70 m² ev mi yoksa en az 120 m² ev mi almak mantıklı

Varyemez

Subhanallahi ve bi-hamdihi, subhanallahi'l-azim
Pro Üye
6 Ağustos 2010
39.893
71.297
798
hanımlar ben ilçe merkezinde ve 10 yıldan fazla bir zamandır kayınpederime ait bir aile apartmanındayım.
2 tane Allah'a emanet evladımız var. il merkezi 33 km mesafede .

il merkezine arada sırada gidip geziyoruz, bazen işlerimiz oluyor onlar için gidiyoruz vs.

eşimin işyeri il merkezinde( organize sanayi bölgesinde) ben ise ilçede öğretmenim . okul evime yürüyerek 5dk.
ilçede yaşam bizim için maddi ve manevi anlamda çok daha kolay olduğu için il merkezine taşınma ihtiyacı hiç duymadık. hele ben hiççççççççç.

ama dediğim gibi çocuklar büyüdüğü için ilçede gezip tozma eğlence imkanları daha sınırlı o nedenle de il merkezinde evimiz olsun istiyorum. arada işim olup gittiğimde bile kalacak kendimize ait konaklayacağımız bir yerimiz olsun istiyorum.
özellikle cuma günleri gidip haftasonunu orada geçirip geri şimdiki evimize gelmek için istiyoruz.

kayınbiraderim harita mühendisi ve eline proje karşılığı fırsatlar geçiyor yine öyle bir iki tane seçenek var.

70 metrekare 2+1 şehrin en işlek caddesine yürüyerek 5-6 dk mesafede bir daire.
ve de akşam eşim bahsediyordu yine kardeşi söylemiş 3+1 sanırım ve de 120 metrekareden az olmadığını düşündüğüm bir daire daha.( ama şehrin işlek caddesine ne kadar mesafede onu bilmiyorum.)

acaba hangisini tercih etsem karar veremedim :26:
ilçedeki evimizi taşımayacağız yani ilçedeki düzenimiz aynen kalacak .

değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Tabıkı 120 metrekare daha mantıklı rahat rahat sere serpe oturmak varken neden ufak bı ev olsunkı

Bencede canım 120 m kare daha mantıklı
Ev de geniş zaten ohhh misss

şimdi düşünmeseniz bile olurda birgün taşınma gibi bir ihtiyacınız olabilir ben olsam bütçemi çok sarsmayacaksa büyük olanı tercih ederim.

70 metrekare ev geçici kullanımlar için yeterlidir tabiki ama 120 metrekare ev (eğer alımı ödemesi sizi zorlamayacaksa )daha iyi olur. şimdilik küçük olan çocuklarınız ileride büyüyüp şimdiki oturduğunuz eviniz size küçük geldiğini düşündüğünüzde yada ailecek merkezde oturmak istediğinizde daha rahat olur.yada belki ileride evlenen oğlunuz oturur...daha çok var derseniz yıllar o kadar çabuk geçiyor ki hiç anlamıyorsunuz..yada ileride satmak isterseniz 70 olan ev değerlenir ama 120 olan daha çok değerlenir...

İkisini de gezdiniz mi?

Bazen büyük evleri öyle bir biçimsiz yapıyorlar ki o kadar metrekare nerede dedirten cinsten.

Babaannemlerin evi 140 metrekare, 3+1 ama biçimsizlikte bir dünya markası. odasının tekine sadece yatak ve iki kapılı dolap sığıyor banyo o odadan daha geniş, halamın evi 80 metrekare 2+1 ama çok güzel yapılmış.

Bence gezip karar ver. Muhtemelen 2 çocuğun olduğundan büyük olanı seçersin ama küçük olana da bir bak derim.

Oturma amaçlı almıyorsanız 70 metrekare olan daha kullanışlıysa onu tercih edebilirsin.

ikisi de henüz proje aşamasında 70 metrekare olanın yerini gördüm.

planı hakkında şöyle bir bilgim var.

