• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

...

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Biraz uzun yazacağım sanırım.

Merhaba,
Benim annem son 6-7 aydır yatağa bağımlı sayılır. konuşması da pek anlaşılmıyor.
Babam, ben ve annem beraber yaşıyoruz bir süredir.
Bir de yardımcımız var. Sabah geliyor, Akşam 5 te gidiyor.

Bugün babam 2 saatlik mesafedeki memlekete gideceğim diye tutturdu.
sabah 9 da gitti.
nedeni de güya bankadan maaşını çekmek.
10 defa söyledim kartınla nerden istiyorsan burada bankamatikten çek diye.
ama işlerim var diyip durdu ve gitti. (asıl işi arkadaşlarını ziyaret etmek bence)

neyse öğlen aradım babamı işi bitmişti, akrabaların dükkanını ziyaret ediyordu. saat 17 de tren varken ona değil 20.00 dakine binmeyi tercih etti.

işten 5.30 da döndüm, yardımcımız gitti.
anneme yemeğini yedirdim, balkona çıkardım. (tekerlekli sandalye ile)
sohbet ettik, tv de film izledik vs. vs.
günümüz çok iyiydi.

ta ki babam 22.45 e kadar eve gelemeyene dek.
ben annemin wc ihtiyaçlarını göremiyorum. oturduğu sandalyeden bile kaldıramıyorum.
annecim yazık 5 saatten fazla o sandalyede oturmak zorunda kaldı. her yeri ağrıdı.
tuvalet ihtiyacı oldu ama ben yapamadığım için yine saatlerce sıkıntı yaşadı.
neyse babam geldi, o kadar panikle hareket ediyor ki annemi kaldırayım derken sandalyenin ayak koyma yerlerini kaldırmadı ve annemin ayağını sandalyeye sıkıştırdı ve ezdi. mosmor oldu ve resmen içine çöktü orası.

annem başladı ağlamaya. (rahatsızlığı yüzünden ağladığında saatlerce susamıyor)
babam başladı bana saydırmaya.
neden tuvalete götürmemişim neden yatırmamışım.

ama anladım ki annem ayağının acısına değil babamın bu hareketlerine, belki de ona böyle muhtaç kaldığına üzülüyor. içim parçalandı onu öyle görünce.

daha önce de annemin ayağı yine kırılıyordu buna benzer bir olayda.
bir kere de babam sandalyenin kemerini bağlamadığı için yüzüstü düştü ve burnu kırıldı.
babam annemi istemeden öldürecek galiba :(

bir de yine suçlu ben oldum.. ah annecim iyi olacaktın da ne güzel zamanlar geçirecektik beraber ana kız. :50:

Çok çok geçmiş olsun. Allah sabır versin gerçekten zor bi durum.

Babanızın bilinçli olarak bu şekilde davrandığını düşünmüyorum. Yani umarım öyle değildir.

Geç kalmış olduğu için telaş yapmış olabilir üzerine de annenizin ayağını incitince sinirini sizden çıkarmış malesef.

Cok gecmis olsun...annenize ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:
okurken gözlerimde canlandida üzüldüm annenize RABBIM YARDIMCISI OLSUN INSALLAH(AMIN):nazar:
Babanizada kizmayin bir anlik ofkeyle size kizmis olabilir...

annem başladı ağlamaya dediğin yerde gözlerim doldu..
kendisini babana muhtaç gibi hissetmiştir kesin..
keşke daha dikkatli olabilseymiş baban :50:
anneni klozetin yanına falan yaklaştırsan o şekilde yardımcı olsan, olmaz mı?
hiç mi kaldıramıyor kendini?
çok geçmiş olsun, inşallah şifa bulur çabucak.

bir de erkek kardeşim de yarın geliyor buraya tatile.
o buradayken pazartesi günü falan git di mi?
yok illa bugün gidicem dedi.
arıyorum X amcanla oturuyoruz
arıyorum Y dayının dükkanındayım..

tamam anlıyorum babam da bunalıyor sürekli hasta bakmak çok zor.
ama gidince de kendini unutuyor :(

annem başladı ağlamaya dediğin yerde gözlerim doldu..
kendisini babana muhtaç gibi hissetmiştir kesin..
keşke daha dikkatli olabilseymiş baban :50:
anneni klozetin yanına falan yaklaştırsan o şekilde yardımcı olsan, olmaz mı?
hiç mi kaldıramıyor kendini?
çok geçmiş olsun, inşallah şifa bulur çabucak.

ahh keşke yapabilsem.
annem 60 kiloya yakın.
ben de 42.
oturduğu yerden kaldıramıyorum.
malesef kaslarını kullanamadığından o da az biraz bile kalkamıyor. hani azıcık kendini kaldırabilse...

