- 27 Kasım 2018
- 580
- 809
- 23
- Konu Sahibi photodiary2017
-
Şu an evli misiniz peki ben de ameliyat oldum dermoid kistten yumurtalık alınmadı ama bayağı küçülmüş sizin nasıl olduKistin türü de önemli tabi beninde sol overde 7 cm dermoid kist vardı. Laparoskopi ile alındı.on sene önceydi o zaman dr da bana çocuk konusunu sormuştu sanırım hamilelik de doğum esnasında veya sezeryanla alınıyor kist. Kistin türünü belirledik ten sonra uygun tedaviyi önerecektir drunuz korkmayın.
O yüzden mi çocuğu sormuştur Yani diyorsunuz bn de endişelenmiştimKistin türü de önemli tabi beninde sol overde 7 cm dermoid kist vardı. Laparoskopi ile alındı.on sene önceydi o zaman dr da bana çocuk konusunu sormuştu sanırım hamilelik de doğum esnasında veya sezeryanla alınıyor kist. Kistin türünü belirledik ten sonra uygun tedaviyi önerecektir drunuz korkmayın.
Adet dışında ne zamanlarda kaç gün sol yumurtalık ağrınız oluyorMerhaba arkadaşlar
Bir süredir ilişki esnasında çok fena bir acı oluyor sanki eşimin cinsel organı bir noktaya çarpıyor ve canım öyle yanıyor ki. Daha önceden pkos vardı. Birkaç gündür bu ağrı gün içinde de sol yumurtalıklarım ve üst tarafa doğru gün içinde ağrı oluyor. Zaten adetler çok şiddetli geçiyor ve adet dönemi dışında da göğüslerim hassas.
bugün doktora gittim sol over de 7 cm varmış.Küçük kistler var onlar yuvarlak ve önemli değil dedi. Ancak bunun şekli uzun ince bir yol şeklinde. Değişik bir şekilde. Doktorumda şaşırdı daha önce böyle bir kist görmedim dedi.MR çekineceğim. Ancak şuan bile ağrım var. Bize birkaç kez çocuk düşünmüyor musunuz diye sordu muayeneden sonra. Biz düşünmüyorduk. Ama bize düşünün geciktirmeyin ertelemeyin dedi. Mr I 2 gün sonra çekileceğim ve şimdiden kafamda milyon tane soru var. Lütfen benzer şeyler yaşayanlar yazar mısınız? Tecrübeleriniz nedir? Endişelenmeli miyim ya da neler yapmalıyım?
4-5 gündür sürekli. Özellikle ilişki sonrası tüm gün ağrıyor. Hareket edince gülünce bile ya da yatakta dönerken. Doktor alt muayene yaparken dokundu o yüzden tüm gün ağrım vardıAdet dışında ne zamanlarda kaç gün sol yumurtalık ağrınız oluyor
O yüzden mi çocuğu sormuştur Yani diyorsunuz bn de endişelenmiştim
[/QUOTEaklınıza kötü şeyler getirmeyin. Kadın olmanın zorlukları bunlar herkesin başına geliyor . kadın hastalıkları diye bir poliklinik var düşünün
Evet şu an evliyim ve 9 haftalık hamileyimŞu an evli misiniz peki ben de ameliyat oldum dermoid kistten yumurtalık alınmadı ama bayağı küçülmüş sizin nasıl oldu
Aaaa seni tanıdığıma çok sevindim ben de bakar bakmaz sol over pco diyolar diyorum ki hayır sağ overden kist alındı o zmn anlıyolar sanırım biri küçülünce görevi diğeri üstleniyo ben de çok korkuyorum olmaz diye yeni yeni düşünüyoruz biz de rahim filmi çekildi temiz hormonda da sorun yok senin istediğin zaman oldu muEvet şu an evliyim ve 9 haftalık hamileyimaynen benimde sol yumuryalığım alınmadı ama küçüldü baya ultrason çekildiği zaman dr önce şaşıroyor görünce ameliyat olduğunuzu söyleyin o yüzden mutlaka yoksa diğer yumurtalık niye büyük diye endişeleniyor dr
Kuzenim..Merhaba arkadaşlar
Bir süredir ilişki esnasında çok fena bir acı oluyor sanki eşimin cinsel organı bir noktaya çarpıyor ve canım öyle yanıyor ki. Daha önceden pkos vardı. Birkaç gündür bu ağrı gün içinde de sol yumurtalıklarım ve üst tarafa doğru gün içinde ağrı oluyor. Zaten adetler çok şiddetli geçiyor ve adet dönemi dışında da göğüslerim hassas.
