7 gün 24 saat aranırmı ya?

eşinin görgüsü insanlığı bu kadarmış canım onunla iyilikle konuş ne hissettiğini ailene karşı soğuk davrandığında kırıldığını üzüldüğünü anlat daha yeni evlisin yavaş yavaş eşini yola getirebilirsin:31:eşin aileni sevmek zorunda değil ama saymalı bir selamı hal hatır sormayı çok görmemeli arada sırada onları ziyaret etmeli bunu en azından senin için yapmalı:40:

1. katiliyorum bazi arkadaslarin yazdigi gibi: k.validenin bu tür rahatsiz edislerini ancak oglu yani esin degistirebilir araya kirmadan biraz mesafe koyarak...cünkü ogullarinin dediklerine alinip küsmezler...

basta benim de k.validem de bizim her gün yaninda olmamizi isterdi...bir gün cok acik sekilde konustum ve dedim ki "herhalde benim burcumdan olsa gerek ama ben bir gün kalabalik bir ortama girince ertesi gün kesinlikle yalniz kalma geregi duyuyorum, bu sizinle degil daha cok kendimle alakali" dedim ve ondan sonra ne gitmelerime ne de cok fazla gelmelerime karisti, bu dediklerime de alinmadi...
bu arada tabi benim esim de kendini nasil hissediyorsa annesine de aynen öyle aktariyor "bugün evdeyiz", "siz sofraya oturun biz gelemicez" veya "bugün disardayiz", "canim istemiyor, bugün yorgunum" vs.

biraksan zaten nerdeyse bütün k.valideler herseye karisacak da, ufak tefek seyler konusunda (sampuan, ped) kendi fikrini söylemesine izin ver, sonra da kendi fikrini beyan et ve konuyu güzelce degistir, sonra yine kendi bildigini yap...
hatta ssen ONA karismaya basla bence...aaaa anne senin kullandigin bu ürün iyi degil, sunu niye böyle yapmiyorsun, bence söyle böyle yap vs.

2. esin kendi anneni aramiyorsa, sen konusmalari icin aracilik yapacaksin bazen...hadi gel beraber annemi, babami arayalim diceksin, yaninda cevireceksin, konuscaksin, konustukca uzaklasacaksin, sonra annene "aaaaa damadin da konusacakti seninle bekle" diceksin, kosa kosa esine geleceksin ve fisildayarak "annem seninle konusmak istiyor" diceksin, teli eline vereceksin ve mutfaga gideceksin :1:
sonra da tabi hadi senin anneni babani da arayalim napiyorlarmis bi soralim diceksin...ama gerek yok aslinda zaten 7/24 ariyormus :1:

Aramamasını anlarım,baba dememesini de anlayabilirim ama selam vermemesi gerçekten olacak şey değil.
Aile ilişkileri böyle diyorsun ama kendi annesi baştacı...O nasıl oluyor o zaman ?

Sen sessiz kaldıkça,annen de sen üzülme diye uzak durdukça böyle devam eder.
Bence açık açık konuş.Kızarak,eleştirerek değil,ne kadar üzüldüğünü anlatarak konuşmaya çalış.

MaraDespina demiş,eşin evdeyken annen çekinmesin arasın.
Sen de annen eşini sorunca,1 dk annecim vereyim kendisiyle konuş diye emrivaki yap :)

bu gibi insanlar kendilerini dev aynasında görmekten mutluluk duyarlar

ve karşı tarafın ailesini hor görmede üstlerine yoktur

bir gün allah durrrrrrr der ama ne zaman burnunun üzerine çakılı verir

eşin doğulumu doğu erkeklerinde inanılmaz ailelerine düşkünler ama senin ailenede sayğılı olması lazım ailenin durumundan değildir yapıdandır tatlı dille konuş belki bir çözüm olur bazı erkeklerin egoları çok yüksek inşallah düzelir canım

bence tamamen adamın öküzlüğünden bacım. bide bende var daha hiç görmedim annemi babamı aradığını ben arayalım deyincede senden ekıl mı alacam diyo ee uyuz belliki aklın sana yetmiyo bide karı lafı dinlesen ölürmüsün?

