çok teşekkürederim .bişeyler yaptım kedili bişey görünce atladım hemen ama sanırım en acayip çizelge benimki oldu :)
sankim biraz farklı olmuş gibi ama
kilomda da fark yaratabilirsem tamamdır bu iş :)
birsey degil canim rica ederimbende evde öle yapayım sabah üşeniyom annem canım ya sabah haşlıyo bana ama kıyamıyom ki onada :)neyse bebiş bu bilgi için tesekkür ederim:)
negüzel boylusun canim kaca kadar hedef koydun 62 ideal diyorlar ama 65 iyidir yeterlidir sana canimcanım benim boy 1.72
tamam canimyaw benim alıntılarım bu kadar değildi yarısı çıkmamış yaa..neyse kusura kalmayın..suzim ewet diç çayı 1 tane war ama işletmesi çok fazla..çok fazla yer war..biz tam bara seddinin oraya gidiyoruz ..foto koycamda sonra..şimdi çıkmam lazım..
insallah bizlen istedigin kiloya ulasirsin hosgeldin aramiza canimsiteyi keşfetmeye çalışıyorum uzun zamandır uzaktan izliyordum sizleri ama şuan keşifteyim.bi kilo çizelgesi yapmayıda keşfedeyim tamamdır..aaayyy ne acemiyim kötü hissettim.hemen çözmek lazım bunu :) bir kaç kez diyet listelerini denemeye kalktım ama başarılı olamadm acaba şimdi ne yapsam diye düşünüyorum.kafamda tek bi fikir var zayıflamak.yeni evliyim ve balayına gitmeyi reddediyorum iki aydırgarip bi psikoloji.
öyle canim ev isi nankör isdirbende kraker yedim canim yatistiriyo mideyi biraz
sorma ya kac saattir ugrasiyorum gorunen hic bisey yok ortada
bide benim cadi Sabah 5de sut icti bu Saat oldu yemek yemiyo CORBA istiim sicakda sicak yemiyo bende baktim olmiycak kasigin ucuyla ahmete verdim cadi onu gorunce yedi yokya ac geziyoda yemek yemek istemiyo
verilcek kilo cok motivasyon burda cok hosgeldin canimmerhabalar hanımlar..
bende zayıflmak istiyorum ama motivsyon ihtiyacım var
verilcek kilo çok motivasyon yok of off
kiz öylemi diyordunhahhahaHonki ponki toni nok
Çalona bimbo bori rok
Muşi muşi hubobo kozi zok
Çiki çiki şayne tiki tak tok
canim kilolari yanlis yere yazmissin herhalde tuhaf bi cizelge olmusçok teşekkürederim .bişeyler yaptım kedili bişey görünce atladım hemen ama sanırım en acayip çizelge benimki oldu :)
evet canım 65 ideal benim için inşallah veririz şu kilolarıbirsey degil canim rica ederim
negüzel boylusun canim kaca kadar hedef koydun 62 ideal diyorlar ama 65 iyidir yeterlidir sana canim
tamam canimsen ekle resimleri orasi burasi yani sizin gidiyiniz yer bizimki mi derim sana
insallah bizlen istedigin kiloya ulasirsin hosgeldin aramiza canim
öyle canim ev isi nankör isdirbenim oglan gibi desene oda bildim bileli hic anne aciktim demez herseyi de yemez
verilcek kilo cok motivasyon burda cok hosgeldin canim
kiz öylemi diyordunmusi musi dedigini hic duymadim
canim kilolari yanlis yere yazmissin herhalde tuhaf bi cizelge olmus
track bölümü için : weight seçilecek
weight units: kilogram seçilecek
your target : hedef kilonu yaz
your starting : başlangıç kilonu yaz
your current : geçerli kilonu (bugünkü kilonu) yaz
weight date : tarihi ay/gün/yıl formatında yazılacak
height unit : Metric S.I. seçilecek (bu şekilde yaptığında beden/kitle endeksin de çizelgede yer alır)
your height : Boy yazılacak. Mesela 1.65 sen ilk kutucuğa 1, ikinci kutucuğa 65yazmalısın.
