7 cm Yumurtalık kisti

Kesinlikle ameliyat olacaksanız kapalı olandan yana olun bende 16 yaşında kistten ameliyat oldum 5 cm fala vardı kapalı oldum hemen ayağa kalktım iki dikisim vardı ve sinek ısırığı kadar yerden açılmıştı delik minicikti şuan 20 yaşındayım belli bile değil ameliyat yerim
Ameliyatlar oldum olası beni korkutmuştur hep. Ama mecburen gerekirse olacağım. Şimdi yumurtalıklar vs konu olunca herkes gibi iyi bir doktor arayışına gireceğim birde. Teşekkürler cevabınız için

Kuzenimin iki yumurtalığı da biryığın kist doluymuş, yani 4-5 santimetreden büyük bikaç kist. Bir de polip çıkmış.
Ya işte adrt sorası 15. Gün çok acı çekiyordu, yumurta büyüyor ya, tam çatlamak üzereyken kız hastanelik oldu da öğrendi. Bi de kadının yumurtaları büyüyor ya, 2 cm i geçiyor, ee yer olmayınca sıkıştırıyormuş.
Yumurtalıklarda sağlıklı yumurtanın büyümeye yeri yoktu ondan.
Şuan yapabilir ama koca yok, aday adayı bile yok..
Bu aydınlatıcı cevabınız için teşekkürler ameliyattan başka çıkış yök yani bana da. İnşaallah ben de sağlığıma kavuşurum. Haklısınız ben de şuan dayanılmaz bir sancı ağrı var 2 adetin ortasındayım

Merhaba arkadaşlar. MR çekindim. Doktor dermoid kist olduğunu 1 hafta içinde ameliyata karar vermem gerektiğini söyledi.
sonra o sonuçlarla başka bir doktora gittim. O da aynılarını söyledi ama daha açıklayıcı konuştu. Alınması gerektiğini ve riskleri vs anlattı. Ameliyata karar verdim. 2 gün sonra olacağım. İki yumurtalığımda da varmış. Ameliyattan bi süre sonra çocuk yapmamızı söyledi. Ameliyatın çok kolay bir ameliyat değil dedi açık olacakmış sezeryan gibi.

Merhaba arkadaşlar. MR çekindim. Doktor dermoid kist olduğunu 1 hafta içinde ameliyata karar vermem gerektiğini söyledi.
sonra o sonuçlarla başka bir doktora gittim. O da aynılarını söyledi ama daha açıklayıcı konuştu. Alınması gerektiğini ve riskleri vs anlattı. Ameliyata karar verdim. 2 gün sonra olacağım. İki yumurtalığımda da varmış. Ameliyattan bi süre sonra çocuk yapmamızı söyledi. Ameliyatın çok kolay bir ameliyat değil dedi açık olacakmış sezeryan gibi.

Çok geçmiş olsun. Ayni ameliyatı 3 ay once oldum. Sag yumurtalikta yedi santimdi benim de. Acik ameliyat oldum. Kapali riskli demislerdi. Bir haftada filan da tam olarak iyilestim. Gobegimin altinda dikine yaklasik sekiz cmlik bir kesik izi var sadece. Umarim pataloji sonucun iyi cikar.

Çok geçmiş olsun. Ayni ameliyatı 3 ay once oldum. Sag yumurtalikta yedi santimdi benim de. Acik ameliyat oldum. Kapali riskli demislerdi. Bir haftada filan da tam olarak iyilestim. Gobegimin altinda dikine yaklasik sekiz cmlik bir kesik izi var sadece. Umarim pataloji sonucun iyi cikar.
Sağolasın inşaallah iyi çıkar. Solda 8 sağda 6 cm miş. Doktor iki tarafı da temizleyeceğim dedi. Evet sezeryan gibi iz olacakmış, kesik o şekilde oluyormuş. Peki bana ameliyat öncesi ve sonrası için tavsiyelerin var mı? Yap yapma dediğin dikkat etmem gereken şeyler var mı?
Ben sancıdan duramıyorum. Anlamsız ve anlık şişliklerim oluyor karnım davul gibi şişiyor sonra iniyor. Ayrıca anlamsız şekilde kilo veremiyorum. Sanırım bu kistler sebep oluyormuş sende de oldu mu?

Sağolasın inşaallah iyi çıkar. Solda 8 sağda 6 cm miş. Doktor iki tarafı da temizleyeceğim dedi. Evet sezeryan gibi iz olacakmış, kesik o şekilde oluyormuş. Peki bana ameliyat öncesi ve sonrası için tavsiyelerin var mı? Yap yapma dediğin dikkat etmem gereken şeyler var mı?
Ben sancıdan duramıyorum. Anlamsız ve anlık şişliklerim oluyor karnım davul gibi şişiyor sonra iniyor. Ayrıca anlamsız şekilde kilo veremiyorum. Sanırım bu kistler sebep oluyormuş sende de oldu mu?

