• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Cıs pilav yaa pirinç pilavi hem de.
Ama çok canjm istedi.
Bizim evde pişmiyo zaten
Kayinvalidem getirmiş
Bugün akşam bizim menüde de vardı çok severim ama bulaşmadım. Tabi benim için kolay diyetin ilk günü =)
Sen cısını sporunla telafi etmişsin hem=)

Yulaf kepeğiyle yapılanları diyorsun dimi?
Evet kepekle yapılan. Dukan diyetini uygulayamam ama bazı tarifler diyeti güzelleştirir cinsten=)

YUFKASIZ SEBZE BÖREĞİ

MALZEMELER
1 HAVUÇ, 1 KABAK, 1-2 PIRASA, 2-3 YEMEK KAŞIĞI LOR PEYNİRİ, MAYDANOZ, 1 YUMURTA, 3 YEMEK KAŞIĞI ROBOTTAN GEÇMİŞ YULAF

YAPILIŞI:
HAVUÇ VE KABAĞI RENDELEYİP İÇİNE DOĞRANMIŞ PIRASA, MAYDANOZ VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİN YAĞLADIĞINIZ BORCAMA KOYUP ÖNCEDEN ISTTIĞINIZ 200 DERECELİK FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN.AFİYET OLSUN

Bugün akşam bizim menüde de vardı çok severim ama bulaşmadım. Tabi benim için kolay diyetin ilk günü =)
Sen cısını sporunla telafi etmişsin hem=)

Evet kepekle yapılan. Dukan diyetini uygulayamam ama bazı tarifler diyeti güzelleştirir cinsten=)

Tabi hemde süper olur.yapıp tadını beğendiğini yazarsan bizde yaparız ki ben yeni aldım kepeğimi,yaparım..dün çok güzel kurabiye tarifleri baktım bende..

image.webp
:KK62:Merhaba kızlar bügün baya komik bir Gündü
Sabah : bir dikim ekmek bir yumurta domates 5 zeytin
Öğlen menüm : sözde yoğurt ve mercimek salatası yapmıştım okula götürp buzdolabına koymuştum Yanlışlıkla sağlıklı menümü atmışlar
Mecburen 2 dikim ıspanaklı Börek yedim arkadaşın ikramı.
Aksam D: bakla 3 kasık yoğurt salata 8 bardak su
Yapılan sporlar okuldan her gün yürüyerek geliyorum 5000 adım yapıyorum ve okulda çoçuklarla voleybol oynuyorum

ŞİŞLİKLERİ AZALTAN TON BALIKLI SALATA
MALZEMELER
1 KUTU YAĞI SÜZÜLMÜŞ "LİGHT" TON BALIĞI(80GR)
2 TANE KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
2 TANE İNCE DOĞRANMIŞ YEŞİL SOĞAN
2 TANE DOĞRANMIŞ DOMATES
YARIM BAĞ İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ
YARIM BAĞ AYIKLANMIŞ SEMİZ OTU
1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM LİMON SUYU VE KARABİBER
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ AFİYET OLSUN...

Tabi hemde süper olur.yapıp tadını beğendiğini yazarsan bizde yaparız ki ben yeni aldım kepeğimi,yaparım..dün çok güzel kurabiye tarifleri baktım bende..
Yulaf kepeği almadım henüz alınca deneyeceğim yazarım buraya resimde paylaşırım.=)

Afiyet olsun Tatlım.

Menün gayet güzel. Cacık tuz atmadığın taktirde yoğurttan daha tok tutucu salatalık sağolsun. =)

Akşamdan unutmayayımda ıslayayım Daydreamdan tarifler =) Muz tarçın olunca lezzetli olur.

Hayır 5. takımdada ilk haftamdı. Bu hafta ikinci cuma olacaktı buraya geldim.

Menülerde hurma gördükçe canım çekti.=)

Hoşgeldin şimdiden=)

Ne güzel menün.

Cok teşekür ederim canim;)

ŞİŞLİKLERİ AZALTAN TON BALIKLI SALATA
MALZEMELER
1 KUTU YAĞI SÜZÜLMÜŞ "LİGHT" TON BALIĞI(80GR)
2 TANE KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
2 TANE İNCE DOĞRANMIŞ YEŞİL SOĞAN
2 TANE DOĞRANMIŞ DOMATES
YARIM BAĞ İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ
YARIM BAĞ AYIKLANMIŞ SEMİZ OTU
1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM LİMON SUYU VE KARABİBER
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ AFİYET OLSUN...
Ne güzel tarifler Yasocum..seninle damâk tadlarınız âynı sanki ;)

Aeben geldi mi hiç bugün?cıss yaptı mı acabaaa ?

