70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

cok sevindim dilegim bosuna kendini yipratin fistik
sende hakklisin dilegim kendime hic vakit ayirmiyorum cocugumun elleri soyuluyor bak nasil da cabuk doktor ayarliyabiliyorum yarin gidecez ama kendime gelince erteliyorum hep

İhmal etme canım kendini.
Herkes hayata bi kez geliyor.
İstediğin sağlıklı, narin bi vücutsa erteleme bunu.

hasretciğim ben begen butonu çıkığından beri
menüyü beğeniyorsam begene tıklıyorum
eminim çogu arkadaşta öyle yapıyordur

karpuz yedim ya dün bi dilim aklım takıldı zararlımı diye araştırdım bunu buldum
sizlerle paylaşayım dedim

Son düzenleme:

KARPUZ YİYEREK ZAYIFLAYABİLİR MİYİM?

Karpuz sulu içeriği ile yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Çoğumuzun sevdiği karpuz yazın bol miktarda tüketilmektedir. Fakat karpuz hakkında bir çok yorum yapılır, karpuz zayıflatır, karpuz peynir ile tüketilmez, karpuz şekeri yükseltir, yasaktır diyette tarzında bir çok bilgi kirliliği vardır. Peki karpuz yiyerek zayıflanır mı? Ne kadar karpuz yenmelidir?

100 gr. dilimlenmiş karpuzun besin değerleri şöyle sıralanabilir: 26 kalori; 0,5 gr. protein; 0,3 gr. lif; 0 kolesterol; 10 mgr. fosfor; 7 mgr. kalsiyum; 8,5 mgr. demir; 320 mgr. potasyum: 590 IU A vitamini ve 180 mgr. C vitamini. Görüldüğü gibi karpuzun besin değeri yüksektir. C vitamini, potasyum, A vitamini içerir. Ayrıca içeriğinde Laykopen vardır. Laykopen çok kuvvetli bir antioksidandır ve bizi kanserden korur, anti-aging etkisi vardır. Bu yüzden çok değerli bir besindir. Fakat tüm meyveler gibi içeriğinde furuktoz yani meyve şekeri içerir ve glisemik indeksi ( kan şekerini yükseltme değeri) yüksektir. Bu yüzden tüm meyveler gibi şeker içerdiği için miktarlarına dikkat edilerek tüketilmelidir.

Karpuz miktarı ne kadardır?
1 porsiyon meyve miktarı olan 200 gr karpuz yani 1 ince dilim meyvedir. Sağlıklı kan şekeri için biz meyveleri bir kerede 2 porsiyonun üzerinde tüketimini önermiyoruz bu yüzden ara öğünlerde en fazla 400 gr yani 2 ince dilim üzerinde tüketmeyiniz. Siz diyet yapıyorsanız ve yarım karpuz yiyorsanız bu size kilo aldıracaktır

Peynir ile tüketebilir miyim?

Karpuz bir çeşit karbonhidrattır. Karbonhidratı peotein ile beraber tüketmek daha fazla tokluk sağlar ve kan şekerinin daha yavaş yükselmesine neden olur. Bu yüzden evet peynir ve karpuz yemek yararlıdır fakat miktarlarına dikkat etmek şart ile. Ara öğünde 200 gr karpuz ve 1 dilim peynir çok iyi bir ara öğün örneğidir. Bunun haricinde karpuz ve peynir yani karbonhidrat proteinle tüketilirse kilo alırsınız tezi çok yanlıştır. Bilimsel değildir, hiçbir dayanağı yoktur.

Zayıflarken sürekli karpuz peynir yesem?

Zayıflarken aldığınız kaloriden çok bizim için sağlıklı besin örüntüsü önemlidir. Bu yüzden sürekli karpuz , peynir yenilerek yapılan diyetlerde sağlıklı bir zayıflama elde edilemez. Zayıflama diyeti tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli alınmalıdır. Arada tabii ki öğle ve akşam veya ara öğün olarak karpuz içeren bir mönü yazılabilir fakat bu arada, nadir olarak verilmelidir.