kiz öylemi diyordunmusi musi dedigini hic duymadim
hosgeldin canimslm kızlar bende bugun bir cok ez olduğu gibi tekrar başladım diyete ilk 93le basladım 71e kadar geldm ama sonra işten cıktm ewde kaldm fln simdi 78 oldm hedef 65 protein diyeti yapıyorum hadi bismillah dedim bugun :18::18::18::18::18::18:
insallah canimevet canım 65 ideal benim için inşallah veririz şu kiloları
insallah canim insallahgünaydin fadimecim hosgeldinseninde gecmis kandilin mübarek olsun amin canim merak ettim seni güzel gecmis sevindim iyi olmus
simdi degilmis demekki zamani tatlim ama insallah en kisa zamanda alacaz haberlerini
günaydin zerramhaftasonundan sonra toparlanmaya calisiyorum sagol kiz istendi cumartesi günü annemlen oraya buraya kosturduk cikolatasi cicegi diye tesatüf olcak ya kizin amcasi babamin eski isarkadasi cikmis oglani bilmem ama babasi cok iyi melek gibi biri demis istemisler kizi amca büyük oldugundan öyle bikeresinde olacak degil cetin kayaya carptiniz bi kac gere gidip gelelim öyle sonuca baglariz demisler annemgil ama cok begenmis ailesi cok iyi birileri diyorlar bidahakine bende gitecem hayirlisi olsun
dünde oglani yüzmeye götürdüm ordan ciktik dondurma yiycem anne dedi gittik ben dondurmayi alirken öküzün teki kapiyi bi hisinla acti cocugumun ayagini kapiya sIkIstirdi elimde kaanin dondurmasi ayak parmagi kaniyor iyiki candamda yara bandi hazirda varidin yapistirdim hemen bi elimde dondurma bi elimle yarasini yapistiroyrum o agladikca benim icim parcalandi yatana kadar adam görmü anne deyip kizdi durdukosusturmacada hep su icmeyi unuttum benim en büyük eksim bu sanirim yemege okadar saldirmadim ama suyuda fazla icmeyince yinede gitmiyor tabiiki
ahada sordun zerram bende dökdürdüm
sagol arkadasimmcanim arkadasim üzülme hayirlisiyla vakti zamani gelince olacak insallah
hani yemekden önce koyuyorlar lokantada o dimi zerram affiyet olsun
bende cok yemezsem bile genelde sagliksiz seyler yiyorum zerrambugün yine arti 1 gördüm
pirinc pilavini bende cok severim ama öyle 1-2 kasik yetmiyor onu yiyince hep fazlasini istiyor cani insanin onun icin bende yememeye calisiyorum onuyarin yumurta hasliycam
insallah canimbusabah itibariyle 66.5dim canim haftaya aynen basladim bakalim kac gr gitcek
kociste gidelim diyoda ben istemedim gecer diye ama hala gecmedi agriyoo
uzulme canim insaallah olur en kisa zamanda
guzel olur canim
bir hafta once oldu simdi yok negelen ne giden korkuyorumm sipiralde var ama :26:
ah zerra okadar cok aci cektimki halada gecmedi
canim benim babam emekli tabi onunla gecinemedigi icin tekrar calisiyo ve acuka yapiminda nasil yapildigini anlatiyoda cok zor bende onlarin yaptiklarindan trde yedim gayet guzeldi
amin canimHoşbulduk canım, sağol gördüm.
Üzülme canım, Rabbim hayırlısını nasip etsin.
Günaydın canım,
Geçmiş olsun oğluna da, Allah beterinden korusun.
Salmak yok, gidecek bu kilolar.
O arkadaşlara kanmayın siz, sizin yanınızda ne varsa yiyip tüm gün aç dolaşıyodur onlar.
sinsi pislikleeeeeeeeeeer
hosgeldineskiden beri hep 50 kilo ve altı olmuş en fazla 55 e kadar çıkmış ben ağzımı bir açtım pir açtım yani :) kulüpte yeniyim.hem kulüp konusunda hemde kilo vermem konusunda yardımcı olur musunuz hep beraber kilom 72 ,55 e kadar düşmek istyorum
Allahdan esim baski yapmiyor canim tam tersi ben stres yapiyorum
neydi beaa teletabiler wardı onu izlerdik..
seninde kandilin mübarek olsun canım..
yedim handem sen bide oraya gitmeden önceki kilomu bilseydin böyle kilo wermişlin insan yermi?derdin..tabi bugün fazlasıyla gelmiş dururmda.ama moral bozmıcam bozarsam weremiyorum..
bende kahwaltıyı 11 buçukta yaptım..
inşallah bitsin artık bu çileeee...
