Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

nie bana kimse cvp yasmıo ya mafoldumben yeniyim die mi :gitme:

bu oruç nasıl yapılıo biri anlatsın lütfen :Saruboceq:
canım niye cevaplamayalım herkese ayrı ayrı cevap verdik bi sanamı vermeyelim :teselli: burda yoktuk görmedim şimdi detaylı atıcam

degum sen kaç kilosun ki bu oruca başladın yafffbenneyaptımki

benden fazla sırnaşık şey kırkyılda bir deguşu geçmişim tadını çıkerem :roflol:

bu nekalabalık böyleeee
sağlık orucuna geldelikafadulden
ben fotoları göreeemdmmm
ısrarla fotoalrnzı istiyrummm
buarada ben bugun adım ushili yarın başlycam duyrulurr petüseeenaniknanik

faceye ebnim fotoyu koydum git bak silcem zaten yavruuuum...

bu arada bacılarım cevap yazdığım için umarım bana kızmazsınız. hepinizi öptüm ben şimdilik gidiyorum yine gelirim. opuyorumnanaktan

nie kızalım güzelim teşekkür ederiz...

sağol gülüm kimseler yoktu çıkmıştım ben bakalım...

oruca baslamadan önceki günü hazirlik günü olarak gecirmeliyiz
hazirlik gününde meyve sebze az yagli pilav patates gibi hafif seyler yenmeli aksamda yine az yiyip yatilmali
sabah kalikinca müshil kullanilmali
müshil olarak bagirsak bosaltimina yardimci olacak ve zararli olmayan birsey tercih edilmeli

eczaneden sorulup müshil alinabiliir veya sinameki yesilcay herhangi bir bagirsak bosaltimini gerceklestirebilecek cay tercih edilebilir veya lavman yapılabilir. Ben ilk günü lavman yaptım ancak başarılı olamadım sonrasında opean arkadaşımızın tavsiyesi bitkisel içerikli becunis hap kullandım. O çok daha iyi temizledi. Eczaneden aldım 3.5 ytl.

fakat tavsiyem sürekli ayni müshilin kullanilmamasi,her hafta ayri ayri kullanirsak daha iyi olur

birde müshilin ilac seklinde olmasi sart degildir
herkes kendi vucudunu tanir,bagirsak bosaltimina yardimci caylar veya sular kullanilabilir

burda bagirsak bosaltimi cok önemlidir cünkü mide ve bagirsak tamamen bosalinca aclik hissi olusmaz ve böylece dayanmak daha kolay olur
evet nerde kaldik müshil kullaniyoruz sabah sonra bitki cayi meyve cayiyla güne basliyoruz

ögle ve aksam ögünü olarakda %100 SAF MEYVE VE SEBZE SULARI TERCIH EDILMELIDIR,seker ve benzeri katki maddeleri olmamalidir icinde

eger varsa bu sulari kati meyve sikacaginda hazirlamalidir yoksa hazir meyve sulari icilebilir ama %100 olan tercihdir yoksa diğerlerini suyla karıştırın ben sebze olarak domatesi çok kullandım domatesleri rondolayıp kekikledim öle içtim hem çok lezzetli hemde daha tok tutucu

fakat dikkat edilecek diger bir noktada sudur ki bu sulari normal suyla en az yari yariya karistirip icmek gerekir kabizligi önlemek icin

ve bu meyve sebze sularinin kalori miktari günlük 300ü gecmemellidir,buda tahminen 1 -1bucuk litre meyve sebze suyu eder

yada sebzeleri kücük dograyip suda haslarsiniz isterseniz baharat katip SADECE suyunu icersiniz

ve günde en az 3 litre su icmelidir

özellikle ilk daha fazlaya cikarmakta fayda var,cünkü acliktan kaynaklanan basagrisi sadece suyu fazla icerek gider

kış aylarında ilk günlerde yine acliktan kaynaklanan üsümeler olabilir bunun icinde sicak su tulumu ve yine sicak bitki cayi hazirlanip battaniyeye sarilmakta fayda var

her 3 günde bir musil alınmalı ileriki aşamada musil alternatiflerini sunuyorum. Musil illa ilaç demek değil herkes kendine uygun olanını seçebilir.

Dogal bagirsak bosalticilar..
1. altarnatif
Ilik suyla limon..
kaynamis suya sikilan yarim limon suyu ac karnina uyanir uyanmaz icilecek..
mutlaka kaynamis ilik suyla karistirip icilecek..etkisini cabuk görmek icin karna masaj yapilir..