Cok gecmis olsun...annenize ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:
okurken gözlerimde canlandida üzüldüm annenize RABBIM YARDIMCISI OLSUN INSALLAH(AMIN):nazar:
Babanizada kizmayin bir anlik ofkeyle size kizmis olabilir...

amin.. malesef tedavisi yok hastalığının. ama Allahtan ümit kesilmez tabi.
babama şu yüzden kızıyorum. annemle başbaşayken hiç sıkıntı yok çünkü annemi dinliyorum ne istediğini anlayana kadar uğraşıyorum soruyorum.
ama babam çok aceleci ve kafasına göre davranıyor. annem oturucam diyor, babam yatırıyor. annem su içicem diyor, babam çay veriyor. yani dinlemiyor, dinlese de belki anlayamıyor. annem de bu sefer anlatamadığı için sinirlenip bağırmaya başlıyor.

Çok çok geçmiş olsun. Allah sabır versin gerçekten zor bi durum.

Babanızın bilinçli olarak bu şekilde davrandığını düşünmüyorum. Yani umarım öyle değildir.

Geç kalmış olduğu için telaş yapmış olabilir üzerine de annenizin ayağını incitince sinirini sizden çıkarmış malesef.

babam da üzüldü tabi o duruma gelmesine.
ama bu 4 mü 5 mi bilmiyorum
kimseyi işine de karıştırmıyor. dur yardım edeyim dediğimde elletmiyor
sonra sen yapmadın diye beni suçluyor.

yaşadıklarınız çok çok zor..

annen için hele.. kim bilir ne kadar üzülüyordur..

senin için de baban için de çok zor..

ah canım ya çok üzüldüm inan ki.. Allah sabır versin arkadaşım.. Annen iyileşecek mi?

Annenıze acil sifalar dilerim...
allahim kimseyi ele avuca dusurupte muhtac etmesin....

amin.. en önemlisi bu bence de hayatta.
hastalığı da genetik olabilir dedi doktorlar.
Allah korusun ben, kardeşim ya da çocuklarımızda görülür diye çok korkuyorum.

Baban annene tek başına yetmek istiyor anladığım kadarıyla.

Arada bir sorun olunca da kabullenemiyor olabilir.

Senelerce sağlıklı olan eşi şuan ona muhtaç eminim onun verdiği üzüntüyle yapıyordur bunları.

Anneniz içinde hiç kolay bir durum değil. Rabbim acil şifalar versin.

ahh keşke yapabilsem.
annem 60 kiloya yakın.
ben de 42.
oturduğu yerden kaldıramıyorum.
malesef kaslarını kullanamadığından o da az biraz bile kalkamıyor. hani azıcık kendini kaldırabilse...

babama şu yüzden kızıyorum. annemle başbaşayken hiç sıkıntı yok çünkü annemi dinliyorum ne istediğini anlayana kadar uğraşıyorum soruyorum.
ama babam çok aceleci ve kafasına göre davranıyor. annem oturucam diyor, babam yatırıyor. annem su içicem diyor, babam çay veriyor. yani dinlemiyor, dinlese de belki anlayamıyor. annem de bu sefer anlatamadığı için sinirlenip bağırmaya başlıyor.

babam da üzüldü tabi o duruma gelmesine.
ama bu 4 mü 5 mi bilmiyorum
kimseyi işine de karıştırmıyor. dur yardım edeyim dediğimde elletmiyor
sonra sen yapmadın diye beni suçluyor.

baban klasik baba aslında,
herşeyi o mükemmel şekilde halledecek, halledemezse kesin biri burnunu sokmuştur ondan olmamıştır.
o sakarlık yapmaz, karşı taraf düzgün davranmamıştır..
ama işin içine hasta ve hassas bir kadın girince bu tavırlar hiç de sevimli gelmiyor insana..
bir de erkeğe hasta bakımı zor geliyor, eli ayağına dolaşıyor. onun da etkisi var.