Babanıza Hüseyin bey diye hitap etmesi, annenizin suratına bile bakmaması... Sanırım eşiniz ya çok ukala,yada sonradan görmenin biri.Aileme saygı göstermeyenin ailesi saygıdan bahsetmesin. Bu durumu açık açık konuşun bence.Sizden bazı şeyleri bekliyorsa aynı şekilde sevse de sevmese de hal hatır sorması lazım.Ve anne baba demesi lazım.

eşim o zihniyetle büyütülmüş ne demek yahu?böyle bir şey okudum yorumlarda ama alıntı yapmadım.bunun zihniyeti mi olur?asıl tam tersi öğretilir hep.
kimse kimsenin ailesine bayılmak zorunda değil,ama saygıda kusur da edilmez.
bugün kaçıncı konu bu böyle okuduğum.amam evimde mutlu olayım da kocam anamı babamı saymasın.siz böyle istemiorsunuz belki ama buna zemin hazırlıyorsunuz.
kocama babamı sev diyemem,ama hüseyin bey diyecek olursa da neler yapacağımı bilir.buna nasıl izin verilir,yazık değil mi babanıza?
ya da kapıya kadar gidip annemin elini öpmeden çıkacak...ben o kocayla mutluluk istemem.
eşimin ailesine kızdığım pek çok konu var ama evlerine girerken canım sıkkın da olsa güler yüzümü takınırım,ellerini öper sohbetimi yaparım.bunu gören eşim de buna göre davranır.
lütfen kendinize gelin,ailenizi ezdirmeyin eşinize.

2 yıllık evliyim 6 aylık bir bebeğim var.eşimin ailesi ve kendi ailem aynı şehirde biz başka bir şehirde yaşıyoruz .kayınvalidem herşeyime karışır herseye.aklınıza gelecek herşey abartmıyorum şampuanımdan tutunda pedime kadar.utanmadan pat die odama girer.ve hergün arar 11 dedinmi tel çalar eve ulaşamazssa cebimizi arar.pazarda dahil yalnız.hiç düşünmez bunlar bi pazar evdeler.belki afedersiniz müsait değiller demiyor.ama benim ailem arasa tabi hiç pazar aramadılar.ama haftaiçi bigün eşim evdeyken arasalar eşim teli açar al sizinkiler der tripli bi şekilde ama annesi 7 24 bizi arar.hergünde arayınca konusucak konu kalmıyor.insanı çileden çıkarıyor.yani onu kırmadan nasıl uyarmalıyım bilmiyorum.fikrinize ihtiyacım var. ve 2.sorunum ise eşim ailemi hiç arayıp hallerini hatırlarını sormaz çok üzülüyorum annemde hep şey der.kızım sen mutlumusun tamam bitmiştir.bizi aramasada öenmli değil sen mutlu ol yeter bize der annemde babamda.eşimin durumu çok çok iyi yani maddi açıdan.yasadığımız şehirde en zenginlerden.benim ailemi küçük görüyor olabilirmi acaba.bunu tam anlayamadım ama eğer öyleyse bu beni çok kırar.benim istedğim tek şey.bi arayı baba nasılsın sağlığın sıhhatin iyimi okadar.inanın babama baba demiyor.hüseyin bey diyor.ama ben ailesine hürmet gösterdiğimde havaya uçuyo aynı saygıyı bende istiyorum.mesela beni anneme kalmaya bıraktıgında esyamı yukarı cıkarmak için oda gelir benle kapıda annemi görür selam sabah yok hiç.çantamı bırakır gider.annem der oğlum selamün aleyküm nasılsın der.o ozaman konuşur.ben bunları nasıl düzelticem benim gibi olan varmı bi fikir verin.burda tek yasadığımız için kimseye anlatamıyorum.fikirlerinize ihtyacım var kızlar

evet maddiyatın eşinize verdiği bir kibir var gibi görünüyor...ama o para anlaşılan eşinize insaniyet anlamında bişeyler katmamaış.. kesinlikle eşinizle konuşun.. arasıra siz onu yönlendirseniz hadi babamı ara sıhhatini felan bi sor diye yapar mı istediğinizi???

eşinizle konuşun ve beklentilerinizi söyleyin ama ona sen yapmazsan ben de yapmam gibisinden tejdit içerikli bi mesaj vermeyin de kendi ailesyle sizi iyi hürmetkar gördüğünde yaşadığı duyguları ve size yaşattığı hayal kırıklığından bahsedin... yazış tarzınızdan yumuşak başla mülayim ve iyi niyetli biri olduğunuzu düşünüyorum.. ama arkadaşım seninkiler de ana-baba..onlara vefa beslemeyen bir damattan senin de gönlün soğumaz mı???

