Birsey eklemek istiyorum. Sadece 33 km ilerde merkezde, yalnizca haftasonlari gitmek icin ev almaya deger mi sizce? Bana biraz garip geldi. Mesafe cok degil cunku, 33 km, istesen gunde 5 kere bile gidebilecegin bir mesafe yani.
Canım bahsettiğin şehri biliyorum bu benim için bi avantaj olacak yorumlarken,
önce büyük evden başlayalım,
1.büyük ev her zaman iyidir bu bir gerçek, müşteri sıkıntısı bulmazsın ama şehrin neresinde ve planı nasıl bunu öğrenmen gerek en başta.
2. çocukların en büyüğü ilkokulda zannadersem bir 7-8 yıl sonra il merkezinde fen ya da anadolu ya da öğretmen lisesini kazanırsa evlatların ya da il merkezinde dersane seçeneği fazla olur. olur da bulunduğun şehirden çıkma ihtimalini merkeze taşınma ihtimalini düşünür müsün? eğer öyle bir ihtimal oluşursa muhakkak büyük evi düşünmelisin.
3. Eğer ev merkeze uzaksa bile yine de çok büyük bi şehir değil nasılsa altında araba da var kolaylıkla ulaşım sağlarsın.
küçük eve gelince,
1. şu anlık kullanım için en uygunu burası şehir merkezine çok yakın ısı yalıtımlı vs.
2. eğer bireysel kombi olmayacaksa burayı seçmen mantıklı olacaktır. ilerde küçük ev için yakıt parası ödemek var koskoca kullanmadığın ev için yakıt parası ödemek var.
3. bulunduğun şehirde küçük evlere nasıl bakılıyor ya da 2+1 lere.. biz burda 135 m2 2+1 bi eve bakmıştık ama almaya cesaret edemedik. çünkü bizim burda o metrekarde 3+1 daha fazla tercih edilir.
4. bir de şu ihtimal var ilerde çocuklarım büyüyünce şehre taşınırsak belki de eşim zaten daha büyük bir ev alacaktır o zaman şimdiden büyük bir ev almama gerek yok diye de düşünebilirsin.
5. Küçük olduğu için düzenleme temizleme hep kolay olacak tek dezavantajı mutfak+salon olması. ben öyle olmasını istemezdim şahsen.
benim aklıma gelenler bunlar canım. şu an zaten bir evimiz olmadığı için biz 145 lik eve girdik biliyorsun. ama gerçekten burada evler hep öyle yapılıyor büyük yani.. oysa 145 de bize fazla.
inşallah kendin ve ailen için en doğru kararı verirsin canım.
Allah razı olsun canım eline , yüreğine sağlık bunları da gözardı etmiyeceğim.
inşallah herşey güzel gönlüne göre olur hakkında 145 metrekarelik evinde miniklerin koştursun inşallah
en kısa zamanda büyük metrekareli dairenin yapılacağı muhiti de görmek istiyorum.
küçük metrekareli olan dairenin yeri gerçekten harika, alışveriş merkezine yürüyerek 4-5 dk
hastaneye 5-7dk
diğerinin yeri de güzelse artık bir odasını kapatır kullanmayıveririm.
Canım eğer salonda oturuyorsan, 2+1 uygun gayet uygun olur.Ama salon dışında oturma odası kullanmak istiyorsan (bizim evlerimiz hep böyledir,o yüzden ben olsam 3+1 tercih ederdim) o zaman 3+1 i tercih et.
Dediğim gibi salonda oturuyorsanız 120 m ye ihtiyacınız olmaz bence
büyük olsun şehir dısında olsun ufacık ev 2 tane cocukla bıraz zor senın ıcın
hazır almışken geniş evi tercih ederseniz daha iyi olur sanki..belki sadece h.sonu diyorsunuz ama ilerde belli olmaz belki komple taşınırsınız..hanımlar ben ilçe merkezinde ve 10 yıldan fazla bir zamandır kayınpederime ait bir aile apartmanındayım.
