70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Günaydın kızlarr :92:
Bir cumartesi daha herkesler evinde tatil yaparken biz akşama kadar bağlandık yine işyerine
Biraz geçmişi okuyayım ne olmuş ne bitmiş

günaydın günaydın günaydın size en güzel günler sizin olsun dün hep kk daydım ama hiç sze yazamadım tüylerle ilgili bir foruma takıldım kaldım o kadar saatlerce okudum ama hala bişi anlayamadım ya sanırım bende sorun var

günaydın kızlar nasılsınız güzel bir gün diliyorum yine sahur sohbetleri almış başını gitmiş geçmişi bi okuyayım ben mönüyüde yazimde öle gideyim
sahureynir,az pide,domates,biber,yumurta,bir litre su
iftar.:bir kaşık bulgur pilavı,tavuk yakında gıdaklamaya başlıcamüç bardak ayran,bir bardak şalgam suyu,1,5 litre su
callen yapamıyorum ona canım sıkılıyor akşam yemekten sonra şişiyorum su içmekten yapamıyorum sahurdan sonrada olmuyor sanırım ramazan sonuna kadar yapamıcam
bu sahurdada sadece güllaç yedim akşam yemekten sonra yiyemiyorum bende sahura bıraktım güllacıda yiyince canım başka bişey istemedi 1,5 litrede su içtim akşama Allah kerim

Günaydııınn Belenaayy,
O kadar sıvı tüketirsen şişmen normal tabi
Callen yapamıyorum falan diyosun ama rekoru sen kırdın bu hafta

Günaydınn cutty,
Sen bizi bi kıl tüye tercih mi ettin hııı?? söyle bakalımmmmmm

Günaydın kızlarr :92:
Bir cumartesi daha herkesler evinde tatil yaparken biz akşama kadar bağlandık yine işyerine
Biraz geçmişi okuyayım ne olmuş ne bitmiş

Günaydın Hullkk,
Sen 5 e kadar çalışıyordun dimi cumartesi günlerii.
Ben ezik gibi geldim sabahın 07:20 snde koydum totomu 13:00 olunca kaldırcam inş..
Yazık bizeee.

Günaydınn cutty,
Sen bizi bi kıl tüye tercih mi ettin hııı?? söyle bakalımmmmmm
olur mu ben sizi hiç kıldan tüyden sebeplere değişirmiyim siz benm vazgeçilmezimsiniz şu dolunay ve tüy konusu kafamı karman curman etti ya ne derece doğrudur ne derece yalandır anlayamadım henüz

Son düzenleme:
günaydın bağyanlar önce kendimi tanıtayım; ağustosun ortasında gözünü burnunu
akıtacak kadar nezle olmayı başarabilen o ender insan işte benim :2:

ilahi gıriin çok güldüm hoşsun ya

kıl tüy konusunda tirendiye sor bak kendisinin engin bilgileri var bu konuda ciddiyim

SÜPRİZZZZZZZZZZZZ

muazzezle yalovadaki buluşmamızdan 2 küçük kare
nasılsız kızlarrrrrr

maşallah süphanallah çok güzel görünüyorsunuz önceki hallerinizi bilmem ama sanırım büyük bir değişim geçirmişsiniz harika darısı başımıza

bana pek zıbırtmışsın gibi gelmedi zati kaçamak günüydü ona say afiyet olsun canım

kız şişkoyum veremiyom derken götürmüşsün kiloları maşallah

Kısçeler yaa Aralık ayına kadar 5 rakamını görür müyüm acep? :2::2:
Moralim bozuk hala 7gillerdeyimm
Doğum günümde bari 69.9 olsammm
görürsün canım görürsün sabır azim bide bu topik iş tamamdır bende ah şu 80nin altına inebilsem bi 78i görsem diyordum şimdiki derdim 6lı rakamlar az kaldı oda olacak birlikten kuvvet doğar hep beraber vericez bu kiloları

