ayrı tutmanız gerekiyor. siz bu insanın üstünde belli bir baskı kuruyorsunuz senelerdir. o da sizin için bırakmaya çalışıyor, muhtemelen kendi için böyle bir şey yapmayacaksa bile sizin için deniyor. denemiş azaltmış ya da bırakmış bunu bilemeyiz. ve birçok sigara içen insanla konuşabilirsiniz, ya da eşi sigara içen hanımlarla beylerle, belli bir sene sigara içtikten sonra onu bırakmak öyle herhangi bir şeyi bırakmak gibi olmuyor. siz içmediğiniz için ya da herhangi bir bağımlılığınız olmadığı için çok kolay sanabilirsiniz. bu süreçlerde ileri adımlar olduğu kadar geri adımlar da oldukça fazladır.

yani özetle, eşinizin üstüne gitmeyin. zaten hiç kimse tam anlamıyla bu işi bırakabilmiş değil. siz de bakın eşiniz zor bir durumdayken annesiyle ilgili haber almışken sigara hakkında onun üzerine gidiyorsunuz ama adam yine gelip size yanaşıyor özür diliyor ya da yapıcı bir şey yapıyor. o konumda bile öncelikli olmayan bir şeyi gündeme getirmişsiniz, yine de terslenmemişsiniz.

gözlerine bakarak sordum dediğiniz güne gelirsek, zaten bir hışım içeri koşup "eğer seninse bittin sen" gibi bir havada kime sorsanız o da inkar edebilir korkuyla panikle. bunlar güven veya inancınızı sarsacak mevzular değil. bu onu yalancı değil çekinmiş, korkmuş yapar ancak. çok abartıyorsunuz.

sigara konusunda hassas olmanız böyle karşınızdakine hayatı dar etmeyi, kısıtlamalarla hayatına müdaheleyi size hak olarak sunmuyor. bence eşinizin bu yumuşak tavrının kıymetini bilin ve bağımlılığın sigaraya olan bu bağımlılığın o kadar kolay bir konu olmadığını kabullenin. herkes defalarca bırakır ve arada yine başlar. bunlar böyle evrelerdir. korkutmasanız yalan söylemeyeceğine inanıyorum. çok baskıcı olmayın.

zaten artık karışmayacağım. istediğini yapmakta özgür. sabahtan başlayarak köh köh öksürmesi de, iki adım hızlı yürüyünce nefes nefese kalması da umrumda değil.
annesi hastaymış diye dertten içmiyor kendisi. sanırım uzun zamandır içiyor benim de ruhum duymuyor. ben zaten işin burasındayım. gözümün içine bakarak profesyonelce yalan söyledi. ben de inandım.

böyle bir adamla beş dakika bile durmamanız gerekir. bu hazmedilecek bir yalan değil.

yahu siz iyi misiniz? adamcağız zaten kullanıyormuş hatırınız için bırakmış, ha üstesinden gelememiş ama siz de üzülmeyin ya da üstüne gitmeyin diye gizlemiş kullandığını. bu büyütülecek bir şey değil.

keşke yapabilseydim bu dediğinizi. keşke hiç öğrenmeseydim. gerçekten iç huzurum kalmadı.

Bu kadar baskı karşısında, sıkıştığı yerde kim olsa yalan söyler. Eşi de olsa kimseye baskıyla, zorla bir şeyi yaptırmaya hakkımız var mı? Evet sigara zararlı ama kendine zararlı, sana yanında içmediği sürece (koku v.b hariç) bir zararı yok ki. Uğraşmıştır belki bırakamamıştır, zavallı liseli çocuklar gibi senden gizli içiyor demek ki. Eşinin üzerinde bu kadar baskı kurarsan bugün sigarayı gizler yarın başka başka şeyleri. Bırakması için yardımcı olursun destek olursun da ağzına acı biber sürerim diye çocuk gibi korkutursan çizdiğin yol yanlış arkadaşım, bunu ilerde daha iyi anlarsın.

ben ondan hiçbir şey gizlemiyorum, aynısını beklemek hata mı?

Eşim 1 kere X şehrine iş için gidiyorum dedi Y şehrinde annesinin yanından çıktı. (evlenmeden önce)
yine bana yakalandı. ben de ayrılmak istedim. annenin yanına gidiyorsun neden söylemiyorsun? sanki bana ne. gitme mi diyeceğim. kızarsın diye dedi. ortaya çıkınca iyi mi oldu asıl şimdi kızdım.

yine evlenmeden önce 2. kere ben başka şehirde iş buldum dedi. oraya gitti. 1 sene sonra itiraf etmek zorunda kaldı ki bu iş üvey babasının işyerine bağlıymış. yine bana kızarım diye söylememiş. bunun neresine kızacaksam orasını anlamış değilim?

Yani bu adamın bana yalan söylemesindeki nedenlerini anlamıyorum. Astığı astık kestiği kestik biri desen değilim. Ayrılmak kelimesini 1 defadan fazla ağzıma almadım. 0 da 1. yalanındaydı. Bağırmam, çağırmam, evi terketmekle tehdit etmem. En fazla ağlarım, 2-3 gün küserim. Sonra da barışırım gönlümü aldığında.

ilişkimizi ve evliliğimizi güven üstüne kurduk. Kalktı bana yalan söyledi. Konu her ne olursa olsun.
Ben ondan bir şey saklamıyorum...
Yoksa artık sigara içmiş içmemiş çok da önemli değil.
zaten konu başlığım da yalan söylemesi üzerine.

Güzel arkadaşım, adam benim gözümün içine baktı yalan söyledi. isterse bir tane içsin isterse bin tane içsin artık.

(Eşimden ne düğün istedim, ne mal mülk. sadece sigarayı bırak dedim ya. sadece bu. onu da yapmadı.)

sadece sigarayı bırakmasını söylemişsin doğru demişsin iyi ama öyle isteyince hemen bırakılmıyor eşim de ben de kullanmıyoruz ama çevremden biliyorum ya yengeme dr içersen 1 yıl bile yaşamazsın dedi ona rağmen içmeye devam etti. sonuç bir yıl sonra öldü. yani insanlar öleceğini bilse dahi vazgeçemiyor. senin sabırla anlayışla yaklaşman lazım öyle sigara içmeyeceksin deyip de ertesi gün adamın sigarayı bırakmasını bekleme tatlım

sadece sigarayı bırakmasını söylemişsin doğru demişsin iyi ama öyle isteyince hemen bırakılmıyor eşim de ben de kullanmıyoruz ama çevremden biliyorum ya yengeme dr içersen 1 yıl bile yaşamazsın dedi ona rağmen içmeye devam etti. sonuç bir yıl sonra öldü. yani insanlar öleceğini bilse dahi vazgeçemiyor. senin sabırla anlayışla yaklaşman lazım öyle sigara içmeyeceksin deyip de ertesi gün adamın sigarayı bırakmasını bekleme tatlım

sadece bırak deyip beklemedim ki. maddi manevi destek oldum. ama istemeyince olmuyormuş en sonunda bunu kabulleniyorum. eşimin sigara içmemesine dair umudumu kestim.

Back
X