Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Yağ yakımını hızlandıran 6 besin

Greyfurt

Araştırmalar düzenli olarak yemeklerde tüketilen yarım greyfurt veya 150 ml greyfurt suyunun 2 haftada 2 kilo verdirdiğini göstermektedir. Greyfurt düşük glisemik endeksi sayesinde insülin ve kolesterol seviyesini düşürür.

Greyfurtta bulunan inositol, doğal bir yağ yakıcıdır ve greyfurttaki acı tadı sağlayan madde metabolizmayı hızlandırarak yağları kolayca parçalar.

Yeşil çay

Yeşil çay kansere karşı etkisiyle bilinir. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırarak yağların yakılmasını sağlar. Yemeklerden sonra içilen bir fincan yeşil çayın faydasını kısa sürede görebilirsiniz. Her gün içilen 5 fincan yeşil çay 70-80 kalori yakılmasını sağlar.

Az yağlı süt ürünleri

Kalsiyum kaynağı olmalarının yanı sıra bu besin maddeleri yağ hücrelerinin yakımını da hızlandırır.Günde 3-4 kez az yağlı süt ürünleri tüketen kadınların yağ yakımı yemeyenlere oranla %70 daha fazladır.Kalsiyum vücudun yağları daha hızlı yakmasını sağlar. Günlük kalsiyum ihtiyacı 1.200 mg'dır.

Su

Eğer yeterince su içmiyorsanız kilo vermekte kesinlikle zorlanacaksınız demektir. Sıvı eksikliği yavaş metabolizma ve kandaki glukoz seviyesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle yorgunluk ve baş dönmesi de görülebilir. Günde 1.5 litre su içmek metabolizmayı % 30 oranında hızlandırır.

Protein açısından zengin besinler

Protein kas gelişimi için gerekli besin maddesidir. Protein açısından zengin besinler metabolizmayı hızlandırır. Sindirim sistemimiz proteinleri sindirebilmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu sayede proteinlerin sindirimi esnasında daha fazla enerji yakılır. Proteinler sayesinde günde 150-200 kalori daha fazla yakılır.

Baharatlı yiyecekler

Özellikle acı ve kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır. Çünkü baharatlar adrenalin salgılanmasını hızlandırır, metabolizma hızını arttırır ve kalori yakımına destek olur.
Bu 6 yiyeceğin %100 faydasını verdim 35 kg verirken,kesinlikle katılıyorum.

az önce papağanımız geldi isim arıyoruz fikirlerinize açığım :40:
Bizim kedimizin adı Romeo.Ve bence o sevimli hayvanlara çok yakışıyor bu isim,öneririm canım :70:

İyi akşamlar kızlar :3:
Bugün seyir evresine geçtim.6 atak evresini başarıyla bitirdim çok şükür ve atak evresi bana 3 kg kaybettirdi,yani cuma günkü kilomdan 700. gr. daha giti.88.5 kg yum tam..
Bugün yine kahvaltım öğlen saatindeydi ve pek seyir kahvaltısı olmadı,domates salatalık mevsim gereği zaten çok tüketmiyorum,o yüzden yine atak kahvaltısı oldu ama akşam yemeğinin yanında salata yedim pek mutlu oldum :1: Menümü de yazayım hemen

Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta beyazı
dukan krep
yağsız peynir
3-5 dal maydanoz-dereotu
çay

akşam:
ızgara ciğer
salata
zero

çay

yalnız şu yulaf kepeği beni çok kasıyor ya :ssz: bugünkü krepi de 1 kaşık kreple yaptım,onu bile yerken zorlandım.1 Kaşık daha kepek yemem lazım ama hiç yiyesim hem de karnım acıktı :ssz:
Maşallah canım :nazar: Sanırım dayanamayıp dukana başlıyorum ben de bu hafta...

nev'im nerelerdesin huuuuuuu:3::3::3: pek girmiyosun özlettin kendini:38:

bugün sayım sırası bende gece girip sayımı yapmaya çalışırım inşlh
bol kalorisiz bir gün diliyorum:16:
Canım babacığım geldi,pek giremedim o yüzden bugün ciğerim,özledim :70:

herkese iyi haftalar haftamız güzel geçsin inşallah,bool boll kilo kaybedelim kaybedeceğimiz tek şey kilolarımız olsun,ben daha kahvaltı yapmadım birazdan yapıcam bugün işler çok belim ağrıyor kalçama vuruyor hayırlısı bakalım....
Aminnnnnnnnnn,bu hafta 1. lik olsun :65:

pazar günü dısardaydık kızlar...dısarı çıkarken kıyafet seceneğinde zorlanıyorum...siyah pantolon giymekten..gündemdeki begendiğim kıyafetleri giyememek canımı sıkıyor..eşimi ve kzıımı sıkır sıkır giydirirken kendime geri plana alıyorum sırf kilolar yüzünden...kilo olunca kıyafetlerin tarzları hep orta yasın üzeri modeller oluyor..verilecek kilom çok ama hızlı bir şekilde 10 kg verirsem tarzım biraz olsun değişicek....yazınca rahatlıyorum daha çok zihnimde kalıyor:)))
Kilo kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülük galiba ya,insan kilo verdikçe gençleşiyor gerçekten...