Ay o pideler
Utanıyorum artık ya
Çok yiyorum
afiyet olsun kız geleceğin koca göbeklisi ye ama fdazla yeme doğum sonrası buraya gelcen ya yine bu sefer 90 la başlamış görmiyelim seni emi hadi bakim ucundan azcık

ben acıların çocuğu emrahtım bi kerem bi zamanlar şimdi zengin oldum herhal herşeyi yer oldum akşam ne yedim tahmin et dur ben söyliyeyim tavuuuuuuk senin için sürpriz oldu dimi ama bu sefer ben pişirdimsanada geçmiş olsun gelmeyesice kırmızıların yinemi geldi sancı için adçayı iç canım çok iyi geliyor

Günaydıınn kısçeeleerrr.
Geçmişe bakıp geldim. Her zaman ki gibi sabahın köründe gene burdayım.
1 e kadar çalışmacaa.. Hepimize güzel bir gün olsun....
sanada günaydın bende akşam iftara kadar çalışmaca

Günaydııınn Belenaayy,
O kadar sıvı tüketirsen şişmen normal tabi
Callen yapamıyorum falan diyosun ama rekoru sen kırdın bu hafta
akşama kadar susuzluktan anam ağladı kız napim üç bardak ayran içilirmi ya bide üstüne şalgam suyu evde sulu ne varsa götürdüm ne sususzlukmuş beeee buarada bu hafta verdim ama haftaya ne olcek bakalım callen de yok aman + olmasında -lerde grama bile razıyım

cnm geçmiş olsun
o zaman bugün sorayım ona bari özel mesajla

Son düzenleme:
olur mu ben sizi hiç kıldan tüyden sebeplere değişirmiyim siz benm vazgeçilmezimsiniz şu dolunay ve tüy konusu kafamı karman curman etti ya ne derece doğrudur ne derece yalandır anlayamadım henüz

konuyu tam bilmiyorum ama tirendi tarihler falan dediğinde aklıma ay hareketleri geldi.. enerjiye inanırım zaten inanmasak da var olan bir şey neyse.. ay hareketleri bizim ruh halimizi, bünyemizi, hatta metabolizmamızı bile etkiliyor.. dolayısıyla bir çok şeyde olabileceği gibi dolaylı yollardan kıla tüye de etki edebiliritesi (nasıl bir kelime dünyaya getirdim yarabbim) olabilir. neden olmasın.. ama işin ilginç gelen tarafı o tarihleri tespit edecek kadar deneyler yapılıp olayın üstüne gidilebilmesi

zor durum gerçekten ama sanırım çok da rastlanan bir şey.. sen anneliğini yapıyorsun ve bence bundan vazgeçme.. onu korumaya, kendi doğrularınla yetiştirmeye devam et.. sen de ipleri salarsan çocuğa doğruları kim gösterecek? onu isteklerini yerine getirerek değil de beraber güzel zaman geçirerek, oyunlar oynayarak cezbetmeye çalış.. ona daha çok dokun, sarıl.. sendeki şefkati hissetsin dokunmak çok önemlidir.. onun göz zevkine uyacak görsellikte, ilgisini çekebilecek sağlıklı yemekler yap bir şekilde abur cuburla karnını doyurmasına izin verme.. ama eşinin ailesini karşına almadan yap bunu.. onlarla sen yüzyüze gelme yani konuyu eşine tatlı dille aç.. ailesinin torunlarını bu kadar sevmelerinin hoşuna gittiğini ama seviş şekillerini, bazı davranışları bir anne olarak yanlış bulduğunu belirt bence.. iki gün sonra çocuğun huyu suyu değişince anasına çekmiş derler.. anne olarak çocuğunun nasıl yetişeceği konusundaki en çok söz hakkı senin.. ha çocuğunla ilgilenmeyen bir anne olsan hadi denir de belli ki öyle değil hem çocuğun için endişeleniyorsun hem de eşine ve ailesine anlayışla saygıyla yaklaşmaya çalışıp alttan alıyorsun.. ama o çocuğun annesi sensin bunun herkes farkına varsın.. sen onlara uyma sakın.. sen de kendni kaybedersen çocuğun geleceği mahvolur.. varsın katı anne bilsin seni, otoriter ol gerekirse.. herşeye rağmen onun nasıl bir birey olacağı daha önemli olmalı senin için.. belli yaşa gelince herşeyi farkeder ve annelerin yeri her zaman bellidir.. dolayısıyla çekinme ve iyi bir anne olmaktan vazgeçme sakın.. bunlar naçizane fikirlerim.. umarım atlatırsın bu tatsızlığı :106:

