70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

4 ya da 5 ayda 8 kilo falan aldım evde dura dura.bi ara çok yiyordum ama şu sıralar iştahım kesildi canım hiç bişi istemiyor :52: benim göbek benden 10 km önde gidiyor artık yemelerime dikkat etmeye başladım ama iş işten geçti sanki :56:

bu hafta kıme mesaj atılıyor kızllaarrr ? :) koptum ben yıne bu ara:19: ama hersey spor ıcın :)) okulda da spor yapıyoruz artık bız yıldızlarımla:) aralardada acıyoruz anadolu atesını hoplada hopla zılada zıpla koskos kos az gobek at az harmandalı hobooo çiftetelli roman havası:) akılları gıdıyor cocukların gülmekten :) enerjılerını atınca etkınlıkte de kımıl kımıl olmuyorlar ıyı oluyor :32:
artık haftada 3 gün at bınmeye gidiyorum bacaklarım sımdıden sıkılastı dıyebılırımm :42:

artım var bu haftada kılo almıs gorunuyorum ama hıc kızmıyorum sakınım :8:hem ben regl olmam gerektı gecen hafta olmadım :53: kesin yine kilo aldıgımdan duzenı kaybedıyorum :20:
ama hergun hergün yürüyüş ve haftada 3 gün at binmeye devam! bu hafta hergun yurudum.
eger saatlerı ayarlayabılırsemde haftada 2 gün halkoyunu olacak :21:

taptigin kacamagin suclusu olarak tartiyi gosteriyosun yani :1::1::1: ins yarin Sabah sana daha cok yamuk yapmaz bu tarti:27::27::27:

menu guzelmis canim

yapti bile canim pis tarti hain tarti kustum onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hihhhhhhhhhhhhhhh:19:

bakalım yarın kaç görecez

o zaman yemeye devam :1:

:1::1::1:ben bugün çok yoğundum normalde daha sık gelmeye çalışıyorum

evet ya hakikaten devam etcem yemege yiyom normal yemiyomm gaza geliyom 55 olcam diye sonra hoppp gelsin gram gram kilolar hainnn gramlar nolcekkk:47::47:

Günaydın kızlarrr;
başlangıç kilo: 65,2 kg
geçen hafta kilo :64,8 kg
bu hafta kilo :66 kg
gelen:1200 gr.
toplamda gelen :800
hedef kilo : 55 kg

:4::4::4::4::5::5::5::5:Suçluıyum biliyorum.:17::17:

yaaa fadime abla niye boyle oluyor ama yaaaaaaaaaaaaaaaa:43::43::26:

herkese günaydın

başlangıç 72.3
geçen hafta 72.3
bu hafta 71.6
giden kilo 700 gr
toplamda giden 700 gr
hedef 65 :51::51:
burası bana iyi geliyor:8::8::8:

tebrikler kuzu:46:

günaydın kızlar
tartı beni sevindirdi bugün
dün cips falan yedim aslında ama akşam yemeği yemeyince dengeledi sanırım

başlangıç: 68,2
geçen hafta: 68,3
bu hafta: 66,4
giden: 1,900
toplamda giden: 1,800
hedef 60 :ssz:
wawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww o ne yaw oyle tebrik bebegimm:46::nazar: ama ama bende istiyom ki yaaa:84::84::84::84::84::84::84:

kizlar bugun benide sevindirdi tarti ama bekledigim kadar degil :43::43::43::43: cunku gene 2 gundur kabizlik sorunu cekiyorum bu sefer kahve falan ise yaramadi

neyse bildirimimi yapayim cizelgemide degistirdim gecen hafta yerinden oynatamamistim cizelgemi ama bu hafta oynatabildim :46::46::46::46:

baslangic : 78.8 kg
gecen hafta : 74 kg
bu hafta : 73.3 kg
giden : 700 gr
toplam giden : 5.5 kg

