Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

o acılı süreçten bende çok geçtim öyle biri çıktıki karşıma deseydiki canını okadar seviyodum sonra bana yanlış yaptı affedemedim ayrıldık işin kötüsü bizim apartmanda oturuyodu sonra unut dedim onlardan ayagımı kestim gelince bize odaya gittim görünmedim babası geldi istedi beni istemedim ona sonra eşimi tanıdım bu tabi benim peşimi bırakmadı sonra yüüzk takıldı bana evliligime 2 hafta vardı vardı yengesine gitmiştim hiç unutmuyorum oturmaya oda geldimi sana ban dediki beni sevmiyorsan neden kaçıyosun dedim sevmek alakası yok çünkü okadar kırdıki beni okadar olur kinim nefretim agır geldi gururda dedim işim olmaz senle tam kapıdan çıktım ban paşa ne olur daha yolun başındayız yapma ben seni çok seviyorum seni unutamadım sen he de yüzügü at bende atıcam dedi :53::53:birde halasının kızıyla evlenicek aramızda 2 hafta var ben 6 evlendim mayısın oda 19 evlendi dedimki ben seni isteseydim bu yüzügü takmazdım benden uzak dur ben nişanlımı seviyorum dedim bana dedigi ben hayattayken bu iş olmaz dedi dügünüm oldugu gün karşıma oturdu aklım çıktı nikahım kıyılırken:18::18:yapardıda biliyorum sonra o evlendi tanıdıkya dügününe gittik ailem ayıp olur dedi annene desem koyarmı beni dügüne sonra gelinle gördüm onu eşime dedigi aynen şu bak canım bu kızı görüyomusun dedi evet dedi şimdi san şunu söylüyüm dedi eger bu kız beni kabul etseydi şimdi senin yerinde o olucaktı hoş dügüne 2 hafta kala dedim ama kabul etmedi beni dedi bende şok oan:53::53::53::53:hadi canım şak ayapıyo canım sen bu manyaga bakma dedim ama sonra demiş annesi çok sevdi istedi varmadı paşa dedi bir müddet göz hapisindeydim sonrası malum eşim beni maffetti:16::16::16:iyiki evlenmişim diyorum şimdi lafa gelicek hiç kimse vazgeçilmez degildir kızlar benim gibi gün gelicek bu hallerinize benim gibi gülüceksiniz:1::1::1::1::1:hayat üzülmeye deymez bebelerim ya üüzlmeyin birgün biri çıkar feleginiz şaşr benim gibi iyikide evlendim dersiniz benim gibi:17::17::17::17::17:şimdi kendinize gelin aglamayın üüzlmeyin bakıyım:20::20::20::20:

insallah pasam ya kimse yalniz kalamaz omur boyu insallah Allah karsimiza hayirli insanlari cikarir insallah senin gibi boyle anlatabliriz Allah nazardan korusun sizi bak senin esin sana sahip cikmis annesine karsi adam dedgn boyle olur iste masallah enisteyede evlenesm geldi ya:d ben babamida cok idol olarak gorurum insallah onun gbisi benm karsima cikar ya

Kizlar soz verip tutmayan sizi korumayan adam adam degldir ya gercekten degmez kuzu zanim insallah bunu gorup birakablirsin sende nev gibi sahiplenlme ihtyacimiz belkide aile yapisindan geliyo ama var iste bu biz onemli olmaliyiz degernizi once siz sonrada karsinizdaki anlamali yoksa olmuyo gercektende bide evlenen sadece siz deglsiniz ailelerde birlediyo bunu hep göz onunde tutmak lazim basta olmasada ilerde sıkinti cikarir anlasamamak kesin..Allah ikinizede güc sabir ve huzur versin kizlar
Sağol kuzum benim,Allah gülen gözlerinin o masum yüzünün yüzü suyu hürmetine sana hayırlı yazılar yazsın kuzum benim,takdir-i ilahi...

Sağol kuzum benim,Allah gülen gözlerinin o masum yüzünün yüzü suyu hürmetine sana hayırlı yazılar yazsın kuzum benim,takdir-i ilahi...

