70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kizlar bakin ne okudum, ballim ve suzim yarim cay bardagi zeytin yagi cok sozumude geri aldim, bir paket cipsteki bozulmus yagdan kesinlikle daha iyidir, aciklamalar gayet makul sizce?

Geliştirdiği "Karatay diyeti"yle tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yeni kitabı "Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi"ni, Maçka'daki Günaydın Restoran'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Karatay, insanların sağlıklı sanarak bol miktarda sağlıksız yiyecek tükettiğini söyledi.
Sağlıklı protein ve yağın insan vücudu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Karatay, "kalori hesabı" ile beslenmenin yanlış olduğunu öne sürerek, "Eskiden alınan kalori miktarının kilo aldırdığı, az kilo alırsanız kilo verirsiniz şeklindeki düşünce çoktan bozulmuştur ve değişmiştir. Siz 110 kilo bir kişiyi zayıflatmak için, bin 200 kalori verip sonra da '1 saat yürüyeceksiniz' derseniz bu yanlıştır. Anadolu'da 'aç ayı oynamaz' derler. Yani siz enerji sağlamazsanız, 100 kiloluk kişide nasıl hareket sağlarsınız?" diye konuştu.
Karatay, "az yağlı yemenin" beslenme tuzaklarından birisi olduğunu savunarak, "Doğada 23 türlü yağ vardır. Bunların hepsi, doğal olduğu sürece insan vücuduna gereklidir. Hangi yağlar zararlıdır? Trans yağ dediğimiz, bozulmuş, doğallığını kaybetmiş yağlar tehlikelidir. Trans yağlar, margarinlerde bulunan yağlardır. Sıvı yağ, katılaştırıldığı anda transyağ oluşur. Ne kadar trans yağ oluştuğu önemli değildir, zaten ölçülmesinin de imkanı yoktur" dedi.
"Yağı yakmayın"
Karatay, yağlar yakıldığında trans yağ oluştuğunu, fazla kızgın yağın ve mangalda çok pişirilmiş etin tehlikeli olduğunu kaydederek, yağın yakılmaması gerektiğini ifade etti.
Obeziteyle savaş konusunda hazırlanan kamu spotlarında az yağlı yenilip çok hareket edilmesi yönünde verilen mesajları yanlış bulduğunu anlatan Karatay, "Bununla kimse kilo veremez. Ancak halsiz kalır, perişan olursunuz. 3 gün sırt üstü yattıktan sonra, gider bütün yiyeceklere, tatlılara saldırırsınız" ifadelerini kullandı.
"Alkali beslenmeyi kabul etmiyorum"
Gazetecilerin sorusu üzerine asitli gıdaların zararlarına vurgu yaparak "Alkali beslenme" konusuna değinen Karatay, şöyle konuştu:
"Ben alkali beslenmeyi kabul etmiyorum. Doğal olan insan vücudu, böbrekler sağlıklı çalışıyorsa, doğal herşeyi yediğiniz sürece, sizin böbrekleriniz, vücudunuzun asidini de alkalisini de ayarlar. 'Alkali diyet' diye bir şey olamaz. Vücuttaki asididesini ve alkaliliğini ancak böbrekler sağlar. Böbrekler sağlıklı çalışırsa, bu olur. Böbrekler, sağlıklı yağ yediğinizde, sağlıklı protein yediğinizde ve bol su içtiğinizde, sağlıklı çalışır. Bunu yapmadıktan sonra, ister alkali ister asit yiyin. İnsan vücudunda herşey asittir bunu da unutmayın."
Karatay'ın yeni kitabında, "Proteinin en önemli gıda olduğunu unutma", "Yağ kötüdür diyenlere inanma", "Yağların hepsini aynı kefeye koyma", "Yüksek oranda karbonhidrat tüketme", "Kolesterolünü sev", "İnsülin direncini önemse", "Bebeğini bebe bisküvisi ile besleme" gibi başlıklarda, beslenme hakkında formüller veriliyor.