üzülme tatlım..strese soktukça kendini ozaman olmaz..benim ablam hemen hamile kalıyordu 2 düşük yaptı sonrasında oğlu oldu..şimdi tekrar istiyorlar pko çıkmış..her ay ağlıyor oda..eniştem stres yapıyor..sanki ablamın elindeymiş gibi..stres zorlaştırıyor işi..hiç ummadığın bianda çıkıwerir bak..hem şöyle düşün biraz daha kilo werme şansın olacak zayıf hamiş olcan
hoşgeldin canım...seninde mübarek olsun..balım anlattı biraz bikaç sayfa geride canımm..
yine dikkat et canım ben dün yedim dün sabahki kilom süperdi ama fazlasıyla geri döndüm..aslında moralimi bozdu ama çokta sıkmıcam canımı dewam etcem.sıktıkça kafaya taktıkça kilo weremiyorum..
güzel menün tatlım..
hosgeldiinmerhabalar hanımlar..
hosgeldiinslm kızlar bende bugun bir cok ez olduğu gibi tekrar başladım diyete ilk 93le basladım 71e kadar geldm ama sonra işten cıktm ewde kaldm fln simdi 78 oldm hedef 65 protein diyeti yapıyorum hadi bismillah dedim bugun :18::18::18::18::18::18:
ay Rabbim ömür boyu mutluluk versin insallahhhhosgeldin canim
insallah canim
kizlar ben cikiyorum kardesime takim elbiseye bakcaz müstakbel kayinpederi begensinöptüm cok
biliyorum tatlim seni bilen biliyor zatenay insallah o günleri de görcekmiyim
bi akidiş geldi alıntı yapmayınca uyarıldı..sonracımabu akidiş hande we balıma herkesin arkasından konuşuyo dedi topiktelki kızları uyardı..sonram handeyle balım bu duruma çok kızdı tabiki bizlerde kızdık..çünkü sende biliyorsun bizim topiğimizde ayrımcılık asla yoktur yapanıda görmüyorum...bide betülüm annene selam et çok yedirmesin sana azcıkta bana yollasın..bak sırf sen kilo alma diye kendimi feda ediyorum başka hiç biniyetim yok..
ay hicde sevmem dedikoduyu ama
neyse cok israr ettin bacim
hande ise basladi bacim
pek bi yoruluyomus
anam kari kocada pek bi cimri cikti bunlar sorma
simdi bunun kocasinin
hepi börtdeyi varmis
tutmus pasta almislar
bakmislar pasta pahali
kesmeye kiyamamislar
sonra düsünmüsler tasinmislar
birdahaki dogum gününde kesceklermis
birdaha masraf omasin diye
nesli geldi bacim
ama mineden haber yok daha
kiz ne yapti niye gelmedi bilemedim
yeni yeni kizlar geldi
ece nin evinde insaat var bacim
bitmemis daha bizimkinede gina gelmis
ha bugünde türk günü varmis oraya gitmis
anaam yemiste yemis sonra rahatsiz olmus
yazik yemek yemegi unutmus mide
yiyincede kendini sasmis
ay ben bütün gün yesem
öküz gibi kii banamisin demii
sonra müzeyen antalyaya gitti bacim
bugün gittiler
yolda bunalrin arkadaslari
kari koca kavga et
ama sebebini ögrenemedim bacim
arastirmalarim devam ediyo
suzinin kardesi evleneme teklif etti kiz arkadasina
anam o da ayri bi olay
bak simdi annesi duymus ogün teklif edicegini
suziyi aramis git surda surda demis
bizimki isten sonra kosmus tabi oraya
dedektiflik yapacak
neyse biraz takip etmis bakmis gidiyolar baska yere
bizimki arkalarindan
yesilliklere saklanayim derken
sen totoya sakiz yapis
büyük ya bacim ne varsa topluyo
neyse bu bukadar cabalamis ya
eve gelmis ki arkadaslari face e koymuslar video
ay bacim bendende pek bi haber yok
sadece habire uyuyom ve halsizim
ay bacm baskada birsey yok
belkide varda ben unuttum
dedikoduyu sevmiyom ya ondan unutuyom bacim
kusura kalma
kizlar regl hala gelmedi :26:
yarin dr. a gidiyorum :26:
ay su mübarek günde dua edinde güzel haberlerle geleyim insallah
kandiliniz mübarek olsun bu arada
Ay hep tipler beni buluyo adam geldi deli gibi içmiş kokuyo
Dediki böle örtü olmayan ne kalın ne ince bişey istiom
Dedim pikemi
İşte dio sen pike dersin ben ahmet mehmet derim
Slm kızlar,
Ben geldim, nasılsınız, iyisinizdir umarım. Bizim güzel geçti bolcana yüzdük, eğlendik, yedik-içtik ve geldik. Kaç kg. aldım bilmiyorum sabah unuttum tartılmayı. Birileri bana özet geçebilir mi, 1 haftadır ne var ne yok? Geçmişi okumaya vaktim yok.
