Arkadaşlar merhaba. Artık ne yapacağımı şaşırdığım için buraya yazıyorum. Oğlum 7 yaşında 2. Sınıfa gidiyor 1. Sınıftan beri hep geride. Önce birinci sınıfta okumaya geçmekte zorlandı harfleri karıştırdı. Şimdi ikinci sınıfta ise yapmak istemediğini söylüyor. Yapsa dahi anlamadığını söylüyor matematik dersinde konu anlatılırken gayet iyi anlıyor ama o konuyla ilgili problem sorulduğunda yapamıyor. Anne kaç kez okuyorum anlamıyorum diyor. Evde ben o problemi anlatırken bile en az 10 defa anlatmam gerekiyor. On birinci anlatışım da anladığı da şüpheli. Önce ödül sistemiyle ilerlemek istedim hani yaparsan istediğin oyuncağı alırız gibi başlarda işe yaradı yapıp geliyordu ama artık o da fayda etmiyor. Bazı harfleri karıştırıyor yazarken 'b' harfini 'd' şeklinde yazıyor yada tam tersi. Disleksi olduğundan şüpheliyorum artık anlamakta güçlük çekmesi bir dakika yerinde duramaması gibii. Dershaneye yollamak istiyorum oradaki hocalarla konuştuğum da faydasını görürsünüz öyle bişey varsa anlarız dediler. Öğretmeninin ise tek dediği canı istemediği için yapmıyor soruya kendini vermiyor rahat bi çocuk sorumluluk vermemişsiniz diyor. Lütfen bir fikri olan varsa söylesin ben çok yoruldum artık.