Örnek karpuz içeren diyet;

Sabah
1 kepekli tost

Ara
3 kayısı

Öğle
200 gr karpuz+1 dilim peynir+1 dilim kepek ekmek

Ara
2 adet ceviz
2-3 galete

Akşam
1 tabak etli sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim kepek ekmek

Gece
1 adet şeftali
200 gr ( 1 ince dilim) karpuz

cok saol aslıcm bnm ıcın supr bılgı oldu

Minecim çok doyduğum zaman kendimi iyi hissetmiyorum
ozaman bişey diyemiycem canım
Balkaymak asıl mesele topikteki bütün dobiçlerde, bi yılma, suskunluk, menü yazmama gibi alışkanlıklar olmaya başladı katliam çıkcak yakında

kesinlikle katılıyorum
bide bişey farkediyorum sanki birbirleriyle muhabbet edenler var herkesin menüsü yorumlanmalı,
sorular varsa, paylaşımlar varsa cevaplanmalı
topiğe can gelmeli buaralar çok saldık

noramm bısı dıcm ama kızmayn
bn menumu hergun yazıorum duzenlı ama bu zamna kadr en fazla ıkı kısıdn yorum almısmdr
bole olnca uzuluorum bırazcık
sısko kalcm sıskoooooooo
menün güzeldir canım onun için yorumlanmıyordur
benimde menüm az yorumlanıyor
bazen düşünüyorum hatam varsa acaba uyardık yinede yapıyormu diyorlar neee
süper değişim
sen nasıl 68sin yaaa
kilonu göstermiyorsun bence
yada boyun uzun
sabah tartildim 75.5 cikti oh cektim

haftasonu baya kacamak yaptim malesef minem bugün 75.5 gördüm su 2-3 günde atarim insallah morelim bozuldu bosa kürek cekiyorum diye yemeye vurdum kendimi
iyi bari canım çabuk gitmiş
cumaya iyice toparlarsın canım

hasretciğim ben begen butonu çıkığından beri
menüyü beğeniyorsam begene tıklıyorum
eminim çogu arkadaşta öyle yapıyordur
ben beğen botonunu sevmiyorum
kullanıyorum bazen ama kendi adıma söyleyeyim
beğenilere toplu bakıyorum ben hatta bakmıyorum hangi yazdığım beğenilmiş
50-60 tane oluyor onun için çok anlam yokmuş gibi geliyor
yorum yazmak daha mantıklı

karbonhidratla proteini aynı anda yemeyin diye çok duydum
artık ahngisi doğru bilemiyorum
karpuz +peynir kilo aldırır diye biliyordum
bilemedim şimdi ne yapsak [/COLOR]
[/B]

aslim her dus a girdigimde sen geliyorsun aklima inanirmisin sabah dus alirken yine dedim asli sagolsun yumusacik sacim oldu diye

bak gelir senin sacini basini yolarim
dusa girince aslimi geliyo aklina ay ayip denen bisey var canim aaaa
özelden yazisin kardesim bari bize ne kim kimi nerde düsünüyo
utanmada kalmadi artik

oooooooooyyyyyy
seviyorum seniiiiiiii

Son düzenleme:
cumartesi spora gittim arkadassiz annemde cocugu alip misafirlige gitmisdin yanliz olunca pek bi rahatdin acele etmemede gerek kalmadi
kosu bandina ciktim yanimada kitap almisdim koyma yeri var actim iyice daldim kitapa kizi ablasi öldürecekdin

indim 600 kalori yakmissim bundan sonra hep action kitapi götürcem :18:

birde solariumda icinde 18 dakika yattim dilek geldi aklima diyorum bu kiz 69 olamaz diye öyle düsündüm topigi yattigim yerde
sonra aklima final destinal miydin neydin o film geldi orda kiz solariumda kapkara yaniyordun korktum ciktim herhalde 14-15 dakikasinda cikmis oldum
öyle iste

kızlar bide menü yazarken daha toplu yazsanız diyorum kendi adıma
çok karışık olunca benim okuyasım gelmiyor açıkcası
bu bir öneri tabiki
sabah öğlen akşam ayrı ayrı aralarda boşluk bırakılarak yazılsa daha düzenli olur ve insanı teşvik eder okunması için
aralara spor ve açıklama yazıncada düzensiz oluyor
bu benim düşüncem tabiii
bide herkes yorumlamaya çalışsa hareket gelir topiğe

teşekkür ederim kızlar inş kaldıgım yerden devam edeceğim
az önce elimdeki minnak cangayı ısırmak üzereyken dilegin yorumunu okudum
''yersen böyle olursun'' diyodu aynı anda iş arakadasının eline tutuşturdum bi lokmada yedi ya insan bi tadını çıkarır çiko bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…