Cok tesekkur ederim ben aslinda cooooook sorunlu evlilik gordum hatta isin icine baknca hep bi mutsuzluk gordum coguda kiymet bilmemekten insani olmayanlar degil olanlar bozuyo.. ben dersimi aldim bilmiyorum karsima iyi biri cikarmi ama cikmazsa evlenmem eminim bundan olcaksa tam olmali.. bide sen beni kizginken gorsen insanlar yzume bakamaz ama nadir oyle olurum:d bende takdiri ilahi ye inaniyorum herkes bulur ama goreblirmi orasi sans iste insallah biz sansli oluruz:)

Canım benim ya,Allah kalbini serinletsin.İnanamıyorum aynı şeyler.4 dayısı,dedesi,annesi parmaklarında oynatırlar.Gideceğimiz saate de,döneceğimiz saate de annesi karar verirdi.Haftada bir buluşurduk,o buluştuğumuz saati bile bile ararlardı.Dayın aradı,dayını da al dedene gidin bilmem ne götürün.Ya eyvallah da,haftada bir buluşuyorum ben bu adamla,seviyoruz,görüşmek istiyoruz,koskoca hafta zaten sizin ama yok.Rüya gibi beraberliğimiz vardı,kabusa çevirdiler.Tartıştığımız tek konu buydu,bizim birbirimizle ilgili hiç sıkıntımız yoktu.Ama zamanla bu öfkeler yüz göz ediyor ve tabi başka olaylar da gün yüzüne çıkıyor.Bu adamlardan ne koca,ne baba olur canım ne yazık ki :25:

Canımsın ya,farklı hayatlar ama sanki hep aynı hikayeler.Bir de çevremde gözlemim,her büyük mutluluk çok büyük bir gönül yarasından sonra gelmiş,hemen herkeste,inşallah bizim için de öyle olur,Allah unutmayı nasip etsin Paşam :70:
bak diyorum bebem burayı unutma dedigimi zaman herşeyin ilacı bebem kız üzlme seni kimse almazsa ben ogluma laırım üzülme sen bakıyıum benden ne kada güzel kaynana olur:37::37::37:canım her şey aynı inan eşle tek evlenmiyosun sülalesylede evleniyosun heled seni sinri eder eltin kayana olursa benim gibi vay haline:18::18::18:allahım hayırlı kapılar açsın işşallah sana:16::16:
insallah pasam ya kimse yalniz kalamaz omur boyu insallah Allah karsimiza hayirli insanlari cikarir insallah senin gibi boyle anlatabliriz Allah nazardan korusun sizi bak senin esin sana sahip cikmis annesine karsi adam dedgn boyle olur iste masallah enisteyede evlenesm geldi ya:d ben babamida cok idol olarak gorurum insallah onun gbisi benm karsima cikar ya

:nazar::nazar:bazen gıcık mıcık ama kavgada ediyos ama seviyorum ben bu deli adamı:17::17:allahım herkeze öyle anlayışlı eş nasip etsin 3 gebelik geçridim bbek gibi baktı ban helede kızımda ne eziyetimi çekti:14::14:ben sana hizmet edicem derken sen ediyosun dedim insan eşi çorabını giydirince aglarmı ben agladım çünkü ben hep ona hizme edince insan bir tuaf oluyo :53::53::53:işşallah yaradan saglıklı evlatlar verirde eşimi mutlu ederim okadar hakediyoki bunu:14::14::14:
bu arada sag olsun pirincimi aldı sponsorum yogurt almayı unutmuş:53::53:artık yarım bime gdieriz sabahtan alırız dedi yada ben gider alırım :32::32::32:

bak diyorum bebem burayı unutma dedigimi zaman herşeyin ilacı bebem kız üzlme seni kimse almazsa ben ogluma laırım üzülme sen bakıyıum benden ne kada güzel kaynana olur:37::37::37:canım her şey aynı inan eşle tek evlenmiyosun sülalesylede evleniyosun heled seni sinri eder eltin kayana olursa benim gibi vay haline:18::18::18:allahım hayırlı kapılar açsın işşallah sana:16::16:

:nazar::nazar:bazen gıcık mıcık ama kavgada ediyos ama seviyorum ben bu deli adamı:17::17:allahım herkeze öyle anlayışlı eş nasip etsin 3 gebelik geçridim bbek gibi baktı ban helede kızımda ne eziyetimi çekti:14::14:ben sana hizmet edicem derken sen ediyosun dedim insan eşi çorabını giydirince aglarmı ben agladım çünkü ben hep ona hizme edince insan bir tuaf oluyo :53::53::53:işşallah yaradan saglıklı evlatlar verirde eşimi mutlu ederim okadar hakediyoki bunu:14::14::14:
bu arada sag olsun pirincimi aldı sponsorum yogurt almayı unutmuş:53::53:artık yarım bime gdieriz sabahtan alırız dedi yada ben gider alırım :32::32::32:

