7 Senem zehir oldu-Boşanmak istiyorum

ksksuperisi23

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
95
66
288
Herkese iyi geceler merhaba arkadaşlar..
Konuya nerden başlasam nasıl başlasam bilemedim, 7 senelik evliyim eşimle görücü usulü tanıştık evlendik, eşim fakir bir ailenin en küçük çocuğu, fakirdir diye hiçbir zaman kınamadım gülmedim de, evlendim düğünüm oldu gelinliğim olmadı, altınını falan hepsini geçtim istedim sadece huzurum mutluluğum olsun ama huzur mutluluk karın doyurmuyormuş bunu öğrendim,aslında nişanlanmadan ve nişanlı iken bazı şeyleri gördüm ama genede bile bile lades dedim.. Her neyse evliliğimin en başından beri eşim sürekli iş değiştiren, haberim olmadsn türlü türlü dolap çeviren, yalan söyleyen, boş işler müdürü biriydi.. Evimizin kira olmasına rağmen kirayı ödemiyordu, doğalgazı mı elektriğimin kesilip günlerce açılmadığını biliyorum, 32 yaşındayım benim Saçlarım bembeyaz oldu sıkıntıdan, ama eşim maşallah baya gamsız olduğu için saçında bir tane beyaz yok, bunlar benim için önemli şeyler.. eşimin ağzından ağza alınmayacak küfürler çıkıyor töbe haşa Allah kitap din küfrediyor, benim de daha fazla tahammülüm kalmadı inceldiği yerden kopsun diyorum artık.. Evlendiğim günden beri annemin babamın yardımı ile geçiniyoruz, bundan 3-4 ay öncesine kadar şehirde otururken şimdi 2 aydır köye taşındık, sırf o düzgün bir yola girsin diyeydi tüm çabalarım ama artık ne dayanacak gücüm kalmadı ne de sabrım... Benden desteğinizi esirgemeyin

Malesef insan yaşamadan bilemiyor bugüne kadar çok sabrettim Allah'a sığındım her Zaman yanında oldum ama bende bittim

Hala genceciksiniz hayat geçti diye düşünmeyin.
Çocuğunuz var mı?
Hoş olsa da lafım aynı olacak.
Buradan kimseye boşan demek istemiyorum ama neticede buradaki kimseyle konusu dışında sohbetimiz yok, herkes özet bir paylaşım yapip görüş bekliyor.
Herneyse
Eğer evlendiğinizden beri gün görmediyseniz, eşiniz hiç çabalamadıysa, sizi muhtaç ettiyse o yuva hiç yuva olmamış demektir.
Hayat müşterektir, zor zamanlarda kadın da çalışabilir tabi ki ama adam bu sırada sadece oturan boş bir çuval ise, onu da sırtına yük almanın hiçbir anlamı yok. Pekala tek başınıza kendinize yetersiniz.
Karar sizin. Ancak eğer devam edemiyorsanız boşandığında kimse ölmüyor açlıktan, kimsesizlikten bunu bilin.

Umarım her şey gönlünüzce olur.

Çocuğum yok çok istedim ama sadece ben istedim tedavi başlandı yarım kaldı vs..Belki de Rabbim böyle uygun gördü vermedi bir evlat, çünkü dediğim gibi eşim sinirlenince Allah kitap din olmayacak şeyler söylüyor, Allah'a bin şükür bugün ayrılsam işim hazır 2 seneye yakın bir markette kasiyerdim, 2 sene gece gündüz çalıştım ben erkeklik yaptım bir iğne almadım kendime fedakarlık yaptım ama boşunaymış

Tanıdığım bi iki kişi var sizinle aynı sıkıntıları yaşadı kadınlar. Insanlar değişmiyo. Kader dediler çektiler. Zamanında boşansalardı kafaları rahat olurdu. Karar sizin

Helal olsun, ne mutlu size, güçlü bir kadınsınız.
Peki boşanma konusunda size engel çıkaracak birileri olur mu? Aileniz destekler mi sizi? Hoş desteklemese bile kimseye muhtaç değilsiniz. Kendi kendinize yetersiniz. Çocuğunuz belkide bir hayra sebep olmadı.
Faydasız boş insan, bir çift güzel kelamı hatrına belki çekilirdi ama ağzından da pislik akıyormuş. Üzüldüm gerçekten.
Böyleleri uzak olsun sizden de bizlerden de.

