Canım gerçekten biz uykunun kıymetini bilmiyoruz dünyanın en uzun yaşayan insanlarına bakıldığına hep görülmüş ki gece erken yatıp sabah en geç gün doğarken kalkarlarmış. Ve en önemlisi gece biz uyurken beynimiz uyumuyor ve vücut için en yararlı hormonları salgılaması ve vücudun dinlenmeye geçmesi için emirler yağdırıyor mideye diyor salgılarını kes artık yiyecek yok, kaslara diyor kendini bırak artık hareket yok. Ama biz ne yapıyoruz gece 3 de yatıyoruz vucüt şaşırıyor dinlenmesi gerekiyor ama o da nesahip hala ayakta beyin hala tam gaz emire devam kaslar çalışıyor mide çalışıyor kalbin zaten ömür boyu dinlenmesi gibi durum yok hep bu koca makinelere kan yetiştirmek zorunda. Sonuç ne :STRES stres tüm hastalıkların bence en önemli kaynağı arkadaşlar vücüdumuzu strese sokuyoruz.sonra başımız ağrıyor tüm günümüz verimsiz geçiyor. Oysa fazladan bir günümüz daha var mı kimse bilemiyor.O sebepten mütevellit
en geç 12 de uykuya dalıp en az 7 saat uyumalıyız ki fiziksel olarak sağlıklı olalım.Ne çok konuştum yaa
![]()
vee canım kayramin sende mutlaka kendine bu eğitimi uygula çok rahat edersin hem daha verimli olursun hem daha zindeben geçen yaz işte ibremi bozmuştum annem soruyordu napıon kızım saat daha 10 yatılır mı ? anne kendimi terbiye ediyorum deyince annem gülerken ölmüştü.
arada sırada bedenlerimizi terbiye etmemiz gerekir tıpkı diyet yaparken olduğu gibi
uyku konusundada terbiye gerekiyor bazen
Bu arada yengem o korktuğum şeyi yapmamış:) kendisinin akla zara bi browni tarifi var çok ayrıntıya girmeyeyim ama benim irradem o sınavdan ömür boyu kalabilir
![]()
ben aksam 10 da yattim sabah 8 de kalktim ama uykum var yine ben cok uyuyorum ya az da uyusam cokda veya kararindada uyyusam hep uykum var pöfffff