2 tane Allah'a emanet evladımız var. il merkezi 33 km mesafede .
il merkezine arada sırada gidip geziyoruz, bazen işlerimiz oluyor onlar için gidiyoruz vs.
eşimin işyeri il merkezinde( organize sanayi bölgesinde) ben ise ilçede öğretmenim . okul evime yürüyerek 5dk.
ilçede yaşam bizim için maddi ve manevi anlamda çok daha kolay olduğu için il merkezine taşınma ihtiyacı hiç duymadık. hele ben hiççççççççç.
ama dediğim gibi çocuklar büyüdüğü için ilçede gezip tozma eğlence imkanları daha sınırlı o nedenle de il merkezinde evimiz olsun istiyorum. arada işim olup gittiğimde bile kalacak kendimize ait konaklayacağımız bir yerimiz olsun istiyorum.
özellikle cuma günleri gidip haftasonunu orada geçirip geri şimdiki evimize gelmek için istiyoruz.
kayınbiraderim harita mühendisi ve eline proje karşılığı fırsatlar geçiyor yine öyle bir iki tane seçenek var.
70 metrekare 2+1 şehrin en işlek caddesine yürüyerek 5-6 dk mesafede bir daire.
ve de akşam eşim bahsediyordu yine kardeşi söylemiş 3+1 sanırım ve de 120 metrekareden az olmadığını düşündüğüm bir daire daha.( ama şehrin işlek caddesine ne kadar mesafede onu bilmiyorum.)
acaba hangisini tercih etsem karar veremedim :26:
ilçedeki evimizi taşımayacağız yani ilçedeki düzenimiz aynen kalacak .
değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ediyorum.
teşekkürler canım , henüz şehir dışında mı onu da bilmiyorum en kısa zamanda görmeye gideyim en iyisi.
hazır almışken geniş evi tercih ederseniz daha iyi olur sanki..belki sadece h.sonu diyorsunuz ama ilerde belli olmaz belki komple taşınırsınız..
yada satmak istediğinizde daha yüksek meblağ eder.bi bakıma yatırım gibide olur sizin için..
büyük evin fiyatı dışında bir eksisi yokki..Allah bağışlasın 2tanede yavrunuz varmış bence kalabalık bi aile sayılırsınız kesinlikle en ideali 120mkarelik ev..
lafın gelişi demiştim benmesela ben ankaradayım hatta il sınırına yakın oturuyorum dıyebılım ama evım 145 m2 cevre duzenlemesı guzel aradıgım herseyı kısmende olsa buluyorum arabada var sıkıntı olmuyo şehire inmem ankarayı bilirsen trafiği falan rahat en uzun mesafe 45 dakıka falan sürüyo ıstanbulda daha önce yasadıgım ıcın 45 dakıka cok uzun gelmıyo bana
ikisi de henüz proje aşamasında 70 metrekare olanın yerini gördüm.
planı hakkında şöyle bir bilgim var.
5 metrekare banyo+wc
24 metrekare salon+mutfak
geri kalan yaklaşık 40 metrekarede 2 oda
ben mutfak küçük bile olsa ayrı olsun istiyorum öyle olunca karanlık olur dendi olsun ışık kullanırım diye düşünüyorum.
doğalgazlı+ ısı yalıtım sistemi var.
şu anki evim 3+1 ne kadar oda o kadar dağınıklık sinir oluyorum , sürekli düzenli tutacağım diye bunalıyorum((((
ikisi de henüz proje aşamasında 70 metrekare olanın yerini gördüm.
planı hakkında şöyle bir bilgim var.
5 metrekare banyo+wc
24 metrekare salon+mutfak
geri kalan yaklaşık 40 metrekarede 2 oda
ben mutfak küçük bile olsa ayrı olsun istiyorum öyle olunca karanlık olur dendi olsun ışık kullanırım diye düşünüyorum.
doğalgazlı+ ısı yalıtım sistemi var.
şu anki evim 3+1 ne kadar oda o kadar dağınıklık sinir oluyorum , sürekli düzenli tutacağım diye bunalıyorum((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?