64 kiloyum 55 kilo olmak istiyorum :(

zamazingo6

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
13
1
8
Arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim ve kampüs içinde yarı özel bir yurtta kalıyorum. Burda 5. senem ve üniversiteye başladığımda 52 kiloydum. Yurt hayatı zor burdaki yemekler yüzünden diye sürekli bahane buldum ve sonuç 64 kilo oldum. Buna bir dur demek istiyorum. İkinci öğretim olduğum için çok erken uyanamıyorum açıkçası. 11de uyanıyorum ve 2 gündür merkezi kafeteryada yemek yemeye başladım. Çünkü akşam yemekleri yurtta isteğe bağlı ve güzel yemekler çıkmıyor. Bundan dolayı bende öğlenleri kafeteryada yiyip akşamları da yurtta çorbayla veya sulu sebze yemekleriyle geçiştirmeyi düşünüyorum. Bunun dışında yeşil çay içmeye başladım. Seviyorum da aslında yeşil çayı ama her zaman aklıma gelmiyor içmek, çok fazla aramıyorum da ama içmeye çalışıcam bağırsaklarımın daha iyi çalışması için. Çünkü bağırsaklarım biraz tembelleşti üniversiteye başladığımdan beri.
Biraz uzun oldu ama arkadaşlar bu şekilde yapmaya çalışıcam. Sizin önerileriniz neler. Yurtta olduğumu göz önüne alarak Ve benim gibi kiloda olan yada yurtta olan arkadaşlarla birbirimize destek olabiliriz..

Merhaba; yurtta olduğun için diyet programlarını takip etmen çok büyük sorun olacaktır. Kendi yemeğini kendin yapamadığın için maalesef uymayacaktır.
Fakat bir iki şey tavsiye edebilirim ;
Öncelikle kalori takibi yapmanı öneririm. Tabi bunun için öncelikle günlük ne kadar kaloriye ihtiyacın var bunu öğrenmelisin. Bunun için google da günlük kalori ihtiyacı hesaplaması diye aratırsan otomatik hesap makineleri çıkacaktır. Bu işlemden sonra 1 ay da çok deli kilo vermeyi istemek yerine ayda 2 kilo verebilecek şekilde yemek porsiyonlarını ayarlaman gerek.

Bununla ilgili özel mesaj atıyorum.

Benim kilom 63,30 du. boyum da 158 (160 da olabilir bilemedim şimdi kehkeh).

kalori takibi yaparak şu an 43 günde 58 kiloya indim. İdeal kilom 53 olduğu için 2 ay sonra muhtemelen toparlanmış olacağım :)

Söylediğin yere baktım ve kalori takibine başladım bende bakalım. Bu sene mezuniyetim var ve daha sonra fotoğraflarıma bakıp üzülmek istemiyorum bu yüzden uğraşmaya başladım sonunda :)

Yalnız konu ile ilgili bir iki konuda uyarayım ; 1000 kalori altında ve üstünde beslenme. Ekmeğini sadece sabah kahvaltısında tam tahıllı veya kepekli olarak 1 dilim civarında yap. Benim profilime bakabilirsin mesela. Kahvaltılık kellog's güzel oluyor. Gün içerisinde aburcubur kesinlikle yasak. Haftada bir gün kendine özel gün seç. İstediğini ye ama yine kaloriyi uçurma. Bir de orada yediklerini yaz yaktıklarını yazma. Böylece teraziye çıktığında biraz daha keyifli olursun.

Tamam teşekkür ederim tekrar. Dediğim gibi zaten yemekle başlamış oluyorum 2 gündür. kahvaltıya zaman ayıramıyorum erken uyanamadığım için direk yemekhaneye gidiyorum.

Tamam teşekkür ederim tekrar. Dediğim gibi zaten yemekle başlamış oluyorum 2 gündür. kahvaltıya zaman ayıramıyorum erken uyanamadığım için direk yemekhaneye gidiyorum.

Bunu yanlış yaptığını düşünüyorum. Çünkü sağlıklı beslenmenin ilk kuralı kahvaltını düzgün yapmak. Bence sabah erken uyanmalı ve kahvaltını minimum 200 kalori civarında yapmalısın.