Geçmiş kandiliniz mübarek olsun kızlar, dualarınız kabul olsun inşallah.
ay teyzemler kendini kaybetmis
ay yazik bana bende böyle oluyom
simdi burda bir sene oynamiyom ya
Türkiyeye gidince bi dügün olsun
pistte deli dana gibi tepiniyom:118:
anamda aciyo bana bu yavrum eskiden blye degildi diye
bugün yapmayeceeem öyle şeyler inşallah
ay negüzel oynuyordun dogus orda hangi sarkisinaydin klipini de yayinla kiz
ay buda bozuldu bizim gibi
ben geldim kizlar
sonuc tabikide negatif
o arkadaşlardan bende sürüsüyle var.hamburger yemeye gidiyoruz kız kendi önündekini bitiriyor garanti benim menümün de yarısını yiyor ama bildiğin kürdan kız. hayata isyeeeaaaaaaaaan ediyorum o zaman.ahhhhhhhhhhh ahhhhhhhhh
asıl bomba şu kız 50 kilo fil gibi oldum demez mi bide
GEÇMİŞ OLSUN YAVRUMBilmiyorumki canım ya böle yer yerimden ateş fışkırıyo
pes etme kız hemen alışırsın zamanlaBi kaç kendini bilmez gezecek die 10 kadar açık iş yerleri yazık günah ya valla hiç bi yerimi hissetmiyorum diyet benim neyime şişko olmaya mahkumun ben diyet aylak insan işi ay dayanamıyom ağlayacam
yaşlı teyzelereArtık market ve avm çalışanlarının sesi olacam oh ayakkabılarıda çıkarttım otobüste maşallah yaşlı teyzeler avmde geziyor sonra otobüste yer istior hepsi onların olacak sanki ay kurtarın beni bu hayattan ballı almanyaya işçi al beni
deme kız öleBu saat olmuş sokak kadını gibi yollardayım
hande çık şu bunalımdan gözünü seveyim kendini üzüyosun boşu boşuna:26:Ay yanlış durakta indim yürücem of hem ağlayom hem yürüom
tembelliktenya bu kadar uykumu olur insanda
gece 3 te felan yattim ama sabah 11 de uyandim :26:
sonra bütün gün yine halsizdim ve
saat 4 de yattim 5 e kadar ama zorla kalkdim :26:
ve su anda resmen ayakda uyuyorum
hele dün o kadar cok uyuydum ki :26:
neden böyleyim ben
o kaynananyı ben varyagünaydın kızlar..5buçukta kalktım hazırlanmaya başladım..biyandan size alıntı yapayım derken elektrikler gitti..az önce geldi alıntılarımı yaptım nihayet..ben erkenden kalktım ayaktayım.arkadaşa msj atıyorum ne zaman çıkıyorsunuz diye tık yok..muhtemelen hala uyuyor..ne zaman hazırlanıp ne zaman gelecekler acaba..yolumuz uzun alanyaya gideceğiz..2buçuk 3 saatlik yol..resmen uykusuz kaldım..neysemm..
balım hawalar sıcakya ondan uykun geliyordur..bende aynıyım.okdar uykum geliyor ama çocuklardan uyuyamıyorum..handem zamanla alışacaksın tatlım..stres yapma tatlım..
