• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hoşbulduk canım sağol... oğluş ihmale gelmez biz burdayız beklerizzz :))

ahhh o hareketsiz çalışmalar benide bu hale getiren o zaten ne güzel okul hayatım boyunca 57 kılodaydım hiç şaşmazdı taki 5 yıl önce işe başlayana kadar :2: sadece çorbayla olmaz ekmeksiz bi sebze yemeği yada çorba yanına salata veya yogurt tarzı bişiler yemelisin bence hem tatlı baş düşman sakın haaaaa :45::20: çikolatayı çok sevsemde haftada 1 kereye düşürmeyi hedefliyorum ben sende tatlıya öyle bir hedef koy çok tatlımı canın çekti al kuru kayısı onu ye yada burda okudum light sütün içine cubuk tarcın da tatlı iştahını kesiyormus insanın :21::21::21::21:
:16:
merhaba kizlar ben geldim nasilsiniz ben iyi sayilirim doktorun verdigi ilac 2gun sonra regli baslatti dun itibariyle reglim geldi simdi doktor bekleyelim dedi eger regli bittikten sonra kuculmemisse ozaman hastaneye gitcem insaallah patlamis olurda sorunsuz kurtulurum yeni haberler varmi

ortim kusura bakma canim cuma gunu sabah erkendenden doktora gittigim icin bildirim yapamadim gecde geldim eve tartilmadimda kusura bakma
insallah kendiliginden patlamisdir canim :38:
SEN OĞLUŞA BAK CANIM BURDAYIZ BİZ:38::emir_bebek::nazar:

canım sağ üstte kontrol paneli var oraya bas,,solda profil düzenleye gir,,orda aşağı kaydır sayfayı çizelge yazan yere yapıştır,,ta aşağıdada kaydete bas,,sayfa yenileniyo ve çizelgeolumuş oluyo,,ben hep öyle yapıyorum:31::42:
:54:
Kızlar merhaba 3 ay önce doğum yaptım 63 ile basladığım hamileliğimi 80 ile bitirdim.Su an 74 kiloyum ve ayda bir kilo hatta 500 gr zayıflamak istiyorum.Emzirirken nasıl kilo verilir.Tecrübelerden yararlanmak istiyorum...:72:
hosgeldin canim :3:
akşamları bende bu şekilde yapıyorum sabahlarıda içmek için zorlayayım kendimi en iyisi

çok geçmiş olsun Allah şifa versin evet sonra daha fazla stres oluyor insan öğleden sonra çerez yedim akşam yemeğini brokoliyle dengeledim umarım cumaya bu hafta hedeflediğimiz kiloya ulaşırız

inşallah Allah şifa versin bütün hastalara
insallah canim :29:

benim oglan biraz daha iyi gibi isallah biran önce iyi olur yavrucuklarimiz :16:
ama ben iyice saldim cayira mevlam gayira oldum homini girtlak yiyorum :84::52:

:43::43::14::14: cok yedim cok garfield gibi sistim kaldim :37:
kesin bu hafta artidayim :25:

simdi sok u atladim :37: ama halen etkisi altindayim ama yarisini unuttum iyimi :1:
en son samanyolunda insan aldandi ya bakmisdim ondan etkilendim herhalde :44:
neyse o bittince yattik kabus basladi :27:
kk dayim naf dilege birseyler yaziyo yok dilek ortaya yaziyo :1: yeni/ bilmiyorum yeni/ böyle yazmis
naf da ona kk da bunu da örentim falan yazmis bende diyorum kalkayim da cevap yazayim :27:
buraya kadar iyi kalkdim sanediyorum uyuyom ama daha :44: sonra benim yeni orti halay bana yazmis bak isyerinde okuyorda hic girmiyo yazmis güya:30:
ay kizlara yazamadim diye yine uyanmaya calisiyorum yok kalkdigimi görüyorum ama etrafimda kötü seyler var engelliyo :14:
rüyamda okadar dua ettim ki kalkabileyim diye 9 kere nas suresini okudum ihlas suresi öyle öyle okurken zor kalkdim hep kalktigimi görüyorum ama uyanamiyorum :53:
hayirdir isallah..
hayırdır innşşş...
Eki Görüntüle 314837 Eki Görüntüle 314838