ben geldim ama geçmişe dönemedim çıkmam lazım hemen bugünkü menümü yazayım
kahvaltı 1 dilim ekmek 1 haşlanmış yumurta domates 3 zeytin biraz reçel:18: şekersiz çay
öğlen köfte yedim 3 tane ama ızgara değildi kızartmaydı yanında domates 1 dilim ekmek:18:
ara 1 karışık bitki çayı ve 2 form bisküvi ders çalışıyorum o yüzden sürekli tatlı yiyesim geliyor:18:
akşam yarım kase çorba ve patates yemeği
çok ilginç bir menü olmuş ben şuan farkettim umarım bugün kaçırdığım fazlalıklar + olarak dönmez
en iyisi ben gideyimde 2 mil leslie yapayım haketmişim bunu

Bu gün okul da işlerim vardı,Geç çıktım. Kızıda baba Annesine Yolladım. Sonra bende gittim. Kayınvalidem Kelle paca yapmış. Çoğu kimse yemez ama ben bayılırım. tam 2 kase yedim. sonra acayip vijdan zabı çektim. Akşam yemek yemedim. Şimdi nete girince paktım. 1 porsiyon 107 kc boşuna strese girmişim çok mutlu oldum.
Menüm
Sabah:haşlanmış yumurta,peynir,zeytin,cavdar ekmeği,domates,salatalık,maydonoz
Ara:10 tane fındık
Öğle:2 kase kelle paça,bol maydonoz,yarım yufka ekmek
ARA:1 ELMA
Akşam:2 tane küçük hatay hurması
Spor:40 dakika parkta yürüdüm.25 dak. fıtnıs aletlerinden yaptım.
Su:2,5 litre ,3 fincan yeşli çay,1 fincan kaysılı form çay

Kızlar yarın saat 2 bir toplantıya katılmam gerekiyor. Bildirim yapmak için geç kalacağım. Liste için beni unutmayın

herkese iyi akşamlar.inşallah yarın herkez tartıda en az-500 görelim

menü bence güzel olmuş.Sabah kahvaltısından receli çıkarsan tamamdır.

Yeniden merhaba

Burada takilmaya karar verdim,,bunun bedeli nedir?

Kisaca tanitayim mi kendi mi? Simdi hic sorulmadan soylemiyeyim diye kasmiyayim kedimi ve bahsediyim bendenizden
36 yasinda 3 cocuk annesiyim,,her anne gibi cocuklarina asik bi anne,,asik ama asla dengesiz degil
Serbest bir calisma mesaim var,,teferruati belki ileride....
En son 71 dim regl oldugum icin simdi tartilmak istemiyorum..hedefim 58 57 hadi olmadi 60
Boyum 163

Su siralar depresyon esigindeyim..4 ay önce esim abisini kaybetti hayat dolu bir insandi cok uzulduk ama ölümüyle patalojik bir vakia olan eltim tamamen kontrolunu kaybetti ve ben buna cok uzuluyorum..ciddi cidii kafaya takip uykularimi kaciriyorum..eskiden davranis bilimci gibi herkese akil verirken simdi ne kadar ukala oldugumu sorunlarla yuzlestigimde tam bir fosss ciktigimi farkettim..

Galiba bu kadar:)

hoşgeldin canım. Allah sana ve çocuklarına hayırlı ömürler versin. Başınız sağolsun Eltin içinde allah ona ve size sabır versin.
İnşallah hepimiz birbirimize destek olarak hedefldiğimiz kilolara ulaşırız.

36 yaşında 3 çocuk maşallahın var canım, Allah bağışlasın. Canım anlamadım tam olarak eltinde mi problem?Allah rahmet eylesin kaynına da.

selam canım,
ben decseverim kelle-paçayı bol sirke ve sarımsakla harika olur. Menün ve sporların her zamnaki gibi süper.

