Merhaba canım.Öncelikle tebrik ederim. Çocuk için kıvranan onca insan varken Allah korunmanıza rağmen bu güzelliği size nasip etmiş. Eşinin durmunu depresif bir durum olarak değerlendiriyorum. sanırım hazır değildi ve şoke oldu. Onun için bence boşanma için falan aceleci olma. Tartışmadan mümkün olduğunca uzak dur ve bir süre oluruna bırak. Ama sakın bebişine kıyma. zaten bunu sende düşünmüyormuşsun. İyi ediyorsun. Hele bebiş bir doğsun eşin değişecektir. O şu anda idrak edemiyor. Buna rağmen de sana eziyet etmeye devam ederse o zaman düşünürsün ne yapacağını. Sonuçta ekonomik özgürlğün var Allahtan. Kimseye muhtaç değilsin. Ama dediğim gibi ben eşinin değişeceğinden eminim. sabır canım.
bebeği kucağına alınca bak nasıl değişecek söylediklerini bin pişman olacak sabrettt canım
oncelikle tebrik ederim.gecen bir arkadasim babaların anneye gore duygularını cok daha gec fark ettiklerini ,hatta bana ilk altı ay anlamasınıda cok beklememi soyledi.cocuk tepki vermeye basladikca baba anlıyor baba oldugunu ayrıca sorumluluk duygusu erkegi cok korkutuyor hemen hesaplar yapmaya felaket senaryolari yazmaya baslıyorlar.bence esinizin zamana ihtiyaci var.sizde bir sure dayanin gormeyin duymayin.hormonlar buna pek izin vermesede....
sadece bebege odaklanın.insallah esinizde anlayacaktır.eminim bundan...
Brc 1769, seni takip ediyorum, mart anneleri forumunu açmıştın. Canımm keşke bu çocuk da sen ve eşin gibi onu çokk isteyen birinin olsaydı. İnan karnımdakine de acıyorum. Bu kadar mı şanssızzın şimdiden anacın sana sürekli stres hormonu gönderiyo başka da bi işe yaramıyo diye
Neden herşeye biz kadınlar sabretmek zorundayız? Bu haksızlık ama. Hele şu anda desteğe, ilgiye, anlayışa ihtiyacı olan benim. Hayatı paylaşmak için evlenmedik mi hepimiz..Bunun nesi paylaşmak..Belki hormonlarımın etkisiyle bilmiyorum ama güçlü olamıyorum, dayanamıyorum. İçim dışıma çıktı ağlamaktan.
canım, arkadaslara katılıyorum. erkekler böyle depresyona girebiliyorlar çocuk öncesi. ama bir çok erkek tanıyorum, önce senin eşin gibiydiler, sonra cocukları kucaklarından indirmez oldular.
bak benim eşim benden çok çocuk istiyordu, buna rağmen gerek hamileliğimde, gerekse çocuk dogdugunda hemen adapte olamadı, benimseyemedi çok fazla. şimdi kızım 3 aylık. gülücükler atmaya, babaya tepki vermeye baslayınca dünyalar eşimin oldu.
diyeceğim odur ki, biz hormonlar sayesinde daha bebek içimize düşer düşmez heyecanlanıyor ve benimsiyoruz ama erkeklerin böyle bir şansı yok ne yazık ki.. seni eşin de yavas yavas benimseyecek.kalp atıslarını duyunca yumusadı diyorsun, tekmeler hissedilince mesela daha bir benimseyecek. sen de desteklersin bak babası sen elini koyunca konusunca hareket etti falan gibi.. hormonların da etkisiyle çok üzülüyorsundur şimdi tahmin ediyorum,insan cok hassas oluyor ama üzülmemeye calış, yavrun negatif şeyler hissetmesin, bu durumun geçici oldugunu düşünerek atlatmaya calış bu krizi.. bebegini aldırmak, bosanmak falan sil bunları kafandan.. bebegin dogsun, hele şöyle bir 6 aylık olsun bakalım, tekrar konusalım bunları.
canım senin için çok üzüldüm.ama rabbim koymuştur bir yoluna en azından şu anın çok zorda olsa tadını çıkar bu bebiş büyüdügünde bu günleri böyle yaşadıgına pişman olucaksın.Su akıyor yolunu buluyor olan seninle bebegine oluyor.Babası olacak insanlar emin ol hiçbir zaman bu kadar etkilenmiyecekler unutma.Bunlardan daha beterini yaşamıştım canım 6 aylıkta aldırmak için doktor doktor dolaştırıldım.Çocuk dogdu sanki evde ilgiye muhtaç bir bebeke yokmuş gibi dahada ilgi bekleyen bir adam oldu ve çocugu oldugunu 7 yaşına gelip çocuktan çok ters tepkiler aldıgında anladı.şimdi herşey normal ama gel sen bana sor
:umursamaz:
Benim niyetim şu: Yarın gece dönüyor, bir süre uzaklaşalım bu evde olmanı istemiyorum sen de ben de kendimizi dinleyelim, düşünelim sonra da bir karara varalım. Adam gibi davranmaya, sorumluluk almaya karar verirsen tamam yanımda olursun yok bahsettiğin ve yaşayamadığını iddia ettiğin hayatını yaşamaya karar verirsen en kısa zamanda çık hayatımdan bebişi de beni de bu evliliği de daha fazla yıpratma diyeceğim. Tepkisiz öylece duramam aynı evde onunla...
senin için en dogru ve hayırlısı olur inşallah.ama lütfen bu bebiş sizin isteginiz dışında olmuşsa bundada vardır bir hayır oldugunu düşün ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?