Zaten ben de doktora agri sikayeti ile gitmistim :) Benimki de şeklini begenmedigi icin hemen mr istemisti. O kadar benzerki durumlarimiz. Sana ilk onerim ameliyati hic geciktirmemen. Bir de ani ve sert hareketlerden kacin. Kosma, agir kaldirma, spor gibi.. Ha bir de benim doktorum ameliyata kadar iliski olmasin demisti.

Merhaba arkadaşlar, ben 11 yıl önce 23 yaşındayken dermoid kist ameliyatı geçirdim. Benimki 14 cm idi, ve yumurtalığa yapışıktı. Bu nedenle yumurtalıkla beraber açık ameliyatla alındı. Ameliyattan beri tek yumurtalıklıyım yani, ancak hiç adet düzensizliği yaşamadım, sol yumurtalığım her ay gün sekmeden çalıştı sağolsun :) ve geçen sene bebek karar verdikten 2 ay içinde hamile kaldım, şu an 11 aylık bir oğlum var.

Endişe etmeyin, doktorunuza güvenin. Dermoid kistin ameliyattan başka çözümü yok maalesef. Ancak şanslıyız ki iyi huylu bir kist. Ameliyat da sezeryan gibi, iyileşmesi hızlı oluyor.

Şimdide geçmiş olsun.

Sevgiler

P photodiary2017 gelismelerden haberdar edersen sevinirim. Merak ettim durumunu. Bu arada ameliyat sonrasi da iyilesme hic korktugum gibi olmadi. Tahminimden cabuk kalktim ayaga. Sakin endiselenme. Onemli olan pataloji sonucunun iyi çıkması.

Kistin türü de önemli tabi beninde sol overde 7 cm dermoid kist vardı. Laparoskopi ile alındı.on sene önceydi o zaman dr da bana çocuk konusunu sormuştu sanırım hamilelik de doğum esnasında veya sezeryanla alınıyor kist. Kistin türünü belirledik ten sonra uygun tedaviyi önerecektir drunuz korkmayın.
Benim de böyle bir kistim var, doktor bu kist küçülmeyecek kaybolmayacak sen bunu burada unutacaksın, evlenip hamile kaldığında geliceksin, sezeryanla alırız gibi birşeyler söyledi. Öyle duruyo, iki üç yıl önce çok küçüktü, şimdi büyüdü. Çocuğa engel olacağını düşünmüyorum dedi doktor. Benim kafam da çok karıştı.

güncelleme syf:3
Merhaba arkadaşlar
Bir süredir ilişki esnasında çok fena bir acı oluyor sanki eşimin cinsel organı bir noktaya çarpıyor ve canım öyle yanıyor ki. Daha önceden pkos vardı. Birkaç gündür bu ağrı gün içinde de sol yumurtalıklarım ve üst tarafa doğru gün içinde ağrı oluyor. Zaten adetler çok şiddetli geçiyor ve adet dönemi dışında da göğüslerim hassas.
bugün doktora gittim sol over de 7 cm varmış.Küçük kistler var onlar yuvarlak ve önemli değil dedi. Ancak bunun şekli uzun ince bir yol şeklinde. Değişik bir şekilde. Doktorumda şaşırdı daha önce böyle bir kist görmedim dedi.MR çekineceğim. Ancak şuan bile ağrım var. Bize birkaç kez çocuk düşünmüyor musunuz diye sordu muayeneden sonra. Biz düşünmüyorduk. Ama bize düşünün geciktirmeyin ertelemeyin dedi. Mr I 2 gün sonra çekileceğim ve şimdiden kafamda milyon tane soru var. Lütfen benzer şeyler yaşayanlar yazar mısınız? Tecrübeleriniz nedir? Endişelenmeli miyim ya da neler yapmalıyım?
Bendede yumurtalik kisti var sag yumurtaligimda ve her gitmemde buyume yapiyordu en son boyutu 5.5 cm e ulasmisti. Semptomatik kist dedi kendi icinde bolunen bi kist dedi ama kotu huylu degil dedi. 4 aylik bi tedavi gordum ama ilac vs hic bsy kullanmadim sadece takibe aldi en son dogum komtrol verdi adetin ilk gunu kullan dedi ama ogrendim ki suan hamileyim. Daha cok yeni gebeligim. Kistin kotu huylu mu herhangi bsy soyledimi dr