dün mewlid warmış oraya gittik.hiç gitmek istemesemde..neyse kaynanagille gittik..mewlidde ew önünde yapılıyormuş..kaynanayla oturduk taşlar falan wardı.eltimde oradaydı kaynana bana sen git orda otur burda taşlar war çocuklar düşer dedi.neyse gittim..erkekler kadınlar ayrı oturuyor..erkekler taaa ileride aramızda mesafeler war..oturduk durduk falan geldik ewe.merdiwende eşimin yanında kaynana demezmi?utanma yok mu sende erkeklerin karşısına oturdun ordan kalkmadın falan diye..ağzım açık kaldı..beni oraya sem yolladın dedim..üstelik erkekler ilerideydi we nolmuş yani dedim..ben hayatımdas hiç mi?erkek görmedim dedim..suçlusun bide konuşma dedi.niye suçlu olucam ya duyanda birene yanaşmışım sancak bana böyle diyemezsin dedim..sen yolladın beni oraya bide bana ne diyorsun dedim bi kaç laf diyip ewe çıktık eşimle..bıktım artık dedim..ne demeya çalışıyor annen bana dedim..ben hayatımda erkek mi?görmedim heryer erkek ben sanki başka niyetle bakıyormuşum gibi dawranıyor dedim..sinirlerim boşaldı ağladım bisürü..bittim artık senin ailen yüzünden ömrüm bitti dedim..eşim arkadaşlar gelecek dedi ortalık toplamaya başladım..hayret ettim ama bana yardım etti aman nazar olmasın..neyse mewlide gitmeden öncede oğlan dolaptan yumurtaları almış halının ortasına kırmış kızla ikisi bi güzel sürmüşler..çıldırdım zaten ozamanda bisürüağlamıştım..önceki halımı oğlum yakmıştı yeni aldım bunuda bu hale getirdi..hemen halı yıkamayı aradım çarşamba geleceklerini söylediler..ozamana kadar halısızım artık..neyse canlarım ben kaçayım şu arkadaşıda arayayım kalksın artık akşama warcaz herhalde alanyaya..handem atla gel senide götüreyim...dimçayının buz gibi sularına at kendini...ben sizleriçoooook sewiyorum....yazmadan gitmeyeyim dedim..
yemeeeeeeeeeegünaydin kizlaar
güzel bir gün olsun insallahh
dün cisliydi benim tabikide :26: ve bugünde öyle olucak :18:
bogaz acildi benim bugünde disardayiz bakalim artik :26:
ne zmanadır yemediğinden miden şoka girmiştir canımkizlar naislsiniz dun gece 2de geri donus yoluna ciktik Sabah 4 40 gibi eve geldik okadar cok yoruldumki 2cocukla orasida zordu biraz dun okadar cok sey yedimki midem hala cok agriyo
dun aksam 10gibi orda feci agri basladi hala gecmedi cikartsam sanki gecicekgibiydi onuda yapamadim
ve dunku menum ne yediysem yazdim odul gunumduya
Sabah 1bucuk dilim ekmek yarim domates 1yumurta
1catal helva 1catal lasar peyniri
1caykasigi pekmez
bundan sonra oglen aksam yok kizlar araliklarla hep yedim
3cubuk kiraker
2dilim katkat
10 yaprak sarma
1pogaca
ekmek arasi doner
7catal Karpuz
3leblebi 2findik
1 avuc cekirdek
ve son nokta 1cikolatali gofret
1yudum kola 1bardak 2kup sekerli kahve
yuh dedim kendime midem cok fenaaa gecmiyo biturlu 3gun yemesem belki gecer
sabahda tartida bunu gordum
ağlama canım yaaAy suzim senin sevmediğini gördüm bugun asansörde at çok şaşırdım
Ballım benim çok seviyorum seni ya bi abla gibi candansın
Ah ah bugun otobüs bekledim saatlerce işe geç kaldım fırça yedim ay oturdum onada ağladım
zayıflamak için en iyi yöntem bu aslında: http://inciswf.com/1302803070.swf
geçmiş olsun canım hafif şeyler yesuzimmm ölüyorum derlerya oyle fena dun aksamdan beri gecmedi cok kotuyummm bu hafta liste basi olma sansim yok onu hissediyorum artik hedef ilk 5 de olmak bu hafta icin