:8::8::8::8::8::8::8:

tebrik sekercim:46::46:
bildirim :23:

baslangic: 77.1
gecen hafta: 74.1
bu hafta:73.1
giden: 1kilo :21:
toplam giden: 4
hedef:55

suzimmmmm balimmmm tebrikler yaww masallah:46::46::46:

balli yok kader yok gercekdende nerde bu kizlar:26::26::26:

ama ama bende yokum niye beni de soylemiyon ki ama :17:

menü güzel tatlım,dışarda mı atıştırıyosun öğleyin tost falan..keşke sulu sebze yemeği falan yesen:31::31::31:

kuzum aslinda evden yemek getirince yiyom olmayinca hizlica bir dilm arasina peynir koyuyom yanina domates meyve hic yoktan iyidir diye
:31::31::31:

bu hafta tartı herkesin yüzünü güldürdü gibi:32::32::32::32:
başlangıç 63 :ssz::ssz::ssz:
geçen hafta 62 :8::8::8:
bu hafta 60.4 :118:
giden kilo 1600 gr :82::82::82:
toplamda giden 2.6 kg :129::129::129:

hedef 58 :119::119::119:

yaaaaaaaaaa cokkkkk kotusunnnnnn amaaaaaa bende istiyommmmmmm :27: tebrik ederim canim:46::46:

Kız bahar ben ne yapayım 1.52 ya benim boyyy, offf of neyime hala kaçamak yapıyosam:18::18::18:

fadime abla bu hafta senle ben ceza alcez galiba sadece napsak ya soyle guzel sik bir restoranta mi gitsek :37:

Bıldırmlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

duyan duymayana soylesınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

:126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126::126:

Kendımı wanted ılan ettımmm :113::113::113::113::113::113::113: Kızdım kendıme cok bugun

kendımden sıkayetcıyım artıkın yeterrrrrrrr bu da bıldırımm yawww

baslangıc kılo: 76 kg
gecen hafta: 63.6 kg
bu hafta: 63.9 kg
gelen : ıgrenc 300 gr
toplamda gıden: 12.1 kg
hedef: 55 kg

cezalıyımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:4::4::4::4::4::4::4::4::57::57::57::57::57::57::57::57::57::57::57:

:46: :46: sssüperrrrr inşallah her hafta böyle devam eder herkes:12:

insallah canim insallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

seytan dürtü aslinda bosver ye bi bigmäc dedi ama ben onu dinlemedim :9: onlar burgerleri götürürken dondurmamin kasigini yavas yavas sindire sindire yaladim:5: :9::9::9:
afferin canim iyi yapmissin :46::46::46::46:

Kızlar bende aranıza katılmak istiyorum fakat kendime uygun bir diyet bulamıyorum bunun sebebi ise her diyetin her bunyede işe yarayı yaramayacağı :( bana bir yol gösterin lütfen. Ben normalde 58 ve 60 kilo bareminde gidip gelen biriydim. 1 sene içerisinde iş dolayısıyla tam 12 kilo aldm ve şuan 71 kiloyum:5:sürekli oturarak hareketsz bir işte çalışıyordm sabah poğça böreklerr öğlen pideli kofteler ızgaralarr hiç farkında olmadan bi anda şiştimm artık aynaya baktıgımda ağlıcak duruma geliyorum. hayatımda ekmege hiç yer yok desem yeridir. çok nadir pazar aile kahvaltılarında yerim. şimdi fabrikada çalışıyorum 8-6 çalışıyorum ve sürekli ayakta hareket halındeyım. 3ay once işe basladgmda 73 kılodaydım sanırım 2 kilo gibi etkisi oldu. nişanlım bile kilolarıma tepki vermeye basladı artık :18:birşeyler yapmam gerekiyor biliyorum ama ben çok sabırsızım hemen olsun istiyorum ama gerçekten istiyorummm:26:

hosgeldin canim aramiza bak ne kadar guzel boylu poslusun verirsin ins o fazlaliklarida ama acele etme bak kendin soyluyosun 1 senede aldim diye 2gunde almamissinki 2gunde veresin demi biraz sabirla verirsin ins canim
yapti bile canim pis tarti hain tarti kustum onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hihhhhhhhhhhhhhhh:19:

evet ya hakikaten devam etcem yemege yiyom normal yemiyomm gaza geliyom 55 olcam diye sonra hoppp gelsin gram gram kilolar hainnn gramlar nolcekkk:47::47:

yaaa fadime abla niye boyle oluyor ama yaaaaaaaaaaaaaaaa:43::43::26:

tebrikler kuzu:46:

wawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww o ne yaw oyle tebrik bebegimm:46::nazar: ama ama bende istiyom ki yaaa:84::84::84::84::84::84::84:

