70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

bugünkü menüm

sabah
2 dilm çavdar ekmek,1 dilim light peynir,3 zeytin
domates,salatalık,1 çay kaşığı pekmez
yeşilçay

ara
5 badem
20 tane kiraz
bu senenin ilk kirazını yedim

öğlen yine yemek yemeğe vaktim olmadı
1 porsiyon mısır gevreği
1 bardak light süt

ara
2 tane light bisküvi
1 avuç leblebi

akşam
5.5 kaşık ıspanak (çok az kıymalı ıspanak kalori kaç :26: )
5 kaşık light yoğurt

acıkırsam meyve yada leblebi yerim

2.5 lt su

bugün pek su içemmemiştm o kadr çok susamışım ki yarım saatte 2 lt yakın bitidim
şimdi de şişdim patlıcam

Son düzenleme:
bugün pek su içemmemiştm o kadr çok susamışım ki yarım saatte 2 lt yakın bitidim
şimdi de şişdim patlıcam

offf canım ya benim sorunumda o ben hiç su içmiyorum aklıma bile gelmiyor..2 çocukla uğraşmaktan onlara yetişmekten su içmeyi unuttum

Canım sıkılıyooor yaa...

Ders çalışmam lazııım ama olmuyo

Yarında fazla çıkcak kilom zaten

Dileeeek bu hafta bildirimleri sana mı yapıyoruz yoksa Mine'ye mi yapıyoruz ?

yarın bildirim kime yapılıyor kızlar.bu gün çıktımbeni bu hafta mazur görün ben bu günden kilo mu yazıp bildirimimi göndereyim.gerçekten tartıya bidaha çıkarsam salıwercem kendimi.böyle bi takıntım war.cidden yarın tekrar çıkarsam çok aşırı moralim bozulacak..kızımın burnunda damar çatlaması war we morardı uzun zamandır öyle ama bugün dahada moralim bozuk ağlayarak yazıyorum 2 çocukla streslendim bide biyere çıkamaz oldum çok kötüyüm çok doluyum kendimi yemeğe wermek istemiyorum we affınıza sığınıyorum..bugün kiloma baktım werememişim kilo falan..

METABOLİZMA NASIL HIZLANIR?
Her zamankinden sağlıklı beslendiğiniz halde kaslarınızı gevşemiş, enerjinizi bitmiş, giysilerinizi biraz daralmış ve hatta bel, kalça ve basen kısmından sıkıyormuş gibi hissediyorsanız üzücü gerçekle karşı karşıyasınız demektir. Metabolizma hızı!

Metabolizma hızı yaşlandıkça azalır. 30 yaşınızı geçtikten sonra her yıl %1 kadar azalmaya başlar. Her zamanki kadar yeseniz de, her zamanki fiziksel aktiviteyi yapsanız da aradaki farkı yine de hissedebilirsiniz. Ama yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki azalan metabolizma hızıyla savaşmak için yapabileceğiniz şeyler var.

Metabolizma yavaşlamaya başladığında bunun tek sorumlusu yaş faktörü değildir. Bunun yanı sıra diyetiniz yani beslenme şekliniz ve fiziksel aktiviteniz de büyük rol oynar.

İşte yağ yakma hızınızı yeniden tetiklemek için izleyeceğiniz 5 yol :

1. Kas yapın : Ne kadar çok kas lifinizi çalıştırırsanız kas içindeki yağ yakımını o kadar kolaylaştırırsınız. Ağırlık çalışması kas kitlenizi arttıracağı için dinlenme durumunda olsanız bile daha çok kalori harcarsınız. Dahası, vücudunuzdaki ve kas aralarınızdaki yağ ne kadar azalırsa kan dolaşımınız o kadar hızlanır ve daha fazla yeme ihtiyacı olmadan da kendinizi daha enerjik hissedersiniz. Eğer bu zamana kadar ağırlık egzersizleri yapmadıysanız başlamanın tam zamanı!

2. Yemeye başlayın : Vücudunuz bir makineyi çalıştıran yakıt deposu görevini görür, bunun anlamı en basit şekliyle şudur : Vücudunuz yaşam enerjisini sağlamak için sürekli olarak beslenmelidir. Bu şekilde sürekli beslenme ile kan şekeri seviyeniz dengede kalır ve sizi kilo almaktan koruyan iç hormon dengenizi sağlar. Kalktıktan 1 saat sonra başlamak üzere, yatmadan 1 saat öncesine kadar 3-4 saatte bir birşeyler yiyerek metabolizmanızı canlı tutun.

