Ben de çok düşkündüm. Eşim çok yemedin mi dediğinde sinirlenip ondan gizli bile yerdim sonra tartı ve nefes nefese kalmadan yürüyememe yüzüme tokat gibi vurunca dedim ne yapıyorum böyle. Sonra daha detaylı araştırmaya başlayınca önce hiç bırakamam dediğim beyaz ekmeği bıraktım sonra şeker ve paketli gıdalar geldi. Ondan sonra da zaten imkansız gibi görünen kilo verme dönemi başladı. 21 gün gerçekten alışma için yeterli dönem. Bir de daha önceden de burada yazdığım that sugar film ve fed up belgesellerinde insanların kendilerine ne yaptıklarını gördükçe faha da toparladım. Avokadodan pudinh, ham kakaodan çikolata ya da ev yapımı yoğurda meyve, ev yapımı fıstık ezmesi koyup gideriyorum tatlı isteğimi. İnsanın değişime hazır olmaktan çok, değişimi istemesi önemli. İstek olunca zorluklar da aşılıyor ve böyle bir hayatı benimseyebiliyor insan. Tabii o arada dedtek ve motivasyon çok önemli o da buradan çok güzel geldi.

O yüzden izin ya da mezuniyet düşünen arkadaşlarım, istediğiniz kiloya inmeden gitmeyin. Tek başına bu süreç çok daha zor.