Bebek Beslenmesi 6aylik bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Çok tsk ederim kizlar.. VALLA çok iyi geldiniz.. Eskiden analarimiz herşeyi yedirmis bize.. Simdi maalesef çocuklar hassas

Hazır bisey verme katkılı şeyler onlar bol bol sebze var şimdi..brokoli, patates, havuç, ıspanak, pure yap, çorba yap ver
Ev yoğurdu özellikle, kivi elma armut çok az muzla başla cam reddeden geçir yedir
Bunlarla basla ilk olarak sekiz aydan sonra, yumurta sarısı, tarhana

Kivi alerjik oldugu icin 1 yasindan evvel verilmez keza ıspanakta öyle muzun sindirimi zor oldugu icin daha sonraki aylarda baslanir yeni ek gida ile tanisacak bu bebek bagirsaklari yorulmasin

Gurmebebek diye bir site var, oradan pek cok sey ogrenebilirsin,beslenmesi ek gidasi bakimi vs hersey yaziyor, ayrica yemek tarifleri de var bebek icin
Ama kafana gore birsey yapmadan once cocugun ek gidaya hazir mi bunu bir anlaman gerek,aile hekimi degil de belki bir cocuk doktoruna gotursen su cocugu seni aydinlatacaklardir uygun sekilde, benim icin sorun degil ama mune seni defalarca uyardi bebeginin herseyini bdvye acma konu olarak diye

Kivi alerjik oldugu icin 1 yasindan evvel verilmez keza ıspanakta öyle muzun sindirimi zor oldugu icin daha sonraki aylarda baslanir yeni ek gida ile tanisacak bu bebek bagirsaklari yorulmasin
Kiviyi bilmiyordum canım, tabi alerjik bunyeyse olmaz..benim oglan yedi aylık ta bir aydan beri veriyorum bisey olmadı..
Ispanak ta sağlık ocağından verdikleri beslenme listesinde yazıyordu, aynı gün tüketmek sartiyla

ev yapımı yogurt, meyve püresi, cici bebe bisküvit ve süt karısımı sut cok az olacak kasık kadar, ev yapımı sebze ve tarhana tarzı corbalar, yumusak peynırler vs.. yutabılecegı herseyı azar azar verebılırsınız ek olarak bebelac ın hazır meyve purelerı falan var ugrasmak ıstemezsenız....
her gıdadan azar azar alsın kı alıssın , bız kuzenımın bebegınde 4 ay basladık ek gıdaya su an herseyı yıyor, bu ara pek ıstahımız yok ama yemedıgı seyde yok cocugun ....
tabı arada emzırmeye devam sutunuz yettıkce...

bu arada benım teyzemın atom maması vardı bır bıldırcın yumurtası, sut, az bırsey yumusak peynır, az bırsey tereyag, bır parca muz, pekmez, etı cıcı bebe bırkac adet bunları robotta karıstırıp sıvı hale getırıyordu sonra bıberona koyup kuzenıme ıcırıyordu , hem tosuncuk olmustu hemde hıc hastalanmıyordu...

Kiviyi bilmiyordum canım, tabi alerjik bunyeyse olmaz..benim oglan yedi aylık ta bir aydan beri veriyorum bisey olmadı..
Ispanak ta sağlık ocağından verdikleri beslenme listesinde yazıyordu, aynı gün tüketmek sartiyla

Oglumu ispanakla 10.ayda tanistirmama ragmen alerji yapmisti sonra arastirdim ki alerjik besinmis ispanak :) yerine pazi verdim 16.ayda yeniden verdim ispanak dokunmadi o zaman

Yumurta verilmez bu ayda sizde yanlis biliyorsunuz ,ilk kez ek gidaya baslayacak yumurta icin minimum 8-9 ay civari baslaniyor mercimek kadar o da
Genel yazmıştım ben örnek babında

Ancak oğlumun 3. Ek besini yumurta idi yoğurt pirinç alıştıktan sonra da yumurta ve labne hoş bizim doktorumuz 6 aylıkken kıyma vermişti et suyu değil kendisi diyerek

Mesela herkes 4 aylık çocuğa tarhana verir benim aklım yaymamıştı nasıl sindirecek diye benim doktorum da verme demişti kendi içinde asitli diye

Herkesin uygulaması farklı sadece elma suyu ya da sadece kabak ile başlayanlar da var

bu arada benım teyzemın atom maması vardı bır bıldırcın yumurtası, sut, az bırsey yumusak peynır, az bırsey tereyag, bır parca muz, pekmez, etı cıcı bebe bırkac adet bunları robotta karıstırıp sıvı hale getırıyordu sonra bıberona koyup kuzenıme ıcırıyordu , hem tosuncuk olmustu hemde hıc hastalanmıyordu...