:) bi oglanda bana dogur be:) insallah saglikla sihhatle buyutursun cocuklarni canim insallah yuzunuz guler:)

Cok tesekkur ederim ben aslinda cooooook sorunlu evlilik gordum hatta isin icine baknca hep bi mutsuzluk gordum coguda kiymet bilmemekten insani olmayanlar degil olanlar bozuyo.. ben dersimi aldim bilmiyorum karsima iyi biri cikarmi ama cikmazsa evlenmem eminim bundan olcaksa tam olmali.. bide sen beni kizginken gorsen insanlar yzume bakamaz ama nadir oyle olurum:d bende takdiri ilahi ye inaniyorum herkes bulur ama goreblirmi orasi sans iste insallah biz sansli oluruz:)
Canım sınav sonuçları açıklandı az önce,hadi bak da haber ver bize deeeeee :66:

:) bi oglanda bana dogur be:) insallah saglikla sihhatle buyutursun cocuklarni canim insallah yuzunuz guler:)

ben en iyisi reşimle çatışmaya giriyim :17::17:rabbime dua ediyim 2 erkek versin bir anda saglıklı doguuryum sonra birini san birine neve veriyim :37::37::37:şaka bir yanada ölen oglum dursaydı 10 yaşında olucaktı temmusta:14::14:

Tesekkur ederim haber verdigin icin nev ama olmadi kazanamamsm

üzülme bebem vardır bundada bir hayır ya işşallah bir dahakine diyelim :48::48::48::48:
neyse bebeler eşim çık diyor ben kaçtım ölmezsek sabaha görüşrüz
kaptanım 2 pirinçn lapası yedim
3 litre suyunu içtim
4 bardak yeşil çay içtim
birazdanda armud yicem midem kazınıyo
akşama piricimi yapamadıydım eşim yeni aldı getirdide armutla idare edicez arık
bulgur pilavı var 6 kaşık yok onu yesem kilo alırmıyım :18::18::18:

harika bir açılma olmuş:1:karne okur gibi okudum mesajını saphıram nedense karne gününü hatırlatıyor bana böyle tatiller:9:

:1::1::1::1:ayy pardon paşam ya ağzımdan kaçtı:1::1::1::17:

ah ah o ekmeği öyle seviyorum ki :56:tostu 2 minik dilim ekmekten yaptığımdan yetmiyor herhalde:56::56:bende pek sevmem o cicileri daha doğrusu ben tatlı bisküviyi sevmem tutku dışında:56:
heee tabi tabi :1: görcem ben haftaya cuma,bayramdan sonra kimin elması kızaracak,kimin ki beyaz kalacak :60::60:
Bide bugun ne yedim yazym

sabah yogurt yedim soda limon tuz yaptim
oglen iki dilim kendi ekmegmle iki yumurta beyaz peynir yedim
aksam 3kucuk dilim tavuk pirzola yedim ama cok yagliydi derisini cikarip pisirmeme ragmen

bide tatlandiricili hindistan cecizli sut ictim ozel doneme girdim dye kakaoda koycaktimda babamdan isteynce tutmus kakao yagi almis:d bugun stresle iki litreye yakin kola zeroda ictm oyle bi gundu iste
afiyet olsun da yavru bu 2 lt zero seni mahvediyor bak benden söylemesi
Tebrik ederim canım,ben özellikle eylül ayını hepimizden en az 5'er kilo götüreceğini çok güçlü hissediyorum,eylül hepimiz için milat olsun :70:

Oooooo,güzel derece :66: Bayramdan sonraki hafta listeleri sallayalım diyorum bennnn :65:
inşallah canım.eylülün 5 inde 1 yıl oluyor diyetime başlayalı ve bu güzel takıma gireli.1 yıl önce,1 yılda sağlıklı bir şekilde ve geri almamak üzere tüm fazlalıklarımdan kurtulurum diyordum,baya zaman var önümde ama olsun diyordum.Şimdi 1 yıl bitti ama kilolar gitmedi.İnşallah bundan sonra gidicek,nötrledim kendimi,yeniden başlamış gibiyim,sizlerin desteğinizle.işallah listeleri sallıcaz canım :118:
üzülme canım henüz çok gençsin tekrar çalışıp yapacağına inanıyorum ben :70:

ne zorla içiyom bir bilsen haşlamamıda yiyorum şuan gene acıyı abartmışım yandım:27::27:kaldı 1 litre :32::32:

ya tostu o kadar özledim ki yarım ekmekten yapıp yemek istiyorum şöyle doyasıya:56::9:

kız su zorla ıçılır mı.bana ver en kotu anımda bıle 1 lt dıklerım:))

cnm benım esının çok degerını bıl.ona ve senın durumunda olanlara oncelıklı dua etç.illa bı gun emegının karsılıgını alacaksın emınım

Herkeslere iyi geceler,

Ben yine dışardaydım ancak gelebildim eve, iftarda ne yedim

1 kase mercimek çorba
3 ızgara köfte
2 kaşık pilav
1 bardak ayran

vee kaymaklı ekmek kadayıfı :5::5::5::5:

Sonra 1 saat yürüyüş yaptım ama öyle hafif tempoda pek etkili olur mu bilmem

şimdi bir yeşil elma, yarım bardak süt (oğlandan geri kalan)

Kismet degilmis napalim..kizlar bana bi reset tusu koymak lazimdi simdi nede guzel olurdu yasitlarim 3.sinifa gecicek ben bir yil daha beklicem kadere bak ama bozmicam moralimi ben hayalimi gerceklestrcem dger okula devam etmicem ilk kezz bi idealim ldu ciddi anlamda bunu basarcam vee incecik citir bi kiz olarak okuluma gdicem babami kaldrip sarilipta aglamayi istyorum ama desarj olmam lazm ben kacym kizlar kendnze iyi bakin iyi geceler size gorusemiceklerimiz olursa simdiden iyi bayramlar az yiyin bayramda ben bu moralle kilo vermis doncem soyliyim :)

birdaha olmasın döverim heeeeee:1::1::1::1:kız kaç gündür benimde aklımdan geçiyo geçmesinede kepeklisinden olsa olmazmı bol tereyaglı kaşarlı :56::56::56:

canım kepeklisi pirinci nerden bulan ben :44::44::44:

nerdesiniz 7 takım ya tek kaldım buralarda ama ya:43::43::43::43:
bu arada 3 litre oldu su bitti bende bittim biri wc önünde dursaydı yeminle benden iyi para kırardı:60::60::60:daha acıkmadım acıkırsann bir ekşi elma yicek temem yatmadanda ilaçlarımı içicem temem aslında dereotu dok totuyo beni:44::44::44:tavsiye derim nerde bu devlet nerde bu millet çıldırmadan hepinizde toplanın gelin çabukk:84::84::95::95::95::120::120::122::122::118:
ben yağını sadece yalatıyorum cnm bol sürmüyorum bi kerem:20:bimden kepekli diimli ekmekten alıyorum çok güzel oluyor makinada :31:sahurda ne yesemki ya:30:
heee tabi tabi :1: görcem ben haftaya cuma,bayramdan sonra kimin elması kızaracak,kimin ki beyaz kalacak :60::60:

inşallah canım.eylülün 5 inde 1 yıl oluyor diyetime başlayalı ve bu güzel takıma gireli.1 yıl önce,1 yılda sağlıklı bir şekilde ve geri almamak üzere tüm fazlalıklarımdan kurtulurum diyordum,baya zaman var önümde ama olsun diyordum.Şimdi 1 yıl bitti ama kilolar gitmedi.İnşallah bundan sonra gidicek,nötrledim kendimi,yeniden başlamış gibiyim,sizlerin desteğinizle.işallah listeleri sallıcaz canım :118:

ben varım ben bu bayram kaçırmıcam dışarda yemesemde evde kendimi pek tutamam herhalde ayy nolur evdeki tatlı çabuk bitsin bana kalmasın noluuuuuuy:30::25:

üzülme bebem vardır bundada bir hayır ya işşallah bir dahakine diyelim :48::48::48::48:
neyse bebeler eşim çık diyor ben kaçtım ölmezsek sabaha görüşrüz
kaptanım 2 pirinçn lapası yedim
3 litre suyunu içtim
4 bardak yeşil çay içtim
birazdanda armud yicem midem kazınıyo
akşama piricimi yapamadıydım eşim yeni aldı getirdide armutla idare edicez arık
bulgur pilavı var 6 kaşık yok onu yesem kilo alırmıyım :18::18::18:

ya cnm bir dua buldum senin için bayadır bende kayıtlı ama kırılırsın üzülürsün korkusana gönderemedim :17:çünkü ben seni çok sevdim aramızın böyle bişeyden açılmasına üzülürüm :20:

o acılı süreçten bende çok geçtim öyle biri çıktıki karşıma deseydiki canını okadar seviyodum sonra bana yanlış yaptı affedemedim ayrıldık işin kötüsü bizim apartmanda oturuyodu sonra unut dedim onlardan ayagımı kestim gelince bize odaya gittim görünmedim babası geldi istedi beni istemedim ona sonra eşimi tanıdım bu tabi benim peşimi bırakmadı sonra yüüzk takıldı bana evliligime 2 hafta vardı vardı yengesine gitmiştim hiç unutmuyorum oturmaya oda geldimi sana ban dediki beni sevmiyorsan neden kaçıyosun dedim sevmek alakası yok çünkü okadar kırdıki beni okadar olur kinim nefretim agır geldi gururda dedim işim olmaz senle tam kapıdan çıktım ban paşa ne olur daha yolun başındayız yapma ben seni çok seviyorum seni unutamadım sen he de yüzügü at bende atıcam dedi :53::53:birde halasının kızıyla evlenicek aramızda 2 hafta var ben 6 evlendim mayısın oda 19 evlendi dedimki ben seni isteseydim bu yüzügü takmazdım benden uzak dur ben nişanlımı seviyorum dedim bana dedigi ben hayattayken bu iş olmaz dedi dügünüm oldugu gün karşıma oturdu aklım çıktı nikahım kıyılırken:18::18:yapardıda biliyorum sonra o evlendi tanıdıkya dügününe gittik ailem ayıp olur dedi annene desem koyarmı beni dügüne sonra gelinle gördüm onu eşime dedigi aynen şu bak canım bu kızı görüyomusun dedi evet dedi şimdi san şunu söylüyüm dedi eger bu kız beni kabul etseydi şimdi senin yerinde o olucaktı hoş dügüne 2 hafta kala dedim ama kabul etmedi beni dedi bende şok oan:53::53::53::53:hadi canım şak ayapıyo canım sen bu manyaga bakma dedim ama sonra demiş annesi çok sevdi istedi varmadı paşa dedi bir müddet göz hapisindeydim sonrası malum eşim beni maffetti:16::16::16:iyiki evlenmişim diyorum şimdi lafa gelicek hiç kimse vazgeçilmez degildir kızlar benim gibi gün gelicek bu hallerinize benim gibi gülüceksiniz:1::1::1::1::1:hayat üzülmeye deymez bebelerim ya üüzlmeyin birgün biri çıkar feleginiz şaşr benim gibi iyikide evlendim dersiniz benim gibi:17::17::17::17::17:şimdi kendinize gelin aglamayın üüzlmeyin bakıyım:20::20::20::20:

Çok zor oluyor be canım, 3,5senedir hiç sorun yoktu. Yani ikimizle ilgili bişey yoktu,ailesinden olanlarıda görmezden geliyordum.Tek tartışmamız onlarla ilgili olurdu.
Ama ne zamanki işin içine ciddiyet girdi,bişeyler yapmaları gerekince ortalık karıştı iyice.
Ben 'bana karşı bir tavır var''derken inanmayan adam kendi gördü sıkıntıyı.
Yanlarındayken beni arayamıyor bile,bu nasıl ambargodur anlamadım.
Beni ezdirmesine çok sinirleniyorum,bu bana çok dokunuyor. Hem iyi bir insan hemde mükemmel bir aile bulurum diye bişe yok zaten. ama aradaki adam 'adam'gibi olsa,mesafesini bilse,herkese haddini bildirse durum çekilebilir hale gelir.
Bana söylenen bir laf nasıl olurda ona dokunmaz,bugün biz bu haldeyken bile ben onun için haddini aşan bir kelime söyletmem kimseye.
Bu bir erkeğe nasıl dokunmaz anlamıyorum.
Konu aile olunca bütün kriterler yerle bir oluyor.
Kimsesiz birini bulmalı :)