Ama erken uyanamıyorum işte çok denedim ama özellikle şu dönem sınav dönemi. Gece çalışıyorum gündüz ses oluyor diye.:/

Ama erken uyanamıyorum işte çok denedim ama özellikle şu dönem sınav dönemi. Gece çalışıyorum gündüz ses oluyor diye.:/

Tatlım yurt ortamını az çok tahmin edebiliyorum. Sana şöyle bir alternatif sunayım madem ;

Sabah 7 de kalk (kahvaltı ne zaman bilmiyorum) Kahvaltını yap, doğru kütüphaneye. Ders çalışmak kütüphane de daha mantıklı. Ayrıca gece çalıştığın dersten fazla verimlilik alamazsın. Gece uykunu tam al, gündüzde kahvaltıdan sonra kütüphanede ders saatine kadar ders çalış. :) Biliyorum uygulamak oldukça zor ama kendini kahvaltıdan mahrum ederek verdiğin 3 5 kilo daha sonra 2 katı olarak geriye dönebiliyor.

Bunu uygulamam gerçekten çok zor canım ya kendimi de biliyorum ki bir gün kalkarım ama ikinci gün devam edemem buna. Sabah uykulu bi şekilde çalışamıyorum malesef. Ve yatsam da uyuyamayacağımı biliyorum malesef ki oda arkadaşlarım da geç yattıkları için ses olsun ışık olsun bu yüzden pek mümkün olmuyor. Hem ekstra bişe yapıp düzenimi bozmak da istemiyorum açıkçası çünkü daha sonra asıl şimdiki düzenime geri döndüğümde vereceğim kilolar daha fazla olur diye düşünüyorum. Kalorilerimi ayarlıyorum tabiki ama ancak bu şekilde ayarlayabildim kendimi.

Bu arada dün yediklerim ve içtiklerimle 1456 kcal ediyor. 1500 kaloriyi geçmemeye çalışıcam zamanla da 1250 kaloriye indirebilirim ama önce bunu sabitlemeyi düşünüyorum. Tabi bi de bol bol su :)

merhaba canim, bende üniversite ögrencisiyim ve yurtta kaliyorum :) ayni seyleri yasiyoruz anlayacagin bende yurtta kalmaya basladigimdan beri 10 kilo aldim. gecen cumartesiden beri dikkat etmeye basladim yeniden. istersen birlikte kilo verebiliriz. bende 1500 1600 kalori civari aliyorum hergün

Çok güzel olur en azından birbirimize dikkat ederiz bende 1500kaloriyi geçmemeye çalışıyorum. Kaç kilosun boyun kaç

Bende 23 yaşındayım. Hadi bakalım inşallah veririz bu kiloları. Çok zor olmamalı :/ Bi de ben bi diyete bağlı gitmiyorum. Sadece kalori kontrolü yapıyorum arkadaşın önerisine göre. Sağlıksız bir şeyler yememeye dikkat ediyorum. Yavaş yavaş da olsa bu şekilde kalıcı olarak vermek istiyorum bu kiloları

aynen bende diyet yapmiyorum, ne varsa elimde onu yiyorum acikmadikca yemiyorum, günlük 1600 ü gecmemeye calsiiyorum, gecen hafta cumartesiden beri iyi gidiyor, tatliya cok düskünüm onu bile aramiyorum cok fazla. sabah kahvaltisinda 1 tatli kasigi sarelle yiyorum ki ilerleyen vakitlerde cok tatli aramayayim diye mesela sana bugun yediklerimin listesini yazayim, 2 3 gündür bi akrabanin evindeyim o yüzden kahvaltilarda aksam yemekleri de iyi oldu benim icin. yoksa yurtta böyle yapamiyorum ne yazikki,

kahvalti(09:45)
1 yumurta (1 tatli kasigi tereyagi ile pisti)
lor peyniri, domates karisimi 100 gr kadar
3 er yk kozlenmis patlican ve közlenmis biber (zeytinyagli)
1 kücük kase portakalli kereviz yemegi (dün cok canim cekmisti tokum diye yememistim)
1 dl beyaz ekmek (1 tatli kasigi sarelle sürdüm)

öglen (15:30)
ceyrek ayva,
ceyrek elma,
1 minik mandalina,
1 orta boy portakal dan meyve salatasi yaptim

aksam(19:00)
1 zeytinyagli biber dolmasi,
1 zeytinyagli kabak dolmasi,
yarim tabak zeytinyagli kapuska yemegi,
150 gr sarimsakli yogurt,
yarim dilim ekmek (tabagimi siyirdim)

günümü böyle kapattim, acayip tokuuuuum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…