ben çok faydalı ve kalorisi az diye içmeye çalışmıştım ama içemedim
böyle hafif ekşimiş süt gibi garip bir tadı var. içeriğini öğrenince de tiksindim. bir grup mikrobiyolojik canlı aslında kefir.
birde içinde doğal alkol varmış. içmek o yönden sakıncalı olur mu acep.
kefir kefir tanelerinden yapılıyormuş ve bu taneler le ilgili okuduğum birşeyi alıntılayayım size ya canlı olmaları bir garip yaptı içimi
Öncelikle kefir tanelerini küstürmemek lazım. Çünkü bu tanecikler canlı! İlgi gördükçe büyüyor, çoğalıyor, tombullaşıyorlar. Yeterli ilgiyi görmediklerinde ise sönüyor, azalıyor, küsüyor ve yaptıkları kefirin tadı da ekşimsi oluyor.Kefir tanelerinin bakımı kolay aslında, dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var sadece:
* Kefir tanelerini mümkün olduğunda metal ile temas ettirmeyeceksiniz. Kefiri süzerken plastik süzgeç ve tahta (ya da plastik) kaşık kullanmak (ya da kaşık yerine parmaklarınızı da kullanabilirsiniz) kefir tanelerini mutlu ediyor.Kefiri süzdükten sonra kefir tanelerini yıkıyorum. Yıkarken klorlu su yerine temiz su kullanırsam, kefir tanelerim çok seviniyorlar bu işe :)
bunu okuyunca kendimi kefir diye bir canlının çocuklarını yiyormuş gibi hissettim