Merhaba canım, çizelgene bakıyorum da, ne güzel kilo vermişsin. Diyete ne zaman başladın, kısaca neler yedin içtin, bize de anlatır mısın? Ben yeniyim burda, biz yenilere tavsiyelerin nelerdir? Böyle çizelgelerinde 15-20 kg. vermiş kişileri görünce açıkçası imreniyorum. Umarım 1 sene sonra ben de öyle bir çizelgeye sahip olabilirim.
benim kiloların çoğu hamilelik ve doğum sonrası kilolar...
80 le doğuma gittim..74 e düştüm ...3 ay sonra 79.8 kg çizelgemdeki kilo..
o zaman kendine gel dedim yarım dünya gibi olmuştum..kilolarım bölgesel olmayınca çevreden çok kilo aldın gibi tepkiler gelmiyordu..
benim eşim abur cuburu çok sever eve psta böreek kurabiye çikolata ne bulduysa getirir tabi ben de de iştah var bi de emziriyorum ya bahanem var...
emzirmek kilo falan verdirmiyor fazlaa yersen anca normal yersen emzirirken kilo verebilirsin..
ben de abur cuburları yedim gecenin bi vakti yediğim çoktu...
kıyafetlerim hiç olmuyordu..eteklerin fermuarını açıp giydim başlarda.. 2-3 tanede gömlek aldım..pantalonlar haliyle girmiyor bile..
şubat ayında 79.8 i gördüm 2011 de...
biraz dikkat ettim ama yiyorum yine bursaya annemlerin yanına gittim mart ayının başında ..umreden gelmişlerdi..77.5 le gittim
orda da yaptığım tek şey ikram edilen baaklava tepsilerine yanaşmamam oldu..yine biçok şey yedim gezmeler gittik kısmadım bişey..3 hafta kaldım..nisan başı geldiğim de
76 kg dim..aaaa bi sevindim çok az dikkatle demek kilolar gidiyordu.. bi de orda bana takıldılar çok şişkosun diye..ailenin en tombulu ben olmuştum..şimdi ailenin en çıtırı...
şişko olmak acayip hırs yaptı..zaten aynalara da küsmüştüm..resmen kendim den tiksiniyordum....
mayıs ayında bu topiği keşfettim..bu topiğin bana sağladığı en büyük şey motivasyonomu kırmamak ,vazgeçmemek oldu..
nasıl beslenmem gerektiğini az çok biliyordum..ama burda verilen destek psiklojik olarak rahatlamanı sağlıyor....
zaten emzirdiğim için katı bi diyet asla yapmadım...
3 ana 3 ara öğünede dikkat edemedim..çünkü sabah kahvaltımı çeç yapıyordum..akşam da 17 gibi akşam yemeği..aralarda ceviz yoğurt geneldede meyve yiyordum....
2 aydırda akşam 8 den sonra meyve dahil yememeye çaalişıyorum...
günlerimiz oluyor ..günlere gittiğim günler sabah k fleks ve süt yiyorum..3 çeşit yapılmışsa yiyorum..çeşit fazlaysa bölüyorum hepsini yemiyorum...
akşamda salata ve çorbayla oluyor..
normal zamanlarda öğünlerin yanında yoğurt muhakkak yiyorum yoğurdu kendim yapıyorum..
sebze yemeği çok az yağla yaparım...köfte tvuk balık protein içeren gıdalar öğünlerin birinde muhakkak oluyor..
sabah kahvaltılarında peynir,zeytin,yumurta ve iki dilim tam buğday veya çavdar ekmeğim kesin oluyor..ve yanında mevsimine göre yeşillik..
khvaltıdan iyice doyaralk kalkıyorum...
haa bi de şekeri kestim bu topiğin faydaları..çok çay içmiyordum ama olsun zaten faydası yok..şimdi şekersiz çay içiyorum..
emzirdiğim için genelde rezene içtim diğer bitki çaylarını fazla tüketmedim...
dediğim gibi çok katı kurallarım olmadı..kendimi kasmadım..yeri geldi hamburger yedim yeri geldi tatlı,pizza
ama zevk alarak yedim pişmaan olmadan..ama ama akabindeki günlerde dikkat ettim...bu zamana kadar sadece kurban bayramı sonrası bildirimde artı kilom vardı..onda da açık büfe bi oteldeydik..
yazın temmuz ayında memelekete gittim annnemlerin yanına tabi hiç dikkat etmedim..bi de ramazan tatlılar börekler yedim de yedim..3 ayda 3 kilo almştım..normalde öyle fazla yemeyle ayda 4 kilo alırdım..demek ki verileb kilolar kalıcı oluyor..
spor konusuna gelince kesinlikle olması gerekiyor..ben pek yapamadım..
ilk başlarda arada yürüyordum...
bi ara platese niyetlendim tek başına olmuyor yapamadım..
son zamanlarda lesli yaptım ama aralara bişeyler girdi ara verdim..şimdi biraz rahatsızım düzeleyim yapmaya başlıcam..benim kilo vermemde en büyük etken hayatımdan abur cuburları çıkarmak oldu tamamaen olmasa da..ve yemeği erken yemek..akşam 8 den sonra bişey yememeye çalışmak...
su anda hamilelik ve sonrası aldığımtüm kilonun altındayım...
6 kilo kaldı..bu da daha önceki doğumlardan kalan kilolar ..
inşallah bunlarda gidecek..
inşallah hepimizin istemediği kilolar da gidecek....