esim o yemek gitti simdiye kalmamistir midende diyo buyuk ihtimal mide iltihabi oldun yedigim hersey midemi agritiyo suann fenayimm
ay teyzemler kendini kaybetmis
ay yazik bana bende böyle oluyom
simdi burda bir sene oynamiyom ya
Türkiyeye gidince bi dügün olsun
pistte deli dana gibi tepiniyom:118:
anamda aciyo bana bu yavrum eskiden blye degildi diye
seninde ve hepimizin geçmiş kandili mübarek olsun kızlarkizlar regl hala gelmedi :26:
yarin dr. a gidiyorum :26:
ay su mübarek günde dua edinde güzel haberlerle geleyim insallah
kandiliniz mübarek olsun bu arada
hahaha amcam çok yaratıcıymışAy hep tipler beni buluyo adam geldi deli gibi içmiş kokuyo
Dediki böle örtü olmayan ne kalın ne ince bişey istiom
Dedim pikemi
İşte dio sen pike dersin ben ahmet mehmet derim
üzülme canım hayırlısı...ben geldim kizlar
sonuc tabikide negatif
canım çok yoğundum bugüngünaydin baharcim
inşallah güzel çocum :93: sana diyorum da ben neler ettim bugünmisafirliğe gittik ama bugün zorla yedirdiler kafama silah dayayıp başka çarem yoktu yemek zorundaydım
[/QUOTE]o terbiyesiz ahlaksızlardan bende de vardı bi taneerkek bi de boy 1.85 kilo 60 kendine jumbo menü alır yetmez benimkinin yarısını yer doydum da demez doyar gibi oldum derdi pislik benim kuzen de yapıyodu onu kız incecikti ama ay göbeğim çıktı ay fil gibi oldum diye nazlanıp duruyodu aşağılık pislik :95: benim işkenceleri bunların üstünde denemek lazım aslında :86:
hoşgeldin canım..kaç kilosun kız balayına gidilmez mi?ben gidemedim hala içimde uhde..siteyi keşfetmeye çalışıyorum uzun zamandır uzaktan izliyordum sizleri ama şuan keşifteyim.bi kilo çizelgesi yapmayıda keşfedeyim tamamdır..aaayyy ne acemiyim kötü hissettim.hemen çözmek lazım bunu :) bir kaç kez diyet listelerini denemeye kalktım ama başarılı olamadm acaba şimdi ne yapsam diye düşünüyorum.kafamda tek bi fikir var zayıflamak.yeni evliyim ve balayına gitmeyi reddediyorum iki aydırgarip bi psikoloji.
buraya katılmaya çalış canım motiwe olursun..hoşgeldin bu arada..merhabalar hanımlar..
hoşgeldin canım..slm kızlar bende bugun bir cok ez olduğu gibi tekrar başladım diyete ilk 93le basladım 71e kadar geldm ama sonra işten cıktm ewde kaldm fln simdi 78 oldm hedef 65 protein diyeti yapıyorum hadi bismillah dedim bugun :18::18::18::18::18::18:
ay benim bu seyim manyak
günlerdir bekliyom gelmedi
dr.dan sonra geldi
vurcam kiricam biyerini simdi
dr. u görünce korktu galiba
bende pkoluyum..kızımdan sonra doktor geçmiş dedi kısmen..düzensiz regl olan ben 1 buçuk yıldır düzenli oluyordum taki bu aya gelinceye kadar....Allahdan esim baski yapmiyor canim tam tersi ben stres yapiyorum
bende de pko var bakalim artik
aman arada çıkıyor böyle betülüm işte....yeme abim problem yapmayabilir ama ben yaparım..ben istemem şişko gelinarkasından konuşuyor nedir ya.. ne şirret hatunlar var ya Rabbim..
noldu kız yoksa abin şişko kızları beğenmez miannemin çok yedirdiği de yok aslında da işte sonuçta normal ev ya öğrenci evinden daha çok çeşit oluyor biz gariban öğrencilerin de gözü dönüyor
aleyküm selam diyeyim
kilo aldım sanırım da çok değil ya.. tahminlerime göre 63 civarı olcam gidince..
o kadarını da çok önemsemedim açıkcası :26:
[/B]
aamin saol tatlım..o kaynananyı ben varyaiyi dayanıyosun canım allah sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?