2. alternatif
lahan suyu
mideye dokunmayan hemde yarari olan ve bagirsaklari calistiran dogal bir icecek.
gerekli malzeme
2 fincan incecik kiyilmis lahan
2 fincan hazir sasal suyu
ince kiyilmis lahanalari bir cam kaba veya tencereye koyup lahanlarin üstü suyla kapanincaya kadar sulandiriilp üstüne tülbent atiyoruz 3 gün oda sicakliginda bekletilir..
3 gün suyu süzülüp alinir lahanalar cöpe atilir.
bu sudan tekrar yapmak icin 70-100 ml alinip kenara konur..kenara ayirdigimiz suyla ikinci yapacagimiz suyu 3 gün yerine 24 saatde elde etmis olacagiz..
bu suyu 24 saat icinde tüketmek gerekiyor..sayet hemen icmeyecekseniz buzdolabinda 24 saat bekletebilirsiniz..
2. defa lahana suyu hazirlanisi icin
2 fincan ince kiyilmis lahana
kenara ayirt ettigimiz su
1. fincan dogal kaynak suyu..
24 saat bekletip yine kenara 70-100 ml ayirt edip gerisini siseye doldurup lahanalari cöpe atiyoruz..

3. altarnatif
elma sirkesi
» 1 - 2 kasik Elma sirkesi
» 250 - 300 ml dogal kaynak suyu..
elma sirkesi müsil görevi görmemektedir sadece bagirsak calismasini hizlandirir..
bizim istedigimizde zaten bagirsaklarin düzenli calismasi..

4. alternatif
her 2 güne bir olmak üzere siyah erik ezmesini suyla karistirip icilir.

5. alternatif
becunis hap bu orucdaki maksat vucutumuza ve ruhumuza iyilik etmektir onun icin müsil olayinda zararsizlardan faydalanirsak orucun hakkini vermis oluruz..

6. alternatif
lavman yaparak. Lavmanın 2 çeşiti var sıvı ve tüp krem şeklinde

7. alternatif
sinameki ve benzeri bitki çayı veya form çayı içmek
YASAKLAR
kahve siyah cay alkol sigara (ben sigaraya dayanamadım tabi &#61514 ve soda yasakmis..siyah cay kabizlik yaptiginda kesinlikle icilmemeli diyorlar..ayrica yesil cayida baska bitki veya meyve caylariyla karistirip icerseniz iyi olurmus..sabahlari zor uyananlara kalkinca bir bardak yesil tavsiye etmisler..

kizlar simdi size orucunuzu bitirdiginizde bir daha yemege nasil baslamamiz gerektigini bildiren listeyi koyacağım
cünkü orucdan sonra direk herseyi yiyemeyiz,cüünkü biz sistemi durdurduk yeniden baslattik
nasilki yeni dogan bir bebege et bamya fasülye pilaki pasta börek vs.veremiyorsak bizde direk böyle agir seylerle bir daha yemege baslamamaliyiz yoksa hastanelik olabilirsiniz Allah korusun

ALISTIRMA VE KILOYU YERLESTIRME GÜNLERINDE BESLENME
::::::::: Sabah Ögle Aksam
oruc bozma günü 1elma yada 1elma yada taze baharatli patates corbasi
1. alistirma günü 1 bardak ayran,1etimek,1elma havuc patates haslama,1elma 1gevrek ekmek,1kase yogurt,1c.k.bal.2c.k.keten tohumu
2.alistirma günü 1bardak ayran,2,keci peyniri,2erik pirasa havuc haslama,1elma 2etimek keci peyniri,yogurt,1c.k.bal,2gevrek ekmek 1c.k.keten tohumu
3.alistirma günü 1bardak ayran,kahvaltılık gevrek,2 gevrek ekmek,bal patates haslama,salata,yogurt peynir gevrek ekmek ,1elma
1 hafta oruc yapanlar 3 gün 15yada21 gün yapanlar 5-7 gün alistirma günlari yapmalidir
bu günlere hem midemiz hassas oldgu icin dikkat ediyoruz hemde verdigimiz kilonun vucudumuza yerlesmesini sagliyoruz
bu listenin haricinde bir liste daha var oda uygulanabilir istege bagli

1. alistirma gününde 2elma ye
2.gün 3 elma 2 kivi gevrek ekmek
3.gün karisik meyve
4.gün meyve ve sebze
5.gün hafif corba
6.gün ayni
7. gün yine ayni

ve bu alistirma günlerinde kesinlikle kahve siyah cay alkol icmek kesinlikle yasak
günlük en az 2 lt bitki cayi 2 litre su ve yine sekersiz meyve sulari
ve yediklerimizi agzimizda iyice cigneyip öyle yutmak
uzun müddet orucda olanlar bunlara dikkat etmelisiniz,umarim yardimci olabilmisimdir

artık bu son yoruldum yaaa topikte aslında yapmamsı gerekenler falan herşey dikkatlice yazılıydı

anam topicc yine coşmuşşş zemuszemus
nann hayall iyiki geldinn eksiden yarpak kıpırdamazdı bıralarda buyrunnnnnnnnn

lmaz:
faceye ebnim fotoyu koydum git bak silcem zaten yavruuuum...

nie kızalım güzelim teşekkür ederiz...

sağol gülüm kimseler yoktu çıkmıştım ben bakalım...

yaaa ben sizin betüsle bisürü fotonuz vardı hepsini silmşssnzz ben göremedmmm :umursamaz:

ahleyar22 : bk (63,00), 1.gün ( )
shopaholic : bk (77,00), 1.gün ( 76,2 )
zeytingözlü : bk (80,00), 1.gün ( )
degua : bk (59,1 ), 1.gün ( )
azrasıla : bk (99 ), 1.gün ( )

300 kalori hımm kalori hesabını hiç sevmem, bardak hesabıyla söyleseniz olmaz mı :kedi: meyve suyu neysede sebze suyunu hazırlarken bu kalori hesabını nasıl yapcaz tam olarak :uhm:

bardakla,
1 domateste kaç kalori var,
misal 20 diyelim
sen bir bardak dıomates suyu yaptın kaç domatesten 2 domatesten
2 domatesin kalorisi 20+20 kaloriden yapar sana 40 kalori okiş tatlış...

