Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

burası şenlikliymiş ama ben geç kalmışım
bu arada paşa bu kaynanalar hep mi sinir
eğer senin sinirini bozuyorsa araya mesafe koy oğlu ile samimi olsun ama sen gitme moralini bozmasına izin verme
durumu yada olayları bilmiyorum ama işte insan kime diş geçirebiliyorsa ona yükleniyor

kızlar şimdi meyve yemicezmi:44::44:b hafta sadece peynir lor yogrt süt ylaf kepegi ymrta balık tavuk eti geçin yemem:27:onları tüketicez bugün başladım ne zaman sebzeye geçicez biz:44::44:biri beni aydınlatsın kafam zaten erinde degil :27::27:eşim gelsin diyicek annesini saklıcektim ama saklamıcem :27::27:inanın sinirden yüzün kasılıyo :27:siz akşama ne yemekler yiceksniz bakalım :6::6::6:
Pasam sen gunde bi elmada ekle ama hic kacamak yapma bak..ve atagin bitince sebzeye baslican sende benle 3+3yap 3gun sebze protein 3gun saf proteinle goturcez atagin bitsinde bi
Öyle mi yapmıştık valla bana zor gelmiş anlaşılan unutmuşum gitmişim :17::17::17::17:
:) 55olmadan birakirsam interneti bidaha acmicam demistin hatta:) 55ol canim ya yapmisken tam yapmak lazim biz bu yola bas koyduk
ne kitabı okuyon bebem:6::6:

canım yapıyorsan kendime yapıyorm yorldm artık bu arada son sayfayı göremiyorm nidennn:36::36::36::36::36::36:
Oguz atayin bi kitabi canim:) kendini dusun tabi bide pasam bence esinle bugunku telefon olayini konusma bence bilse ne yapabilir annesinimi degistircek sanki bosuna gerilmeyin
Canım bir doktora git tabi ama sık regl olman diyetin için dezavantaj değil,büyük bir avantaj.Çünkü regl günlerimizde %40 daha hızlı çalışıyor metabolizmamız ve bu da %40 daha hızlı kilo vermemiz demek,iyi tarafından bakalım :66:

Canımmmmm,sen de tez zamanda profesör olursun inşallahhhh :70:

Canımmmm,hafta sonu mesaj zorunluluğumuz yok evet,fırsat buldukça giriyoruz :70:

Canım benim,daha iyisin değil mi?

Harikaaaa :124:

Nasipse cumartesi yolcu edicem kuzum,nasılsın,keyfin düzeldi mi,daha iyi misin Mavişim :70:

Ben de öyle hatırlıyorum valla :124:
Ama tatli krizlerimde artiyo nevcim ya bugun son tatlimdi gene haftada bir veya iki kez yicem insallah
herkes yasadıgını bılır tabıkı benımkı de benım basımda baksana ama ben altta kalmıyorum valla hıckımseden bu kadar nefret etmedım sımdıye kadar bu yuzden kaynana dedınmı tepe tuylerım atıyor:47:
Bende o sahsi goruyorum ama sesi cikmiyo ek dedikodu yaptim gerberaaa:)

Plates cok guzel olur canimda sen daha bismillah demeden kacamaklara basladin dukani boyle yapmamalisin canim ya

Benden tavsiye internetten alisveris yapmaman canim ha bildigin marka model biseyi ucuza alirsin o ayrida internetten begenip alinca hep hayal kirikligi oluyo

evet malesef oyle oldu canım da öalesef yemek evın herısı cocuk da bende olunca kendıme krep yapacak zamanı bıle bulamadım canım cok sıkılıyor bu duruma her ısın sonu da bası da anneme cıkıyor gelse o mutlaka bır ucundan tutar bende rahat rahat kendıme hazırlarım yemem gerekenlerı neyse yarın sebze bende uc artı uc yapayım yarın p den baslıyım allahın ıznıyle bıraz erken kalkarsamkahvaltı yaparım ınsallah benım kız grıp oluyor sankı allah korusun ama zor gunler beklıyor
ınternnetten bu gune kadar cok sey aldım canım da bu nedense bole oldu genelde ıyı oluyordu bır de bulundugum yerde cok ama cok kısıtlı aslında kısıtlı degılde pahalı kucuk yer oldugu ıcın bu yuzden net daha ıyı oluyor bana merkez debır saat uzaklıkta olunca:30::30:

oh valla ımrendım yaaa gercekten yuzmeye bayılırım cunku

var canım sadece bır kac noktası ıyı degıldı ama gıydırınce pek yakıstı olsun bakalım bu da bole olsun allahtan satıcı cok nazık de ıstedıgım detayları da goz onunde bulundurarak tekrar tasarlıcak

altı gun demıstı bana dukan altı gun yapıyorsun sonra ıstersen br gun bır gun degıstırerek ıstersen bes bes ıstersen uc uc bırınde sebze artı proteın brınde sadece proteın yanı bu hafta yaptıklarını yapıyorsun
Canim haftanin bir gunu kendine dukan ekmegi yada krebi depola haftalik hakkini goz onunde bulundurarak ..boylece kisira falan yanasmazsin en azindan vee sana firinda ekmek tarifide verebilirim krep kadar yorucu olmuyo:)
bende bu aralar sık acıkıyorum
Bendede fena tatli krizleri var hastaligimdan heralde ..
ananecım not al bebemm

leslie 2 mil
:nazar: masallah sana ama niye hep 2mil merak ettim simdi 4unu yapsana daha uzun degilmi o:) bende buldum begenmiyorum:d

iyi akşamlar fıstıklar :16:
geçmişi çok okuyamadım maalesef :5: Ben bugün yine iş,ev ve ev işi modundayım..Röfle zamanım gelmişti,bugün onu hallettirdim,iyi oldu :115: Hem bayramdan öncesi son dakkaya sıkışmamış oldu

Kahvaltı

1 ad. peynirli dukan krep yedim
1 ad. haş. yumurta
çay

öğlen bişey yemedim bu sefer akşam çok acıktım

1 tabak sebzeli mercimek çorbası içtim
1 dilim t.b. ekmeği
1 kk peynir
1 küçük salkım üzüm

güne dukanla başlayıp sonradan sapıtan bir menü oldu :1: neyse yarın devam ederim hatta yiyeceklerimi hazırladım bile

yarın kahvaltıda peynirli dukan krep ve yumurta yeme planım var..öğlen için tavuk göğsü pişirdim,ızgara soğan pişirdim yanına,yoğurtla ve zeroyla doyurucu bir menü olur,yarın ofide götürücüm.akşam için et haşladım.Yine yoğurtla yerim diyorum..Reglm de eli kulağında canım her şeyi istiyor :18:

Pasam sen gunde bi elmada ekle ama hic kacamak yapma bak..ve atagin bitince sebzeye baslican sende benle 3+3yap 3gun sebze protein 3gun saf proteinle goturcez atagin bitsinde bi

:) 55olmadan birakirsam interneti bidaha acmicam demistin hatta:) 55ol canim ya yapmisken tam yapmak lazim biz bu yola bas koyduk

Oguz atayin bi kitabi canim:) kendini dusun tabi bide pasam bence esinle bugunku telefon olayini konusma bence bilse ne yapabilir annesinimi degistircek sanki bosuna gerilmeyin

Ama tatli krizlerimde artiyo nevcim ya bugun son tatlimdi gene haftada bir veya iki kez yicem insallah
herkes yasadıgını bılır tabıkı benımkı de benım basımda baksana ama ben altta kalmıyorum valla hıckımseden bu kadar nefret etmedım sımdıye kadar bu yuzden kaynana dedınmı tepe tuylerım atıyor:47:

Canim haftanin bir gunu kendine dukan ekmegi yada krebi depola haftalik hakkini goz onunde bulundurarak ..boylece kisira falan yanasmazsin en azindan vee sana firinda ekmek tarifide verebilirim krep kadar yorucu olmuyo:)