5 metrekare banyo+wc
24 metrekare salon+mutfak
geri kalan yaklaşık 40 metrekarede 2 oda

ben mutfak küçük bile olsa ayrı olsun istiyorum öyle olunca karanlık olur dendi olsun ışık kullanırım diye düşünüyorum.

doğalgazlı+ ısı yalıtım sistemi var.

şu anki evim 3+1 ne kadar oda o kadar dağınıklık sinir oluyorum , sürekli düzenli tutacağım diye bunalıyorum((((

Tabıkı 120 metrekare daha mantıklı rahat rahat sere serpe oturmak varken neden ufak bı ev olsunkı

Bencede canım 120 m kare daha mantıklı
Ev de geniş zaten ohhh misss

şimdi düşünmeseniz bile olurda birgün taşınma gibi bir ihtiyacınız olabilir ben olsam bütçemi çok sarsmayacaksa büyük olanı tercih ederim.

kızlar fikirleriniz benim için çok değerli , çok teşekkürler

bence 120 metrekare olan evi tercih edin,diğeri bana çok küçük geldi.4 kişilik bir aile için büyük evler daha rahat oluyor.çocuklara ayrı odalar oluşturmak açısında da güzel olur.şehir merkezine uzak olması da artı bir özellik bence.şehrin içinde olan evler gürültülü olur..

en kısa zamanda büyük metrekareli dairenin yapılacağı muhiti de görmek istiyorum.

küçük metrekareli olan dairenin yeri gerçekten harika, alışveriş merkezine yürüyerek 4-5 dk
hastaneye 5-7dk

diğerinin yeri de güzelse artık bir odasını kapatır kullanmayıveririm.

70 m2 olan canım tabi ki diyorum. Bir defa ısı yalıtımı var, üstelik küçük ısınma problemi yaşamazsın, 120 de doğalgazı kökle kökle her odanın ısınması ohoo. E şehir merkezine de yakınmış, ulaşım bu zamanda gerçekten çok önemli. Off bir de 120 m2 olanın temizliği var :) çok tembelim vesselam :)

niye kapatiyorsunki canim bir odayi, orayida misafir odasi yaparsin, canim layla gelince nerde kalir sonra

saka bi yana, ikisinede bak öyle karar ver , cevreyi konu komsuyuda arastirirsin:26:

Buyuk ev tabii ki daha iyidir. Ama 3 odali evin tek odasini zaten kapatmayi dusunuyorsaniz nerede kaldi o evin buyukluk ozelligi?
Siz kac odali ev alirsaniz alin, 2 odali ev gibi kullanacaksaniz buyuk eve bosuna para vermeyin. 2+1'e cikin, ayni hesap.

Canım bence 120 metrekare olan. 70mtrekare çok küçük
Çünkü iki çocuğun var, yarın bir gün onların arkadaşları eve gelicek, nerede yatıracaksın ?
Büyük ev her zaman daha iyi. Dediğin gibi istersen bir odasını kapa yaşa, ama küçük evde ihtiyacın olursa 1 oda nasıl açacaksın ? :)
Hem temizleme bakımından 120 metrekare evde öyle aman aman büyük değil ki, eski evimizden biliyorum.
Şuan 200metrekarelik bir evdeyiz, ve tek başıma gayet iyi temizliyorum :)

buyuk ev elbette daha ıyıdır .sele serpe rahatca ıstedıgın gıbı evını de duzersın .
ancak ulasımı da dusunmek lazım .
ben olsaydım sanırım merkez de olan kucuk evı tercıh ederım .herseyden once ulasım acısından
tercıh ederdım .merkez de oldun mu hersey elının altın da olur .
yarın bırgun cocuklar da buyuyecek ,hem egıtımı ıcın hem de sosyal aktıvıtelerı ıcın merkezı yer cok daha ıyı .
benım arkadasımın aılesı de beylıkduzunden ev aldı .ev gercekten cok guzel kocaman yerden ısıtmalı merkezı sıstem
cok rahat .ancak ben arkadasıma ne zaman gıtmeye kalksam sankı sehır dısına cıkıyormusum gıbı hıssedıyorum kendımı .
gıt gıt yol bıtmıyor .yagmurda otobus bekle bekle gelmez .1 saat abartısız bekledıgımı bılırım .
sabah 8 olur hıc bır market acık olmaz .enteresan bır yer .ın cın top oynuyor .
bır de o evın merkezı sıstem oldugundan her ay 350 tl kalorıfer ucretı ,aylık da 100 tl aydatı var .
kendı evın de adamlar kırada oturur gıbı oturuyorlar .
hıc bana gore degıl .
kutu gıbı evın olsun .merkezı yer de olsun
a

