- 6 Ekim 2015
- 302
- 66
- 18
- 40
- Konu Sahibi Hayatbazen
Çok tsk ederim kizlar.. VALLA çok iyi geldiniz.. Eskiden analarimiz herşeyi yedirmis bize.. Simdi maalesef çocuklar hassas
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hazır bisey verme katkılı şeyler onlar bol bol sebze var şimdi..brokoli, patates, havuç, ıspanak, pure yap, çorba yap ver
Ev yoğurdu özellikle, kivi elma armut çok az muzla başla cam reddeden geçir yedir
Bunlarla basla ilk olarak sekiz aydan sonra, yumurta sarısı, tarhana
Kiviyi bilmiyordum canım, tabi alerjik bunyeyse olmaz..benim oglan yedi aylık ta bir aydan beri veriyorum bisey olmadı..Kivi alerjik oldugu icin 1 yasindan evvel verilmez keza ıspanakta öyle muzun sindirimi zor oldugu icin daha sonraki aylarda baslanir yeni ek gida ile tanisacak bu bebek bagirsaklari yorulmasin
Kiviyi bilmiyordum canım, tabi alerjik bunyeyse olmaz..benim oglan yedi aylık ta bir aydan beri veriyorum bisey olmadı..
Ispanak ta sağlık ocağından verdikleri beslenme listesinde yazıyordu, aynı gün tüketmek sartiyla
Peki ben değilde eşim doktora gitse beslenme listesi alabilirmi
Genel yazmıştım ben örnek babındaYumurta verilmez bu ayda sizde yanlis biliyorsunuz ,ilk kez ek gidaya baslayacak yumurta icin minimum 8-9 ay civari baslaniyor mercimek kadar o da
bu arada benım teyzemın atom maması vardı bır bıldırcın yumurtası, sut, az bırsey yumusak peynır, az bırsey tereyag, bır parca muz, pekmez, etı cıcı bebe bırkac adet bunları robotta karıstırıp sıvı hale getırıyordu sonra bıberona koyup kuzenıme ıcırıyordu , hem tosuncuk olmustu hemde hıc hastalanmıyordu...
Genel yazmıştım ben örnek babında
Ancak oğlumun 3. Ek besini yumurta idi yoğurt pirinç alıştıktan sonra da yumurta ve labne hoş bizim doktorumuz 6 aylıkken kıyma vermişti et suyu değil kendisi diyerek
Mesela herkes 4 aylık çocuğa tarhana verir benim aklım yaymamıştı nasıl sindirecek diye benim doktorum da verme demişti kendi içinde asitli diye
Herkesin uygulaması farklı sadece elma suyu ya da sadece kabak ile başlayanlar da var
Bizim doktor proteinci idiCok ilginc gercekten genelde sonra verirler yumurtayi :) evet herkes farkli seyler ile baslatiyor bizde tek sebzeyle baslamistik meyveyi sonradan verdik
Maalesef sadece aile hekimi..Her ay gittigin cocuk doktoru yok mu? Ona git o fikir verir sende bulun doktorda sanada soracagi seyler olabilir
Kizlar demin aile hekimiyle görüştüm ve 1 hafta sonraya gün verdiler asi için hani gitmisken ne yediricem DİE sorcaktim.. 6 ayi 9 gün geçti ve hala emziriorum.. Simdi 1 hafta daha emzircem. Acil yardim.. Herro bay sise mamadan baslasammi
Haklisin CANIM bakalim doktora ne zaman gitcez emzirmeye devam..canım sütün yetiyorsa ek gıda için acele etme,bir tanıdığım 8 ay sadece anne sütü verdi
benim sütüm yetersiz olduğu için 20 günlükken mama vermek zorunda kaldım
şu an ek gıda veriyorum yoğurt,püre,çorba vs benim çocuğum mama yediği halde ek gıda olarak hazır meyve püresi bile vermiyorum, kolaylık olur deyipte çocuğuna hazır gıda yedirmemelisin
bir tatlı kaşığı yoğurt vererek başlamalısın tabii önce çocuk dr danışarak
CANIM benim maşallah ona.. :) insallahbu konu benim için de iyi oldu.benim bebeğim de 20 gün sonra 6 ayına girecek
başlangıç olarak ne vereceğimi bilmiyordum
meyve püresi ve ev yapımı yoğurtla başlayacağım inşALLAH