:nazar: masallah sana ama niye hep 2mil merak ettim simdi 4unu yapsana daha uzun degilmi o:) bende buldum begenmiyorum:d

yavrum o 35dk suruyor...bende hep ara fırsatlarda spora resmen atlıyorum..tugrabın uyudugunda yada ne bıleyım kızıma dıorum az ıdare et ben spor yapayım dıe ancak bu kdr fırsatım oluo..o uyuyunca yemek fln iş flnd a yapıorum yarım saat benım ıcın ıdeal..
persembe gunu mevlut okutcam o yuzden sıkı bı temızlıge gırısıorum bırde bayram temızlıgıde cıkar aradan..bu aralar o kdr yogunum kı yınede yorgunluktan olurken yıne duzenımı bozmamak ıcın leslıe yaptım..bıtkı cayımıda ıctım sımdı..
daha sonra ıslerım azaldıkca yukseltcem bebem .degısık vıdeolarda ındırdım onlardanda yapcam.sızlerede onerırım yaparsınızz

burası şenlikliymiş ama ben geç kalmışım
bu arada paşa bu kaynanalar hep mi sinir
eğer senin sinirini bozuyorsa araya mesafe koy oğlu ile samimi olsun ama sen gitme moralini bozmasına izin verme
durumu yada olayları bilmiyorum ama işte insan kime diş geçirebiliyorsa ona yükleniyor
canım sorma oglna sinir olyor acısı bende çıkıyor yeminle he:110::110:eşime dedim beni beklemesin bir daha bayramada sen gidersin ben gitmem dedim :5::5:

tamam canım elmada yemeyeyim bari:112:sen beni yönlendir hergün daha birşey istemem :48::48:8 yoktu tavk kalçası yedim boş karnım dok :53:sevdim ben b dukanı oda beni sevsin işşallah :9::9:
eşime gelince söyledim adam şaştı ne oldda öle old dedim onu anana sor dedim kestirip attım :110::110:
misafirim var benim çıkmam lazım sonra görüşürüz:5::5:

ananeecim ben spordan saymadım hiç ama saysamıydım acaba;arabayı ofisten biraz uzağa parkediyoruz,8-10 dk yürüyoruz.dönüşte de bir o kadar yürüyünce,ediyor sana 15-20 dk lık bir yürüyüş.Bazen gün için de çıktığımız da oluyor eşimle,o zaman bir 15-20 dk daha ekleniyor üstüne.ben hiç eklettirmedim sana bunları,düzenli spordan saymıyorum diye,saysak mı :26:

kızlar şimdi meyve yemicezmi:44::44:b hafta sadece peynir lor yogrt süt ylaf kepegi ymrta balık tavuk eti geçin yemem:27:onları tüketicez bugün başladım ne zaman sebzeye geçicez biz:44::44:biri beni aydınlatsın kafam zaten erinde degil :27::27:eşim gelsin diyicek annesini saklıcektim ama saklamıcem :27::27:inanın sinirden yüzün kasılıyo :27:siz akşama ne yemekler yiceksniz bakalım :6::6::6:

canım seninle kilolarımızı aynı gibi,o yüzden sen de 4-5 gün atak yapsan tamamdır herhalde sana.İşte o atak evresinde,hiç sebze yemeyeceksin ve yulaf kepeğini günde 1.5 yemek kaşığı yiyeceksin.sonra seyir evresine geçeceksin.O zaman 1 gün saf protein yiyeceksin aynı atak evresindeki gibi,1 gün sebze ve protein yiyeceksin,bir de seyir evresinde yulaf kepeğini günde 2 yemek kaşığı yiyebiliyorsun:16:

kızlar benim bızdık ilgi istiyor özellikle pc yle ilgilenmeme hiç dayanamıyor.sürekli üstüme çıkıyor,zor yazıyorum.öğrendiği şarkıları söylemek istiyor bana,haklı tabi.O yüzden ben çıkıyorum artık.iyi geceler Allah rahatlık versin :16:

kızlar paylaşım alanına arada bir göz gezdirin.mesela kaçınızın haberi var;püsküütün yarışmadaki tüm düzenlemeleri bıraktığından? :( bu yarışmanın yaratıcısı ve düzenleyicisi kendisi.5 yıldan beri yapıyor düşünsenize.artık canına tak eden şeylerden dolayı bıraktı haklı olarak,üzüldüm doğrusu..bir de bundan sonra kim yapacak onun yaptığı işleri,bu kadar kişinin düzeni nasıl sağlanacak?kontroller nasıl sağlanacak? gerçekten düşündürücü :44: püsküüt giderse ortada yarışma filan kalmaz diye düşünenler bile var maalesef :( yazık gerçekten çok emek var :5: neye kızlar ben kaçtım,paylaşım alanını okuryunca ayrıntıları görürsünüz zaten :54:

Uzuldum ben oyle ayrilmasina puskuutun.. Ama simdi bi bakima bende kabahatliyim bu durumda cunku o paylasim alanina bende bakmiyodum ve 6.takim kaptani bize mesaj atmisti ben italya falan derken arada kaynattim donuncede mesaj attim cevap vermemislerdi keske haberim olsaydi ..simdi ne olur peki benim yapabilcegim bisey olursa seve seve yardim ederim

Bol köpüklü Türk Kahvesi
günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini, kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor.

Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir. Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar. Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.

Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5 - 7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var. Çünkü aşırı kahve tüketimi sürekli bir uykusuzluğa ve mide rahatsızlıklarına neden oluyor. Ayrıca aşırı tüketim yüksek tansiyona da sebep olabilir.

Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır.
Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği biliniyor.

Kahve yemek üzerine içildiğinde, sindirimi kolaylaştırır. Bu yönüyle şekerli içmemek kaydıyla kilo almayı ve mide ekşimelerini önler. Asıl yararı hayali genişletir, hafızaya güç verir, hareket sağlar ve gevşekliği giderir. Kahvenin düşünceye açıklık getirdiği bir gerçektir. Şairler şiirlerini ya-zarlarken, yazarlar makalelerini hazırlarken, ressamlar tablolarını yaparlarken, kahve fincanları en yakın ve sempatik destekçileri olmuştur. Ünlü şair Eşref'in, hicviye yazmadan önce, iki çay dolusu kahve içtiği söylenir. Türk kahvesinin ayrıcalığını belirleyen noktaları özetlersek diyebiliriz ki; Türk kahvesinin (dozunda içildiği takdirde) sağlığı tehdit edecek zararlı yanı yoktur. Teskin edici ve dinlendirici özelliği vardır. Bir fincan kahvedeki 50 mg. kafein hemen vücuttan atılır. Bu bakımdan Türk kahvesi fincanı ideal ölçülere sahiptir. Bir fincandan fazla içildiğinde zihin açıcı, uyarıcı, enerji verici özelliği ön plâna çıkar. Yerinde ve zamanında içildiği zaman olağanüstü bir keyif verici olarak ün yapmıştır.
Kararında içilen, yani günde 2 fincan Türk kahvesi sağlığa faydalıdır

PÜSKÜÜTÜN GİTMESİNE ÜZÜLDÜM:50::50:

YA BEN UĞRAYAMAZ OLDUM ARTIK BURALARA PC TVNİN YANINDA OTURMA ODASINDA BÖYLE OLUNCA HİÇ YAZAMIYORUM SÜREKLİ YAZDIKLARINIZI OKUYUP ÇIKIORUM ANNEM SÜRELİ BAŞINDA BİR OYUNA TAKILI KALDIK BENDE ÇOK SEVİYORUM ÜSTELİK ONU OYNUYORUZ İŞ YAPIYORUM SÜREKLİ FAYANSLARI SİL CAM KAPI SİL 3 BALKONDA AÇIK OLDUĞU GİBİ PAMUKÇUK OLUYOR KAPILARIN OYMALARI MECBUREN SİLİNİOR ANCA HEPSİ UYUDUDA BEN KALKTIM YATTIKTAN SONRA SİZE Bİ YAZAYIM DEDİM YOKSA DİSKALİFİYE OLCAĞIM:1::1::1:HABERSİZ GELMİYORSUN DİYE:1::1:MİSAFİR BU HAFTADA VAR HAFTA İÇİ APARTMANINBÜTÜN BAYANLARI ÇATIDA TOPLANCAZ BUGÜN TARIDA 89.1 GÖRDÜM AMA DÜŞERİMDİYETİMİ YAPIYORUM UZUN ZAMAN SONRA:ssz:BİDE YÜRÜYÜŞÜMÜ YAPABİLSEM :ssz::ssz:EV İŞLERİNDE ÇOK YORULMAK AMA GERÇEKTEN ENERJİ SARF ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK SPOR YERİNE KOYABİLİRMİYİZ BİDE ALIŞKANLIK YAPTIM YİNE KAHVE BAĞIMLILIĞIMA GERİ DÖNDÜM:68::68::68:GÜNDE 2-3 FİNCAN KAHVE İÇİYORUM GEÇEN ANNEM MEHMETEFENDİNİN ALMIŞ ÇOK AĞIR GELDİ BANA ÇOK ACI BİDE ŞEKERSİZ İÇTİĞİM İÇİN İÇEMEDİM:1:AY NE ÖZLEMİŞİM BURAYA YAZMAYI SAÇMA SAPAN NELER YAZDIM YA:1::1::1:PAŞAM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN AMA SEN KENDİNİ BIRAKMAKİ EŞİNE DESTEK OLASIN:48::48::48:

yat dinlen canımm...hafta sonu tatıl gibi gecmıo ne yazzıkkı calışınca hatta tempo 2 katı daha artıyo...aman dinlenmeyi ihmal etme başka yerlerden hastalık olarak dönuyo sonra...

Amınn inşallahh...

Süper menu...

ıyıyız canım benımm...hafta sonları mısafir ağırlamak da zor oluyo evle mı uğraşcan cocukla mı mısafirle mı....

Değiştirme imkanı yok mu canım yaa...

Arkadaş kızdakı enerjiye bak yaaa maşallahhh....

Kuzu sen bekar diil misin ne yemeği yapıon bacımm...
:56:

bekarken yemek yapmak daha tatlı oluyor kuzum mesela ben bugün yemekleri yaptım bulgur pilavı ve ekşili kabak dediğimiz bir yemek var adananın ondan yaptım çok besleyicidir de bir tarifini vereyim bak

3 kiloluk tencereler varya onun ölçüsüyle göz kararı yapıyorum yarın kilo kabak doğuyorum üstünü örtecek kadar haşlanmış nohut onun üzerini örtecek kaadr yeşil mercimek 5-6 sivri domates biraz limon sosu yağını inkar eder biraz fazla koycanız tuz su kabaklar pişince üzerine dövülmüş sarımsak ve kuru nane konur ama nefis olur denemenizi tavsiye ederim:56:

Kahvaltı

1 ad. peynirli dukan krep yedim
1 ad. haş. yumurta
çay

öğlen bişey yemedim bu sefer akşam çok acıktım

1 tabak sebzeli mercimek çorbası içtim
1 dilim t.b. ekmeği
1 kk peynir
1 küçük salkım üzüm