Hayır engel çıkaracak kimse yok annem babam kaç kere beni alıp götürmeye niyetlendi fakat ben belki düzelir umuduyla, hem de ailemi üzmemek lafların altında ezilmemek adına önlerine geçip kararımın olumsuz olduğunu söyledim

Allah yardmcin olsun ama senin ugrasmanla düzelmez kendi istemesi lazim. Eğer bunu onda goremiyorsan ailende arkandaysa bence yeterince cabalamissin

Bence de bosunaymis
Şuan 32 yaşındasın böyle devam edersen 52 yaşında da aynı durumda olacaksın çünkü böyleleri değişmez. Bnm komşum vardı 3 çocuğu vardı yıllarca kendi gecindirmis evi, kocası sürekli borç yapmış kredi çekmiş neye harcadığı belli değil. Kadın şimdi kocasından nefret ediyor ve evet hala çalışıyor çocuk bakıyor beli agriya ağrıya..

neresinden dönerseniz kardır..
gücünüzü toplamışken lütfen bu yolda devam edin
bi kere geliyorsunuz bu hayata böyle heba etmeyin..

Canım benim aynı yaştayız ikimiz. Ben de boşandım 1 buçuk ay oldu. Çalışıp çalışıp omurgasız Bi adamı besleyip üstüne hakaret yiyeceğime, Bi tas çorba içerim ama huzurla içerim dedim. Çoğumuz aynı yoldan geçtik geciyoruz, ama kimse boşandı diye üzüntüden ölmüyo. En kötü ne olabilir mis GB ailemin yanında kalır girer Bi işe çalışırsın. Çalıştığın parayı helali hoş yersin. Rabbim yardımcın olsun sen duanı et Allaha bırak.

Çocuğunuzda yokmuş, düşünüp, daha fazla sabretmenize değecek bir adamda yoksa karşınızda, ömrünüzü çürütmenin bir anlamı da yok. Çalışır, kazanır kendinize harcarsınız.Elin kıymet bilmez, yola gelmez adamının kahrını çekmezsiniz.
Size maddi veya manevi hiçbir katkısı olmayan biriyle arkadaş bile olmuyor insanlar.Gençlik su gibi akıp, elinizden gitmeden ne yapmak istediğinize karar verip, uygulamaya geçin bir an evvel.
Yalnız, uyarmak isterim. Ayrılık kararı verirseniz, yakanızda kolay kolay düşmeye bilir. Temkinli olup, aile desteği alın mutlaka derim.
Allah hakkınızda hayırlı olan neyse, onu size kolaylaştırsın inşallah.

Allah razı olsun canım, sağol güzel dileklerin için.. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama karşımıza çıkan insanlar malesef evliliğin sorumluluğunu alamayınca boşanma raddesine getiriyorlar, hiçbir zaman eşimi ezdirmedim ailemin yanında keza onun ailesinin yanında, ama sanki o hiç bir fedakarlık yapmamışım gibi ailesinin yanında beni aşağıladı rezil etti, hep sustum düzelir dedim, ama bitek karısına bakamayıp onu ele güne muhtaç eden bir adamdan ne köy olur ne kasaba bunu öğrendim.. Allah seninde yardımcın olsun, senin süreç nasıl geçiyor ben bilmediğim için soruyorum yalnış anlama..

Artık karar aşamasını geçti bizimkisi sona geldik zaten 7 senedir uçuruma doğru yavaş yavaş yaklaşıyorduk, benim desteğim fedakadlığım olmasa çoktan düşmüştü o uçurumdan, kaç kere bu raddeye geldik bilmiyorum sayısını unuttum, hep onun tarafından büyükler araya girdi ortam düzeldi.. Niye düzeldiğine gelince beni düşündüklerinden, evliliğimi önemsedikleri için değil, bu ayrılığın sonunda kardeşlerinin başına kalacağından korktukları için devreye girdiler, yoksa çokta umurlarında değildi.. Düğünüm olurken bir kardeşi bile çıkıp demedi sen nasıl evlencen, ben elalemin gelinliğinle gelin oldum fedakarlığım ta o günden beri başladı ama malesef artık boğuldum,daha fazla ne devam edecek gücüm kaldı ne de sabrım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…