• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

menüm(20.03.2012salı)

kalkınca 2bardak ılık su
1tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu(suyla yuttum)

sabah

nesfit yarım bardak sütle(yarım yağlı)

ara

elma

öğlen

yarım tabak uzun makarna (salçalı)
2çatal havuç kızartması(yoğurtlu)
yeşil salata
azcık peynir
kuru soğan
3k. yoğurt
siyah çay 1bardak(esmer şekerli)

ara

bademe benzer kuruyemiş(5tane)
portakal

akşam

haşlanmış tavuk gögsü(salça ve baharat kattım)
1kase yoğurt
1 domates

toplam 3lt su

(gün içinde egzersizler):8:

dünkü menüm (21.03.2012 çarşamba)

sabah

ara

elma

öğlen

5 köfte(yağsız tavada)
domates
2d.tam buğday ekmeği
3zeytin
azcık peynir
kuru soğan
3k. yoğurt

ara

portakal

akşam

nesfit+yarım bardak sütle(yarımyağlı)

1saat sonra

cıvıttım
silly.gif
bayabi cısslar yedim(cips,1 gofret ve 1kase puding
viannen39.gif
)
toplam 3lt su

nesfitler 5ç.kaşığı haaa
:51:gün içinde aklıma geldikçe egzersiz yaptım,ip atladım,ve dans ettim(zumbaa)
620322ry1.gif

bide market gezmesi var yürüyüşten sayılırsa artık baya bikaç saat hareketliydim dışarda
13.gif
icon_coola.gif

menüm(20.03.2012salı)

kalkınca 2bardak ılık su
1tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu(suyla yuttum)

sabah

ara

elma

öğlen

yarım tabak uzun makarna (salçalı)
2çatal havuç kızartması(yoğurtlu)
yeşil salata
azcık peynir
kuru soğan
3k. yoğurt
siyah çay 1bardak(esmer şekerli)

ara

bademe benzer kuruyemiş(5tane)
portakal

akşam

haşlanmış tavuk gögsü(salça ve baharat kattım)
1kase yoğurt
1 domates

toplam 3lt su

(gün içinde egzersizler):8:

Biz de tam nerde bu hatun diyorduk..Hoşgeldin cancağızım :16:

bugünkü menüm(22.03.2012 perşembe)

sabah

ara

elma

öğlen

domatesli yumurta
yeşil salata
2d.saf kepek ekmeği
azcık peynir
kuru soğan
3k. yoğurt
1çay k.bal
2 zeytin

2saat sonra

biberiye çayı

ara

puding(eşimle yedik yarım kase
:51:)
portakal

akşam

nesfit+yarım bardak sütle(yarımyağlı)

2saat sonra

form çayı içmeyi düşünüyorum

toplam 3lt su(hergün mutlaka içiyorum,,arada 2.5ltrede kaldığımda oluyo
:7:)

ve yine bi dolu egzersiz ve zumba dansıı
:8:

Buz gibi bir maden suyuna ne dersiniz?

Maden suyu nedir?

Maden suyu, yeraltı sularından elde edilir. Maden sularının içeriğinde çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz bulunmaktadır. Maden suları doğal bir mineral deposudur.

Maden suyu ile Soda farklı mıdır?

İçilebilir özellikteki bir suya karbondioksit eklendiğinde elde edilen içecek soda’dır. Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkan sudur ve geçtiği tüm katmanlardan farklı mineralleri de bünyesine katarak yeryüzüne çıkar. Özetle; maden suyunun soda’dan en önemli farkı mineral içermesidir.

Piyasadaki Maden suları birbirinden farklı mıdır?

Maden suyu içeriğinde; bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, sodyum magnezyum, florit ve demir bulundurur. Farklı markalardaki maden suları farklı miktarlarda mineraller içerirler. Pek çok üründe olduğu gibi maden sularında da tercihe uygun ürün bulunması bakımından etiket bilgisi edinmek önemlidir. Maden suyu seçimi yapılırken düşük sodyum, yüksek magnezyum ve yüksek kalsiyum içerikli olanların tercih edilmesi tavsiye edilir. Özellikle yeterli süt ve süt ürünlerini tüketemeyen kişiler için kalsiyumca zengin maden suyu iyi bir seçenektir. Özel bazı durumlarda; maden sularında aranan özellikler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir.