güne dukanla başlayıp sonradan sapıtan bir menü oldu :1: neyse yarın devam ederim hatta yiyeceklerimi hazırladım bile
:53::53::53::53:inan listeye bakarken böle kaldım iyimi:9::9::9:birde kaptan olucek:9::9:bak seni örnek alıırm haberin olsn sonra günahı boynuna:30::30:
yarın kahvaltıda peynirli dukan krep ve yumurta yeme planım var..öğlen için tavuk göğsü pişirdim,ızgara soğan pişirdim yanına,yoğurtla ve zeroyla doyurucu bir menü olur,yarın ofide götürücüm.akşam için et haşladım.Yine yoğurtla yerim diyorum..Reglm de eli kulağında canım her şeyi istiyor :18:
:56::56::56:ş bir gerçek dün yayfaları görmemişim ama iyi sapıtmışım yazarken :9::9:hoş kimsede bana birşey yazmamış:5:bende menümde ne yerim allah bilir dönerim ama sizlere ne yedigimi:56::56:aklımda var ne yiyecegim ama dimem:9::9:sır
canım seninle kilolarımızı aynı gibi,o yüzden sen de 4-5 gün atak yapsan tamamdır herhalde sana.İşte o atak evresinde,hiç sebze yemeyeceksin ve yulaf kepeğini günde 1.5 yemek kaşığı yiyeceksin.sonra seyir evresine geçeceksin.O zaman 1 gün saf protein yiyeceksin aynı atak evresindeki gibi,1 gün sebze ve protein yiyeceksin,bir de seyir evresinde yulaf kepeğini günde 2 yemek kaşığı yiyebiliyorsun:16:
:24::24::24::24::24:saphiracım ben bu diyete 8.900 başladım bugün 79.7 çıktım şda bir gerçek adetim bugün 2 günüm :53::53:benim şişmem lazımken neden essi çıktım tartıda:44::44:böyel giderse 75 düşerim sporda yok bu arad regliyim malesef yürüyüşe gidemedim zaten dkan amcada spor yapma diyor:9::9:bgün wc aklma ne geldi yürüyüşe gidemezsem aletlerim var yaparım olmadı evde yürürüm :27::27::27:yavrma kavuşmam birşey kalmadı sabah eşimi çagırdım yanıma soynmaya başladım adam şaştı hanım ne olyo diye dedim c gidiyim tartılıyım bakalım dukan işe yaramışmı hoş eşim rahatsız diye yemekte yiyememiştim üüzntüden :14::14:girdim tabi wc yapamadım :5::5:ama tartıda 79 .700 görünce allahım dedim koş canım koş dedim adamda ne oldu dedi gözlerim doldu sevinçten yeminle bak dedim :53::53:eşim nasıl seviniyor çak ortak aferim böle dedi :9::9:dedim senin tavuk kalçaları hakkını veriyor aldı bizi bir gülme:9::9::9:hesap ettim 300 gram gidiyor günde dün başladım birde regliyim allahım çok mesdm ya bir çock sevindirmem lazım hemen :52::52::52:senin kızı yolla bana ona çukulata alayım hiç aklıma gelmezdi yeminle 7 görmek bir ara gördüm ama şimdi görmesi varya dünyaya beden adam dahada hırs yapıyo bekle beni dedim dukan paşagül senin tozunu atmaya geliyor :9::9::9::9:
kızlar benim bızdık ilgi istiyor özellikle pc yle ilgilenmeme hiç dayanamıyor.sürekli üstüme çıkıyor,zor yazıyorum.öğrendiği şarkıları söylemek istiyor bana,haklı tabi.O yüzden ben çıkıyorum artık.iyi geceler Allah rahatlık versin :16:
:27::27::27:sen on ban yolla ben ona bol bol sevgi veririm ben ablamın oglyla oynarken dünyayı untuyorm yeminle helede kanım kaynıyoya oda dünyaya bedel:55::55::55:helede bir namaz kılıyım orda kesim namazım bozulyor sırtıma çıkıyor seccadenin üstüne yatıyo kucagıma oturuyo o minnacık elleriyle yanaklarımı seviyor öpüyor geçen namazı kıldım gözlerim dold teyze neden aglıyorsun dedi birşey yok yavrum dedim inan sevinçten agladım içimden acaba benimde evladım olnca böyle yaparmı diye iç geçirdim ablam içeri girdi paşa gene ne old dedi aman dedim yok birşey oglanı aldım biraz gezdirdim geldim eve o gün dünyalar benim oldu yegenim bile olsa çok mtl oldm evladımı düşünemiyorm bile ne mest olurdum rabbim sesimizi duysun analı babalı büyütüyüm yavrlarımı hayırlısından ikiz versin birt seferde bana:9::9::9:kafayı yiyeyim şaka bir yana saglıklı hayırlı nasip etsin işşallah :14::14::14:
Bol köpüklü Türk Kahvesi
günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini, kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor.

Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir. Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar. Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.

Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5 - 7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var. Çünkü aşırı kahve tüketimi sürekli bir uykusuzluğa ve mide rahatsızlıklarına neden oluyor. Ayrıca aşırı tüketim yüksek tansiyona da sebep olabilir.

Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır.
Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği biliniyor.

Kahve yemek üzerine içildiğinde, sindirimi kolaylaştırır. Bu yönüyle şekerli içmemek kaydıyla kilo almayı ve mide ekşimelerini önler. Asıl yararı hayali genişletir, hafızaya güç verir, hareket sağlar ve gevşekliği giderir. Kahvenin düşünceye açıklık getirdiği bir gerçektir. Şairler şiirlerini ya-zarlarken, yazarlar makalelerini hazırlarken, ressamlar tablolarını yaparlarken, kahve fincanları en yakın ve sempatik destekçileri olmuştur. Ünlü şair Eşref'in, hicviye yazmadan önce, iki çay dolusu kahve içtiği söylenir. Türk kahvesinin ayrıcalığını belirleyen noktaları özetlersek diyebiliriz ki; Türk kahvesinin (dozunda içildiği takdirde) sağlığı tehdit edecek zararlı yanı yoktur. Teskin edici ve dinlendirici özelliği vardır. Bir fincan kahvedeki 50 mg. kafein hemen vücuttan atılır. Bu bakımdan Türk kahvesi fincanı ideal ölçülere sahiptir. Bir fincandan fazla içildiğinde zihin açıcı, uyarıcı, enerji verici özelliği ön plâna çıkar. Yerinde ve zamanında içildiği zaman olağanüstü bir keyif verici olarak ün yapmıştır.
Kararında içilen, yani günde 2 fincan Türk kahvesi sağlığa faydalıdır
ben panik atak oldm olalı kahve içemiyorm malesef kafeyin yasak bana:27::27::27:panik atagımı azdırıyor:14:
PÜSKÜÜTÜN GİTMESİNE ÜZÜLDÜM:50::50:

