Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Merhaba şekerler menüm
Sabah
2 etimek
1 haşlanmış yumurta
1 kk peynir 4 zeytin
2 gün kurusu 2 ceviz
Bol domates salatalık nane maydanoz.
3 bardak limonlu çay
Ara
4 tam buğdaylı kaymaklı bisküvi
Kayısı çayı
Akşam
Köz kırmızı biber
1 dilim çavdar ekmeği
1 parça peynir
Limonlu çay
Ara
1 küçük parça tatlı :KK43:
Su: 2-2,5 lt.
Spor: yok
Yarın kandil inşallah oruç tutucam, bir gün açlık iyi olur umarım. Felaket tatlı isteğim var. Bastırmam lazım beynimde bu isteği.
@Ausencia @_SARAYCA_

Saydın sabah kahvaltını çok beğendim
Ama hem buskivi hem tatlı :( yarın orucunu allah kabul etsin cnm

Saydın sabah kahvaltını çok beğendim
Ama hem buskivi hem tatlı :KK43: yarın orucunu allah kabul etsin cnm
Inanilmaz tatlı istiyor canım Masum :KK43: kayısılar da kâr etmedi. Regl dönemleri çok kriz yaşıyorum bu aralar engel olamıyorum:KK43:
Sağol canım Amin inşallah

Son düzenleme:
Inanilmaz tatlı istiyor canım Masum :KK43: kayısılar da kâr etmedi. Regl dönemleri çok kriz yaşıyorum bu aralar engel olamıyorum:KK43:

tarçınlı su, süt filan yapsan kesilmiyormu
arkadaşım tatlandırcı ile tatlı yapıyor regli dönemlerinde
iyi geliyor diyordu

İyi akşamlar efenim :68:

Derse damışkem servis geldi mutfaga tv takmak için ay uyduda olmadı . Onun kablosu oturma odasından çektim çekiçti çiviydi vs derken birde dolap üstleri silerken buldum kendimi :45:

Intermittent Fasting Yöntemi Nasıl Uygulanır :

Evet gelelim IF yani Programlı Yemek Yeme'de diyebileceğimiz yöntemin nasıl uygulandığına; IF bir diyet programı değil yemek yeme aralığımızı belirleyen bir yöntemdir. IF bize ne yiyeceğimizi değil nezaman yiyeceğimizi söyler, bunu belirttikten sonra ;
IF in en popüler 2 metodundan bahsedelim ; Kişi bu metodlarından kendine en uygun olanını seçip uygulayabilir.

1. Hızlı diyet; 5'e 2 Yöntemi :
Haftada 2 gün belirlenerek bayanlar için 500 kalori,erkekler için 600 kalori sınırı koyulur. Geri kalan 5 günde ise normal kalori alımına devam edilir. Oruç tutacağınız günleri belirlerseniz, vücudunuz düzeni özümseyip daha az kaçamak yapmanız konusunda sizinle birlik olacaktır. Bu 2 gün seçimi genelde; Hızlı Diyete başladıktan sonraki 3. ve 5. günler tercih ediliyor.Dr. Mosley web sitesinde bu diyeti uygulayan kişilerin haftada 1-2 kilo verebileceğini söylüyor.

2. Aralıklı oruç Yöntemi (20/4,18/6,16/8 Açlık/Tokluk Periyodları);
En çok kullanılan yöntem olup bu yöntemi uygularken de en çok kullanılan açlık/tokluk periyodu 16/8 yani 16 saat açlık 8 saat tokluktur. Bunun yanı sıra açlık/tokluk periyodları 20/4 ve 18/6 olarakta uygulanabilir. Günde kaç saat (16,18,20) aç kalacağınızı ve haftada kaç gün oruç tutmak istediğinizi yaşam tarzınıza göre siz belirleyebilirsiniz. Dr. James Brown "Herkesin bünyesi farklıdır. Bu yüzden herkes üstünde küçük denemeler yaparak en iyi şekli bulmalıdır" diyor. Uyku açlık periyodlarına dahildir. Örnek 16/8 yöntemi uygulaması olarak; akşam en son 20.00 da yemek yenirse tekrardan bir sonra ki öğün öğlen 12.00'da yenir. Yani 12.00 - 20.00 arası beslenme periyodu, 20.00 - 12.00 açlık periyodumuz olabilir. Dediğim gibi yaşam biçiminize göre bu saatleri uyguladığınız açlık/tokluk periyoduna göre ayarlayabilirisiniz.

