• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 Yaş anlamama sorunu disleksi şüphesi?

YaKe96

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2025
1
0
1
28
Arkadaşlar merhaba. Artık ne yapacağımı şaşırdığım için buraya yazıyorum. Oğlum 7 yaşında 2. Sınıfa gidiyor 1. Sınıftan beri hep geride. Önce birinci sınıfta okumaya geçmekte zorlandı harfleri karıştırdı. Şimdi ikinci sınıfta ise yapmak istemediğini söylüyor. Yapsa dahi anlamadığını söylüyor matematik dersinde konu anlatılırken gayet iyi anlıyor ama o konuyla ilgili problem sorulduğunda yapamıyor. Anne kaç kez okuyorum anlamıyorum diyor. Evde ben o problemi anlatırken bile en az 10 defa anlatmam gerekiyor. On birinci anlatışım da anladığı da şüpheli. Önce ödül sistemiyle ilerlemek istedim hani yaparsan istediğin oyuncağı alırız gibi başlarda işe yaradı yapıp geliyordu ama artık o da fayda etmiyor. Bazı harfleri karıştırıyor yazarken 'b' harfini 'd' şeklinde yazıyor yada tam tersi. Disleksi olduğundan şüpheliyorum artık anlamakta güçlük çekmesi bir dakika yerinde duramaması gibii. Dershaneye yollamak istiyorum oradaki hocalarla konuştuğum da faydasını görürsünüz öyle bişey varsa anlarız dediler. Öğretmeninin ise tek dediği canı istemediği için yapmıyor soruya kendini vermiyor rahat bi çocuk sorumluluk vermemişsiniz diyor. Lütfen bir fikri olan varsa söylesin ben çok yoruldum artık.

Disleks oldugunu dusunuyorsaniz bir uzmanına gösterin . "Her çocuk özeldir" diye bir Hint filmi var yaşadıklarınız buna benzerse uzmanına götürseniz daha iyi olur .

Hicbir cocuk rahat olduğu icin ya da sorumluluk almadığı icin harfleri karıştırmaz ya da ödevlerini bitirip oyun oynamak varken bir soruyu 10 kez dinleyeyim demez bence. Öncelikle mümkünse okul rehber öğretmeni ile görüşün isterseniz. Ardından uzman destegi almanızı tavsiye ederim bir dershaneye vermektense eger disleksi tanisi konulursa disleksi ile çalışan bir ozel egitim ogretmeninden ozel ders almanız hem surec icin hem cocuk icin daha yararlı olacaktır. Cunku ozel ogrenme güçlüğü olan cocuklar icin ozel problem çözme teknikleri okuma teknikleri cocuga öğretilerek cocugun bağımsız ders çalışması sorulari çözmesi sağlanır.

Merhabalar,merak etmeyin disleksi ise, çok rahat çözülebilecek bir durum. Disleksi bir zeka geriliği değil, normal ve ya üstün zekalı bireylerde okuma ,yazma ya da anlamlandırma gibi konularda karşılaşılan bir özgül öğrenme güçlüğü.
Dershaneye etüt merkezine boşuna para vermeyin,özel öğretim öğretmeninden ders alması gerek.
Yapacağınız şey bir psikiyatriste gitmek, o sizin dediğiniz gibi disleksi teşhisi koyarsa , Ram a yönlendirecek, Ram dan size rapor çıkacak ve özel eğitim kurumlarında eğitim alacak,varsa okulda da özel eğitim öğretmeni ayrı ders verecek bazen, yine normal sınıfında eğitimine devam edecek
Rapor gözünüzü korkutmasın, sadece özel eğitim almasını ve öğretmenin sınıfta buna dikkat etmesini sağlıyor,ileride sorun kalktığımda da tekrar Ram a gidilip rapor kaldırılıyor.
Yine de rapor içinize sinmezse maddi sıkıntı yoksa , psikiyatrist teşhis koyarsa devlette ya da özel eğitim kurumlarında çalışan özel eğitim öğretmeninden özel ders alabilirsiniz .
Rapor da alsanız özel ders de öğretmeni araştırın, giden birilerinden öneri alın lütfen,sevgiyle yaklaşan öğretmen çok önemli.

Psikiyatriste gitmelisiniz, dislektikse özel eğitime başlamalısınız.

Özel öğrenme güçlüğü daha fazla çalışarak, rastgele birinden özel ders alarak aşılacak bi şey değil.

Back
X