70 m² ev mi yoksa en az 120 m² ev mi almak mantıklı

Birsey eklemek istiyorum. Sadece 33 km ilerde merkezde, yalnizca haftasonlari gitmek icin ev almaya deger mi sizce? Bana biraz garip geldi. Mesafe cok degil cunku, 33 km, istesen gunde 5 kere bile gidebilecegin bir mesafe yani.

Birsey eklemek istiyorum. Sadece 33 km ilerde merkezde, yalnizca haftasonlari gitmek icin ev almaya deger mi sizce? Bana biraz garip geldi. Mesafe cok degil cunku, 33 km, istesen gunde 5 kere bile gidebilecegin bir mesafe yani.

merhaba canım şöyle bir durum var ;

geçen ocak ayında bademcik ameliyatı oldum. testlerim tahlillerimin sonuçlarını almam için 4 saat beklemek zorunda kaldım bir düşündüm; eşimin işi burada bir ayağımız çeşitli nedenle hep burada neden konaklayacağımız bir yerimiz olmasın buradada.

sağolsun liseden bir arkadaşım var kız kardeş olsa anca o kadar anlaşabilir insan neyse gittim ona .ama arada bile olsa insanlara yük olmak istemiyorum.işinden gücünden alıkoymak istemem.
eşimin işyeri il merkezinin 18 km dışarısında ilçeyle beraber 50 km bu kış yağan karın , buzun üzerinde gitti geldi , içim acıdı merkezde ev olsa adamcağız oraya gitsin acil durumda .
annem katarakt ameliyatı oldu birgün sonra kontrolü gerekti dedim kendimce ev olsa kalırdık 1 gece burada sabah erken kontrole gider geri dönerdik.
neyseki arabam var da ama olsun işte.
sonra çocuklar ileride merkezde okuyacak olsa,dersaneye filan gidecek olsalar hep ev lazım...
annem,kayınvalidem,kayınpedeerin bir sağlık sorunları olsa il merkezinden gel-git olmasın kalsınlar.

bir de şu elimdeki parayı da değerlendirmek istiyorum para para olarak kalınca çarçur olup gidecek, merkezde bir evi de bizim için ihtiyaç hissettiğim için böyle düşünmeye başladım.

belki mesafe çok bir mesafe değil özellikle büyük şehirde yaşayanlar için ama biz alışmışız küçük yerde herşey ayağımızın yanında olsun bir hayata.
işte böyle canım ya

Canım bahsettiğin şehri biliyorum bu benim için bi avantaj olacak yorumlarken,
önce büyük evden başlayalım,
1.büyük ev her zaman iyidir bu bir gerçek, müşteri sıkıntısı bulmazsın ama şehrin neresinde ve planı nasıl bunu öğrenmen gerek en başta.
2. çocukların en büyüğü ilkokulda zannadersem bir 7-8 yıl sonra il merkezinde fen ya da anadolu ya da öğretmen lisesini kazanırsa evlatların ya da il merkezinde dersane seçeneği fazla olur. olur da bulunduğun şehirden çıkma ihtimalini merkeze taşınma ihtimalini düşünür müsün? eğer öyle bir ihtimal oluşursa muhakkak büyük evi düşünmelisin.
3. Eğer ev merkeze uzaksa bile yine de çok büyük bi şehir değil nasılsa altında araba da var kolaylıkla ulaşım sağlarsın.

küçük eve gelince,
1. şu anlık kullanım için en uygunu burası şehir merkezine çok yakın ısı yalıtımlı vs.
2. eğer bireysel kombi olmayacaksa burayı seçmen mantıklı olacaktır. ilerde küçük ev için yakıt parası ödemek var koskoca kullanmadığın ev için yakıt parası ödemek var.
3. bulunduğun şehirde küçük evlere nasıl bakılıyor ya da 2+1 lere.. biz burda 135 m2 2+1 bi eve bakmıştık ama almaya cesaret edemedik. çünkü bizim burda o metrekarde 3+1 daha fazla tercih edilir.
4. bir de şu ihtimal var ilerde çocuklarım büyüyünce şehre taşınırsak belki de eşim zaten daha büyük bir ev alacaktır o zaman şimdiden büyük bir ev almama gerek yok diye de düşünebilirsin.
5. Küçük olduğu için düzenleme temizleme hep kolay olacak tek dezavantajı mutfak+salon olması. ben öyle olmasını istemezdim şahsen.

benim aklıma gelenler bunlar canım. şu an zaten bir evimiz olmadığı için biz 145 lik eve girdik biliyorsun. ama gerçekten burada evler hep öyle yapılıyor büyük yani.. oysa 145 de bize fazla.
inşallah kendin ve ailen için en doğru kararı verirsin canım.