3. Öğünlerinizde proteine önem verin : Protein, yağ ve karbonhidratla kıyaslandığında metabolizma için çok daha büyük bir tetikleyici etkiye sahiptir. Besinleri ısırma, çiğneme, yutma ve sindirme enerji harcatır. Bu da besinlerin termik etkisi olarak bilinir ve tabağınızdaki yiyeceklerin %30'unu yakmanıza yardımcı olur. Yiyeceğiniz ne kadar kompleks yapıda olursa (biftek, kurubaklagil ve lifli sebzeler gibi) ,sindirim sisteminizdeki kalori yakımı da o kadar fazla olur. Protein, diyet yaptığınız zaman sizi kas kaybetmekten koruyan lösin aminoasiti içerir. Basit bir strateji olarak buzdolabınızdan yumurtayı eksik etmeyin.

4. Hareket edin : Yüksek yoğunlukta kardiyo egzersiz içeren aralıklı egzersizler metabolizma hızınızı saatlerce canlı tutabilecek bir etkiye sahiptir. Yani koşu bantında 4.5 hızda yarım saat yürümek yerine sokağa çıkın ve zemindeki farklılıklardan kaynaklanan aralıklara müsade edin. Kumda koşun veya yokuş çıkın, adımınızı değiştirdiğinize dair işaretler koyun. Adımlarınızda değişiklik yaptığınızda kalori yakımınızda fazladan bir etki yapmış olursunuz.

5. Su için : Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde 8-12 kez aralıklarla yaklaşık 2 litre su içen kişilerin metabolizma hızı 4 kez içenlere göre daha fazladır. Araştırmalara göre kahvaltıdan önce yarım litre kadar su içen kişiler, kahvaltı öncesinde su içmeyenlere göre o öğünde yaklaşık 75 kcal daha az besin tüketmektedir. 1 yıl boyunca her gün 75 kcal (neredeyse 1 dilim ekmek kalorisi kadar) eksik yerseniz, 1 yıl sonunda 4 kg vermiş olursunuz.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

ben geldimm bugun kı orucum spüer di hıc acımadımmm gece 2 gibi yedim:1,5 patlıcan kozlemesı 2 dılım kepek ekmegı yarım domates+salatalık,1 kupa azıcık sekerlı cay,1 kucuk sogan kavurması ıcınede 1catalkırmızı et attım kavurdum onları cok superdı gece geceözlemısım laf aramızdayarım lt su ıctımmm
ve gun boyu acıkmadım hıc oglenden sonra gorumcemın oglunun anasınıfı yıl sonu gosterısı vardı ona gıttık 19:50 de eve geldım gıderken corba koymustum esıme dedım sen kapat salata yapmıstım bırse bımden nugget almıstım ıftardada

20:00
-bır bardak su
1 dılım kepek ekmegi
-3 kepçe mercımek corbası
-7 tane kucucuk nugget

Son düzenleme:
SELAM ŞEKERLER:80:
kandiliniz mübarek olsun,tüm dualarınızın gerçekleşmesi dilegiyle

Bildirimler için Mine'yle konuşmadım.
Liste yapmakta sorun olmazsa yani isterse o yapabilir yoksa bu kez de ben yaparım.
Sonra başka bir arkadaş bulabilirsem iyi olacak.
Hem liste hem menüleri yorumlamak hemde sürekli geçmişten alıntılamak bu aralar yoruyor açıkcası

Elbise için yorum yapanlara toptan teşekkür ediyorum.
İricene dursam da elbiseyi beğendim bende.
Kalçamı duvara vursam acıyorum duvar yıkılcak.
Neyse ben bi Jullian ablayla çalışayım sonra duş gelicem.

Bennn özledimmmmm galibaaaa seniiiii buuu yüzzdennnn bu kadarrrrrrrr sitemmmleriimmmm.

kuzum ya ben de özledimmmm
gelmek istiyorum topiğe ama nerde öyle eskisi gibi bol keseden net
bi yandan ev topluyorum bi yandan misafirler geliyor..
bi yandan dışarda veda yemeklerii, toplaşmalar falan
bugün eşim nöbetçi oturdum başına netin işte

elbisen çok güzelmiş rengi tam benim rengimmm , çok da yakışmış
yolla bana onuuuuuuuu

Yawru menülerini alt alta yazarsan yorumlaması daha kolay olur.
Çorba içceksen ekmeği unut.
Kaldı ki 3 kepçe fazla
7 tane nugget fırında mı pişti?
Allah kabul etsin.