Kizlar soz verip tutmayan sizi korumayan adam adam degldir ya gercekten degmez kuzu zanim insallah bunu gorup birakablirsin sende nev gibi sahiplenlme ihtyacimiz belkide aile yapisindan geliyo ama var iste bu biz onemli olmaliyiz degernizi once siz sonrada karsinizdaki anlamali yoksa olmuyo gercektende bide evlenen sadece siz deglsiniz ailelerde birlediyo bunu hep göz onunde tutmak lazim basta olmasada ilerde sıkinti cikarir anlasamamak kesin..Allah ikinizede güc sabir ve huzur versin kizlar
Amin canım çok sağol:14:

Canım benim ya,Allah kalbini serinletsin.İnanamıyorum aynı şeyler.4 dayısı,dedesi,annesi parmaklarında oynatırlar.Gideceğimiz saate de,döneceğimiz saate de annesi karar verirdi.Haftada bir buluşurduk,o buluştuğumuz saati bile bile ararlardı.Dayın aradı,dayını da al dedene gidin bilmem ne götürün.Ya eyvallah da,haftada bir buluşuyorum ben bu adamla,seviyoruz,görüşmek istiyoruz,koskoca hafta zaten sizin ama yok.Rüya gibi beraberliğimiz vardı,kabusa çevirdiler.Tartıştığımız tek konu buydu,bizim birbirimizle ilgili hiç sıkıntımız yoktu.Ama zamanla bu öfkeler yüz göz ediyor ve tabi başka olaylar da gün yüzüne çıkıyor.Bu adamlardan ne koca,ne baba olur canım ne yazık ki :25:
[/B]
Bizdede durum aynı canım,anne-abla başrol olmakla beraber 3 dayı 1 teyze,ama genel itibariyle sülalenin en küçüğüyle bile kıyaslansam hertürlü yenilirim.
Bu onu böyle anlatmıyor tabi,insanların ihtiyacı varmış yardım ediyormuş,benimde anlayış göstermem gerekiyormuş,ne yapabilirmiş.
Bİr üre şehir dışındaydı,akşam geç döndüğünden ertesi gün iş çıkışında anca buluşabildik ve 20dk geçmeden 'teyzenin dişi ağrıyor,gel götür''diye aradılar,o teyzeninde 2 oğlu var.Yapamam işim var diyemiyor,eşek olana semer vuran çok olur hesabı işte.
Ben hayatında olsamda olmasamda farketmez,onların tek derdi hizmetçilerini kaybetmemek.Keşke azıcık değer görse,keşke çok sevdikleri için kıskansalar.
Bu erkeklerde neden beyin yok anlamıyorum. Onu kandırmak,kandırıldığına ikna etmekten çok daha kolay.
Kendine nasıl davranıldığını göremiyor,hayatını başkalarının ellerine koymuş.
Onlara göre onunla evlenmem demek,ellerindeki köle saysını ikiye çıkarmam demek. Szinde bir hayatınız var diyen yok,onun bir ailesi var diyorlar.
Sadece cumartesi pazar tatil ve o zamanlarda bizim yanımızda olmak zorunda diyorlar.Bn haftaiçi görecekmişim,ne zaman acaba öğle arası mı?
Buna itiraz edemeyen erkeğe ne demeliki...

Canım hiç üzülme,herşeyin bir vakti var.
İstediğin şeyin peşini bırakmazsan eninde sonunda elde edersin.
Böyle şeyler tamamen kısmet,sen istediğin kadar çalış çabala,inan herşeyin vakti var. Elinden geleni yap ve takdirini bırak.İnşallah emeklerinin karşılığını fazla fazla alırsın.
27 yaşındayım,hala öğrenciyim. Bu üçüncü üniversite çünkü istediğime çok geciktim :) İstediğin yeri kazanana kadar gitme sakın,asıl yapmak istediğin şeyi bekle.
Benim gibi gidip başka şeyler okuyupta sonra kürkçü dükkanına dönme :) Sonradan kaybedeğin zamanı başında kaybet,sabret,istediğin şeyi yap.
İnançlı ol,inatçı ol,güçlü ol.
Allahımda yardımcın olsun,tüm istediklerin hayırlısıyla gelsin inşallah.

yürü be kaptan kim tutar seni:52::52::52::52::52:

Back
X