merhaba canım çok sağol değerli yorumun için , bence tembel filan değilsin temizlik insanın gerçekten vaktinin önemli bir bölümünü alıyor tüm hayatımıza oranlasak offfffffffffffffff ki ne offffffffffff önemli bir zaman dilimi temizlikle heba olup gidiyor.

haftanın sadece 2 günü için durulacak bazen belki de hiç gidilmeyecek bir ev için acaba büyük eve 35000 tl daha fazladan para vermek akıllıca olur mu :26:
ısı yalıtımı her iki evde de olacak ama her ikisi de doğalgazlı ve haftanın 5 günü yanmayan dairede 2 gün ısınmak için artık ne yaparız

bir de şimdiki evim ilçede çok merkezi bir yer. evin önünden ankara-izmir asfaltı geçiyor. her yere 5-10 dk yürüme mesafesinde. bu özelliği de çalışan ve vakti kısıtlı biri olduğum düşünülürse çok büyük avantaj ,ben bu tip özelliği ister istemez her yerde ararım kesin.

Son düzenleme:
niye kapatiyorsunki canim bir odayi, orayida misafir odasi yaparsin, canim layla gelince nerde kalir sonra

saka bi yana, ikisinede bak öyle karar ver , cevreyi konu komsuyuda arastirirsin:26:

merhabaaaaaaaaaaa Allah iyiliğini versin senin sabah sabah beni gülmekten öldürdün

merhaba canım, şimdi eve temizlikçi kadın alıyorum düzenli olarak ama işte insanın kendi temizlediği gibi olmuyor bence. çoğu gördüğüm temizlikçi gereken hassasiyeti göstermiyorlar evin ne eşyasına ne temizlik yapılan alana ( mutfak banyo vs malzemelerine ) işte bu yüzden de yaşadığım 2 gün içerisinde saatlerce temizlikle uğraşmak istemiyorum.
şehir merkezinde tanımadığım çevrede bir de temizlikçi sorunu yaşamak istemiyorum. o nedenle iş başa düşecek

bir de o evi aman aman döşemeyeceğim gayet spor ve bekar evi gibi olsun istiyorum.

büyük ev olursa geçici kalınan bir yerde tüm odaların kullanıma açılması bence her açıdan sıkıntı getirir ( eşya fazla olmayacak , ısınma problemi,en önemlisi temizlik )

yatıya misafir kabul etmiyorum

ileride belki tamamen taşınmak icap ederse dediğin gibi açarım kapattığım odayı da

ya artık ben evin içerisinde dönüştürüp durmaktan bıktım usandım ya temizlik için
yazın 55 metrekarelik bir devremülkümüz var oraya gittik ilk defa bu yıl kullanıma başladık 1 hafta kaldık
1 yatakodası 1 salomanje 1 wc 1 Türk hamamı+havuz o kadar hoşuma gitmişti ki süpürüp siliyorsun ,yıkıyorsun hepsi 30-40 dk oh be demiştim.

evde 3 erkekle başetmek çok da kolay değil:44::44:

eviniz maşallah çok büyükmüş güle güle huzurla oturun valla helal olsun size

bu değerli paylaşım da gözönünde tutulacak canım
şehir merkezinde mi değil mi büyük olan ev bilmiyorum ama isterse saray yavrusu olsun ben tenha yerleşimleri sevmiyorum özellikle güvenlik açısından.Allah korusun.
ve de acil birşey lazım olsa hemencecik ulaşamazsınız bunu da gözönünde bulundurarak sürekli evde yedeklemek lazım

ilçe merkezinden de kopamayız kolay kolay benim annem burada eşimin ailesi burada mutlaka bir ayağımız burada olacak olmalı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…