tebrik sekercim:46::46:

suzimmmmm balimmmm tebrikler yaww masallah:46::46::46:

ama ama bende yokum niye beni de soylemiyon ki ama :17:

menü güzel tatlım,dışarda mı atıştırıyosun öğleyin tost falan..keşke sulu sebze yemeği falan yesen:31::31::31:

kuzum aslinda evden yemek getirince yiyom olmayinca hizlica bir dilm arasina peynir koyuyom yanina domates meyve hic yoktan iyidir diye
:31::31::31:

yaaaaaaaaaa cokkkkk kotusunnnnnn amaaaaaa bende istiyommmmmmm :27: tebrik ederim canim:46::46:

fadime abla bu hafta senle ben ceza alcez galiba sadece napsak ya soyle guzel sik bir restoranta mi gitsek :37:

kiz ne restoranti cezalisiniz siz 3 gun sporunuzu yapin bakalim :52::52::52::52:

ya insülin direncini kıran şeylere ihtiyacım var
tarcınlı suyun iyi olduğunu biliyorum ama tarcının kokusundan bile midem bulanıyo onu içemiyorum.
onun yerine başka günlük kullanabileceğim bir şey biliyor musunuz
insülin direnci öyle lanet birşey ki sürekli aç hissettiriyor bi de metabolizmayı durduruyo tam kısır dongü :14:

Kendımı wanted ılan ettımmm :113::113::113::113::113::113::113: Kızdım kendıme cok bugun

kendımden sıkayetcıyım artıkın yeterrrrrrrr bu da bıldırımm yawww

baslangıc kılo: 76 kg
gecen hafta: 63.6 kg
bu hafta: 63.9 kg
gelen : ıgrenc 300 gr
toplamda gıden: 12.1 kg
hedef: 55 kg

cezalıyımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:4::4::4::4::4::4::4::4::57::57::57::57::57::57::57::57::57::57::57:
Oyyyyyyyy oy canım ne yapalım senin yine 300 ben ne edem nerelere gidem:5::5::5:
ya insülin direncini kıran şeylere ihtiyacım var
tarcınlı suyun iyi olduğunu biliyorum ama tarcının kokusundan bile midem bulanıyo onu içemiyorum.
onun yerine başka günlük kullanabileceğim bir şey biliyor musunuz
insülin direnci öyle lanet birşey ki sürekli aç hissettiriyor bi de metabolizmayı durduruyo tam kısır dongü :14:
Googleden yaz canım çıkar, hatta ben bakayım şimdi sana:54:

İnsülin direnci nasıl çözülür?

Paylaş
Benimsayfam'da Paylaş
Myspace'de Paylaş

Prof.D.Osman Müftüoğlu 25 Kasım 2009

İnsülin direnci nasıl çözülür?

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil

Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı

Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind

Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang
Genetik mirasında “insülin direnci” yazanlar, kolay şişmanlar. İşin kötüsü, bu şanssız insanların kiloları arttıkça insülin direnci daha da derinleşir.

Bu da daha fazla kilo almak anlamına gelir. Yani tam bir kısırdöngü söz konusudur. Allah bu insanlara kolaylık ve sabır versin!

ınsülin direnci problemini çözmenin en etkili yolu, kilo vermektir. Bizim tecrübelerimize göre yüzde 5’lik bir kilo kaybı bile direnci kırmaya yetiyor, yüzde 10’un üzerindeki kilo kayıpları sorunu neredeyse çözüyor. Kilo vermek kan şekerini kontrolünü dengeliyor, kan basıncını düşürüyor, trigliseridi normal değerlere getiriyor. Bir süre sonra iyi kolesterol HDL’de yükselmeye de yol açıyor.

Kısacası insülin direnci genetik mirasta yazılı kalıcı bir “kodlanma hatası”, “genetik bir eğilim” durumudur. Bu nedenle “asla tamamen yok edilemez, sorun kökünden çözülemez” ama pek çok genetik sorun gibi o da yönetilebilen, kontrol altına alınabilen bir problemdir.

NE YAPMALI?