dükkanı ben açtııııımm,,sabahları aynen ççocuklara mama vercekken böyle oluyorum:27:uykumun içine ediyolar:53:rüyanın en tatlı yerinde uyanmak nedir bilemisiniz siiiiz:25::43::43:
ayyyy ben de 2. resimdeki gibi kalkıyorum sabah 5.30 daaaaa.yarın da mesai var.
Bizim Suziyle Seher'e sert yazdıktan sonra yumuşayabilirim sanırım.:52::52:
Günaydın kısçeler.:119:
Hepimize hayırlı, güzel bi gün olur insaallah.:16:
yaz güzelimmmm bakalım bu gün ne diyceksinnnn:))))
selam kzıalr perşembe aksmadan berı hastane acil koşturup durduk ben acayip hastaydım hala daha tam iyileşemedim ama şükür ayaktayım oğlan derseniz bronşiolit oldu gene bu sefer hava verdiler acilde evde de uyguluyoruz bigünde ateşten gittik acile 39.5 oldu neysekı terle attı şimdi öksürük devam edıyo da cok şükür daha ıyı saglımızın (nefes almanın)kıymetını bı kez daha anladım allah beterıdnen korusun herkesı bu arada yedıkelrıme fılan dıkkat edemedım zaten aklımda yemek yoktu hala agzımın tadı yerıen gelmedı am aılgınctır kı artıda gözüküyorum su bıle ıcemedım belkıde ondan yada adet olamadım bi türlü onun şişkinliği:26: sızlerde ıyısınızdır ınsallah gecmıse pek bakamadım parca bölük yani
geçmişolsun arzucummm.çok ağır geçirmişsiniz hastalığı.
:1::1::1::1::1::1::1:bende geçen gün dalga geçtim benimkiyle biscolata reklamında adam uçuyoya tarzan gibi göbek sıfır adamda,,şuna bakbee maşallah benim göbeğimden bile dümdüz ve kaslı vay anasını diyince,,pis pis sırıttı artık neler düşündüyse,,bak bakta örnek al elin adamlarının baklavaları var,,sende varsa yoksa balkon sarkıyoo:33::33::9:kalakaldı:53:ve ben memnunum halimden karışma didi:21::64::63:

çok çok geçmiş olsun canım yaa,hasta olunca anlıyoruz sağlımızın kıymetini valla:50:neyseki daha iyimişsiniz,,allahım şifalar versin sizlere:2::18: :39::16:
ayyy ben bırak laf etmeyi bakmıyorum bile o reklama çünküüüüü kıyamet kopuyo.çok kıskanıyo benimkisi:33:
benim kızımda 3 gecedir uyumuyor öksürmekten dün gece ağlaya ağlaya öksürdü akşam yatmadan önce kustu 2 saat rahat uyudu 3te uyandı kustursam midesinde bişeyde yok ne verdiysem çare olmadı mecburen öksürük şurubu verdim sizin oğlunuzun balgamlımıydı öksürüğü kurumu bronşite çevirir diye korkuyorum dün doktora gittik faranjit dedi balgam söktürücü vermedi ama ben bugün eczaneden asist almdım umarım faydalı olur sizede geçmiş olsun

bende iyiyim ama kızı hasta 3 gündür çok uykusuzum spora yeni başladım sayılır geçen hafta içi hep yaptım dünde yaptım leslie yapıyorum bazende koşu bandında yürüyorum cumadan beri 300 gr gitmiş bakalım cumaya kadar stresten yemeye bşlamazsam 67ide görürüm inş.

ben bir yerlerde öyle bişey duymuştumda ballı limonlu ılık su diye ama bal eklemeden içiyordum sirkeli su aç karnına gitmiyor midem alt üst oluyor neyse biraz zorlayayım kendimi bazende kayısı koyuyorum suya akşamdan sabah kalkınca onu yiyorum üzerinede suyunu içiyorum bağırsakları çalıştırsın diye
geçmişolsun umaycımmm.
malesef canım bende işteyim hemde oturarak çalışıyorum öğlen bende çorbayla felan geçiştireyim diyorum ama nasıl olcak bilmiyorum.acayip tatlıya düşkünüm yememeye çalışıyorum :(((( tatlıııııııııııııııııııı off offff
ben de ben deeeeeee tatlıııııı:56:
merhaba kizlar ben geldim nasilsiniz ben iyi sayilirim doktorun verdigi ilac 2gun sonra regli baslatti dun itibariyle reglim geldi simdi doktor bekleyelim dedi eger regli bittikten sonra kuculmemisse ozaman hastaneye gitcem insaallah patlamis olurda sorunsuz kurtulurum yeni haberler varmi

