• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asla kendini degiştirmeyen koca?

Bence bu, birinci cocuga yapılan cok buyuk bir haksizlik. Ne oluyor bir tane daha yapınca giderayak onu anlamadim, ilki neyine yetmiyor? Bi kere, ben de 5 senedir cogunlukla evden calisan bi insanim bu insanin bos zamani cok oldugu anlamina gelmiyor. Bi sure sonra manevi olarak da huzursuzlanmaya başlıyorsun insan sosyal bir canlı cunku. Her türlü, tek basina yetemez cocuklar en azindan bi erkek figuru gormeye de ihtiyac duyar. Ve büyüyecekler masraflari artacak tek basina yetebilmesi mumkun degil bilgisayar mühendisi olunca zengin olunmuo alsa alsa 200K civari aliyordur en fazla. Bu 3 kişiye yetebilcek bir para degil. Sosyal devletin tam anlamiyla var oldugu ulkelerde dediginiz olabilir ancak.
Gerçekten benim gördüğüm kadarıyla çocuklarına çok güzel bakabiliyor ve kendisi de çok mutlu. İkinci çocuğu ilk çocuğu çok istiyor diye yaptı. Kardeşi olsun istedi. Eski eşi de çocuklara düşkün. O da maddi olarak çocukları destekliyor. İki çocuk da okula gidiyor. Oturduğu ev de arkadaşıma ait. Maddi olarak bir sıkıntı yaşamıyor.

Canim baskalari adina bir bencillik degil bu bencillik. Cocuk zihninden düşünür müsün iki saniye? Cocuga yapilan bir bencillik bu. Sirf annen anne olmak istiyor diye sana sorulmadan dünyaya getiriliyorsun ya hani? Parayi da gec niye herkesin iki ebeveyni varken sen tek ebeveynlige mahkum edilesin en bastan? Karsinda her seye yeticem diye kendini paralayan bir anne. Niye yani.. Ne icin var oluyorsun?
Böyle düşününce hak veriyorum ama anne olmayı istemek de çok insani bir duygu. 🤷🏼‍♀️

Gerçekten benim gördüğüm kadarıyla çocuklarına çok güzel bakabiliyor ve kendisi de çok mutlu. İkinci çocuğu ilk çocuğu çok istiyor diye yaptı. Kardeşi olsun istedi. Eski eşi de çocuklara düşkün. O da maddi olarak çocukları destekliyor. İki çocuk da okula gidiyor. Oturduğu ev de arkadaşıma ait. Maddi olarak bir sıkıntı yaşamıyor.
Guzelmis onun durumu o zaman. Hatta boyle bir adamdan niye bosandi :)? Ama cok utopik geliyor kulağa dogrusu çünkü erkeklerin cogu bosandigi karisina para vermemek icin cirkeflesir çünkü yeni karisina butce lazimdir. Cok biased bir cevrede bulunup da kadin istiyorsa yapmali diyemeyiz ama kadinlarin %70inin calismadigi ulkede. Calisanlarin da cogu asgari ucretli veya yakin. İnsanların evi de yok kiralar desen maasin yarisi.

Guzelmis onun durumu o zaman. Hatta boyle bir adamdan niye bosandi :)? Ama cok utopik geliyor kulağa dogrusu çünkü erkeklerin cogu bosandigi karisina para vermemek icin cirkeflesir çünkü yeni karisina butce lazimdir. Cok biased bir cevrede bulunup da kadin istiyorsa yapmali diyemeyiz ama kadinlarin %70inin calismadigi ulkede. Calisanlarin da cogu asgari ucretli veya yakin. İnsanların evi de yok kiralar desen maasin yarisi.
Birbirleriyle anlaşamadıkları için boşandılar. Aralarındaki karı koca ilişkisi bitmiş, sadece anne baba rolleri kalmıştı.
Evet zaten yanlış anlaşılmak istemem. Benim dediğim şey de kadının maddi manevi gücü yerindeyse çocuk yapmak. Aksi durum hem kadın için hem çocuk için hayatı mahvetmek.

Bunca uzun süre oyun oynamak huy değildir ki bağımlılıktır.Ayrıca huy değişmez ,sözüne de asla katılmıyorum ; insanoğlu isterse her kötü huyunu iyiye evirebilir.

Hayatlarınızı baya baya olumsuz etkileyen bir bağımlılık olmuşsa bu ,niye susup kabullenesin sevgili konu sahibi.Ciddi bir rest çekmenin zamanı gelmiş.
Çünkü nikah masasında tanımamıştır. Ben bunu değiştiririm diye yola çıkılmaz. Ayrıca kendiniz yazmışsınız bağımlılık diye, kolay kolay bırakmaz. Ancak kendisi çok isteyecek bırakmayı da öyle kurtulacak. Konu sahibi istiyorsa uğraşsın kendi bilir ama o kada kolay olmayacak. Adam çocuk yapmaya hazır bir tip değil, bu adamdan çocuk yapmaya zorlama evliliğin ve çocuğun tüm sorumluluğunu üstlenmek demektir.