Son düzenleme:

teşekkür ederim cnm..bu resim çekildiqinde muazzezle aynı kilodaydık..ama muazzezin boyu uzun olduqundan boy avantajı var..ve gerçekten mükemmel bir vücuda sahip..kucaqında barkın olduqu için popo çıkmıştır yoksa göze dokunur hiçbir yanı yok..4/4lük cnm..bnm için söylediqin güzel sözler içinde ayrıca teşekkür ederim..
tuqba gerçekten çok yemişsin..bazen bende çok kaçırıyorum ama sen hepsini iftarda biranda yemişsin..hala aklım almıyor nasıl bukadar çok şey yedin

yeşimcim neden günde 2-3 kez yerleri siliyosun anlıyamadım..

Kısçeler yaa Aralık ayına kadar 5 rakamını görür müyüm acep? :2::2:
Moralim bozuk hala 7gillerdeyimm
Doğum günümde bari 69.9 olsammm

canım ramazan ayı bi çıksın..normal beslenmemize bir dönelim..haftalık nekadar kilo verdiqini görerek bi hesap yapalım..aralıqa kadar 50li rakamlara inmek için biraz efor sarfetmen lazım..mesela her hafta 1 kilo vermen lazım.buda herzaman mümkün olmayabilir...birde şu var rakamlara takılma okadar..önemli olan görüntü..bak ben diyete başlayalı 15 ay oldu..hala devam ediyorum ve çok mutluyum...sende vereceqin kiloları düşünüp üzüleceqine verdiqin kiloları düşünüp mutlu ol cnm..

teşekkür ederim cnm..

canım öncelikle aramıza hoşgeldin günlük menülerini bizimle paylaşırsan sana daha yediklerin üzerinden daha kolya yardımcı olabiliriz..yediklerini bi yaz bakalım ne yiyip ne içiyorsun..tatlı krizlerin içinde sütün içine tarçın yada çubuk tarçın atıp içersen yarım saat içinde tatlı isteqin kalmaz..doqanın tarçın karanfil çayıda çok etkili..bunları içmeyi alışkanlık haline getir cnm...

canım çok zor bi durum..Rabbim herşeyden önce yardımcın olsun..çok sinir bozucu bi durum..en ufak bişeyde k.validen ve k.babanın çocuqu teselli etmek adına sana vurması çocuqun psikolojisi açısından çok yanlış..git bunu onlara söyle..bu durumdan duyduqun rahatsızlıqı belirt..çocuqa alıp tutuşturdukları abur cuburlardan dolayı evde yemesi gereken yemekleri yemediqini ve alması gereken vitaminleri alamadıqını anlat..bunları ayak üstü konuşma..al karşına ciddi ciddi konuş..işin ciddiyetini anlasınlar..ayrıca ben anneni döverim gibi lafların çocuqu senden soquttuqunu kötü gösterdiqini ve bu durumdan dolayı son derece üzgün olduqunu söyle..anlayışlı insanlarsa dikkat ederler..yok öbür türlüyse kızını oraya daha az yolla..mesafe koy..eşinede bu durumu izah et cnm..

teşekkür ederim cnm..