ortim kusura bakma canim cuma gunu sabah erkendenden doktora gittigim icin bildirim yapamadim gecde geldim eve tartilmadimda kusura bakma
geçmiş olsun canımcım regl olmana sevindim.inşşşş küçülür doktora kadar da hastaneye gerke kalmaz.
eheheeheueh anladımmm :) :) :)

ben de tatlıyı sevmem aşığım tatlıya sevgiye indirgenemez yani :9: :9: :9:

inşallahh zayıf olcez kızz :) hımm bi de vücut ölçülerinizi alırsnaız incelmişmisiniz diede kontrol edersiniz

onu da söliim :) genelde unutulan bişi :) :) :)

evet işte tam anlamıylatatlıyla aramızdaki buuuuuu tutkulu bir AŞKKKKKK:16::16:

slmmm kızlarrrrr.ben gelebildim.bu gün çooookkkk halsizdim devamlı yattım.sonra oğlumun vücudunda (özellikle çene boyun popo ve bacak arkasında ) kırmızılıklar çıktı ve doktora götürdüm.alerji dedi.sütüne bal katıyodum o yapmış olabilir.halsizlikten sporu yarıda bıraktımmmm.

benim oglan biraz daha iyi gibi isallah biran önce iyi olur yavrucuklarimiz :16:

geçmiş olsun suzimmmmmm.amaaannn dilek görmesin baaakkk.

menümmm:

sabah:
1 yumurta ile omlet
peynir
yeşil çay
2 zeytin

ara:
incir 2 tane

öğle:
1 kase çorba
salata 1 tabaktan az

ara:
2 kayısı

akşam:
1 kase tavuk mantar sote
2 bardak ayran
2 kaşık çorba

2litre su,2 bardak çay ve 1 mandalina

Diyet yapmak ne zormuş bu akşam dayanamadım bozdum iştah kesmek için yapılacak bişey varsa biri söylesin

iyide canım iradene hakim olmalısın her bişeyde koyverirseen hoooooo,,bahanen hazı valla kızdırmayın kelimi haaa:47::47::57::4::4:
menümmm:

sabah:
1 yumurta ile omlet
peynir
yeşil çay
2 zeytin

ara:
incir 2 tane

öğle:
1 kase çorba
salata 1 tabaktan az

ara:
2 kayısı

akşam:
1 kase tavuk mantar sote
2 bardak ayran
2 kaşık çorba

2litre su,2 bardak çay ve 1 mandalina
efferim kız:46::46::46:
Diyet yapmak ne zormuş bu akşam dayanamadım bozdum iştah kesmek için yapılacak bişey varsa biri söylesin

canım diyet yapma,,burda kimse diyet yapmıyo o psiklojiden kurtul önce,,ben sağlıklı besleniyorum okadar de:34:ben oşekilde zayıfladım,,inanki herşeyide yedim bizim karışımı gördünmü bilmiyorum dene istersen ben başladım 4 gün oldu maşallah içtiğim birlik iştah miştah kalmıyo faydası olur belki,,istersen linki atayım:31:duyduysan başka tabi,,bide acıkınca su iç bol bol oda çok etkili açlıkla susuzluğu karıştırabiliyomuş vucut oyüzden buna dikkat etsen olur bu iş:23:

:4::37:yılbaşına regl olarak girmek istemiyoruuuuuuuuumm:53::52::52:

$çıldırmak.webp

:47::47:kızlar kendinizi yılbaşına saklayın yemeyin artık bi duruuuuuuuuunnn:4::4::57::57:yeni yıla bari kilo vererek girin benim derdim yeni yıla 5li rakamlarla girmek,,hiçmi özenmiyosunuz yaaa,,bi hedef koyun en azından 500gr ekside gireyim diyin,,son bilidirim günümüzde bari eksilerle karşılayalım yeni yılı hadi kendinize geliiiiiinnnnnnnnnnnnnn:54::54:

