7 gün 24 saat aranırmı ya?

Annen demiş ya;" Ben alıştım kızım, üzülme, sen mutlu ol yeter, önemli olan senin mutluluğun." diye.
Şimdi soruyorum. Gerçekten mutlu musun evliliğinde? Değiyor mu bunlara?
Bunu boşan hemen anlamında söylemiyorum, ama eşin senin ailene gereken saygıyı göstermiyorsa göstermesi için mücadele etmesi gereken sensin. Neyi bekliyorsun? Sırf evinde sorun çıkmasın, huzurun kaçmasın diye neden aileni ezdiriyorsun?

çok zor bi durum canım benım ya ben evli degilim bekarım bana konuşmak kolay olur tabi ama bence enine boyuna çok sakin konuş bagırsada sakinliğini koru anlat dök içini bakalım o zaman ne tepki vericek

ben eşimle evlenirken bukadar mal varlığı olduğunu bilmiyordum yani severek evlendim.evlendıkten sonra öğrendim.parayla alakası yok ta.ben herşeye olur dedim.eşimle mutlu olayım yeter dedim.inan düğünde ne istersin nekadar takalım dediler hiç bişey istemedim.halende öyle ben bişey istemem.yuvam mutlu olsun yeter.yani sadece surat asıyo benım aileme gelmek bile istemiyo benım zorumla.istemeyerek geldiginide belli ediyor.bana karsı iyi küçümsediğini hissettmedim.onunki şöyle ona kimse dokumasın o istedği yere gitsin gelsin benle gezsin okadar benim ailemi silsin.mesela bugün dedim güzellikle .senin kızını damadın alsa gitse uzaklarda yaşasa damadın seni hiç arayıp sormasa ne düşünürsün dedim..ben çok üzülürüm anne olarak dedim.sustu.sonra dediki.baban kaçta müsait oluyo dedi okadar.arıcak bugün galiba.ama benim zorumla.düşünemiyor kendi

Bence ailen değil bunda etkili olan sensin.
Sen eğer ailenin değerini eşine hissetirseydin bu kadar rahat olmazdı bence.
Ailen olsa olsa dörtte biri etkilidir bu konuda.
Tüm görev sana düşüyo
onun bu saygısızlığına sen göz yumduğun için eşin yüz bulmuş

evet çok üzülüyorum.ve bende bu durumu nasıl düzeltebilirim napıcam bilmiyorum.eşimede bişey diyemiyorum o zihniyetle büyütülmüş insanlar çünkü kökten çözüm bulmak lazım. ama nasıl.oturup konuşsam durduk yere kızar bağırır nerden çıkarıyosun der.yeri geldiğindemi söylemem gerek neden böyle yapıyorsun diye.bir gün söylemiştim.benı annemlerden almaya gelmişti.hiç yukarı çıkmıyor bazençyıne o gün çıkmamıştı.surat beş karış rahatından kalktı benı almaya geldi ya beyfendi.babam indirdi beni aşşağıya.sonra yolda sordum ozman hiç cevap vermedi son gaz gaza bastı herkesi sollayark gitti.varya birine çarpsak kesin paramparca o derece.konusmazda bişey srunca.

demekki işine gelirse diyor nasılsa paraları var herşeyi elde etmeye alışmışlar...

dışardan şöyle bir portre çiziyorsun arkadaş

para için evlenmiş ve para için ailesini ezdiren ağzını bile açmayan herşeyi kabul eden değer görmeyen bir kız evlat...
aileninde bunu yadırgamaması çok garip...
eşin de parasını veriyorum bakıyorum istediğimi yaparım dıyen bı tıp...

ama sen hiç masum değilsin kusura bakma...herşeyi yemek yutmak...para için mi aşk için mi?kocan senı sevmıyor bence...sende onu seviyormusun ?dışardan hiç öyle görünmüyor ...

vay şu para nelere kadir...kocam aileme bey hanım diyecek annemin suratına bakmayacak bende kayınvalideme saygıda kusur etmeyeceğim...

evet doğru diyorsun ben hatasını gördüğümde söylemeye bile çekiniyorum şimdi bana bağırıcakmıı kavgayı büyütücek ben yine ağlamaya başlıcam diye.çünkü beni sindirmeye çalışıyor.

Keşke en baştan taviz vermeseydin.
Aile bu sonuçta..
Bundan sonra hareketlerine çekidüzen verirsen belki bi gelişme olur eşinde.
Ama onun bu kadar saygısız davranmasına izin verme ailene de verdirme.
Herkes haddini bilsin.

lütfen konuşurken ağır laflar söylediğinize dikkat edin.ben eşimle evlenirken durumunu bilmiyordum .maddiyat için evlenseydim baştan bilip evlenirdim.severek evlendik.ayrıca ben susup oturmuyorum konusmaya çalışıyorum anlatmaya ama olmuyo sadece burda fikir almak belki yaşayanlar yol gösterir die burda konu açtım ağır saygısızca laflar duymaya değil arkadaşım

benim anneme babama selam vermiyecek
adını söyleyecek, kıraathanedeki herhangi birine seslenir gibi..
yok öyle...
sende saygısızlık et demem ama, biraz saygı ilgi konusunu aşağıya çek derim..
pervane olmana gerek yok..
eşine de bunları söylemelisin..tavırlarının hoşuna gitmediğini,aynı şeyi kendisinden beklediğin belirt

ben sana dışardan nasıl göründüğünü söyledim seni üzmek için söylemedim...

yani sonuçta saygısızlığı gören senin ailen...konuşmaya çalışmanda belli zaten...kırmızıyla çizdiğim yerlerde...

sonuçta ailemi kocama ezdirende ben değilim...saygısızlık olduğunu düşündüğün şeyi bana söyleyebiliyorsun madem git kocana da söyle ağlamadan bi höt de masaya vur elini yapabilir misin?

benim aileme saygı göstermeyecek adamın ailesine bırakın saygı göztermeyi yüzüne bakmam. niye iyi davranıyorsunuz .onlar anne babada sizinkiler ne? hem niye zırt pırt arıyo bozun gitsin ya. anne daha biraz once konuştukya vs gibi...