Bence sizin sorununuz k.validenizin aramasi degil, esinizin ailenizi yok saymasi olmaliydi. Bu, cok daha onemli ve kritik bir sorun.

Esinizin saygi anlayisi ortada. Kusura bakmayin ama ailenize cok acidim.

Bence bu problemi cozmeniz lazim. Cidden icim acidi.

2 yıllık evliyim 6 aylık bir bebeğim var.eşimin ailesi ve kendi ailem aynı şehirde biz başka bir şehirde yaşıyoruz .kayınvalidem herşeyime karışır herseye.aklınıza gelecek herşey abartmıyorum şampuanımdan tutunda pedime kadar.utanmadan pat die odama girer.ve hergün arar 11 dedinmi tel çalar eve ulaşamazssa cebimizi arar.pazarda dahil yalnız.hiç düşünmez bunlar bi pazar evdeler.belki afedersiniz müsait değiller demiyor.ama benim ailem arasa tabi hiç pazar aramadılar.ama haftaiçi bigün eşim evdeyken arasalar eşim teli açar al sizinkiler der tripli bi şekilde ama annesi 7 24 bizi arar.hergünde arayınca konusucak konu kalmıyor.insanı çileden çıkarıyor.yani onu kırmadan nasıl uyarmalıyım bilmiyorum.fikrinize ihtiyacım var. ve 2.sorunum ise eşim ailemi hiç arayıp hallerini hatırlarını sormaz çok üzülüyorum annemde hep şey der.kızım sen mutlumusun tamam bitmiştir.bizi aramasada öenmli değil sen mutlu ol yeter bize der annemde babamda.eşimin durumu çok çok iyi yani maddi açıdan.yasadığımız şehirde en zenginlerden.benim ailemi küçük görüyor olabilirmi acaba.bunu tam anlayamadım ama eğer öyleyse bu beni çok kırar.benim istedğim tek şey.bi arayı baba nasılsın sağlığın sıhhatin iyimi okadar.inanın babama baba demiyor.hüseyin bey diyor.ama ben ailesine hürmet gösterdiğimde havaya uçuyo aynı saygıyı bende istiyorum.mesela beni anneme kalmaya bıraktıgında esyamı yukarı cıkarmak için oda gelir benle kapıda annemi görür selam sabah yok hiç.çantamı bırakır gider.annem der oğlum selamün aleyküm nasılsın der.o ozaman konuşur.ben bunları nasıl düzelticem benim gibi olan varmı bi fikir verin.burda tek yasadığımız için kimseye anlatamıyorum.fikirlerinize ihtyacım var kızlar

bence evliliğin ilk aylarında bunlara karşı çıkıcaktın..senin ailesine gösterdiğin saygıyı sende ondan isticektin...o baba demiyosa seninkine sen neden diyosunki onun babasına baba diye.o insan değişmez bu saatten sonra bide para varya ağa gibi görüyodur kendini.sende tepene çıkarmışşın adamı

