1. katiliyorum bazi arkadaslarin yazdigi gibi: k.validenin bu tür rahatsiz edislerini ancak oglu yani esin degistirebilir araya kirmadan biraz mesafe koyarak...cünkü ogullarinin dediklerine alinip küsmezler...
basta benim de k.validem de bizim her gün yaninda olmamizi isterdi...bir gün cok acik sekilde konustum ve dedim ki "herhalde benim burcumdan olsa gerek ama ben bir gün kalabalik bir ortama girince ertesi gün kesinlikle yalniz kalma geregi duyuyorum, bu sizinle degil daha cok kendimle alakali" dedim ve ondan sonra ne gitmelerime ne de cok fazla gelmelerime karisti, bu dediklerime de alinmadi...
bu arada tabi benim esim de kendini nasil hissediyorsa annesine de aynen öyle aktariyor "bugün evdeyiz", "siz sofraya oturun biz gelemicez" veya "bugün disardayiz", "canim istemiyor, bugün yorgunum" vs.
biraksan zaten nerdeyse bütün k.valideler herseye karisacak da, ufak tefek seyler konusunda (sampuan, ped) kendi fikrini söylemesine izin ver, sonra da kendi fikrini beyan et ve konuyu güzelce degistir, sonra yine kendi bildigini yap...
hatta ssen ONA karismaya basla bence...aaaa anne senin kullandigin bu ürün iyi degil, sunu niye böyle yapmiyorsun, bence söyle böyle yap vs.
2. esin kendi anneni aramiyorsa, sen konusmalari icin aracilik yapacaksin bazen...hadi gel beraber annemi, babami arayalim diceksin, yaninda cevireceksin, konuscaksin, konustukca uzaklasacaksin, sonra annene "aaaaa damadin da konusacakti seninle bekle" diceksin, kosa kosa esine geleceksin ve fisildayarak "annem seninle konusmak istiyor" diceksin, teli eline vereceksin ve mutfaga gideceksin

sonra da tabi hadi senin anneni babani da arayalim napiyorlarmis bi soralim diceksin...ama gerek yok aslinda zaten 7/24 ariyormus