bugün doktora gittim sol over de 7 cm varmış.Küçük kistler var onlar yuvarlak ve önemli değil dedi. Ancak bunun şekli uzun ince bir yol şeklinde. Değişik bir şekilde. Doktorumda şaşırdı daha önce böyle bir kist görmedim dedi.MR çekineceğim. Ancak şuan bile ağrım var. Bize birkaç kez çocuk düşünmüyor musunuz diye sordu muayeneden sonra. Biz düşünmüyorduk. Ama bize düşünün geciktirmeyin ertelemeyin dedi. Mr I 2 gün sonra çekileceğim ve şimdiden kafamda milyon tane soru var. Lütfen benzer şeyler yaşayanlar yazar mısınız? Tecrübeleriniz nedir? Endişelenmeli miyim ya da neler yapmalıyım?
doktor ertelemeyin dedi düşünün dedi.neden olmaz mı dedim Hep yuvarlak konuştu olur da olmaz da demedi. Eşininde takip edilmesi lazım fln dedi. MR dan önce ne konuşsak boş sen canını sıkma şimdi dedi. Bugün de çok ağrım var yalnızca uzanır Pozisyonda iyiyim. O orada yıllardır var kötü birşey olsa şimdiye olmaz mıydı? Canım çok sıkılıyor. ameliyatı araştırdım ama googlede gribe baksanız o bile sonunda kansere çıkıyor. Yumurtalıklarıma zararı olur mu ki? O yüzden mi çocuğu ertelemeyin dedi.Kuzenim..
geçen ay amelyatını oldu.
Bekar 32 yaşında
Yumurta dondurtacak şimdi
Doktoru o kistler varken gebe de kalamazdın dedi kıza
Amelyatını oldu bitti gitti, ama 3 sene içinde çocuk yapmazsa yumurta dondurtacak, tekrarı olabiliyomuş.
Kapalı amelyat oldu kuzenim, tanıdıgımız özelde bi doktor vardı kıydıparayı halletti. Ama devlette olsan yumurtalığını kaybedebilirdin demişti doktoru.doktor ertelemeyin dedi düşünün dedi.neden olmaz mı dedim Hep yuvarlak konuştu olur da olmaz da demedi. Eşininde takip edilmesi lazım fln dedi. MR dan önce ne konuşsak boş sen canını sıkma şimdi dedi. Bugün de çok ağrım var yalnızca uzanır Pozisyonda iyiyim. O orada yıllardır var kötü birşey olsa şimdiye olmaz mıydı? Canım çok sıkılıyor. ameliyatı araştırdım ama googlede gribe baksanız o bile sonunda kansere çıkıyor. Yumurtalıklarıma zararı olur mu ki? O yüzden mi çocuğu ertelemeyin dedi.
