canım ben inançlı biri sayılırım evet ama çocuk rızkı ile gelir lafına inanmıyorum. öyle olsa bir sürü fakir yardıma muhtaç aç çocuk var.allah onların rızkını neden vermemiş ? bi sürü fakir 8-10 tane çocuk yapıyo öyle olsa onlarda zengin olurdu.çocuk şakaya gelir bişi değil allah size vermiş ne güzel çocukta evde arabada. çocuklarınıza allah uzun ömür versin zihin açıklığı versin ama ben tam olarak hazır değilim ve hazır olmadan nasılsa allah rızkını verir diye kendimi hazırlamadan çocuk yapmak istemiyorum. geç olsun altmış yaşında ölecek halimiz yok tıp ilerledi insan ömrü uzadı hem 20 yaşında da benim dizimin dibinde olacak değil ya bu çocuk kendi yoluna gidecek öyle de olsun zaten.. hadi altmıştan önce öldüm diyelim çocuk yine ortada kalcak o zaman da olmaz. bu iş bence hopp yaptım oldu olacak bişi değil. vel hasılı kelam su yolunda gerektir oluruna bıraktım herşeyin hayırlısı olsun diyorumcanım nacizane bende bu konuyla alakalı bişeyler söylemek istiyorum bence bizlerin yaptıqı en büyük hatalardan biride evim olsun arabam olsun param olsun vs.. gibi nedenlerle bebeqi ertelemek.. ben çok başka bir pencereden bakıyorum olaya.. 30 yaşımızı geçtiqimiz an orta yaşlara adım atmış oluyoruz geç evlenip 3-5 senede bebeqi ertelersek 35-40 yaşında çocuk sahibi olursak peki bu çocuqun psikolojisi ne olacak...biz orta yaşın getirdiqi psikolojiyle eskisi kadar deli dolu olmıcaz çok fazla dışarı çıkmak istemicez ama o çocuk dahaa... bunları yapmak isticek bizse kabuqumuza çekilip dinlenmek isticez ... inanın geçen seneki halimle bu seneki halim aynı deqil.. daha çok evdeyim... arkadaşlarıma çok fazla gitmiyorum 1-2 kişi yetiyor bana... çok gürültülü yerlerden haz almıyorum ve en önemlisi çocukları okula getirmek/götürmek bile zor geliyor bana ve daha yaşım 36.. hiç çocuk sahibi olmak istemiyorsak buna diyecek hiçbirşeyim yok ama günün birinde olucaksa bu erken yaşta olmalı büyüdüqünde bana ihtiyacı olduqunda ona yrdım edebilecek kadar dinç olmalıyım yada hayatta olmalıyım... çocuqun 20 yaşına geldiqinde ben 60 yaşında olmak istemiyorum onun ananesi konumda olmak çok acı.. ve 60 yaşıma geldiqimde 20 yaşındaki bir genç kızı yada delikanlıyı istediqim gibi kolayıp takibini yapamam belkide onun bana en çok ihtiyacı olduqu dönemde hayata gözlerimi kapatıcam..bırakın evi arabayııı RABBİM önce kişinin rızkını yaratırmış bir ayet-i kerimede Rabbimiz rızkı düşünerek çocuk sahibi olamak istemeyenlere buqz ediyorum diyor çünkü rızkı veren bnm diyor... hakikaten öyle ben oqluma hamileyken eşimin bir işi yoktu doqum yaptım ve 7. günümüzde Rabbim eşime öyle bir iş verdiki üni. mezunları bile öyle bir işe giremiyorlar ve oqlum şuan 12 yaşında ve eşim hala o işinde devam ediyor inş. burdanda emekli olur..yani kısaca birazda Rabbimize tevekkül etmeyi bilelim ev alalım deriz ev alırız sonra bi deprem olur bi yangın çıkar yada işimiz bozulur ev elden gider Rabbim OL dediqi an herşey olur bebek zaten birsürü hayırlarla gelirmiş bnm sizler gibi ev alacak paramda yoktu ümidimde.. ama evlenir evlenmez bi yavrum olsun istedim hatta cahillik işte evliliqimizn 3. günü test yapmıştımve o ay hamile kaldım bir kızım oldu dünayalr bizim olmuştu ve Rabbim mülkünden bize bir ev nasip etti paramız hemde olmadıqı halde 3+1 ... bu yazdıklarım sana özel deqil hemşoo konu açıldı diye düşüncelerimi yazdım almak isteyen bişeyler alır herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda..