Öğlen yeseymişsin iyiymiş tatlım.

amın cumlenınkınııııı
hazır aldım teflonda ısıttım nugget ları
eemıdem bos ekmek te yemeyımmmı yaffffff
mercımek corbasıda bol eksılıydı yanııııı

Ahh bileydiiimmm sana da alırdık kuzummm senden kıymetli mi.
Ne zaman taşınma tarihi bide sen Mersinde ailenle mi kalacaksın?
Ayrı bir ev mi tutacaksınız?
Allah yardımcın olsun canım benim.

Elbiseyle resim çekinip albüme attım kızlar.
Elbise güzelde ben vasatım.
dövcez seni topikçene
az kaldı kısçem
SELAM ŞEKERLER:80:
kandiliniz mübarek olsun,tüm dualarınızın gerçekleşmesi dilegiyle
hoşgeldiiiiin
özletiyorsun kendini
nerelerdesin, neler yapıyorsun?
canım cumartesi sabah erkenden mersine gitme ihtimalimiz var yarın akşam yetiştiremezsem sorun olur
gidip gitmeyeceğimizde yarın belli olacakta, kayınvalidemlerde kalma ihtimalimiz var eğer öyle olursa netede giremeyebilirim
bu hafta ben yapamayabilirim yaniii
kesin bişeyde diyemiyorum
yoksa yaparım ne sorun olcak

MERHABA

HERKESİN KANDİLİNİ KUTLUYORUM.ALLAH HEPİMİZİ AFFETSİN....DEDİKTEN SONRA HEMEN MENU YAZIP BEN KACAR YORGUNUM VE ACAYİP UYKUM VAR.BILGISAYAR EKRANINA BILE BAKAMIYORUM O DERECE..YARIN TARTI GUNU BAKALIM MARIFETIM KAC GRAM..BU ARADA REGLI SINYAL VERIYOR.BAKALIM YARINI IPLE CEKIYORUM..KENDINIZE IYI BAKIN ALLAH RAHATLIK VERSIN.....

SABAH
1 CAY KASIGI BAL
1 CAY KASIGI TEREYAĞ
1 YUMURTA
1 DİLİM UNO DENGE EKMEĞİ
1 DİLİM PEYNIR
2 ZEYTIN
1 KUPA SEKERSIZ SUTLU NESCAFE
DOMATES

ARA
1 ELMA

ÖĞLE
1 ADET TAVUK PİRZOLA HASLANMIS(GIDAK GIDAK OLUCAM YAKINDIR....)
KASE CACIK

ARA
1 ELMA
1 YEMEK KASIGI NESFIT (TATLI KRİZİNİ ANCA BÖYLE ÇÖZDÜM )

AKŞAM
1 ADET TAVUK PİRSOLA HASLANMIS.
1 KASE CACIK
3-4 ÇATAL SALATA

ARA( YOK OYLE BİR SEY..........)

NARGİLE İÇTİM...YANINDA DA KAHVE....

ILAVELER:1 KUPA SEKERSIZ NESCAFE,1 KUPA FORM CAYI,2,5 LT SU..........

Ahh bileydiiimmm sana da alırdık kuzummm senden kıymetli mi.
Ne zaman taşınma tarihi bide sen Mersinde ailenle mi kalacaksın?
Ayrı bir ev mi tutacaksınız?
Allah yardımcın olsun canım benim.

bebeğim taşınmyacağız eşyalar bu evde kalacak
bütün eşyaları salona topluyoruz..
diğer odalar kalıo işte
bi tanıdığa kiraya vercez..
en mantıklısı bu gibi...
annemler ilçede kalıyorlar canım
mersin merkezde de evleri var orda kalacağım ben
babam da gelir sanırım..
bi yandan dersane bi yandan öğretmenlik geçip gidecek günler inş..
sonra da aydın ya da muğla inş hayırlısıyla

hoşgeldiiiiin
özletiyorsun kendini
nerelerdesin, neler yapıyorsun?

hoşbuldum kuzum
iyiyim nolsun
ev toplama falan uğraşıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…