Çok garipsedim açıkçası..
Benim nişanlım anneme en başlarda x abla diye hitap ederdi
istemeye geldikleri gün anne dedi..
ki ben çok çekiniceni düşünmüştüm
Bunlar saygı meselesi.. Bana saygı duymasa ben sanmıyorum ki anneme anne babama da baba desin..
Yani öncelikle size saygı göstermesi gerekir..
Ki siz kaç yıllık evlisiniz..

Anneler tabiki kızım boşver derler..
Önemli olan böyle meseleleri kendimiz halledebilmeliyiz..
Anneniz karşısına çıkıp neden bana anne demiyorsun neden selam vermiyorsun diyemez ya?
Onu kontrol etmek sizin elinizde.

Annem hep demiştir "kızım erkekler evlendiklerinde aslında kendilerini evin reisi sanarlar her olay onların düşüncelerine göre gelişiyor sanarlar, ama kadın her zaman evliliği içten içe yürütür, kendi düşüncelerini sanki erkeğin düşüncesiymiş gibi benimsetir kimseyi kimseyle kötü etmeden her olayı halleder yuvayı yuva yapan dişi kuştur"
Bencede bu böyle.. Ama siz bunu yapamıyorsunuz galiba..
Çünkü bi yuva sadece iki kişinin mutluluğuyla olmuyor görüldüğü üzre..
Siz mutsuzsunuz mesela şu an??
Çünkü ailenize saygı görülmüyor..
Bu saygıyı öyle yada böyle göstertmelisiniz..

Kayınvalideniz konusundada ararsa arasın nolucak ki pek bi zararı yoksa?
konuşur kapatırsınız?
Dışarda eğleniyorsanız en fazla 10 dk konuşur yine kapatırsınız?
kusura bakma biz böyleyiz demiş kayınvalideniz
şakayla ben güler yüzü severim ama deyin geçin yani pek bişey yok bunda
Sende herşeye tamam diyosun demiş
yine şakayla istersen tamam demiyim anne şikayetçi gibisin dersin geçersin içinde kalmamış olur susup susup içine atıcana
basit şeyler..

Sorun etmeniz gereken şey bu değil bence..

ben ailemi ezdirmek için evlenmedim onun için buraya konu açtım ben denıyorum ama olmuyo güzellikle bunu nasıl halledebilirim diye konu açtım fikir almak için. hötlerle mötlerle olmuyor bu işler

ben ailemi ezdirmek için evlenmedim onun için buraya konu açtım ben denıyorum ama olmuyo güzellikle bunu nasıl halledebilirim diye konu açtım fikir almak için. hötlerle mötlerle olmuyor bu işler

Ama yazdıklarınla şu an öyle gözüküyorsun
Konuşmaya çalışıyorum diyorsun ama konuşamıyorsun çünkü dinlenmiyorsun yazık değil mi sana...

ben bu mesajı görmemiştim kusura bakma özür dilerim senden.

Ne olursa olsun ailenizi ezdirmeyin.. İlla ki kavga çıkararak savunmayun.. duygu sömürüsü yapın gerekirse ağlayın çok üzülüyorum aileme böyle yapınca deyin.. Bir şekilde saydırın. Yani sevmek zorunda değil fakat arayıp sormak,görünce selam vermek hal hatır sormak zorunda.

canım bence açık açık konuş ben senin ailene nasıl davranıyorsam aynı saygı ve sevgiyi benim ailemede senin göstermen gerekiyor de eğer dinlemiyor veya yapmıyorsa sende bir süreliğine onun yaptığı gibi davran arayıp sorma ailesini onlar aradığında şuan müsait değilim diyip kapat konuştuğunuz zamanda iki kelime et fazla uzatma nasıl eşin senin ailen aradığında trip yapıyorsa sen de onun ailesi aradığında al bak senin ailen arıyo deyip ona ver telefonu ama fazla abartmadan sonra eşinle aran bozulmasın yani ne bileyim eşin nasıl davranyorsa abartmadan fazla ileri gitmeden mesafeli bir şekilde davran bir süre sonra anlayacaktır eşin neleri yanlış yaptığını allah yardımcın olsun canım ne diyeyim...

valla canım benim eşimde aynen ölyle desem yeridir ilk evlendiğimzizde ....bey ....hanım derdi hep ama bunu kendi ailesinin yanında yapardı cok bozulurdum cünkü ben onun annesine babasına daha sözlenince basladım anne baba demeye kayınpederim hep der sanki yıllardır kızımmıs gibi baba diyor diye ama gel gelelim bizimki gurur yapıyor aynı senin gibi esyaları cıkarıp giderdi içeri gecmeden bi gün bi cıngırak kopardım simdi zorlada olsa giriyor 5dk ve hastalıkta kandillerdevs..hep arıyor buna bana yetiyor

yok bu şikayetlerin parayla pulla makamla mevkiile alakası yok
klasik türk erkeği tipi odunluk halleri..

sanırım anayasalarında şöyle bir maddeleri mevcut:

"kadınım benim ailemi baş tacı edecek, etmezse ondan soğurum, gerekirse boşarım; ama aynı saygı ve hoşgörüyü ben kadınımın ailene sunmam"

evlenince ortaya çıkıyor tabi sevgiliyken mıç mıç kuyruğundan ayrılmazlar sevgilelerin ailelerinin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…