Gün içerisinde ne kadar maden suyu tüketilebilinir? Miktar niçin önemli?

Yemek sonrasında, yemekle birlikte, sıcak geçen yaz aylarında ve daha pek çok zamanda maden suyu tüketmek isteriz. Maden suyunun tüketim miktarı konusunda pek çok kişi ayrıntılı bilgiye sahip değildir.
Maden suyu içeriğindeki mineraller sebebiyle oldukça sağlıklı bir içecektir. Sağlıklı bir yetişkinin gün içerisinde belirli miktarlarda tükettiği maden suyunun, sağlık üzerinde pek çok olumlu etki gösterdiği bilinmektedir.
Amerikan Obezite Birliği sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 ml.(3 subardağı) olarak belirlemiştir. Fakat önerilen bu miktarlar, ülkemiz insanları için uygun değildir. Bunun sebebi; maden suyunun yüksek miktarda sodyum içermesidir. Ülkemizde tuz tüketimi; dolayısıyla sodyum alımı zaten yeterince fazladır. Aşırı miktarlarda alınan tuz, hipertansiyon, böbrek hastalıkları, mide hastalıkları, kanser, kemik erimesi gibi pek çok sağlık sorununa zemin hazırlayabilmektedir.

Bu yüzden; ülkemiz için önerilen maden suyu miktarı: Sağlıklı insanlarda günde 2 şişe, kilo/ödem sorunu olan kişilerde ise 1 şişe’dir. Kalp hastalarının, böbrek hastalarının ve hipertansiyon hastalarının maden suyundan uzak durması gerekir.

Maden suyu tüketiminin sağlık üzerindeki başlıca etkileri nelerdir?

• Maden suyu, günlük su ihtiyacına destek sağlar.
• Maden suyu; vücuttaki mineral dengesini korur. Özellikle ter, solunum ve idrar yolu ile oluşan mineral kayıplarını yerine koymada önemli role sahiptir.
• Maden suyu, günlük kalsiyum gereksinimlerinin karşılanmasında etkilidir.
• Çocuklarda büyüme ve gelişme çağında, kadınlarda gebelik döneminde ve yaşlılık döneminde artan mineral(magnezyum, flor, kalsiyum, sodyum) ihtiyacının karşılanmasında maden suyu tüketiminden yararlanılabilir.
• Sağlıklı bireylerde; maden suyunun içeriğindeki sülfat, bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi ve boşaltım sistemi fonksiyonlarını desteklemede önemli rolü bulunmaktadır(Maden suyunun önerilen miktarda tüketilmesi halinde). Bikarbonat içeriğinin yüksek olması sebebiyle; mide hastalıkları yaşayan kişilerde rahatlama sağlar.

Sağlıklı günler…

Uzm. Diyetisyen İpek Ağaca Özger

alıntıdır arkadaşlar. demek benim gibi ödem sorunu olanlar günde 1 şişe içmeliymiş onu öğrendim. sodyumu hiç hesaba katmamıştım :44:
zaten bidem ekşimişti maden suyu içecektim
bu yazıyı okuyup faydalarınıda görünce açtım içiyorum gel sanada ikram edeyim:56::56::1::1:

Kizlarrrr ben cok açıktım yaaaa nedense bugunnnn bişeyler oldu sanki.....
Bide cocuklarım biscolata mod yediler bitirmediler 4 tanesini ben yedim:14::14::14::14::14:
Cok pismanimmmmm:43::43::43::43::43::43:Keske yemeseydimmmm Yarin kesin yansır tartiyaaaa:53::53::53:

çıkmadan ugrayayım dedim
bugünkü menüm: (dün aksam kaçamak yaptım, oğlanla çikolata yedik, önceki aksamda yapmıstım:1:)

