7 aylık kızım

2kezanne

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2024
81
28
8
35
Merhabalar benim biri 2 yaş erkek biri 7 ay kiz çocuklarım var oğlum çok hareketli bütün gün evin icinde hep ses var kizim 7 aylık gülmesi bakması oynaması herseyi çok iyi ama ne kadar bağırırsak bağıralım ismine çoğu zamanda çıkardığımiz değişik seslere bakmıyor duymasiyla ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum öksürdügümüz zaman irkiliyor yada kapi çarptığı zaman korkuyor böyle bir şey yaşayan varmi aranızda . Doktor randevumuz cuma günü KBB da rand3vu aldım ama gitmeden burda aynı durumu yasanlarindan fikirlerini almak istedim

Benim kızım da adına 1 yaşına kadar tepki vermiyordu. 1 yaşında ismini öğrendi. Geç mi oluyor, normal mi o kısmını bilmiyorum ama şimdi 2 yaşına yaklaştı gayet normal bir bebek. Herkesle iletişim kurmaya calısır ne yapsak taklit etmeye calısır. Dediklerimizi, duyduklarını taklit eder. Çocuk görsün oynar eder. 1 yaşa kadar bizde de yoktu. Cocuk görsün korkuyordu. Yetişkin görsün istemiyordu aglayıp huysuzlanıyordu. Ekran veriyorsan ekranı kes. Bol iletişim, bol etkileşim kur. Ben de ara ara veriyordum kestim. Haftada 1 gün ebeveynli 1 saatlik bir oyun grubuna götürüyorum. Çok kısa süreli bir şey ama akran olması da bizde çok şeyde fark yarattı. Çok faydasını gördük

Benim kızım da adına 1 yaşına kadar tepki vermiyordu. 1 yaşında ismini öğrendi. Geç mi oluyor, normal mi o kısmını bilmiyorum ama şimdi 2 yaşına yaklaştı gayet normal bir bebek. Herkesle iletişim kurmaya calısır ne yapsak taklit etmeye calısır. Dediklerimizi, duyduklarını taklit eder. Çocuk görsün oynar eder. 1 yaşa kadar bizde de yoktu. Cocuk görsün korkuyordu. Yetişkin görsün istemiyordu aglayıp huysuzlanıyordu. Ekran veriyorsan ekranı kes. Bol iletişim, bol etkileşim kur. Ben de ara ara veriyordum kestim. Haftada 1 gün ebeveynli 1 saatlik bir oyun grubuna götürüyorum. Çok kısa süreli bir şey ama akran olması da bizde çok şeyde fark yarattı. Çok faydasını gördük
Yok ekran vermiyorum zaten erkek ile kiz gelişimi farklimi olur bilmiyorum ama ne kadar bagirirsam bağırayam bakmıyor. Ama gülüyor bizi görünce heyecanlanıyor abisini sürekli takip eder ona güler bagirir kendi kendine . Evin icinde sürekli ses var onun icin diyorum seslenmemizi de Bi ses olarak mi görüyor ona seslendigimizi anlamıyor mu

Back
X