Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam
Tüm gün giremedim.Misafirlerim vardı.Bir de canım çok sıkkın kızlar.Sizlere pek bahsetmedim ayrıntılı olarak ama bir ara kendimi hazır hissettiğimde yazıcam uzun uzun.Hep bu sıkıntı yokmuş gibi davranıyorum,hem içimi ferah tutmak,stres olmamak için,hem eşimi üzmemek için ama artık bıçak kemiğe dayandı,engel olamıyorum,duygularım yüzüme vuruyor,zaman zaman da usul usul gözyaşı olarak akıyor.İyi olucam biliyorum bu da geçicek ama geçene kadar ki süre sabır filan bırakmadı artık ben de.Bugünlük ben izinli olayım.Yarın sabah tartılıp kilomu bildirirm.Maalesef iyi bir sonuç beklemiyorum.Bu bir ileri bi geri durumu da çok sıkıyor beni.Geçicek inşallah,hepsi geçicek
Selam
Tüm gün giremedim.Misafirlerim vardı.Bir de canım çok sıkkın kızlar.Sizlere pek bahsetmedim ayrıntılı olarak ama bir ara kendimi hazır hissettiğimde yazıcam uzun uzun.Hep bu sıkıntı yokmuş gibi davranıyorum,hem içimi ferah tutmak,stres olmamak için,hem eşimi üzmemek için ama artık bıçak kemiğe dayandı,engel olamıyorum,duygularım yüzüme vuruyor,zaman zaman da usul usul gözyaşı olarak akıyor.İyi olucam biliyorum bu da geçicek ama geçene kadar ki süre sabır filan bırakmadı artık ben de.Bugünlük ben izinli olayım.Yarın sabah tartılıp kilomu bildirirm.Maalesef iyi bir sonuç beklemiyorum.Bu bir ileri bi geri durumu da çok sıkıyor beni.Geçicek inşallah,hepsi geçicek
ne sınavı canım bir kere daha sormuştum ama gözünden kaçtı galiba.:26:Kızlarrr benn geldimm sizsizzz duramıomm kiii bin sayfa çalışılacak yer varr ben geneedee oturamadım daahaa püfff amaaaaa olsunnnn çokkk duaa aldımm bugün hastalarımla son gündü artık başka bir bölüme geçecemmm banaa tesbih çekecek bi hastammm bir diğeri de yasin okuyacak yarın sınavım iyi geçsin diyeee birdee akabemmm bana dua etmişş benim sırtım yarın yere gelmez Allahın izniyleeAmaa tabiii çalışmayaa başlamakk lasımmm benn yarınn sınavaa gireceğim ya kızlarr burada olamammm benim kilomu aynennn geçer misinizz bu haftaa yine tık yok bendee liste de yok daha erken yaa ondan beni eklerseniz çok sevinirimmm gidip bendee şu sınava çalışayımmmm...Şimdiye kadar hiç korkmadım amaa yavaş yavaşşş geliyolar banaa:18::18::18::18::18::18: İnşallah yarın size hayırlı haberlerle gelirim canlarım öpüldünüzzz
![]()
geçmiş olsun canım..Allah kolaylık versin..Merhaba arkadaşlar
dün gece kızım rahatsızdı. Hiç uyumadım gece. Uyumadan da okula koşturdum sabah anneme bırakıp kızımı. Gelince de yorgunluktan sızmışım. Meleğim başıma geldi uyandırdı beni. Şimdi çok iyi şükür. Önce katılım formu dolduracakmışım sanırım. Tatlı bıdışım izin verince hemen dolduracağım bugün.
Sabahtan beri yediklerim şöyle
Sabah: 1 haşlanmış yumurta
Uyanınca: 1 kase yoğurt (Uyku doyurdu beni sanırım. )
Şimdi kendime ve kızıma sağlıklı bir şeyler hazırlayacağım. Sonra ilk işim formu doldurmak.