Cici bebe de hazır gıda bir ara kanserinden olduğu bile uzun uzun tartışıldı

Ve şeker içeriyor

Genelde şeker değil de doğal tatlı meyve pekmez vs öneriliyor

Genel yazmıştım ben örnek babında

Ancak oğlumun 3. Ek besini yumurta idi yoğurt pirinç alıştıktan sonra da yumurta ve labne hoş bizim doktorumuz 6 aylıkken kıyma vermişti et suyu değil kendisi diyerek

Mesela herkes 4 aylık çocuğa tarhana verir benim aklım yaymamıştı nasıl sindirecek diye benim doktorum da verme demişti kendi içinde asitli diye

Herkesin uygulaması farklı sadece elma suyu ya da sadece kabak ile başlayanlar da var

Cok ilginc gercekten genelde sonra verirler yumurtayi :) evet herkes farkli seyler ile baslatiyor bizde tek sebzeyle baslamistik meyveyi sonradan verdik

Cok ilginc gercekten genelde sonra verirler yumurtayi :) evet herkes farkli seyler ile baslatiyor bizde tek sebzeyle baslamistik meyveyi sonradan verdik
Bizim doktor proteinci idi

Sebze vs boy uzatmaz vücudun temel taşı değildir mide küçük az yer bu nedenle en faydalıyı yesin derdi et yoğurt yumurta peynir bakliyat patates vs yerdi

Meyve yerdi ama büskivi tatlı vs yemezdi

Oğlum şu anda da etçil sebze ile arası iyi değil pek tercih etmez yani

Mesela sebze çorbası değil de kıymalı bakliyat lapası yapardık kıyma ve mercimek bulgur pirinç ne varsa

Favori çorbası erişteli yeşil mercimektir şimdi

İngilizce dersinde sevip
Sevmediklerini sormuşlar pasta sevmezmiş

Kizlar demin aile hekimiyle görüştüm ve 1 hafta sonraya gün verdiler asi için hani gitmisken ne yediricem DİE sorcaktim.. 6 ayi 9 gün geçti ve hala emziriorum.. Simdi 1 hafta daha emzircem. Acil yardim.. Herro bay sise mamadan baslasammi

canım sütün yetiyorsa ek gıda için acele etme,bir tanıdığım 8 ay sadece anne sütü verdi
benim sütüm yetersiz olduğu için 20 günlükken mama vermek zorunda kaldım
şu an ek gıda veriyorum yoğurt,püre,çorba vs benim çocuğum mama yediği halde ek gıda olarak hazır meyve püresi bile vermiyorum, kolaylık olur deyipte çocuğuna hazır gıda yedirmemelisin
bir tatlı kaşığı yoğurt vererek başlamalısın tabii önce çocuk dr danışarak

bu konu benim için de iyi oldu.benim bebeğim de 20 gün sonra 6 ayına girecek
başlangıç olarak ne vereceğimi bilmiyordum
meyve püresi ve ev yapımı yoğurtla başlayacağım inşALLAH

canım sütün yetiyorsa ek gıda için acele etme,bir tanıdığım 8 ay sadece anne sütü verdi
benim sütüm yetersiz olduğu için 20 günlükken mama vermek zorunda kaldım
şu an ek gıda veriyorum yoğurt,püre,çorba vs benim çocuğum mama yediği halde ek gıda olarak hazır meyve püresi bile vermiyorum, kolaylık olur deyipte çocuğuna hazır gıda yedirmemelisin
bir tatlı kaşığı yoğurt vererek başlamalısın tabii önce çocuk dr danışarak
Haklisin CANIM bakalim doktora ne zaman gitcez emzirmeye devam..

Back
X