Bana da polikistiksin dedi sonra başka doktor ameliyat olduğun için görevi ameliyat geçirmeyen yumurtalık üstlenmiş ondan polikistik diyolar ama değilsin dedi bana da deneyin olmazsa rahim filmi çektirin dedi ama ben beklemek istemedim çektirim kafam rahat olsun dedim hayırlısı inşallah ben de kolayca hamile kalırımBende bir gün sağ kasığımda sancı şikayeti ile gitmiştim dr yumuryalık torsiyonu( burkulması) olabilir dedi korktu neden dedim sağ over büyük dedi dedim sol küçük ameliyat oldum :) demeseydin şüphelenmiş tim baya içim rahatladı dedi üşütmüşsün o zaman geçer dedi :) hemen hsg çekmene gerek yoktu aslında dr um deneyin olmasa en son çekeriz demişti. Yani zor olmadı 4 ay denedik oldu. Bende sol yumurtalık küçük sağda polikistikover hormon düzensizliği öncesinde vajinusmus her şey vardı. Bir sorun yaşamadım çok şükür
Senin kist kaç cmdi canımBende bir gün sağ kasığımda sancı şikayeti ile gitmiştim dr yumuryalık torsiyonu( burkulması) olabilir dedi korktu neden dedim sağ over büyük dedi dedim sol küçük ameliyat oldum :) demeseydin şüphelenmiş tim baya içim rahatladı dedi üşütmüşsün o zaman geçer dedi :) hemen hsg çekmene gerek yoktu aslında dr um deneyin olmasa en son çekeriz demişti. Yani zor olmadı 4 ay denedik oldu. Bende sol yumurtalık küçük sağda polikistikover hormon düzensizliği öncesinde vajinusmus her şey vardı. Bir sorun yaşamadım çok şükür
Kapalı amelyat oldu kuzenim, tanıdıgımız özelde bi doktor vardı kıydıparayı halletti. Ama devlette olsan yumurtalığını kaybedebilirdin demişti doktoru.
Eşiniz niye takip edilecekmiş o kısmı anlamadım,?
Ya siz daha çocuk istemiyosanız zoraki de olur mu ki bu iş ya
Yumurta dondurtup sonra tüp bebek yapmak mı şuan çocuk mu?
Bunu düşünüp karar verip korunmayı bırakmanız lazım sanırım.
Kimse denemedenbilemez çocuk böyle oluyo mu olmuyo mu.
Kuzenimin iki yumurtalığı da biryığın kist doluymuş, yani 4-5 santimetreden büyük bikaç kist. Bir de polip çıkmış.eşimi işin içine benim kafamı dağıtmak için kattı sanırım yalnızca senden değil eşinden de kaynaklanabilir dedi çocuk meselesi. Sperm kalitesine fln bakılmalı dedi.
biz 2 yıl daha düşünmüyorduk bi çocuk hayatımızın ortasına atılacak atom bombası gibi. Ama eğer sonra sıkıntı olacaksa dondurmak ya da tüp bebek tedavisi hem psikolojik olarak hem maddi olarak yorar bizi. Eğer iyi olursam deneyeceğiz diye düşündük.
kuzeninize neden olmazdı demiş ki doktor
Benim yarınki MR ı beklemekten başka çarem yök sonuçları da yazacağım insaallah en az hasarla atlatırım
7 cm di ameliyat olduğunda 8 cm i geçmiştiSenin kist kaç cmdi canım
Kesinlikle ameliyat olacaksanız kapalı olandan yana olun bende 16 yaşında kistten ameliyat oldum 5 cm fala vardı kapalı oldum hemen ayağa kalktım iki dikisim vardı ve sinek ısırığı kadar yerden açılmıştı delik minicikti şuan 20 yaşındayım belli bile değil ameliyat yerimMerhaba arkadaşlar
Hsg de sorun yokmuş zaten endişelenmen için bir sebep yok bu arada prolaktin yüksekti bende onun için ilâç kullandım genelde drlar pek bakmıyorlar bu hormona adetim 3. Günü hormon takibini yaptır aradaBana da polikistiksin dedi sonra başka doktor ameliyat olduğun için görevi ameliyat geçirmeyen yumurtalık üstlenmiş ondan polikistik diyolar ama değilsin dedi bana da deneyin olmazsa rahim filmi çektirin dedi ama ben beklemek istemedim çektirim kafam rahat olsun dedim hayırlısı inşallah ben de kolayca hamile kalırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?