Son düzenleme:
bugünkü menüm

sabah
kalkınca kahvaltıyı hazırlamadan önce bi bardak sirkeli ılık su:7:

1 kaşarlı tost(tambuğday ekmeğiyle)
yeşil salata (havuç mor kelem ve marulla)
2 kk peynir
3 zeytin
2 kaşık yoğurt
1 bardak siyah çay

10dk sonra karışımdan içtim(2bardak):7:

ara

mandalina
yeşil çay

öğlen

piliç snitzell(avuç içi kadar)
2 kaşık yoğurt

10 dk sonra karışımdan gene:7:

ara

eti burçak(3tane)
form çayı(kiraz saplı)

akşam

3 tane adana kebap(%100 piliç etinden yapılmış)
yeşil salata
doymadım gibi olunca dünden kırmızı et vardı 1 tabak ondan yedim(kuşbaşı doğranıp suyla kavurdum:23:yağ mağ hiç bişey yok salça bile:56:)

10 dk sonra son 2 bardak karışımdan:7:
bugün direk et günü yapmışım heeee:53::1:hiç kaçamaksız bitirdim gene:16::16::16:

toplamda 2.5 ltre su--ve şimdi sirkeli ılık suyumu içip hazırlık yapıcam uykuya:46::46::46:

geçmiş olsun suzimmmmmm.amaaannn dilek görmesin baaakkk.
sagol canim benim :1: :17:
iyide canım iradene hakim olmalısın her bişeyde koyverirseen hoooooo,,bahanen hazı valla kızdırmayın kelimi haaa:47::47::57::4::4:

efferim kız:46::46::46:

canım diyet yapma,,burda kimse diyet yapmıyo o psiklojiden kurtul önce,,ben sağlıklı besleniyorum okadar de:34:ben oşekilde zayıfladım,,inanki herşeyide yedim bizim karışımı gördünmü bilmiyorum dene istersen ben başladım 4 gün oldu maşallah içtiğim birlik iştah miştah kalmıyo faydası olur belki,,istersen linki atayım:31:duyduysan başka tabi,,bide acıkınca su iç bol bol oda çok etkili açlıkla susuzluğu karıştırabiliyomuş vucut oyüzden buna dikkat etsen olur bu iş:23:
tugba bayadir senden firca yemiyordum kiz özlemissim :1::83:
:47::47:kızlar kendinizi yılbaşına saklayın yemeyin artık bi duruuuuuuuuunnn:4::4::57::57:yeni yıla bari kilo vererek girin benim derdim yeni yıla 5li rakamlarla girmek,,hiçmi özenmiyosunuz yaaa,,bi hedef koyun en azından 500gr ekside gireyim diyin,,son bilidirim günümüzde bari eksilerle karşılayalım yeni yılı hadi kendinize geliiiiiinnnnnnnnnnnnnn:54::54:

dogru söylüyon isallah bunca seyden sonra bende cumaya eksi cikarim:26: ama hic umudum yok :43:

merhabalar,
ben su an 6. gruptayim diyet gruplarinds, ayni zamanda bu grupta da yer alabiliyor muyim?
mevcut kilom 76,6.
bir de sizin su karisimi merak ettim tarif verir misiniz

Günaydın arkadaşlarım sevgili topikim....:16:

Arkadaşlar arada bir göreve gidiyorum o zamanlar da giremiyorum topiğe. Ve hemen yemeye başlıyorum .
Eskaza topik kapansa ben 100 kilo olucam mı ki acaba?:1:

Sevgili ortakım buradayımmmm... Çok geçmiş olsun oğluşuna. Hemen iyileşsin inşallah.
Sen de çook çook kilolar ver sağlıkla.
Sabah dualarımızı da yaptıktan sonraaa işimize bakalım..

Ben olmayınca niye kimse nerede bu Halay diye sormuyo?
Nasıl özlettirecem ben kendimi bu topike?:27:

geçmiş olsun canım...
nefes alamamak çok kötü...
geçen yıl benim kuzum da 5 aylıkken bronşiolit olmuştu da sonraki zamanlarda öksürdüğü zamn yine aynısı olcak sanırdım...
Allah herkese acil şifalar versin..

bişi nin içeriği tam olarak neydi canım..adanaya gittiğimde görmüştüm ama yemek kısmet olmadı...