YA BEN UĞRAYAMAZ OLDUM ARTIK BURALARA PC TVNİN YANINDA OTURMA ODASINDA BÖYLE OLUNCA HİÇ YAZAMIYORUM SÜREKLİ YAZDIKLARINIZI OKUYUP ÇIKIORUM ANNEM SÜRELİ BAŞINDA BİR OYUNA TAKILI KALDIK BENDE ÇOK SEVİYORUM ÜSTELİK ONU OYNUYORUZ İŞ YAPIYORUM SÜREKLİ FAYANSLARI SİL CAM KAPI SİL 3 BALKONDA AÇIK OLDUĞU GİBİ PAMUKÇUK OLUYOR KAPILARIN OYMALARI MECBUREN SİLİNİOR ANCA HEPSİ UYUDUDA BEN KALKTIM YATTIKTAN SONRA SİZE Bİ YAZAYIM DEDİM YOKSA DİSKALİFİYE OLCAĞIM:1::1::1:HABERSİZ GELMİYORSUN DİYE:1::1:MİSAFİR BU HAFTADA VAR HAFTA İÇİ APARTMANINBÜTÜN BAYANLARI ÇATIDA TOPLANCAZ BUGÜN TARIDA 89.1 GÖRDÜM AMA DÜŞERİMDİYETİMİ YAPIYORUM UZUN ZAMAN SONRA:ssz:BİDE YÜRÜYÜŞÜMÜ YAPABİLSEM :ssz::ssz:EV İŞLERİNDE ÇOK YORULMAK AMA GERÇEKTEN ENERJİ SARF ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK SPOR YERİNE KOYABİLİRMİYİZ BİDE ALIŞKANLIK YAPTIM YİNE KAHVE BAĞIMLILIĞIMA GERİ DÖNDÜM:68::68::68:GÜNDE 2-3 FİNCAN KAHVE İÇİYORUM GEÇEN ANNEM MEHMETEFENDİNİN ALMIŞ ÇOK AĞIR GELDİ BANA ÇOK ACI BİDE ŞEKERSİZ İÇTİĞİM İÇİN İÇEMEDİM:1:AY NE ÖZLEMİŞİM BURAYA YAZMAYI SAÇMA SAPAN NELER YAZDIM YA:1::1::1:PAŞAM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN AMA SEN KENDİNİ BIRAKMAKİ EŞİNE DESTEK OLASIN:48::48::48:
gerberacım eşim eve geldi aldım karşıma konştm olanı biteni hiç ekleme yapmadan dogrs neyse o yane eşim bile şaştı neden böyle yaptı diye mabalı günahı boynna olsun eltimden şüphelendi :44:devamlı gidiyor oraya kesin onn işi dedi:27:dedim zaten bahane arıyodm küsmek için dedim iyi old dedim bayrama gidersin tek dedim kadın beni istemedigini resmen ilan etti:53:kötü bir gelin olsam neyse allaha büyük konuşmuym işi bitti kaynanamın gitmem evine benim sçm günahım yokken günahıma girdi benim canım eşime sıkkın kadın kavga etmeye yer arıyor:19::19:evladımda olsa demicem yüzünü bile göstermicem hiç ban katkısı olmadı bgüne kadar anca istediler yediler elimizi okadar zinnet eşyalarımı elimden aldılar vs sonrada çıkıp karşımane yaptınız diyor allah nasıl biliyosa öle yapsın on dün benim panik atagımı azdırdıya beni böyle aglattıya helal olsun diyorum :19:bundan sonra gösteririm ben ona gelini:47:

Kizlar gunaydinn:) bu sabah 69goren ben 71.5tim ya ben geri yatcam simdi moralimde bozuldu sporsuz hareketsiz evde kilo aliyorum baslicam hayirlisiyla sporuma

Back
X