Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

@nehirnil111 zevkle değildi nehir kendime pırasa yapıyodum.

İçimde öyle büyük bi boşluk hissettimki tat almak değildi istediğim.

Oturdum ağladım suyla dolsun boşluk.
Kız ben bi süre önce yediğim bi cıss daha bitmeden vicdan yaptım nerdeyse ağlıcam.. normalde yediğim bişeydi.. makarna için değmez be bonus... canın çok çekiyorsa cuma günü bi kase makarna ile bol salata yoğurt ye.. doyacaksın

Sonuclarim cikti bunlar ne demek biliyor musunuz

Homa ir 13.43 en yuksek 2.7 yaziyor
Insulin 50.38 en yuksek 24.9
Glukoz aclik 108 en yuksek 100 yaziyor

Dietteyken boyle cikmasi normal mi
bence normal değil
sanırım insülin direncin var çakıl,doktorun ilaç verecektir

HOMA-IR tetkiki nasıl yapılır?
Hastadan 12 saatlik açlık kanı alınır. Bu kandan açlık kan şekeri ve insülin seviyesi ölçüldükten sonra iki değer birbiriyle çarpılıp 22.5 'a bölünür. Bu yolla HOMA-IR değeri mmol/L olarak hesaplanmış olur. İki değer çarpılıp 405'e bölünürse mg/dL olarak sonuç çıkar.

Normal değer kaçtır?
Normalde HOMA-IR değerinin 2.5 mg/dL'nin altında olması gerekir. Daha yüksek değerler hastada insülin direnci olduğu –ihtiyacınızdan fazla yediğiniz ve şişmanlamaya başladığınız- anlamına gelir. HOMA-IR değeri yüksek olan kişilerde şeker hastalığı, yüksek tansiyon, trigliserit yüksekliği ve gelecek yıllarda kalp damar hastalığı daha sık görülür.

İnsülin direncinden kurtulmak için ne yapayım?
Az yiyin ve zayıflayın. İnsülin direnci bir hastalık değil, sizin boğazınızı tutamamanıza bağlı olarak gelişen bir olumsuz durumdur. İnsülin direnci olan kişilerin şekerden uzak durması, hayvansal gıdaları azaltması , yağlı yememesi ve zayıflaması gerekir. Metformin grubu ilaç almak bir diğer yoldur. Gelecekteki sağlık risklerinizi azaltmak istiyorsanız ilaç yolunu değil perhiz yolunu seçin. Ben kendimi tutamıyorum, diyet yapamıyorum dediğiniz noktadan itibaren ilaç kullanabilirsiniz.

Niye birşey yemiyormusun
Canın menü vermezsen sana yardımcı olamam ki kacak gocek olabilir

dün vardı ondan yazmadım,bugün ve yarında bi ev taşıma işi var,orda ne yer içerim,diyete ne kadar riayet ederim bilemiyorum ama çarşambadan itibaren evimdeyim o yüzden,çarşambadan sonra yazarım

bide bugünlerde yazarsam burda katliam çıkabilir
sende çok şeyetmesen diyorum

Sonuclarim cikti bunlar ne demek biliyor musunuz

Homa ir 13.43 en yuksek 2.7 yaziyor
Insulin 50.38 en yuksek 24.9
Glukoz aclik 108 en yuksek 100 yaziyor

Dietteyken boyle cikmasi normal mi

İnsülin direnci çakıl. İlaçlık durum olabilir.
Dr un söyler zaten.
Diyetten öncede vardı büyük ihtimalle.
Açlık şekerinde yüksek biraz. Mutlaka tokluğuna bakılmalı.

Akşam kıymalı makarna yaptim bi gece oncede çocuk istedi uyandı kıyamadım gece gece yaptim ayy nasıl parlıyordu ama tuzuna bile bakmadım getirdim eşime takdirdim tuzunu Bonus canim bide yemek isteği gelince hemen yaz burada muhakkak birileri olur seni destekleyecek yoksa köşene çekilip menü yazmayıp kaçamakları götürürsün hemen yaz ben bir yandan kızı sallayıp bir yandan sana şu mesajı yazıyorsam sende kıyamazsın ve o makarnayı yemezsin herhal

Bende emzirirken yazıyorum :))

Peki

flawırım leslie 3 mil 45 dakika diye biliyorum
45*3=135 puan değil mi?

ayrıca 120+144=264, sen neden 244 buldun acabası
Günaydın canım zaten yanlış hatırlamışım, cuma sadece 2 mil Leslie varmış :) yaw ben koştum diye de hatırlıyorum ama... du bi bakiim...

Dün akşam makarna yedim canımda çekmiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…