Hurma diyetine başladım biliyosunuz ..
Ama intenette hep hurma ve yoğurt öneriliyor .. Bense yoğurtsuz yaptım .. Aslında biraz da nefis terbiyesi olsun midem de ruhum da arınsın dedim ..
Fazlalıkları atsın gözüm azla yetinsin istedim ..
iki üç gündür tasavvufi araştırmalar yapıyorum .. Öyle çok istiyorum ki bu yolda ilerlemeyi .. Allah bana da nasip eder mi onun aşkıyla yanıp tutuşmayı bilmiyorum ama içimde büyük bi özlem var ötelere karşı ..
Yansam kavrulsam diyorum bu yolda . Anlatsam insanlara İslamın kalıpta olmadığını gönüle baktığını .. Bir kandil gibi daima gönülde yandığını gönlü aydınlattıgını ..
İşte bu niyetle araştırma yapmaya başladım .. Biliyosunuz tasavvufun temelinde insan sevgisi ve nefse hakim olmak var .. Benim nefsimi köreltmem lazım kendimi midemi beynimi adam etmekle çıkmalıyım yola . hurma orucunu ya da hurma diyeti diyelim o kitaplardan öğrendim . Asıl amacım farklı ama bunun yanında kilo da verirsem ne ala tabi :)
Şimdi gelelim menüme :) Annem duymasın öldürür beni
Sabah 7 de : 2 hurma ve 2 bardak su
Öğlen : saat 12 de 3 hurma ve yine su
Akşam : Saat 16:00 da yarım kase soğuk ayran çorbası ve 2 hurma
Arada su içtim bol bol 2 ,5 lt falan oldu
Ama bu menüye ragmen inanmayacaksınız aç değilim .. Kendime inanamıyorum :) Yarın tartıda olumlu sonuç görür müyüm bilmiyorum :) Heyecanla bekliyorum