yaşadıklarınız çok çok zor..

annen için hele.. kim bilir ne kadar üzülüyordur..

senin için de baban için de çok zor..

ah canım ya çok üzüldüm inan ki.. Allah sabır versin arkadaşım.. Annen iyileşecek mi?

keşke.. ama tedavisi yok daha bulunamamış.
Biz de çok üzülüyoruz.
günden güne kötüleşiyor.
zamanı güzel geçsin istiyorum,
yurt dışından ilaç da getirttim. ağlama krizleri vardı.
her gün saatlerce ağlıyordu.
son 1 aydır ağlamıyordu o gelen anti depresan sayesinde.

ama bugün çok üzülmüş olmalı, ben de çok kötü oldum ne yapacağımı bilemedim öyle gözleri yaşlı, hıçkıra hıçkıra ağlayınca.. :2:
çaresizlik çok zor.

bazen annem yerine babam hasta olsaydı diye geçiyor içimden.
çok günah belki de bu düşüncem.
ama annem daha çok genç 53 yaşında.
emekli olacaktı normalde, tekstil atölyelerinde çalışıyordu, ama hastalık birden bire yıktı bizi...

kadınlar hasta kocalarına iyi bakıyor da erkekler bu işi beceremiyor :50:

annem ameliyat olduğunda babam anneme pijama bile giydirememişti.. annem kızıyordu Allah beni senin eline düşürmesin diye.. malesef kocalar bu işi pek beceremiyor..

.
olsun INSALLAH daha iyi olsun...
Anladim..haklisin sende bugun kac saat tuvaletin tutmus mecburiyetten,
e birde istedigi olmayinca iyice anlasilmadigini dusunup uzulup bagiriyordur annen,
babanda sanirim anlamiyor anneni yoksa niye su isteyince cay versin :26:
Yaslimi baban ? Bunalmis olabilir ama hastalikta saglikta iste mecbur...

canım Allah kolaylık versin
annen için çok zor bir durum
ama Allahtan geldi elden bişey gelmiyor
neyse ki senin gibi bir kızı var

Baban annene tek başına yetmek istiyor anladığım kadarıyla.

Arada bir sorun olunca da kabullenemiyor olabilir.

Senelerce sağlıklı olan eşi şuan ona muhtaç eminim onun verdiği üzüntüyle yapıyordur bunları.

Anneniz içinde hiç kolay bir durum değil. Rabbim acil şifalar versin.

evet anneme tek başına bakmak istiyor. ama 70 yaşında yaklaşık. her şeye tek başına gücü yetmiyor ki. sen yapamazsın sen beceremezsin ona benden başkası bakamaz. hanım ben ölürsem kimse sana bakmaz falan diyor. bana da ağır geliyor bu dedikleri. annem o benim, tabiki bakarım.

çok geçmiş olsun
bence baba kızma hasta bakmak zor gerçekten onunda bir kafa dağıtmaya ihtiyacı var

evet ama bunu daha önce de yapmış. anneanneme bırakmış annemi camiye gitmiş. gidiş o gidiş. 6 ya kadar gelmemiş. anneannem de annemi wc ye götürmüş ama geri kaldıramamış. wc tepesinde 3 saat kalmış neredeyse. anneannem mide kanseri geçirdi midesi alındı. kadıncağız 38 kg. nasıl kaldırsın, 1 saatliğine gidiyorum deyip çıkmış, arkadaşlarının dükkanlarındaymış yine. annem olsa 1 dk başından ayrılmazdı babamın.

allah acil şifalar versinnnn...........

aminnn. Allah kimseye vermesin bu derdi.

baban klasik baba aslında,
herşeyi o mükemmel şekilde halledecek, halledemezse kesin biri burnunu sokmuştur ondan olmamıştır.
o sakarlık yapmaz, karşı taraf düzgün davranmamıştır..
ama işin içine hasta ve hassas bir kadın girince bu tavırlar hiç de sevimli gelmiyor insana..
bir de erkeğe hasta bakımı zor geliyor, eli ayağına dolaşıyor. onun da etkisi var.

babam zaten eskiden beri her şeyi ben bilirim havasında bir adam.
anneme uygulanmaması gereken bir akım tedavisi var.
yapma şu akımı iyi gelmiyormuş araştırdım dedim. sen ne bilirsin dedi.
doktor söylemiş en son. bu elektrik akımı verilmesi hastalığı ilerletir diye. ancak o zaman inandı.