“İnsülin direncinin nasıl kontrol altında tutulacağı” sorusunun yanıtına gelince... Bu, bilgili bir hasta ile uzman bir sağlık ekibinin birlikte çalışarak başarabileceği bir iştir. ınsülin direncini normale getirmek, sadece ilaç yutmak veya yalnızca diyet yapmakla mümkün olmaz. Bu iki önlem birlikte uygulansa bile arzu edilen sonuç her zaman alınamaz. Çünkü bu iş, egzersiz olmadan asla başarılamaz...

Sorunun çözümü, kilo vermekten geçiyor. Mevcut kilonun yüzde 10’unun kaybı, yukarıda da belirttiğimiz gibi orta ve uzun vadede mükemmel yararlar sağlıyor ama ne var ki insülin direncini yönetmeyi öğrenmeden kilo vermek oldukça zor, hatta imkânsız!

Bir miktar kilo verilse de bir süre sonra fazlasıyla geri alınıyor. Bunun için mutlaka “medikal bir kilo programı” şart. Çoğu hastada “diyet+egzersiz+ilaç” üçlüsü olmadan başarılı olmak mümkün değil.

Egzersiz Uzmanı Özcan KIZILTAŞ

Egzersiz: Power walking

“İnsülin direncinin azaltılmasında en etkili egzersiz hangisi” sorusunun yanıtını vermek pek kolay değil.

Gözlemlerimiz, yürüyüşün en önemli “direnç kırıcı egzersiz” olduğu yönündedir. Biz özellikle “power walking” diye tanımlanan ve orta yaşlı biri için dakikada 100-120 adım atmayı temel koşul kabul eden tempolu ve sıkı yürüyüşlerin etkili olduğunu düşünüyoruz.

Adım sayısı zaman içinde dakikada 140-150’ye kadar çıkarılabilir. Yürüyüş süresince elde yarım-bir kiloluk ağırlık taşınması, vücudun üst bölümündeki adaleleri de kullanıma sokacağından egzersiz etkinliğini artırır.

Egzersiz çalışmalarını düzenli olarak haftada üç kez yapmak ve mümkün olduğu kadar kalp hızını dakikada 100’ün üzerine çıkarmak (mümkünse 120’ye yaklaştırmak), etkili bir sonuç almayı kolaylaştırır.

Yürüyüş dışında yüzme, bisiklet çevirme, merdiven inip çıkma da etkili egzersizlerdir. Önemli olan nokta da egzersiz programına başlamadan önce mutlaka bir doktor kontrolünden geçmektir.

Dr. Evren ALTINEL

En etkili ilaç: Metformin

İnsülin direncini azaltmak için bazı reçeteli ilaçlardan da faydalanabiliyoruz. En çok kullanılan ilaç “metformin”dir. Metformin, dokularda insülinin etkinliğini artırıyor. Dolayısıyla şekerin kullanımı da artıyor.

Bununla birlikte metforminin, bazı yan etkileri olabileceğinden mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor.
ınsülin direncine bağlı kilolarından kurtulurken metformin içeren ilaçlardan yarar görenler (glukofaj, glufor, glokofen, diaformin gibi ürünler), birbirlerine bu ilaçları tavsiye ediyorlar. Ancak bu son derece yanlış bir tutum. Çünkü bu ilaçlar kanda lâktaz seviyelerini artırabilir, laktikasidoz gibi tehlikeli tablolara yol açabilir.

Ayrıca hamilelerin kullanmaması gerekir. Karaciğer, böbrek yetmezliği olanlarda da kullanmamak lazımdır.

ınsülin direncini azaltan ilaçlar arasında “tiazolidindionlar” da var. Bu grupta yer alan ilaçlar (pioglitazon, rosiglitazon, troglitazon) dokuların insüline duyarlılığını artırdıklarından insülin rezistansını kırmak için kullanılırlar. Bu ilaçların da mutlaka doktor tarafından önerilmesi halinde kullanılması lazımdır.

Aynı amaçla “alfa-glukosidas baskılayıcılar”dan ve “benfotiyamin”den de yararlanmak mümkündür. Unutmayın, bu ilaçlardan hangilerinin ne dozlarda, ne süre ile ve ne sıklıkta kullanılacağına yalnızca doktorlar karar vermelidir.