Afiyet olsun Tatlım.

Menün gayet güzel. Cacık tuz atmadığın taktirde yoğurttan daha tok tutucu salatalık sağolsun. =)

Akşamdan unutmayayımda ıslayayım Daydreamdan tarifler =) Muz tarçın olunca lezzetli olur.

Hayır 5. takımdada ilk haftamdı. Bu hafta ikinci cuma olacaktı buraya geldim.

Menülerde hurma gördükçe canım çekti.=)

Hoşgeldin şimdiden=)

Ne güzel menün.
Nazcım elmada rendeleyebilirsin,benim muz kararmıştı çöpe gitmesin diye :) tarif muz ve elmayla verilmiş...

biri bugün yumurtadan bahsediyodu
YUMURTA İLE ZAYIFLAMAK İSTER MİSİNİZ?

Kilo vermeye çalışan pek çok birey, ya doymadığı için çok pek yemek yer veya az yese dahi ek olarak hızlı yağlanma eğiliminde olabilir. “Kendinizi ek olarak tok hissetmek istiyorsanız ve beden yağlarınızdan kaybetmek istiyorsanız her gün bir yumurta yemeyi alışkanlık haline getirin ” diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya , yumurtanın zayıflatan mucizelerden biri olduğuna dikkat çekerek yumurta ile alakalı şu verileri veriyor: Yumurta, bilinen en kuvvetli protein kaynaklarından biridir. Anne sütünden ek olarak sonra en değerli proteindir ve yumurtanın tüm protein içeriği beden aracılığıyla yüzde 100 kullanılır. Yapılan pekçok araştırmada sabahları bir yumurta yiyen kişilerin gün içerisinde ek olarak az acıktıkları ve yeme ile ilgili bizzat kendilerini ek olarak pratik kontrol edebildikleri gösterildi. Amerika’da Rochester Obezite Merkezi’nde yapılmış durumda olan bir araştırmada da güne yumurta yiyerek başlayan kişilerin, yumurta yemeden başlayan bireylere göre gündelik 400 kalori ek olarak az yedikleri gösterildi. Yumurtanın protein yüksekliği nedeni ile tok tutmasının yanında midedeki açlık hormonu durumda olan Ghrelin’i de azaltarak tok tuttuğu tahmin ediliyor. Yumurta, zengin protein kaynağı meydana gelmesinin yanında A, B, D, E vitaminleri içeren. Bununla beraber demir ve çinko açısından zengindir. Büyüme gelişim dönemindeki çocuklar için çok lazımdır. Çocuklara her gün bir adet yumurta yedirilmeli. Yumurta, içerdiği bir takım aminoastler açısından da çok zengindir. Özellikle kas geliştirmek isteyenlerin, zayıflarken kaslarından kaybetmek istemeyenlerin de gündelik beslenmelerinde kesinlikle yumurta bulundurulmalıdır. Yumurtanın sarısı kolesterol açısından da zengindir. Kolestrolün, bedende enbaşta hücre yapı taşı olması, bununla beraber pekçok hormonun da öncü maddesi olması nedeni ile beden için mühim bir madde meydana geldiği unutulmamalıdır. Kolesterol yüksekliği olmayanlar, her gün bir adet yumurtayı gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Kolesterol yüksekliği olanlar ise haftada 3-4 gün yumurta yiyebilirler. Yumurtayı nasıl pişirmeli? Yumurtayı ekstra tereyağ, sucuk, salam veya sosis benzeri fazla yüksek yağlı yiyeceklerle birleştirerek omlet olarak yapmayın. Mümkün Ise kayısı kıvamında suda haşlayarak yiyin. Yazın az zeytinyağı, domates, yeşil biberle menemen olarak da pişirilebilir. Öğlen veya akşam ana öğün olarak da tüketilebilir.

biri bugün yumurtadan bahsediyodu
YUMURTA İLE ZAYIFLAMAK İSTER MİSİNİZ?