...

Bişi: Mayalı hamurun yağda kızartılmasıdır canım. Bolca kalorili ama 1 tane yedim. :27:

Yiyerek zayıflamak için 20 yöntem

zayıflamak için yöntemler yiyerek zayıflama yöntemleri kuantumla zayıflama kuantum ile salata yiyerek
Sağlıklı beslenmenin gerçek sırrı nedir? iyi alışkanlıklar.. İşe nereden başlayacağınızla iglili bilgiler burada.. Kilo vermenin quantum fiziğinden daha zor olduğunu düşünebilirsiniz. İşte size 20 basit önlem...

Öncelikle yiyecek günlüğü tutmalısınız. Protein, karbonhidrat, yağ gibi besinleri beslenme planınıza yavaş yavaş dahil ederek kilo verdiğinizi görünce şaşıracaksınız! Sadece ne yediğinize dikkat etmeniz yeterli!

1. Her zaman tatlı şeyler yiyin!
Evet her zaman. Yemekten sonra ufak bir parça bitter çikolata yemek size kilo aldırmaz. Bunun dışında minik kekler yada meyve iyi bir seçenek olabilir
2. Yağları çıkartın
Bir dilim pizzadaki yağları peçete yardımıyla azaltabilirsiniz. İlk bakışta haftada bir yenen bir dilim pizzadaki yağ size fazla gelmeyebilir. Ancak yıl içinde giysilerinize giremediğinizde öyle olmadığını görürsünüz.
3. Kemer takın
Yüksek kalorili ama düşük besin değerli yiyecekler yemek istediğiniz zaman açlık hissetmeyecek kadar kemerinizi sıkın. Ulaşmak istediğiniz bedene ininceye kadar nefes almanızı engellemeyecek şekilde bu taktiği uygulayın.
4. Sevdiklerinizle birlikte olun
İş arkadaşlarınız, dostlarınız veya ailenizden birileriyle vakit geçirin. Bu sıkıntılı dönemi daha rahat atlatmanızı sağlar.
5. Baharatlı gıdalar tüketin
Metabolizmanızı çalıştıran kapsaisin çok acı biberde bulunur. Acılı tavuk ile ayran için. Süt ürünleri kapsaisinin görevini yapmasına sudan daha çok yardımcı olur.
6. Süt için
Günde alınan 1800 mg kalsiyum kalori emilimini sağlıyor. Bu nedenle kahvenizi sütlü ya da kalsiyum içeren gıdalarla içtiğinizde sadece 300 mg kafein alırsınız, 500 mg atılır.
7. Organik gıdaları tercih edin
Kepekli ve ya tahıllı ekmekleri, lifli gıdaları tercih edin.
8. Yıkanmış, doğranmış sebzeleri alın
Evet biraz fazla ödeyebilirsiniz ancak enerji için düşük kalorili bu sebzeleri tüketebilirsiniz. Sebzeleri hemen ulaşabileceğiniz yerlere koyun. böylece birşeyler yemek istediğinizde diğer kalorili seçeneklerden uzak durabilirsiniz.
9. Akşam yemeğine ne yiyeceğinize karar vererek çıkın
Restorana gittiğinizde ne yemek istediğinize düşünerek karar verin. Acele etmeyin, küçük porsiyonlu, doyurucu ancak az kalorili yiyecekleri yiyin.
10. Öğleden sonra saat 15:00'de birşeyler atıştırmayı unutmayın.
150 kalorilik bir atıştırma daha sonra yenilebilecek 400 kaloriyi önler. Avuç içi kadar fındık, ceviz, badem gibi çerezler ya da bir dilim peynir gibi atıştırmalıklar yaklaşık 170 kaloridir.
11. Sebze ve meyverli kabuklarıyla tüketin
Elma, armut, salatalık gibi meyve ve sebzelerin kabukları lif açısından zengindir. Hatta portakalı bile kabuğunun tamamını soymadan beyaz yerini bırakarak yiyebilirsiniz.
12. Sadece tek elle yiyin ve için
Eğer bir partideyseniz bir eilinizde içecek diğer elinizle çerez tüketmeye çalışmayın. Sağ elinizle içip yerseniz daha az yiyip içersiniz.
13. Tabakta beslenin
Kavanozdan, kutudan ya da dev kaselerden yemeyin. Gıdaları tabağınıza alarak beslenin. Böylece daha az yersiniz.
14. Ellerinizi meşgul edin
Stresliyken birşeyler yememenin en iyi yolu ellerinizi başka işlerle meşgul etmek. Bir paket cips yemek yerine örgü örerek stres atabilirsiniz. Resim yapmak, ağaçla ilgilenmek gibi işlerde sizi meşgul edebilir.
15. 10 öğün yiyin
Eğer iş ya da farklı denenlerle stres yaşıyorsanız, düşüncelerinizi kontrol edemiyorsanız, çok acıkmış hissedebilirsiniz.Bu durumda birşeyler yedikten 10 dakika sonra yine aç hissedebilirsiniz. Bu durumda günde 10 defa tüketebileceğiniz sebze ve meyveleri belirleyin ve bunları yiyin.
16. Dondurma yemek için dışarı çıkın
Dondurmalı soğuk pastalar, cipsler ya da peket dondurmalar yemek yerine dışarı çıkın. Eve bu tür kilo aldıracak yiyecekler almayın. Böylece canınız dondurma yemek istediğinde bir kutu yerine sadece bir külah dondurma yersiniz.
17. Salata yiyerek başlayın
Öğle yemeğine salata yiyerek başlayanların yüzde 12 daha az kalori aldıkları belirlenmiş. Bu neden le öğleyin krem şantili yiyeceklerden uzak durun ve yemeğe salata yiyerek başlayın.
18. Kremadan uzak durun
Burger ya da sandviç yediğinizde mayınez, ketçap ya da krema koydurmayın. Bu tür servis edilenlerin kremalarını bıçakla üzeerinden alın. Böylece yarım kalori daha az almış olursunuz.
19. Ekmek almayın
Ekmek uzatanlara gülümseyerek teşekkür edin ve hayır deyin.
20. Bazen çılgın olun
Hiçbirşey yememek sizi zayıflatmayacak ya da mutlu etmeyecek. Haftada bir ya da iki öğünde yemek istediğiniz herşeyi yiyerek kendinizi ödüllendirin.