Dyt. Nilüfer BAYRAM

En etkili beslenme tarzı: “GI Diyeti”

İnsülin direnciniz varsa, beslenme planınızda da bazı değişiklikler yapmak zorundasınız. Her şeyden önce şeker, un ve nişastalı besinleri azaltmanız, aç kalmamanız, öğün atlamamanız, sık yemeniz gerekiyor.
Özellikle sofra şekerinden, şekerle hazırlanmış tatlılardan, fruktoz şurubu içeren meşrubatlardan, “un, yağ, şeker” ile üretilmiş paketlenmiş ürünlerden (bisküvi, browni, kek, cips, pasta, kurabiye, gofret) kesinlikle uzak durmalısınız.
Aynı önlemleri, kilo alma eğilimi gördüğünüz çocuklarınız için de sıkı bir şekilde uygulayın. Ayrıca şekeri bol meyvelerden (üzüm, incir, karpuz, muz) uzak durun. Çaya ve diğer içeceklere şeker eklerken iyi düşünün.
Bunlar GI (Glisemik Indeks) diyetinin ana hatlarıdır. Ayrıca glisemik yükü düşük olan yiyeceklerle beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Glisemik yükü az olan besinler konusunda diyetisyeniniz sizi bilgilendirecektir. Bu konuda bilgi almak isteyenler, Yaşasın Hayat diyetisyenlerinden e-mail veya telefonla bilgi alabilirler.

Dyt. Güneş AKSÜS

İnsülin direnci çözülünce...

* Hipoglisemi sorunu ortadan kalkıyor. Tatlı krizleri, açlık nöbetleri, uyuklamalar, sinirlenmeler, öfkeler, anlamsız, aşırı ve ani tepkiler, uyku bölünmeleri, çarpıntı ve terlemeler tarihe karışıyor!
* Kilo vermek kolaylaşıyor. Verilen kilolar yeniden geriye alınmıyor. Kilo yönetimi sorun olmaktan çıkıyor.
* Kan şekeri yükselmeleri sona eriyor. şeker hastası olmanın önüne geçilebiliyor.
* Kan yağları dengeleniyor. Trigliserid normale dönüyor. ıyi kolesterol HDL yükseliyor. Total kolesterol düşüyor.
* Kan basıncının dengelenmesi kolaylaşıyor.
* Karaciğer yağlanması ortadan kalkıyor.

kızlar bir sorun var :37:

elektronık basküle 10 kere çıksam 6-7 tane farklı sonuc verıyor ve 800-900 gr fark oluyor arada ? bozuk mu acaba?
yenı ama daha :53:

elektronık basküle 10 kere çıksam 6-7 tane farklı sonuc verıyor ve 800-900 gr fark oluyor arada ? bozuk mu acaba?

arka arkaya çıkarsan üzerine farklı kilo görebilirsin canım benimkide öle yada yerini değiştirirsen de farklı gösterebiliyor

öyle yapcaz artık canım
bide bahane ama çizme giyiyorum yaa topukluyla süremiyorum babet koyup hergün değiştirmekte zor geliyor :26:

hmm evet topukluyla zor oluyor insan tam kavrayamıyor :26:

bugün kadin gülyabani gibi dikildi karsimiza düsmekde fayda etmemis :37: degmezin tatlima tabii :16::16::16:

nazar değdirdin bilee :43::43::43:
+500 :50:

nöbetteyim
hızlı hızlı baktım
ben çıkar öpüldünüz canlarım
bu arada çok güzel kilolar verilmiz mine,minder,suzim başta olmak üzere:46:
darısı başıma :43:
ben bu hafta +500 :ssz:
elveda :ssz::ssz::ssz:

Sabit bişey koy canım, mesela su şişesi, ordan belli olur.

nöbetteyim
hızlı hızlı baktım
ben çıkar öpüldünüz canlarım
bu arada çok güzel kilolar verilmiz mine,minder,suzim başta olmak üzere:46:
darısı başıma :43:
ben bu hafta +500 :ssz:
elveda :ssz::ssz::ssz:
iyi nöbetler canımcım.
Ben de artıdayım canım yaa, ama sen dikkat ediyodun, niye öyle oldu ki? Ödem vardır belki:26::26:

Kizceleriiimm hepinizi cok özledim siz yokken ben bir hicim daha iyi anladim :)) beni kurkcuu dukkanina kabul edermisiniz acabaa :))

Back
X