Sabah
2 dilim ekmek
2 dilim domates
maydanoz
2 dilim kaşar

ara
kahve

öğle
adana
3 kaşık bulgur pilavı
2 kaşık mercimek çorba
yarım kase yogurt
salata

aksam
1 lahmacun

ara
1 meyve

slm kızlar nasılsınız
ben bu gün resmen diyetimi bozdum
sabah bir tane poğaça yedim
ve öğlenleyinde burgur pilavı yedim
çokmu kaçırdım dersiniz:36::36::36::36::36::36::36::36::36::36::36:
tarti günü öncesi :18: baska kacamak yapma bence canim :26:
merhaba kısçelerrrr :17::17::17::17::17:
kac gundur yokum.leylek havada biz dısarda,evın yolunu unuttuk kızımla:10::10::10:
yarında yokkum ama bıldırımımı yaparım sabah...:24::24::24:
cumartesı kendımı eve kapatıp cumaya kadar sıkıca sarılmak istiyoırum dıyetıme artı yürüyüşle tabı
bu hafta kahvaltılardı,gunlerdi derken ipin ucu kaçtı gibi
vere vere koskoca hafta,yarım yamalak proteın dıyetınmle 600gr verdim :57::57::57:
bu sabah tartılmadım yarına sabaha nolur bılemıycem....
:3: isallah hepicimiz güzel rakam görürüz yarin :29:
öyle canım benimm ne yapsakta aynılar yaa bende anlaştık ama hala o yokken giriyom nete :27::27: ayy canımm ya aman dikkat et yakalanma heee çok öptüm kolay gelsin sana:16::16::16::16::16:
ne güzel oynuyorduk halay cekiyorduk citir olcez diyorduk activialari götürüyorduk :9: fazla ara acma canimcimmmm :16: cok sagol canimm :54:

huhu qivicann :3::3: sen nerelere kaciyon bakem :27:
siz gidiyorsunuz geliyorsunuz ben ayni yerimde duruyorum :9::9::17::17:
cizelgede degismiyor :30: ama dilek el koydu yine :4:daha pes etmedi bigün yeterrrr senlen ugrasmiyommmm üleeennnn :1:diycek diye korkuyorum :18:

:55:hayırdır kız,geçmişe bakmadım daha şimdi bakcam ,,ne ediyonuz arkamdan bakalım,benimi çekiştiriyodunuz,,hayrola:29::32:

dikkatımı çekti neden soğan her öğle bide
nesfid dr sana önerdi yoksa sen kendinmi aldın ve işe yarıyomu bende alayımmı :52:acep
menün çok ama maşllah iyi klo vermişin :nazar::nazar::nazar:

Triendy dün aksam bütün resimlerine baktı. Arkadasimmmm İnan gurur duydum seninle o koca gobek nasıl gitmiş erimiş yok olmussss gercekten helal olsun sana:46::46::46::46:Harikasinnnn muthissssss olmusssunnnn Supersin bu kadar kg vermek her yiğidin harcı değil.....

tarti günü öncesi :18: baska kacamak yapma bence canim :26:

:3: isallah hepicimiz güzel rakam görürüz yarin :29:

ne güzel oynuyorduk halay cekiyorduk citir olcez diyorduk activialari götürüyorduk :9: fazla ara acma canimcimmmm :16: cok sagol canimm :54:

huhu qivicann :3::3: sen nerelere kaciyon bakem :27:
siz gidiyorsunuz geliyorsunuz ben ayni yerimde duruyorum :9::9::17::17:
cizelgede degismiyor :30: ama dilek el koydu yine :4:daha pes etmedi bigün yeterrrr senlen ugrasmiyommmm üleeennnn :1:diycek diye korkuyorum :18:
çok kaçmış dimi napım ama dayanamadım :18::18::18::18::18:ayıp ettim biraz ama nefis işte istiyo
bazen durduramıyorum:17::17:

ya kızlar sordum kimse cevap vermedi dün mü önceki gün mü
benmi görmedim

sabah ac karnına türk kahvesi ne işe yarıyor neden içiyonuz?
sogan suyu ne için zayıflamak için mi?

cevap verene dua ediyorum inşallahhh yarın tartıda istediği kiloyu görürrrrrr

ya kızlar sordum kimse cevap vermedi dün mü önceki gün mü
benmi görmedim

sabah ac karnına türk kahvesi ne işe yarıyor neden içiyonuz?
sogan suyu ne için zayıflamak için mi?

cevap verene dua ediyorum inşallahhh yarın tartıda istediği kiloyu görürrrrrr

Kahveyi bilmiyorum Arkadasım ama soğan suyu evet ise yariyooo tadı iğrenç bana göre sen ice biliyorsan sende dene....

Back
X