Canlarım bugün babam geldi.O yüzden fazlaca giremiyorum ama akşamları mutlaka giricem,öpüyorum kocamanca :70:

18.02.13 mesaj sayımı
saphıra =6
rosebery =3
ganfed =13
ayşen-34 =6
nev81 =7
maviyeşil =9
shopaholic =5
dudujan =11

kaptanım başka yazan yok bilgine :34:

Herkeslere günaydın bu hafta biraz yoğunum bitsede rahatlasam diye gözüne bakıyorum ama daha yeni salı olmuş :(

sabahki menümü yazayım
1 dilim peynir
2 adet siyah zeytin
2 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak süt

Kızlar öğlenki menümü yazayım yoksa unutuyorum
4 adet ızgara köfte
1 küçük porsiyon yeşillik salata
ekmek yerine 4 kaşık pirinç pilavı

saat 10:30 ve saat 4 de birer muz

suyumuda zorla 2 ye tamamladım ama akam çayda yaparım evde 3 olur inş

akşam yemeğimi dün yapmıştım
1 kase mercimek çorbası
1 kase yoğurt

akşam yine gelirim ama eve 8 gidecem temizlik yapacam geç olabilir.yarında misafir var yemek yapmam lazım en azından malzemeleri hazırlamam lazım :) of evlenince ben akşam yemeklerini nasıl yapacam 8 de evde olupda:43:
allah buyuk canim bi kolaylik gosterir sana aksam yemekleri icin hele sen bi evlen dugunde oynayalim takimca demi ama gerisi kolay:1:
kızlar iyi akşamlar,beyza hasta bu hafta izin istiyorum......
gecmis olsun canim rabbim saglik versin cumlemize
Canlarım bugün babam geldi.O yüzden fazlaca giremiyorum ama akşamları mutlaka giricem,öpüyorum kocamanca :70:
hg baban canim iyice gezdir burAYA Aksamlari yazarsin .kac gun kalacak
kımse yokkkkkkkkkkkkkkkmu:)
ben varrrriiiiiiiiiiiim .mavi yesil insallah esininde biseyi yoktur gecmis olsun cani gonulden diliyorum
18.02.13 mesaj sayımı
saphıra =6
rosebery =3
ganfed =13
ayşen-34 =6
nev81 =7
maviyeşil =9
shopaholic =5
dudujan =11

ellerine saglik canim bencede mesajlar sayilmiyor .ozen gosterilmesi lazim://

kahvaltimida yazip cikayim oglani cocuk yuvasina goturecem aksama anca gelirim artik.
kahvalti
4-5 marul yapragi
bir haslanmis yumurta
20 gr cokelek
bir o kadarda beyaz peynir
bir domates
bir domates buyuklugundede salatalik
bir dilim tam bugday ekmegi

dun aksamyediklerim
bol yesillikli bir salata icine katilmis yarim su bardagi haslanmis nohut bir bardak su
gecede bir bardak yesil cay
baska bisey yok
ama varya gozumun onunde kizarmis tavuk butlari geciyor:1::1::1:
cikolatali pasta.bol sarimsak yogurtlu makarna :20:amaaa
kandiramaz beniyemedim yemiyecem .hain kocam sabotaj uygulamaya calissada basaracam dun diyor hadi kalk dondurmaya gidelim gecenin bi vakti bide .cocuklar uyudu nasilsa diyor kalles:47::47::47:bi niyetlendim cikayim
sonra vazgectim gitmedim .bende postami koydum ama
hele bi atayim
gorursun sen diye neler isteyecem neler:1::1::1:
ya kizlar bu arada pasam ne zaman donuyor.ozledim onu ya:43::43::43:

allah buyuk canim bi kolaylik gosterir sana aksam yemekleri icin hele sen bi evlen dugunde oynayalim takimca demi ama gerisi kolay:1:
haklısın canımda annem gidince daha çok anladım bu ev işlerinin yoğunluğunu :(

dun aksamyediklerim
bol yesillikli bir salata icine katilmis yarim su bardagi haslanmis nohut bir bardak su
gecede bir bardak yesil cay
baska bisey yok
ama varya gozumun onunde kizarmis tavuk butlari geciyor:1::1::1:
cikolatali pasta.bol sarimsak yogurtlu makarna :20:amaaa
kandiramaz beniyemedim yemiyecem .hain kocam sabotaj uygulamaya calissada basaracam dun diyor hadi kalk dondurmaya gidelim gecenin bi vakti bide .cocuklar uyudu nasilsa diyor kalles:47::47::47:bi niyetlendim cikayim
sonra vazgectim gitmedim .bende postami koydum ama
hele bi atayim
gorursun sen diye neler isteyecem neler:1::1::1:
ya kizlar bu arada pasam ne zaman donuyor.ozledim onu ya:43::43::43:

Canım paşam ile ben konuşuyorum arada 24 ünde gelecek.

kahvaltimida yazip cikayim oglani cocuk yuvasina goturecem aksama anca gelirim artik.
kahvalti
4-5 marul yapragi
bir haslanmis yumurta
20 gr cokelek
bir o kadarda beyaz peynir
bir domates
bir domates buyuklugundede salatalik
bir dilim tam bugday ekmegi
guzelmıs kahvaltın valla
bende marulu yıyemıorum ya:(

gecmis olsun canim rabbim saglik versin cumlemize

hg baban canim iyice gezdir burAYA Aksamlari yazarsin .kac gun kalacak

ben varrrriiiiiiiiiiiim .mavi yesil insallah esininde biseyi yoktur gecmis olsun cani gonulden diliyorum

ellerine saglik canim bencede mesajlar sayilmiyor .ozen gosterilmesi lazim://
cnm tomografı ıstedı doktor duruma sankı eskıye nazaran lekelerde buyumeler varmıs cıgerde...cumartesıye randevu aldım bakalım ne dıcekler

gunaydın yavru kuslarım nasılsınız
ben yenı kalktım sayılır evım toparlanmıstı dıye bugun gec kalktık oglusumla yatak keyfı yaptım..
lahana kurumu yaptım ıctım ama hıc kahvaltı yapasımda yok ne yıcem bılemıorum:(

Fasulyenin içindeki bazı maddelerin karbonhidratın sindirilmesini engellediğini biliyor muydunuz? Yemeklerinizin yanında bu salatayı da tüketerek, yediğiniz yemeğin içindeki karbonhidratların bir kısmının sindirilmesini engelleyebilir, böylece daha az kalori alabilirsiniz.

Malzemeler

1 konserve fasulye
1.5 su yağsız veya light yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
6-7 dal kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı

Tencereye yeteri kadar su aktarıp kaynamaya bırakın. 1 konserve fasulyeyi tencereye ekleyip dişe gelene kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Yoğurtlu sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın.
Sos tenceresine 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip 1 dakikadan az pişirin.
Salatanın üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu gezdirin.
Not: İsterseniz sosu hazırlarken zeytinyağı da kullanabilirsiniz; ancak bir yemek kaşığı zeytinyağında yaklaşık 150 kalori olduğunu hatırlatırız. 4 kişilik olan bu tarifte, zeytinyağı eklenmezse, kişi başına, yaklaşık 220 kalori düşmektedir.

bu arada paşam ile konuştum herkese çok selam söyledi ablası gelirse gelmesi bu ay sonunu bulurmuş yoksa 24 ü gibi gelecekmiş.:16:

kızlar iyi akşamlar,beyza hasta bu hafta izin istiyorum......
çok geçmiş olsun canım
gözünaydın tatlım özletme kendini fazla :16:
18.02.13 mesaj sayımı
saphıra =6
rosebery =3
ganfed =13
ayşen-34 =6
nev81 =7
maviyeşil =9
shopaholic =5
dudujan =11

eline sağlık canım :16:
ganfedcim tebrikler :65:
*roseberry izin istemiş kızı hastalanmış,acıil şifalar kuzuya
*berenim 3 haftalığına mesaj izni almıştı bu 3. haftası ama geçen hafta neredeyse hiç gelmedi hatta cuma bildirimini bile yapmadı.1 ceza puanı düşülüyor
*ohcanimadeysin geri dönmek üzere ayrıldı
*aysen_34 ayrıldı
*anşaa izinliydi
*paşam izinliydi
*ve arkadaşlar maalesef üzülerek yazıyorum ama fiyona_07 artık diskalifiye oldu.Aslında geçen cuma bildirim listesinde paylaşsaydım,önümüzdeki cuma listede boşuna yer işgal edip,oralamamızı küçültmeyeceki..ama ben ne olur ne olmaz belki döner gelir diye,bekledim..maalesef olmadı.takımımıza girmek kadar çıkmak da kolay.Sadece bildirilmesini bekliyorum haklı olarak.Hiç bir şey söylenmeden çekip gidilmesi etik olmuyor..

canlar merhaba :16:
bugün cıvıttım ben,resmen cıvıttım :41:
kursta pesto soslu makarna ve hamuru ıspanaklı,içi peynirli ravyoli (italyan mantısı) yaptık.Tabi yeme de yanında yat oldu :56: 3 ad ravyoli yedim (bizim mantılardan biraz daha büyük),2-3 lokma da makarnadan tattlım.gerçekten nefis olmuş tadı.hamuru açarken ve sonrasında mantıları kapatırken ki bel ağrımın şerefine yedim :27: Kurstan sonra alışverişe gittim.biraz dukan alışverişi yaptım,anam bu diyeti baya masraflı oluyor ya,az bir şey aldım,dünya tuttu.neyse marketin içinde baya bir yürüdüm,çünkü dukana uygun ürünleri bulmak çok kolay olmadığından,market arabasıyla ve içinde kızımla beraber,bir oraya bir buraya yürüdüm :37:

Back
X