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar...herkese hayırlı hafta sonları dilerim...
bugün beni cv bıraktıqım yerden aramadılar..elendim yanii..bu saate kadar alacakları kişiyi aramışlardır..çok üzgünüm..yine olmadı...

Son düzenleme:
günaaayyyyydııınn arkadaşlar yine bir cumartesi yine işakşam 5 e kadar buradayım.nasılsınız nasıl gidiyor.
akşam menümü yazayım.akşam sevgilim evde yemek istemedi dışarı çıktık.
4 adet ızgara köfte
salata
su
bu kaadaaarrr.başka da hiçbirşey yemedim.aaa pardon birde gece kayısılı activia yedim.hepinizi öpüyorum

bu arada kaptancım aramadılar diye üzülme hiç belli olmuyor bu işler.aramalarını geciktiren birşey olmuştur.karar verememişlerdir.allah herkesin nasibini verir bir yerde.yüce rabbim çalışana da çalışmak isteyene de yardımcı olur.sadece zamanı vardır mutlaka.bu arada sen bursa da mıydın ben mi yanlış hatırlıyorum.eğer öyleyse bende araştırıcam senin için.öpüyorum çok.

RAMAZAN AYI ve BESLENME

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenme, kan şekeri, kolesterol, kabızlık gibi bir çok sağlık problemlerinin yaşanmasını engellediği gibi “çabuk acıkmama” adına yapılan bir çok yanlış sonucu kilo almamızı veya vermemizi de önler.

Ramazan süresince vücudun elektrolit dengesini en iyi şekilde korumak, antioksidanlarca zengin (vücuda zarar veren kimyasal bileşikleri zararsız hale getiren ve vücudumuzun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olan, çoğunlukla meyve ve sebzelerde bulunan doğal bileşikler) bir beslenme ile vücudun savunma sistemini kuvvetli tutabilmek önemlidir.

Ancak bütün bu önerilerin, oruç tutmak için hiç bir sağlık problemi olmayan sağlıklı kişiler için olduğu unutulmamalıdır. Tüm beslenme yaklaşımlarında olduğu gibi ramazan ayı beslenmesinde de; sağlıklı gıda veya sağlıksız gıda yoktur, sağlıklı beslenme veya sağlıksız beslenme vardır bilgisi unutulmamalıdır. Sağlıklı olduğu için gereğinden fazla veya kontrolsüz tükettiğiniz her gıda sizin için artık sağlıksız olabilir.

Ramazanda öğünler; sahur ve iftar olmak üzere iki ana öğün, iftardan sonra 1-1,5 saat arayla iki ara öğün şeklinde uygulanmalıdır.

İftar yemeğinizin sebze ve tahıllardan hazırlanmış besleyici bir çorba ile başlaması uygundur.Derisi alınmış tavuk, hindi, balık, yağsız kırmızı et, yumurta beyazı gibi kaliteli protein içeren gıdalardan, bulgur, kepekli makarna ve yeşil mercimek gibi karbonhidrat içeren, yine protein içeren kurubaklagillerden ve rafine edilmemiş tahıllardan hazırlanmış yemekler ile devam etmelidir.

Bu yemekleri hazırlarken kızartma yapmaktan kaçınılmalıdır. Örneğin fırında pişirilmiş bir tavuk ile yağda kızartılmış bir tavuk arasında sağlıklı beslenme açısından çok fark vardır.

Iftar yemeklerini yoğurt, cacık, taze sıkılmış meyve suları veya haşlanmış süzülmüş erik gibi meyve suları ile birlikte tüketmek daha doğrudur. Komposto, hoşaf gibi gıdalara ayrıca şeker katıldığından kandaki şeker seviyesinin hızla artması ve daha fazla insulin salgılanması nedeniyle zaman içerisinde insulin direncinin oluşması kolaylaşır. Aynı etki yemek sonrası yenen hamur işi ve şuruplu tatlılardaki yağ ve şeker içeriğinden de kaynaklanır.