1.5 yıl oldu evleneli öncedende oyun meraklısıydı ama evlenince bu yüzden bir sürü kavga ettik yinede degişmedi günlerce küstüm 2 gün az oturduysa 3 gün yine gece 2 3 oturdu ertesi günde alarm falan duymaz ben yarım saat uyandırmaya çalışırım. neyse 2 gündür rahatsızım hem özel dönem hemde mideyi bozmuşum ama tansiyonum falan düşüyor hele bugun yataktan kalkamadım öglen 2 ye yinede yemegimi yaptım neyse geldi yedi içti bilgisayara oturdu çay suyunu koydu onuda demledim gittim zor güç kendimw patates haşladım falan tutmuş akşam kahve içelim diyor dedim hastayım kalktım 10 da yattım daha bilgisayar başında gelip iyi misin demedi, birde sperm testi verdi eylülde baya kötü çıktı yüzde 13 iler haraket 75 haraketsiz sperm ilaç verdi doktor neyse kullanıyor ama bir yandanda 2 paket sigara içiyor falan hapıda hep geç alıyoruz demiyorki ya askim 1 yıldırda çocuk istiyoruz yaşlar geçiyor kendime çeki düzen vereyim bizden küçükler 2. çocugu yaptı sende kendini kötü hhissediyorsun demiyor ya ben ne yapayım arkadaşlar kavgamı edeyim ne yapayım bu adama?
Yani hata sende sen bir adamı kavgayla küsmeyle düzeltebileceğine nasıl hangi akla hikmet inandın ki adam zaten değişmeye meyilli değil üstüne bi de adama çocuk yap sonra da çocuğum oldu yine değişmedi de kendi kendine hayatını mahvet yani bazı şeyle bile isteye göre batıyorsunuz

1.5 yıl oldu evleneli öncedende oyun meraklısıydı ama evlenince bu yüzden bir sürü kavga ettik yinede degişmedi günlerce küstüm 2 gün az oturduysa 3 gün yine gece 2 3 oturdu ertesi günde alarm falan duymaz ben yarım saat uyandırmaya çalışırım. neyse 2 gündür rahatsızım hem özel dönem hemde mideyi bozmuşum ama tansiyonum falan düşüyor hele bugun yataktan kalkamadım öglen 2 ye yinede yemegimi yaptım neyse geldi yedi içti bilgisayara oturdu çay suyunu koydu onuda demledim gittim zor güç kendimw patates haşladım falan tutmuş akşam kahve içelim diyor dedim hastayım kalktım 10 da yattım daha bilgisayar başında gelip iyi misin demedi, birde sperm testi verdi eylülde baya kötü çıktı yüzde 13 iler haraket 75 haraketsiz sperm ilaç verdi doktor neyse kullanıyor ama bir yandanda 2 paket sigara içiyor falan hapıda hep geç alıyoruz demiyorki ya askim 1 yıldırda çocuk istiyoruz yaşlar geçiyor kendime çeki düzen vereyim bizden küçükler 2. çocugu yaptı sende kendini kötü hhissediyorsun demiyor ya ben ne yapayım arkadaşlar kavgamı edeyim ne yapayım bu adama?
Bir soru sormak istiyorum. Sevgiliyken de mi böyleydi acaba. İletişiminiz nasıldı arar mıydı sizi gün içinde sık sık konuşur muydunuz ?

Beğenmediğiniz eş den çocuk istiyorsunuz anlamadım nasıl yani? Sonra o çocukla boşanmalara kalkıyorsunuz nafaka kavgaları başlıyor. Üstelik yaşıtlarınız ve sizden küçükler çocuk yaptı düşüncesiyle çocuk yapmaya karar vermiş olamazsınız diye düşünmek istiyorum. Önce kendi ilişkinizdeki problemleri çözün çocuk meselesini de erteleyin. Bu anlattıklarınızda tek takıldığım çocuk mevzusu onun dışında erkeklerin 10 da 9 u böyle, kendilerine göre bi dünyaları var ve ne olursa olsun o dünya ya bir şekilde çekiliyorlar çok takılmayın o konuya.

bu adamdan bir de çocuk mu yapacaksınız 😅🤣

Haddim sizi eleştirmek değil ancak böyle ilgisiz bir kocaya güvenerek çocuk dünyaya getirmek bana pek akıl kârı gelmedi açıkcası… eşiniz daha evliliğin sorumluluğunun farkında değil, bebeğiniz olduğu takdirde sizi yüksek ihtimal yalnız bırakacak. Bu durumda evliliğinizde yıpranan siz olacaksınız…

Back
X