ayyy çok sinirlendim arkadaşım sen iki yıldır nası dayandın allah aşkına peygamber sabrımı var sende dicemmm ama benim annemde böyle babamın tüm odunluklarını sineye çekmiş hiç bi zaman gerektiği yerde gerektiği şekilde konuşamamış ağırlığını koyamamış böyle gelmiş böyle giden bi kadındır. yazdıklarını okuyunca belkide buyüzden aşırı sinirlendim :47:
ne olursa olsun kocan, onu ne kadar seversen sev asla ve asla böyle davranmasına müsade etme. belki ağır olacak ama gerekirse bazı şeyleri göze al ve restini çek zaten seni seviyorsa geri adım atacaktır , atmıyorsa ya böyle yaşamaya alışıcan yada çekip gidicen başka çare yok
madem konuşamıyorsun sözünü dinletemiyorsun o zaman diğer arkadaşlarında dediği gibi resmen misillleme yap ya ,boşuna dememişler bir musibet bin nasihattan iyidir diye. o nasıl davranıyosa sende öyle yap hemde aynısı aynı kelimeleri kullanarak ! ama tatlı tatlı kavga çıkartmadan
derseki sana niye böyle yapıyon ki inşallah der , seni örnek alıyorum aşkım dersin
sen kararlı bi şekilde böyle devam edersen bi süre sonra şikayetleri başlayacaktır sana ve işte ozmaan karşına alıp çat çat konuşmanın vaktidir.
yoksa şimdi ne söylesennn ne anlatsan boş çünkü o senin yaşadıklarını yaşamıyor bilmiyor ne hissettiğini daha dümdüz yazıcam ama hala kocandır hala seviyosunda diye seni incitmemek adına törpülüyorum resmen yoksa bende evliyim kocamada deli gibi aşığım ama şunların birini yapsa alnını karışlarım onun
önce bi canını acıt sonra üflersin, başarıya giden yolda herşey mübahtır canım :32:

dün dedimki eşime senin kızının kocası senin kızını alıp uzaklarda yaşasa seni ne arasa ne sorsa ne hissederdin bizi saymıyor aramıyor ne selam sabah .köprüyü geçene kadar hesabı.ben anne olarak çok üzülürdüm hoş değil dedim.ondan sonra sustu benı dinledi.ve dediki baban kacta müsait oluyor.ozaman arayayım diye.ama gelınce sordum aramamış.dün yoğunmuş.çok sinirliymiş falan.bahanemi acaba

ailenizi ezdirmeyin,anneniz olsun kızım siz mutlu olun demiş ama böyle mutluluk mu olur

eşinizin tavrından dolayı sesinizi çıkaramıyorsun eşiniz alışmış çünkü bz böyleyiz demeye size de işine gelirse demesinden korkuyorsunuz

ama bi şekilde olaya müdahale etmeniz gerekiyor herşeye he diyen insanla herkes geçinir herkes sever önemli olan istediklerini saygı duyup karşılaması

Zengin olmasa bile bazı egolu yetiştirilmiş erkeler yapıyor bunu..E maddiyatın kattığı bir güven de var..Biliyorki sen onu bırakıp gidemezsin...Tavrını göstermelisin..Peşini bırakmamalısın bu meselenin .Ama yavaş yavaş..Keşke en başında sınırlarını çizseydin..''Sabrettim belki zamanla alışırsın,akıl edersin diye,ama sabrım kalmadı''diye telafi et geçen zamanı..Neler hissettiğini aynen yukardaki gibi söyle..Baktın olmuyor güzel sözle,sinirlendiğini belli et..Gerekirse küs..
Bir anda aramadıysa biraz belki içine sindirmeye çalışıyordur:)Bekle..
Ama ne olursa olsun bunun peşini bırakma,kendini ve aileni ezik görüp ezdirme..Onlara fakir ama gururlu olduğunu göster:)Feriha gibi:)İnan onurlu insanlar daha çok saygı görür..Asla kendini onlara karşı ezik hissetme,iyi geçinmenin yanında ;sınırlarını çiz,o sınırları geçemesinler..Kişiliğin de yumuşak huylu herhalde benim gibi..Ama dikkat et birgün dolar ve patlarsın,öfkeyle oturup zararla kalkabilirsin..Biriktirmemek lazım bazı şeyleri(Bazı şeyleri ise hoşgörerek)...
O aile için zor gibi ama kendi sınırlarını belli edersen,ezik değil güçlü,onurlu durursan zoru kolay yaparsın.. Seni zamanla daha da sindirmelerine izin verme..;çünkü zamanla onurlu,güçlü olmaya gücün kalmaz,ezikliğe alıştırılmış olursun..Şimdi telaş yapma ve güçlü,onurlu ol..Kendime söylermiş gibi yazdım,umarım alınmazsın..

Son düzenleme:
Back
X