şu küp küp işini ben bilmiyorum,
ayrıca haşlama değil sebzenin kendi öz suyunu sıkıyorsun güzelim,sen meyve suyunu sıkmadan haşlayan gördünmü,
misal salatalığı rendele suyu olarak düşün ok. güzelim,
kahve ,çay,sigara yasak,
günde 300 kaloriyi geçmeyecek şekilde meyve sebze suyu
müsil ilk gün içilip bağırsak temizliği yapılcak sonra 3 günde bir müsil,yada bağırsak temizlemeni sağlayacak bişey (sinameki vs)
ben yaptım 5 günde 6 kilo verdim eksik cevapladığı varsa seve seve cevaplarım...

nie bana kimse cvp yasmıo ya mafoldumben yeniyim die mi :gitme:

bu oruç nasıl yapılıo biri anlatsın lütfen :Saruboceq:

üst mesajda kısmen anlattık tatlım,
ya bizim topiği nie kapattılar ya neyse,
tatlım anlamadığın olursa sor detaylandırırız o kısmı...

hayaaaaaalllll. çatlıcam kız senin yüzünden pc başından ayrılamadım. delikafadulden ben göremedim bacım fotolarıııı. :gitme: :gitme: :gitme:

gülüm senin geldiğinde resim vardı hatta söledim sana sen olduğun bi gün söz eklerim gene sen söle bana müsait olursam ok...

kızlar çok soru soruyorum ama soda içmemin bir sakıncası yok dimi*
sabahtan beri ıhlamur ada filan içiyorum..agzım boş kalmasın die..tabi bir de su bol bol

soda içebiliyorsun,
içine limon serbest,limonlu sıcak su serbest,
soda dediğimiz maden suyu demi...
nasıl gidiyor bakem ne durumdsın...

ama bnn fotolara bakamadım ki silinmiiş ((

azracım gene yükleriz tatlım...

yaw kızlar ben beceriksiz çıktım yada kör. bulamadım resimleri. kaçıncı sayfada.

:),gülüm eklerim gene...

ama betüş bu salatalık ve domatesleri ne yapam? yazık yaa. yiyim en iyisi:))))

ye ye son yiyen iii oluyo enine enine...

elime düştün bikerem:roflol: ya zayıflıcan ya zayıflıcan gözüm üzerinde ona göre kaydirigubbakcemile :mymeka: klava:

he gebert bunlarıkızlar bu hasba bana 10 kilo daha verene kadar yemeyi yasak etti :roflol::roflol::roflol:...

angelcim mersi çiçeğim bende ondan geldim kıs didim inlerle cinlere kamlasın burala ,
deguş kaybolma resim koyuyorum cadıııııı ,
betüş hanım döktürmüşsnünüz,
betüüüüüüüüüş kamer kilo vermiş ama kaç dimedi cadı geliom didi bebye bakmaya getti ganımca...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ortadaki betüş ya nan mannak deguş :roflol:
sondan oldu aplası,
deguşum sen alıntı yapmışsın ya mesajı fotoları sil ben temizlerken seni aramayım kapı kapı gülüm....

ne güzel herkesler gelmiş. hayal ve betüşüm çok güzelsiniz Allah nazardan saklasın canlarım. ama kilo bakımından hayalim ilk foto karanlık bişey anlamadımkine ben. şuandaki resminde zayıf görünüyorsun ama ilk resimde zayıf geldi bacım. kaydirigubbakcemile3

ortadaki betüş ya nan mannak deguş :roflol:
sondan oldu aplası,
deguşum sen alıntı yapmışsın ya mesajı fotoları sil ben temizlerken seni aramayım kapı kapı gülüm....
sildim anacımmm aY vallaa tebrikelr diyimm :hooray:
tısım ortadaki betüssde anladmda sokdayımmm opuyorumnanaktan
bi fotosu kalmış aklımda oda pek manidarrrrrrrrr betüss ay sen pek hanımcık olmuşşsn pekbı yakışmışş kapalılıkkk :lepi:

dur kaybolma daha ii görünen bi foto koaym ben sana ...

sağol gülüm kıs senin aklında duvara karşı vardır :roflol::roflol::roflol:...

çok teşekkür ederim canım :sinifsinif:

peki bu oruç kaç gün sürüo isteğe mi bağlı

bide her sabah mı yapıcaz bu mide boşaltımını gamyoncuiremsu

buda 100 küsürlü kilolarda halim
ama diyete ilk başladığım kilo bundan fazlaydı keşke o zmaanda bi foto çekseymişim ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…