canım ben inançlı biri sayılırım evet ama çocuk rızkı ile gelir lafına inanmıyorum. öyle olsa bir sürü fakir yardıma muhtaç aç çocuk var.allah onların rızkını neden vermemiş ? bi sürü fakir 8-10 tane çocuk yapıyo öyle olsa onlarda zengin olurdu.çocuk şakaya gelir bişi değil allah size vermiş ne güzel çocukta evde arabada. çocuklarınıza allah uzun ömür versin zihin açıklığı versin ama ben tam olarak hazır değilim ve hazır olmadan nasılsa allah rızkını verir diye kendimi hazırlamadan çocuk yapmak istemiyorum. geç olsun altmış yaşında ölecek halimiz yok tıp ilerledi insan ömrü uzadı hem 20 yaşında da benim dizimin dibinde olacak değil ya bu çocuk kendi yoluna gidecek öyle de olsun zaten.. hadi altmıştan önce öldüm diyelim çocuk yine ortada kalcak o zaman da olmaz. bu iş bence hopp yaptım oldu olacak bişi değil. vel hasılı kelam su yolunda gerektir oluruna bıraktım herşeyin hayırlısı olsun diyorum
kizlar canim dundurma cekti yiyebilirmiyim cok kilo yapiyormu
ye canım bugün cuma bişeycik olmaz bende 2 çeşit tatlı yedim haftaya kadar eritiriz
bende yiyim o zaman
sporada gidiyorum bugün bişicik olmaz sanırım heralde galiba
canım ben inançlı biri sayılırım evet ama çocuk rızkı ile gelir lafına inanmıyorum. öyle olsa bir sürü fakir yardıma muhtaç aç çocuk var.allah onların rızkını neden vermemiş ? bi sürü fakir 8-10 tane çocuk yapıyo öyle olsa onlarda zengin olurdu.çocuk şakaya gelir bişi değil allah size vermiş ne güzel çocukta evde arabada. çocuklarınıza allah uzun ömür versin zihin açıklığı versin ama ben tam olarak hazır değilim ve hazır olmadan nasılsa allah rızkını verir diye kendimi hazırlamadan çocuk yapmak istemiyorum. geç olsun altmış yaşında ölecek halimiz yok tıp ilerledi insan ömrü uzadı hem 20 yaşında da benim dizimin dibinde olacak değil ya bu çocuk kendi yoluna gidecek öyle de olsun zaten.. hadi altmıştan önce öldüm diyelim çocuk yine ortada kalcak o zaman da olmaz. bu iş bence hopp yaptım oldu olacak bişi değil. vel hasılı kelam su yolunda gerektir oluruna bıraktım herşeyin hayırlısı olsun diyorum
canım bu bir ayeti kerimedir Rabbimizin birebir kendi sözüdür kuranı kerimde sabittir eqer Allah rızık vermiyorsa vardır bir sebebi japonyada deprem oldu ne çok üzüldük deqilmii tapmasınlar puta abiii...kula azap etmez kulun mevlası kulun çektiqi ceza kendi hatası...
