- 30 Mart 2012
- 464
- 33
- 68
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar benım 7 aylık bebegım var.
hıc emmedı aptamılle besledım sımdı 7 aylık oldu
gunde 2 danone bırde bebelac meyve püresi verıyorum gerı kalanındada yıne aptamıl mama
3 saatte bır verıyorum.
beslenmesi ıcın yeterlımıdır?
arkadaşlar benım 7 aylık bebegım var.
hıc emmedı aptamılle besledım sımdı 7 aylık oldu
gunde 2 danone bırde bebelac meyve püresi verıyorum gerı kalanındada yıne aptamıl mama
3 saatte bır verıyorum.
beslenmesi ıcın yeterlımıdır?
yedi aylik cocuk evde pisen herseyi yer, bu yüzden size tavsiyem evde pisen yemeklerden pure yapip yedirmeniz.
hatta bir iki ay icinde pötürlü, yani sadece catalla ezilmis sekilde de yedirebilirsiniz.
beni yanlis anlamayin, kesinlikle cok bilmislik yada kinama amacli söylemiyorum, ama cocugunuz adina cok üzüldüm, tam büyüme gelisme caginda bu kadar katkili hazir yemekleri yedirmenizi dogru bulmadim.
heleki sekerli seyler yiyip icmesi hic dogru degil.
kendi mayaladiginiz yogurtun icine muz, kayisi, elma gibi meyveleri eip verebilirsiniz.
et suyunda patades, kapak, havuc gibi sebzeleri haslayip ezip yada püre yapip yedirebilirsiniz.
misal bir ögun sadece patades, diger ogun kabak ve patates beraber.
diger ogun sade kabak, diger ögun patates havuc gibi.
eger tatli birseyler yedirmek istiyorsan simdi degil ama 9 aylik olduktan sonra hurma ver eline yada kuru incir onu öyle kemire kemire yiyorlar.
bol su icir (tatli su degil).
simdi aklima gelenler bunlar.
ama lütfen evinde hazir ne varsa at, onlar hicbir ise yaramaz.
gittigin yerede evde pisirdigin yemeklerinden götür.
yoldada carsidada olsan onlari yedirebilirsin.
zor zamanlar Allah kolaylik versin.![]()
konu sahibine yuklenmenin luzumu yok, sorun oldugunu dusunmese konu acmazdi. umarim buradaki yapici yorumlari okur ve bebegine uygun yemekler hazirlamaya baslar.
iyi diyorsunuz da mesela benim bebegim ona uygun yaptigim yemekleri yemiyor, yine de gunde 3 kez ona ozel yemek yapiyorum. ama baktim hala ac en azindan vitaminini alsin karni doysun diye tahilli mamalardan veriyorum. sekerli biskuvilerden veya tuzlu yemeklerden daha saglikli oldugunu dusunuyorum cunku.
meyveyi evden veriyorum yogurdu kendim yapiyorum ama meyve ve yogurtla doymuyor ki. bazi kisiler cok kolay yazmis iki corba karistiramiyormusun, pure yapamiyor musun? yapmakla da bitmiyor bir de bebegin yememesi var.
cocugu olmayanlar cok fazla ahkam kesmesin ek gida cok zor bir is.