:3::3:bunlar çok iyi yaa,,heleki sonuncu maddeye bayıldııııım:62::64::56::56::56::9:

79 dan 60 kiloyamı indin süpersin yaaa darısı başıma:))

Dün akşam çok abartmıştım. Ama doğru yılbaşında mecburi kaçıracağımızı düşünerek en azından abartıları o güne saklamalıyız di mi?
Ben krom pikolinat diye insülin direncini düzenleyen bir tablet aldım. İnsülin direnci var bende. Doktora sorup deneyebilirsin belki. Zayıflama ilacı değil ama Sadece aşırı tatlı isteğini kesiyor.
bugünkü menüm

sabah
kalkınca kahvaltıyı hazırlamadan önce bi bardak sirkeli ılık su:7:

1 kaşarlı tost(tambuğday ekmeğiyle)
yeşil salata (havuç mor kelem ve marulla)
2 kk peynir
3 zeytin
2 kaşık yoğurt
1 bardak siyah çay

10dk sonra karışımdan içtim(2bardak):7:

ara

mandalina
yeşil çay

öğlen

piliç snitzell(avuç içi kadar)
2 kaşık yoğurt

10 dk sonra karışımdan gene:7:

ara

eti burçak(3tane)
form çayı(kiraz saplı)

akşam

3 tane adana kebap(%100 piliç etinden yapılmış)
yeşil salata
doymadım gibi olunca dünden kırmızı et vardı 1 tabak ondan yedim(kuşbaşı doğranıp suyla kavurdum:23:yağ mağ hiç bişey yok salça bile:56:)

10 dk sonra son 2 bardak karışımdan:7:
bugün direk et günü yapmışım heeee:53::1:hiç kaçamaksız bitirdim gene:16::16::16:

toplamda 2.5 ltre su--ve şimdi sirkeli ılık suyumu içip hazırlık yapıcam uykuya:46::46::46:

Bu karışımdan fayda sören canlı örnek var mı? Yapmak stiyorum ama bende pek işe yaramıyor bu karışımlar . Hayalkırıklığına uğramak istemiyorum.

Back
X