Gıdaları hazırlarken çok az yağ kullanılmalıdır. Çünkü ihtiyacınız olan yağ yemekleri hazırladığımız gıdalar içerisinde zaten mevcuttur. Yağ kullanılacağı zaman da zeytinyağı, fındık yağı ve tane, tohum yağları gibi sıvı yağlar tercih edilmelidir.

Yemek sırasında az miktarda sıvı tüketmek uygundur. Yemekten 30-60 dakika sonra sıvı tüketmek için daha uygun zamandır. Bu sıvılar su, doğal meyve ve sebze suları veya ıhlamur gibi bitki çayları olur ise sıcak günlerde kaybettiğiniz mineral maddeleri de yerine koymuş olursunuz.

“Şu kadar miktar yemelisiniz” gibi öneriler herkese göre değişiklik gösterir. Yapılması gereken; porsiyonlara dikkat etmek, yavaş yemek ve vücudunuzun tokluk duygusunu takip etmektir. Tokluk hissettikten sonra yemek yemeği kesmelisiniz.

Teraviden sonra biraz meyve veya istediğiniz diğer gıdaları tüketebilirsiniz. Tüketmek istediğiniz bu gıdalar tatlı ise, şuruplu hamur işi tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir.

Bu tatlılar hazırlanırken daha az şeker kullanılmalı veya meyveler ile tatlandırılmalıdır.

Fındık, badem, ceviz gibi gıdalar da teravi sonrası yemek için iyi seçeneklerdir. Çay veya diğer hoşlandığınız bitki çaylarını burada tüketebilirsiniz

Sahur için sabah kahvaltısında yemeği tercih ettiğiniz gıdaları seçebilirsiniz. Acıkmayı geciktiren kepekli buğday, çavdar, mısır ekmekleri, peynir, yumurta, müsli, kahvaltılık tahıllar ve yanında yine geç acıktıran elma gibi meyveler uygundur.

Sahurda kahve çay gibi diüretik (idrar söktürücü) etkisi olan içecekleri çok tüketmemek gerekir.

Ramazan ayı aslında yediklerimize içtiklerimize herzamankinden daha fazla odaklandığımız bir zaman dilimidir. Bunu, daha iyi beslenme konusunda edinmemiz gereken güzel alışkanlıklar için de bir fırsat olarak görmek yararlı olacaktır.

kaynak: Prof. Dr. Sedef Nehir El tarafından hazırlanmıştır.

slm kızlarrr .akşam pek iyi uyuyamadım kızda rahatsızdı biraz grip oldu faranjit oldu komple hastayız yanii.benimde midem bu sabah yine yokladı beni akşam o kolayı içmeyecektim.karar verdim kolayı çıkarıyorum tamamen hayatımdan .eve sokmayacağım.becerebildiğimce almayacağım .misafirdi vss almak zorunda kalırsam içmeyeceğim.kessin kararlıyım artık.

zaten endeskopi sonucum yani biopsi sonucumda pazartesi belli olacak bakalım .herşey iyidir inşallah.sölemeyi unuttum size yoğunluktan söledim sandım.endeskopi rahat geçti çünki uyudum

Ay o pideler
Utanıyorum artık ya
Çok yiyorum

aynı dertten muzdaribim ramazanın işk haftası dikkat ettim oruçta tutuyodum çavdar ve lught ekmek ile bir haftayı bitirdim ama iftarlarda 1 dilim pideyide götürdüm sonrasında mide ve regl nedeni ile oruca ara verince pideler aldı başını gitti ne lıght ekmek ne çavdar yenmedi desem yeridir.

aldığım 300 gr dan sonra çizelgemi yenilememişim şimdi farkettim. düzelttim oniiiiiii kilo verseydim anında değiştirirdim kilo alınca böle oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…