sanada geçmiş olsun canım..Canlarım ben geldim test sonuçlarım çıktı seviniyimmi üzülüyümmü bilemedim ya herşeyim temiz çıktı dikiş atılmıştı rahimime doktro dediki kesin birşey var ondan durmuyo şimdide birşey çıkmadı moralim çok bozuk şimdi nasıl veisle olucam korkmadan ya gene durmazsa
Sabah 1 haslama yumurta bir dilim peynir 2 kuru ekmek çavdar bir finc,an yeşil çay
birazdanda herzamanki gibi haslamalarımı yicem bu arada yarın erkenden dopktor işi var annemi götürücem kiloma gelincede aynı kilodayım anlamadı gittim:44::44eh lahana kürüymüş herşez verdi ben neden veremedim acaba
inanın moralim çok bozuk kusura bakmayım alıntı alamaadım yorum yapamadım geldim geleli aglıyorum
herkeze iyi akşamlar diliyorum yarın hastane işlerim uzun sürer akşama anca girerim diyet listemi paylaşırım bu arada 95 kiloyla girdim buraya halen 90 kendinize iyi bakın beni bugün mazur görün ne olur
![]()
Allah gönül genişliği versin.sıkma canını.sana tavsiyem bir sıkıntın varsa yokmuş gibi davranma içinde büyür..eğer biriyle ilgiliyse uygun bir zaman kolla uygun bir dille konus..hallolur inşallah..Selam
ne sınavı canım bir kere daha sormuştum ama gözünden kaçtı galiba.:26:
geçmiş olsun canım..Allah kolaylık versin..
sanada geçmiş olsun canım..
Allah gönül genişliği versin.sıkma canını.sana tavsiyem bir sıkıntın varsa yokmuş gibi davranma içinde büyür..eğer biriyle ilgiliyse uygun bir zaman kolla uygun bir dille konus..hallolur inşallah..
Takımdaki arkadaşların hepsine kucak dolusu sevgiler. Umarım birlikte güzel paylaşımlar yaparız ve birlikte eriyip gideriz . :)))DENNEME SÜRECİNDE Kİ YENİ ÜYELERİMİZ KATILIM FORMU VE KURALLARI EKLEDİM ...FORMU doldurmayan arkadaşlar DOLDURURSANIZ SİZİ DAHA İYİ TANIMIŞ OLURUUZ.....KURALLARI DA DİKKATLİCE OKURSUNUZZ...HESAPLAMAYA ÖZELLİKLE DİKKAT....
7.TAKIM KURALLARI
1)HERGÜN MAZERETLİLER HARİÇ TÜM ÜYELER 5 MESAJ YAZMAK ZORUNDADIR. BUNDAN 3U MENULERIMIZ VE 2SI ENAZINDAN ARKADASLARA YORUM..BU KURALA UYMAYAN 3UYARI ALACAKTIRr.VE HALA UYMUYORSA DISKALIFIYE OLACAKTIR..
2)HERGÜN YAPILAN SPORLAR VE YENİLENLER İÇİLENLER AYRINTILI YAZILACAK.
3)HER ÜYENİN KIRICI OLMAMAK KOŞULU İLE BİRBİRİNİ YEDİJKLERİ VE YAPTIĞI SPORU ELEŞTİRME HAKKI VARDIR.
4)HER GELEN YENİ ÜYENİN 2 HAFTA DENEME SÜRESİ VARDIR YETERLİ GÖRÜLÜRSE TAKIMCA KARARDAN
SONRA TAKIMA ALINIR.
5)HER CUMA BİLDİRİM GÜNÜDÜR VE SAAT 12 YE KADAR HERKES KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMALIDIR.
6)ORTAK KARARLA KAPTAN YARDIMCISI SEÇİLİR.
7)KAPTAN YARDIMCISI KAPTANIN OLMADIĞI DURUMLARDA TAM YETKİLİDİR.
8)CUMA SABAHI LİSTE KONULMALIDIR.(KAPTAN YADA YARDIMCI TARAFINDAN)
9)LİSTEYE HERKES LİSTE RENGİNİ DEĞİŞTİRMEDEN KİLOSUNU YAZMALI VE GEREKLİ HESAPLAMAYI YAPMALIDIR.KİLOSUNU LİSTEYE EKLEMEYENLER KİLO BİLDİRMEMİŞ SAYILIR...2 HAFTA KİLO BİLDİRMEME DİSKALİFİYE SEBEBİDİİR...
10)HESAPLAMA:geçen hafta 75 kilo olan biri bu hafta 74 kilo geliyorsa verdiği kilo 1 dir.1X100=100.....100/75=%1.3 dür.
11)BİTEN LİSTE KARDEŞ TAKIMIMIZ 4.YADA 2.TAKIMA ONAYLATILIP PAYLAŞIM ALANINA KONULUR.
12)PAYLAŞIM ALANINDA HER HAFTA BİR TAKIM O HAFTANIN İNCELEMESİNİ YAPAR VE BUNU BELGELER.BU
SEBEPLE HERKES EN AZ HAFTADA BİR PAYLAŞIM ALNINA VE SONUÇ LİSTELERİNE BAKMALIDIR.