Sağolun arkadaşlar desteğiniz için.
Doktor bu kistin çok küçük yaşlardan beri oluşmaya başladığını söyledi. Eğer daha büyürse ve patlarsa bağırsaklarımın birbirine yapışacağını ve ortada yumurtalık kalmayacağını söyledi. Bunun içinde farklı dokular olduğu için ilaçla küçültülmezmiş alınması lazımmış.
H HassasPanda arkadaşım bence başka doktorlara da git bu çocuk olmasına zarar veriyormuş. Çünkü kendi yumurtlama dönemimde yumurtamın gelişmesine izin vermiyormuş.
ben sancıdan oturtamıyorum. İnşaallah iyi geçer ve ameliyattan uyanınca buraya güncelleme yaparım.
benim korkum yumurtacıklarıma zarar gelmesi ve çocuk sahibi olamamak. Zaten 2 yumurtalığımda da kist varmış.
adetlerim o kadar ağrılıydı ki acillik oluyorum. Ancak çok düzenli.

arkadaşlar anlamsız ve anlık şişkinliklerim ve tüm çabalarıma rağmen kilo verememem bundan olabilir mi siz de yaşadınız mı

Bendede yumurtalik kisti var sag yumurtaligimda ve her gitmemde buyume yapiyordu en son boyutu 5.5 cm e ulasmisti. Semptomatik kist dedi kendi icinde bolunen bi kist dedi ama kotu huylu degil dedi. 4 aylik bi tedavi gordum ama ilac vs hic bsy kullanmadim sadece takibe aldi en son dogum komtrol verdi adetin ilk gunu kullan dedi ama ogrendim ki suan hamileyim. Daha cok yeni gebeligim. Kistin kotu huylu mu herhangi bsy soyledimi dr

Çok sevindim darısı başıma inşaallah. büyük ihtimalle %95 iyi huylu görünüyor ancak alındıktan sonra patoloji sonucuna bakılacak. Sizinki polikistik over olmasın o bnm de doğum kontrol hapıyla küçülmüştü.

Çok sevindim darısı başıma inşaallah. büyük ihtimalle %95 iyi huylu görünüyor ancak alındıktan sonra patoloji sonucuna bakılacak. Sizinki polikistik over olmasın o bnm de doğum kontrol hapıyla küçülmüştü.
Yok canim pko degikdi kpo bi cik kistten okusuyor bendeki tek kistti ve jist olmasna ragmen adetim vs heo duzenliydi ama iliski esbasinda cok agrim oluyodu benimde. Saun agrim yok acaba kisti mgectmi mrk ediirm acikcasi

P photodiary2017 gelismelerden haberdar edersen sevinirim. Merak ettim durumunu. Bu arada ameliyat sonrasi da iyilesme hic korktugum gibi olmadi. Tahminimden cabuk kalktim ayaga. Sakin endiselenme. Onemli olan pataloji sonucunun iyi çıkması.
İnşaallah ameliyattan sonra kendime geleyim ilk işim buraya yazmak. İki tarafta temizleneceği için uzun sürer herhalde. Bu dikişten çok iz kalır mı ki. ablam hemşire ve estetik dikiş yapıyor hep ona diktirirler ama tabi başka bir hastanede olduğu için giremeyecek çok isterdim girmesini.

Sağolun arkadaşlar desteğiniz için.
Doktor bu kistin çok küçük yaşlardan beri oluşmaya başladığını söyledi. Eğer daha büyürse ve patlarsa bağırsaklarımın birbirine yapışacağını ve ortada yumurtalık kalmayacağını söyledi. Bunun içinde farklı dokular olduğu için ilaçla küçültülmezmiş alınması lazımmış.
H HassasPanda arkadaşım bence başka doktorlara da git bu çocuk olmasına zarar veriyormuş. Çünkü kendi yumurtlama dönemimde yumurtamın gelişmesine izin vermiyormuş.
ben sancıdan oturtamıyorum. İnşaallah iyi geçer ve ameliyattan uyanınca buraya güncelleme yaparım.
benim korkum yumurtacıklarıma zarar gelmesi ve çocuk sahibi olamamak. Zaten 2 yumurtalığımda da kist varmış.
adetlerim o kadar ağrılıydı ki acillik oluyorum. Ancak çok düzenli.

arkadaşlar anlamsız ve anlık şişkinliklerim ve tüm çabalarıma rağmen kilo verememem bundan olabilir mi siz de yaşadınız mı
Daha önce de başka bir doktora gittim, sizin gibi mr çekildi, bir yığın tahlil yapıldı falan falan. doğum kontrol hapı vermişti.adet dönemlerimde düzensizlik yok, büyük ağrılarım yok, kisti bile tesadüfen öğrendim.
Ben artık çok yoruldum. insan psikolojik olarak yıpranıyor. olmadı evlendikten sonra ameliyat olucam.
sözlüm hariç kimseye söyleyemedim, bu çocuk mevzusunu sürekli konuşurlar sorarlar bunaltırlar biliyorum. ona da bilmeye hakkı olduğunu düşündüğüm için söyledim, bnm kadar sorun etmedi veya bana yansıtmadı bilmiyorum. ama bu konu açıldığında bile çok geriliyorum, ağlayacak gibi oluyorum.

Back
X