kadınlar hasta kocalarına iyi bakıyor da erkekler bu işi beceremiyor :50:

annem ameliyat olduğunda babam anneme pijama bile giydirememişti.. annem kızıyordu Allah beni senin eline düşürmesin diye.. malesef kocalar bu işi pek beceremiyor..

babam 3 sene kalp hastasıydı. annem her gün bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. şimdi o hasta babam da yapmaya çalışıyor ama bir kadının yaptığı gibi olmuyor.
üstüne yemek döküyor mesela. annem çok titizdi. dayanamaz öyle şeylere, ağlıyor hemen. babam da amman ne olucak diye iyice kızdırıyor onu. 100 defa söyledi annem üstüme örtü ser diye, yapmıyor inatla. ben varken yapıyorum ama her zaman yanlarında değilim ki malesef.

keşke.. ama tedavisi yok daha bulunamamış.
Biz de çok üzülüyoruz.
günden güne kötüleşiyor.
zamanı güzel geçsin istiyorum,
yurt dışından ilaç da getirttim. ağlama krizleri vardı.
her gün saatlerce ağlıyordu.
son 1 aydır ağlamıyordu o gelen anti depresan sayesinde.

ama bugün çok üzülmüş olmalı, ben de çok kötü oldum ne yapacağımı bilemedim öyle gözleri yaşlı, hıçkıra hıçkıra ağlayınca.. :2:
çaresizlik çok zor.

bazen annem yerine babam hasta olsaydı diye geçiyor içimden.
çok günah belki de bu düşüncem.
ama annem daha çok genç 53 yaşında.
emekli olacaktı normalde, tekstil atölyelerinde çalışıyordu, ama hastalık birden bire yıktı bizi...

ben sizi anlayabiliyorum benzer şeyler yaşadığım için. kardeşim vefat etmeden önce felç geçirmişti, çok zor biliyorum
hasta olan çok üzülüyor çok içerleniyor zoruna gidiyor yaşadıkları

hastanın yakınları da çok üzülüyor..

bir aile için çok zor bir şey, hele hasta sizin hatanız yüzünüzden incinirse

ah ah çok zor ya

bak aklıma geliyor ben de çıldırıyorum

o yüzden seni çok iyi anlıyorum.. Allah sabır versin

evet anneme tek başına bakmak istiyor. ama 70 yaşında yaklaşık. her şeye tek başına gücü yetmiyor ki. sen yapamazsın sen beceremezsin ona benden başkası bakamaz. hanım ben ölürsem kimse sana bakmaz falan diyor. bana da ağır geliyor bu dedikleri. annem o benim, tabiki bakarım.

evet ama bunu daha önce de yapmış. anneanneme bırakmış annemi camiye gitmiş. gidiş o gidiş. 6 ya kadar gelmemiş. anneannem de annemi wc ye götürmüş ama geri kaldıramamış. wc tepesinde 3 saat kalmış neredeyse. anneannem mide kanseri geçirdi midesi alındı. kadıncağız 38 kg. nasıl kaldırsın, 1 saatliğine gidiyorum deyip çıkmış, arkadaşlarının dükkanlarındaymış yine. annem olsa 1 dk başından ayrılmazdı babamın.

aminnn. Allah kimseye vermesin bu derdi.

babam zaten eskiden beri her şeyi ben bilirim havasında bir adam.
anneme uygulanmaması gereken bir akım tedavisi var.
yapma şu akımı iyi gelmiyormuş araştırdım dedim. sen ne bilirsin dedi.
doktor söylemiş en son. bu elektrik akımı verilmesi hastalığı ilerletir diye. ancak o zaman inandı.

babam 3 sene kalp hastasıydı. annem her gün bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. şimdi o hasta babam da yapmaya çalışıyor ama bir kadının yaptığı gibi olmuyor.
üstüne yemek döküyor mesela. annem çok titizdi. dayanamaz öyle şeylere, ağlıyor hemen. babam da amman ne olucak diye iyice kızdırıyor onu. 100 defa söyledi annem üstüme örtü ser diye, yapmıyor inatla. ben varken yapıyorum ama her zaman yanlarında değilim ki malesef.

eşin askerde olduğu için annenle ilgilenebiliyorsun sanırım?

Back
X