Kolay gelsin canım, inşallah dönmez. Köfte kızartma olmasa iyiymiş ama fazla yememişin zaten.

benden de menu

sabah aksamdan yaptigim sifir yagli mucver, domates zeytin, 1 dlm ekmek sekeriz cay

ara kahve uzum bir parca ciko

aksam yemegine karar vereemedim ne yapsak acaba

su dersleri bitireydim iyiydi , iyice duzen bozuldu,,,
Allah kolaylık versin canım, emeklerinin karşılığını alırsın inşallah.

Fadimem canı biz antalyalılar sakat severiz galiba. Ben kokorecede bayılırım. Kilolar gitsin ilk işimden biri kokerçi hilmiye gitmek olacak.

Herkese iyi geceler ben çıkıyo kızlar.

Fadimem canı biz antalyalılar sakat severiz galiba. Ben kokorecede bayılırım. Kilolar gitsin ilk işimden biri kokerçi hilmiye gitmek olacak.

Herkese iyi geceler ben çıkıyo kızlar.
sen Antalya'damıydın canım, hangi okulda öğretmenlik yapıyorsun, merak ettim??Ben de severim kokoreci, eşim alıştırdı, yıllardır yemedim ama.

Son düzenleme:

canim bence menu guzel hemde bayagi iyi her yedigin icin boyle stres yapma unutma bu uzun bir yolculuk cok kasarsan uzun surmez birakirsin,

saol canim insallah rabbim yardim eder. durum boyle

canim bence menu guzel hemde bayagi iyi her yedigin icin boyle stres yapma unutma bu uzun bir yolculuk cok kasarsan uzun surmez birakirsin,

saol canim insallah rabbim yardim eder. durum boyle

Afiyet olsun canım, ben de az önce 2 si birarada içtim, şimdi kıza ders yaptırıyorum. SEn yurtdışındaydın değil mi, adın neydi bu arada? Bir de tek çocuk mu vardı? Benim 2 kız var, biri 8.sınıf, biri 2.sınıf, 2.sınıf olunca mecbur her akşam ders başındayız.

Son düzenleme:
saol ablam, adim zeynep evet ben ingilterede tek cocuklu bir anne hem de ogrenci olarak hayatima devammm haklisin benimde oglanin dersleri etkinlikleri oluyor onlarla ugrasiyorum bende

saol ablam, adim zeynep evet ben ingilterede tek cocuklu bir anne hem de ogrenci olarak hayatima devammm haklisin benimde oglanin dersleri etkinlikleri oluyor onlarla ugrasiyorum bende

Yurtdışında yaşamak zor mu peki? Ailen falan burada mı, yurtdışında mı?

zor canim ya herseye ve herkese karsi dikkatli olmak zorundasin, belki burda dogup buyuyunler alismislardir yani surekli gurbetce olanlar ama sonradan gelenler icin zor, avantajlarida var tabi. ailem turkiyede

zor canim ya herseye ve herkese karsi dikkatli olmak zorundasin, belki burda dogup buyuyunler alismislardir yani surekli gurbetce olanlar ama sonradan gelenler icin zor, avantajlarida var tabi. ailem turkiyede

Allah yardımcın olsun o zaman ne diyeyim, eminim ki zordur, burda ben annemlerle aynı şehirdeyim, arabayla 5 dakika, ona bile bazen diyorum keşke yürüme mesafesinde olsaydık, şimdi halime daha bir şükrettim.

o da guzelmis canim ya yurume mesafeside iyi olur tabi

bende turkiyeye donunce ailemle yasayacagim gunlerin hayalini kuruyorum simdiden Allah omur verirse insallah

o da guzelmis canim ya yurume mesafeside iyi olur tabi

bende turkiyeye donunce ailemle yasayacagim gunlerin hayalini kuruyorum simdiden Allah omur verirse insallah

Amin canım,inşallah görürsün. ben çıkıyorum iyi akşamlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…