Yararlı Bilgiler :

Açlık periyodlarında bol su, bitki çayları, sade kahveler serbest. Ama başka hiçbir şey tüketilmemeli.Kahve ve çayını sütsüz içemeyenler için bir miktar süte izin var.

Eger spor yapıyorsanız tokluk periyodunuzu egzersiz sonrasına sarkıtmanızda fayda var. Bu sayede egzersiz sonrasında ihtiyacınız olan protein karbonhidrat ve yağları karşılayabilirsiniz.

Aç olarak yapılan egzersizin daha çok yağ yakımı sağladığı, araştırmalarda mevcuttur. Açlık periyodunda büyüme hormonunun kadınlarda yüzde 1300, erkeklerde ise yüzde 2000 oranında artmasını tetiklediği, 2011 yılında New Orleans’ta düzenlenen Amerikan Kardiyoloji Koleji bilim sempozyumunda sunulmuştur.

Intermittent Fasting yöntemini uygulayanların yorumları incelendiğinde eğer düzenli bir şekilde uyguluyorsanız, yeme süreciniz sağlıklı beslenerek geçiriyor ve sporla destekliyorsanız, aylık 10 kilo vermek dahi mümkün. Yeme sürecinde zaman zaman tatlı ya da fast food kaçamaklarınız mevcutsa, düzenli spor yapamıyorsanız, verilen kilo 3-4 kg aralığında oluyor.

2013'te The British Journal of Diabetes&Vascular Disease (İngiliz Diyabet ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları Gazetesi) tarafından yayınlanan geniş bir tıbbi incelemeye göre; düzenli nöbetlerle intermittent fasting yapmak kan şekerini ve yağ oranını düşürebilir ve tansiyonu düzenleyebilir.

Menümü de vereyim :)
Sabah: 1 hş yumurta, 1 kk peynir , 1 dl ekmek
Ara: Probiyotik yoğurt
Öğle: 1 kase yeşil fasulye, 2 yk yoğurt
Ara: 1 elma
Akşam: 2 kepçe mercimek çorbası

Su:2 lt
Spor: 25 squat+ 25 daha yapıcam yatmadan

koza16 koza16 @Dersaadet_ menülerimizi yazarken yaptıklarımızı birbirimizi etiketlyelim kızlar

Ben kendi kriz yönetimimi anlatayım hemen elma rendeliyorum sonra tavaya atıyorum tarçın ekleyip suyunu salana kadar kavurup ocaktan alıp yiyorum :-)

Sabah siteye giremedim.dedim artı gelince beni attılar galiba.
:eek:
Menumu yazayım
Sabah 10;30
1 parça çavdar
Yeşil biber tere vs
Peynir
Yumurta 2

Akşam 18;30
4yk et sote
Salata
Bitter çikolata dün ise yaradı ev konusunda bugün düzene girmek için yedim) az kuruyemiş

Öğlen yemedin mi ben bayılırım açlıktan

İyi akşamlar hanımlar

Menüm

Sabah
Peynir kaşar sucuk yumurta nane yeşil soğan zeytinyağı ile omlet
1 kase yoğurt

Öğlen
Sebze çorbası yoğurt bol acili

Ara
Patlamış mısır

Akşam
Sebze çorbası Salata

Su 2 lt civari

Spor 40 dk yürüyüş

@Ausencia @Ahu060812

saydin78 saydin78

Abla patlamış mısırrr :halay:
Kaşar yerine lor tüketsen daha güzel olur bi de insan dayanamıyor ama ben de deli gibi seviyorum şu kaşar peynirini:kk77:

Back
X