13)TAKIMA GİRMİŞ OLMAK SORUMLULUK GEREKTİDİR.LÜTFEN BU SORUMLULUKLARI YERİNE GETİREMEYECEK
OLANLAR TAKIM İÇERİNDE BULUNMASIN VE BUNU EN BAŞINDAN BELİRTSİN.
14)TAKIM KURALLARINA UYMAYANLAR İÇİN CEZA SİSTEMİ VARDIR.HER ÜYE İLK BAŞTA 10 CEZA PUANINA SAHİPTİR
MAZERETSİZ OGÜN PAYLAŞIMDA BULUNMAMA 1 PUAN
MAZERETSİZ CUMA GÜNÜ KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAMA 2 PUAN
CUMA KİLO BİLDİRİMİNDE 12 DEN SONRAYA KALMA 1 PUAN
DİĞER ÜYELERLE DALAŞMA RENDİCE EDİCİ DAVRANIŞLAR SERGİLEME 2 PUAN
1 AY İÇİNDE O AYKİ BAŞLANDIÇ KİLOSUNUN %1 İNİ VERMEME 1 PUAN
15)HER ÜYE TAKIM ÜYELERİNİDE DÜŞÜNEREK TAKIM OLARAK NASIL DAHA FAZLA KİLO VERİLİR DİYE FİKİR
ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK DURUMUNDADIR
16)CEZA PUANINI TÜKEN ÜYELER DİSKALİFYE OLUR VE kk KURALLARINA GÖRE BAŞKA TAKIMLARDA YER ALAMAZ.
17) UC GUN ARKA ARKAYA HABER VERMEDEN VE PAYLASIMDA BULUNMAYAN KISILER DISKALIFYE OLACAKTIR
7. takıma katılma başvuru formu
adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için): Rana
yaşınız: 37
işiniz: Öğretmen
şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız: Neler yaşamadım ki... Çocukluğumdan beri nereyse hep kilom sorundu benim için. Lisede komplekse girerdim. Aslında 63 kg falandım ama çevremdeki herkes o kadar incecikti ki ben hep kendimi fil gibi gördüm nedense. Üniversite 1. sınıfta ilk aşk acımı yaşadıktan sonra 55 kiloya düştüm. Sonrasında da 60 kg civarındaydım hep. Ta ki sigarayı bırakana kadar. 2005 yılında sigarayı bıraktım. O kadar zordu ki aklıma sigara geldikçe yiyordum. <yediklerimde çerez cips, un kurabiyesi gofret... Varın siz düşünün gerisini . 2 ayda rekor kırarak 16 kg aldım ve 78 kg oldum. Hemen akupunktura başladım. doktorun verdiği diyet tamamen yağsız karbonhidratsız. O zman Dukan Diyeti varmıydı bilmem ama Dukan diyetiyle aynıydı aslında bana verdiği liste sonradan anladım. Hergün 1,5 saat hızlı tempo yürüyüşle 6 haftada eski kiloma döndüm. Hızlı kilo vermek istememdeki neden nişanım vardı 2 ay sonra. Zayıfladım ve hayal ettiğim nişanlığı giydim. 38 bedendi bol gelince daralttırmıştır. (Ahhhh ahhh şimdi 48 50 bedenlere sığmıyorum- mutluluk kısa sürdü. 3 ay sonraki düğünümde 42-44 bedene çıkmıştım bile. Evlendim ve kilom artmaya devam etti. Eviliğimin ilk yılları bunalımdı. Depresyona girdim 1-2 sene antidepresan kullandım. Şimdi artlattık o sorunları çok şükür. Ama sonuç 86 kg ile hamile kaldım. Doktorum beni 6. aydan sonra endokrinoloji uzmanına yönlendirdi. Kilolar yüzünden. Orda bana diyet listesi verildi 1 ay uyguladım ama dayanamadım. Sonuç 1100- 110 kilo civarında doğuma girdim. (100 ü geçtiklten sonra tartmadı doktorum beni ben de tartılmadım.) Bebeğim doğunca 86 kilolara düştüm. Ama sonra herkes ye ye deyip evden dışarı da çıkmayınca bir baktım 99 kiloyum. Şimdi kızım 19 aylık. 1 yıl ücretsiz izin kullandım. Eylülde okula döndüm. Tam anlamıyla bunalımdı benim ,için. Her yere eşofmanla gidiyordum çalışmazken . Bir baktım 48 beden pantolonlarıma sığmaz oldum. Ama bu bile beni durdurmadı. Beni kendime getiren şey. kızımın yürümeye başlamasıyla oldu. Peşinden yetişemediğimi farkettim. Oyun bile oynayamıyorum kızımla tık nefes kalakalıyorum. Bel ağrılarımı söylemiyorum bile. İşte böyle artık yeter dedim. Kızım daha iyi bir anne hakediyor kendine gel dedim ve 13 şubatta başladım diyet maratonuma.
kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum): Neler neler söylenmedi ki. Okula döndüğümde bir veli beni gördü tanımamış. Başkasına sormuş yeni öğretmen mi falan diye. Eşimin söylediklerini şimdi yazmak bile istemiyorum. İlk başta verirsin sen emzirmene bak bebeği derken sonra ne olduysa evimizin tek problemi oldu benim kilolarım. Beni en çok üzen şey dışarda yemek yerken insanların bana bakılşı oldu sanırım. (Onlar neden baktılar bilmem ama bana hep daha nerene yiyorsun diyorlar gibi geldi....) Az ye , yavaş çiğne, ekmek yeme, yediğin yetmedi mi daha?? daha neler neler. hatırlamak bile istemiyorum...
boyunuz: 165 cm
ilk başladığınız kilo: 98.9
hedef kilonuz: 63 (Aslında hedefim çok sevdiğim siyah elbiseme tekrar girmek. Onu giydiğimde 63-64 düm en son. Onun içine girene kadar devam...
hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acaba: Aslında sadece 1 kere diyet yaptım denilebilir. O da akupunktura gitiiğim zamandı. Dukan diyetine benzer bir diyetti. Yukarda anlattım zaten.
bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun: bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun: Eşim şimdiki kıyafetlerime paçavra diyor. Mağazaya girince beğendiğimi değil içine sığdığımı alıyorum. Uzun hırkalar gölek ve pantolan. Hep aynı tarz. zayıflayınca renkli şeyler giyeceğim öncelikle cıvıl cıvıl. Çiçekli elbiseler, daracık pantalonlar. Bir daha siyah ve kahve olasın hayatımda.
zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir: Öncelikle kendime saygımı kazanacağım. İradesiz bir insan olmadığımı ve azmedip başardığımı göreceğim ve göstereceğim herkese. Kızımla beraber koşturup oyunlar oynayacağım.
diğer(eklemek istediğiniz):
sabah:haşlanmış yumurta
1 dilim ekmek
1 yeşil zeytin
1domates
1 salatalık
1kkdan az fazla peynir
ara:3 ceviz
sütlü şekersiz nescafe
öğlen eve geldiğimde bizimkileri kahvaltı sofrasında buldum niyetim yogurt yemekti.yokmuş:
bende 2-3 çatal yumurta
1kk peynir
domates yedim
aç kaldım
ara:çok işim vardı ayarlayamadım.arkadaslar geçmiiş tıp bayramı niyetine 2kilo baklava almışlar.bir gittim dinlenme odasına herkes baklava götürüyor ısrar ettiler ama ben yemedim cokmutlu oldum
akşam:1 kase çorba
1 parca karnıyarık yağsız sayılır annem saolsun benim için yapmış
1 kase yoğurt
bol salata
ara:biraz beyaz leblebi
3-5 antepfıstıgı
kücücük çikolata eşim gelirken hediye almış daha diyet yaptıgımı söylemedim bir parça ile kurtardım.
Evet canım kusura bakma gözümden kaçmış geçmişe pek bakamadım dersee sardım hemen:26::26:ben hemşirelik intörnüyüm canım Bugün dahiliye stajım bitti de yarın mülakatı var:18::18: 1 profesör 1 doçent 1 asistan eşliğinde :26::26::26: hemde dahiliyenin en zor yerinde stajj yaptım hematolojide yandım anlayacağın![]()
Angiera,cok gecmis olsun canim
Forumu doldurunca seni daha yakindan tanimis oluruz insallah
Ama menün cok az canim,biraz daha fazla yemen senin icin daha iyi olur diye düsünüyorum
Pasam aglama canim,sanada cok büyük gecmis olsun,affedersin adetinmi durmuyordu senin?
Bazen zayiflayincada düzene girmekten ilk 3 ay sürekli geldigi de oluyor ondan sordum