Merhabalar,merak etmeyin disleksi ise, çok rahat çözülebilecek bir durum. Disleksi bir zeka geriliği değil, normal ve ya üstün zekalı bireylerde okuma ,yazma ya da anlamlandırma gibi konularda karşılaşılan bir özgül öğrenme güçlüğü.
Dershaneye etüt merkezine boşuna para vermeyin,özel öğretim öğretmeninden ders alması gerek.
Yapacağınız şey bir psikiyatriste gitmek, o sizin dediğiniz gibi disleksi teşhisi koyarsa , Ram a yönlendirecek, Ram dan size rapor çıkacak ve özel eğitim kurumlarında eğitim alacak,varsa okulda da özel eğitim öğretmeni ayrı ders verecek bazen, yine normal sınıfında eğitimine devam edecek
Rapor gözünüzü korkutmasın, sadece özel eğitim almasını ve öğretmenin sınıfta buna dikkat etmesini sağlıyor,ileride sorun kalktığımda da tekrar Ram a gidilip rapor kaldırılıyor.
Yine de rapor içinize sinmezse maddi sıkıntı yoksa , psikiyatrist teşhis koyarsa devlette ya da özel eğitim kurumlarında çalışan özel eğitim öğretmeninden özel ders alabilirsiniz .
Rapor da alsanız özel ders de öğretmeni araştırın, giden birilerinden öneri alın lütfen,sevgiyle yaklaşan öğretmen çok önemli.