Kilo vermeye çalışan pek çok birey, ya doymadığı için çok pek yemek yer veya az yese dahi ek olarak hızlı yağlanma eğiliminde olabilir. “Kendinizi ek olarak tok hissetmek istiyorsanız ve beden yağlarınızdan kaybetmek istiyorsanız her gün bir yumurta yemeyi alışkanlık haline getirin ” diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya , yumurtanın zayıflatan mucizelerden biri olduğuna dikkat çekerek yumurta ile alakalı şu verileri veriyor: Yumurta, bilinen en kuvvetli protein kaynaklarından biridir. Anne sütünden ek olarak sonra en değerli proteindir ve yumurtanın tüm protein içeriği beden aracılığıyla yüzde 100 kullanılır. Yapılan pekçok araştırmada sabahları bir yumurta yiyen kişilerin gün içerisinde ek olarak az acıktıkları ve yeme ile ilgili bizzat kendilerini ek olarak pratik kontrol edebildikleri gösterildi. Amerika’da Rochester Obezite Merkezi’nde yapılmış durumda olan bir araştırmada da güne yumurta yiyerek başlayan kişilerin, yumurta yemeden başlayan bireylere göre gündelik 400 kalori ek olarak az yedikleri gösterildi. Yumurtanın protein yüksekliği nedeni ile tok tutmasının yanında midedeki açlık hormonu durumda olan Ghrelin’i de azaltarak tok tuttuğu tahmin ediliyor. Yumurta, zengin protein kaynağı meydana gelmesinin yanında A, B, D, E vitaminleri içeren. Bununla beraber demir ve çinko açısından zengindir. Büyüme gelişim dönemindeki çocuklar için çok lazımdır. Çocuklara her gün bir adet yumurta yedirilmeli. Yumurta, içerdiği bir takım aminoastler açısından da çok zengindir. Özellikle kas geliştirmek isteyenlerin, zayıflarken kaslarından kaybetmek istemeyenlerin de gündelik beslenmelerinde kesinlikle yumurta bulundurulmalıdır. Yumurtanın sarısı kolesterol açısından da zengindir. Kolestrolün, bedende enbaşta hücre yapı taşı olması, bununla beraber pekçok hormonun da öncü maddesi olması nedeni ile beden için mühim bir madde meydana geldiği unutulmamalıdır. Kolesterol yüksekliği olmayanlar, her gün bir adet yumurtayı gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Kolesterol yüksekliği olanlar ise haftada 3-4 gün yumurta yiyebilirler. Yumurtayı nasıl pişirmeli? Yumurtayı ekstra tereyağ, sucuk, salam veya sosis benzeri fazla yüksek yağlı yiyeceklerle birleştirerek omlet olarak yapmayın. Mümkün Ise kayısı kıvamında suda haşlayarak yiyin. Yazın az zeytinyağı, domates, yeşil biberle menemen olarak da pişirilebilir. Öğlen veya akşam ana öğün olarak da tüketilebilir.
Geçen kim dedi hatırlamıyorum şimdi,,evinizde herzaman haşlanmış yumurtanız olsun..çok acıktığınızda onu yiyin .,demişti...

Havvaaaa menümü görmedin mi? Hani yorum? Bak senin için yazıyorum hergün :KK66:
Menüm

08:00 sütlü,muzlu,yulaf ezmesi

12:00 1 kaşık kadar kek kırıntısı..tepsiye dökülenleri yedim :KK43:

15:00 yarım galeta

17:00 1kase yoğurt,sirkeli peynirli marul salatası,2 etimek

ilerleyen saatlerde acıkırsam tarçınlı yoğurt yemeyi düşünüyorum...

spora yarın başlıyorum...suyumun 1 litresini içtim ,yatana kadar tamamlarım..
Bende menünü arıyordum hatta yazacaktim menünü bekliyorum diye ama sen benden önce yazınca..:) baya erken paylasmissn o yüzden göremedim sanırım
Kekin en sevdiğim kısmını yemissinnn :KK43:((
Aa bi dakika pardon eleştirmem gerekiyordu ciss olmamış :) ama az bişey zaten biseycik olmaz zannimca
yine az yemissin gibi geldi sıcak bi çorba barı iceydin ya babaanne gibi oldu bu da:)
Senin salata aşkından esinlenip bende usenmedim kalkıp kendime salata yaptım akşam yemeğinde :)
bu ara bende şu kahvaltilik gevreklerden almak istiyorum tavsiye edebilecegin bu marka var mi ?

Back
X