bende börek yapıyorummmmm akşam börek kaçamağıııı varrrrr bugün yiyin kızlarrrrrrr
Canım...Rızık konusunda Ben çocuğun Allahın rızkıyla geldiğine inanıyorum . Zira:
Çocuk, rızkı ile beraber doğar. Müşrikler buna inanmadığı için cahiliyye devrinde bazı Araplar fakirlik korkusuyla ve çocuklarını besleyememe endişesiyle çocuklarının olmasını istemiyorlar ve doğanları da hemen öldürüyorlardı. Tıpkı asrımızda aynı zihniyete sahip insanlar olduğu gibi. Ancak Cenâb-ı Allah herkesin rızkını tekeffül ettiğini beyan ederek, onların bu çirkin düşünce ve hareketlerini yasaklamış ve bundan dolayı onları şiddetle kınamıştır:
canım bunu ben demiyorumki Cenabı hak söylüyor verdiqi hiçbir felaket nedensiz deqildir günümüzdeki insanların birçoqu inançsız kişilerdir neyse bu konuyu kapatalım konu konuyu açıyor sonra büyüyor biz diyetimize devam edelim
"Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
"Bilgisizlikleri yüzünden beyinsizce çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği rızkı, Allah'a iftira ederek (kadınlara) haram kılanlar, muhakkak ki ziyana uğramışlardır. Onlar gerçekten sapmışlardır. Ve doğru yolu bulacak da değillerdir" (En'am, 6/140).
"De ki: 'Gelin size Rabbinizin haram kıldıklarını okuyayım: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya iyilik yapın. Fakirlikten dolayı çocuklarınızı öldürmeyin; sizi de onları da biz rızıklandırırız. Hayâsızlıkların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı olmanız müstesna Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Allah, aklınızı kullanasınız diye size bunları emretti." (Enam, 6/151)
"Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı Öldürmeyin." Özellikle geçim kaygısıyla çocuk öldürmenin, Allah'ın hazinesinin herkesi rızıklandıracak kadar zengin olduğundan şüphelenme anlamı taşıdığına bir işaret vardır. Ayrıca burada, sadece eski tefsirlerde söz konusu edilen Câhiliye dönemindeki çocuk öldürme uygulaması kastedilmeyip özellikle "fakirlik korkusuyla" veya "geçim kaygısıyla" şeklindeki kayıttan hareketle, anne karnındaki çocuğun öldürülmesinin de yasaklandığı dikkate alınmalıdır. Ayrıca böyle bir uygulamanın Câhiliye döneminde de mevcut olduğu düşünülebilir.
Rızık konusunda haklısın lakin Japonya'da meydana gelen deprem husunda puta taptıkları için bunun onlar için müstahak olduğu fikrine katılmıyorum.. Ben insan olarlak bakıyorum olaya.. Rabbimin yarattığı kul olarak.. Japonya fay hattında o bir ülke ve orada yaşayan insanlar bunun bilincinde ..Tusinaminin bu kadar felakete yol açacağını ve nükleer felaketlere ramak kalacağını bilemezlerdi elbette.. Türkiye'de fay hattında ve ülkemizde de zaman zaman depremler oluyor.. Bu şekilde bakarsak bize de mi müstehak? Rabbimin yarattığı kulları O yarattı diye sevenlerdenim.. Japonları da seviyorum..
biri börekmi dedii ama yok sen ye canım ben yarın mantı yicemm
kızlar bu arada yeni gelen arkadaşlar bildirimlerini özelime yapsınlar not alıp haftaya listeye ekliyim buraya yazılan bildirimleri listeye geçirmiyorum bilginize...
bende sizleri seviyorum ayşecimm
:84::84::84::84::84::84::84::84::84:kızlar eşim çiqköfte almış ve taptaze dürüleride yanında 1 dürüme 4 çiğköfte sardım ve yiyorummmmmmmmm :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:
ben özelden mesaj atamıyorum 100 mesaj dolmadığı için.. beni de eklerseniz sevinirim
boy:168
diyete baş kilosu:76.8
diyete baş tarihi:19-03-2011
geçen haftaki kilo:74.2
şuan:72.6
hedef:65
bende menümü yazayım
kahvaltı
2 dilim ekmek
1 kk peyniriyle omlet
3-4 zeytin
2 küçük domates
açık şekersiz çay
arada
1 elma
1 form çayı
öğlen
1 kase çorba
3 galeta (ince ve küçük olanlardan)
arada
2-3 ceviz
4-5 badem
akşam
hellimli salata yapıp yiycem
yanında da ayran
senacım dondurma yiyebilirsin dedi ama çok akşama kaldı sanırım
yatmdan meyve yerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?