Allah razı olsun canım eline , yüreğine sağlık bunları da gözardı etmiyeceğim.

inşallah herşey güzel gönlüne göre olur hakkında 145 metrekarelik evinde miniklerin koştursun inşallah

amin inşallah ne biliyim hayal gibi:106:
İnşallah gerçek olur hayırlısıyla:106:

Canım eğer salonda oturuyorsan, 2+1 uygun gayet uygun olur.Ama salon dışında oturma odası kullanmak istiyorsan (bizim evlerimiz hep böyledir,o yüzden ben olsam 3+1 tercih ederdim) o zaman 3+1 i tercih et.
Dediğim gibi salonda oturuyorsanız 120 m ye ihtiyacınız olmaz bence

şimdiki evim 3+1
ben odanın birini ardiye+ kiler odasına dönüştürdüm.
oturma odamı çocuklara oda yaptım.
salonda oturuyorum
bir de yatak odam var.

evler kaloriferli olunca sıkıntı olmuyor.

çocuklar yokken oturma odası ve salon ayrı ayrı döşemiştim. ama şimdi gerek duymuyorum .11 yıllık evliyim, evliliğimin 10 . yılında oturma grubumu yeniledim.bir 10 yıl daha gitse yeter bence

istişarede hayır vardır deyip de konuyu açtım.

gerçekten birşeye karar vermeye çalışırken enine boyuna insan düşünmek zorunda ,hayırlısı bakalım .

gelip de yorumlarını esirgemeyen değerli arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun. herşey gönlünüzce olsun .

kızlar yorumlarınızı bekliyorum

hazır almışken geniş evi tercih ederseniz daha iyi olur sanki..belki sadece h.sonu diyorsunuz ama ilerde belli olmaz belki komple taşınırsınız..
yada satmak istediğinizde daha yüksek meblağ eder.bi bakıma yatırım gibide olur sizin için..
büyük evin fiyatı dışında bir eksisi yokki..Allah bağışlasın 2tanede yavrunuz varmış bence kalabalık bi aile sayılırsınız kesinlikle en ideali 120mkarelik ev..

teşekkürler canım , henüz şehir dışında mı onu da bilmiyorum en kısa zamanda görmeye gideyim en iyisi.

lafın gelişi demiştim ben mesela ben ankaradayım hatta il sınırına yakın oturuyorum dıyebılım ama evım 145 m2 cevre duzenlemesı guzel aradıgım herseyı kısmende olsa buluyorum arabada var sıkıntı olmuyo şehire inmem ankarayı bilirsen trafiği falan rahat en uzun mesafe 45 dakıka falan sürüyo ıstanbulda daha önce yasadıgım ıcın 45 dakıka cok uzun gelmıyo bana

Çok teşekkürler canım
evet haklısın gelecekte ne olacağı yaşamımızın nasıl şekilleneceği belli olmaz.
belki satmak istersek satışı kolay olacak bir daire de olması önemli

anlıyorum canım sorun değil
ben zaten bu konuyu çoğu kişinin değerli fikirlerini yaşamdan tecrübelerini algılayabilmek için açtım . çok da iyi oldu. çok sağolasın

canım 24 m2 salon mutfk harika arayı alçıpan sıvayla böldürürsün çk güzl olur geriye 2 oda kalıyor gliba onlrda 20 şer m2 süper kocaman yni banyo da iyi yni çk da fena değil bnce küçk olanı etrch et öbür evin büyükmş ztn 2 tane büyk evin bakımı temizliği bnce sna zor gelir bir süre snra da bıktırır byük ev çk dağılır ama küçk ev dağılsa bile hemenck toplanır. ben kesnlkle küçk ev derim .

canım 24 m2 salon mutfk harika arayı alçıpan sıvayla böldürürsün çk güzl olur geriye 2 oda kalıyor gliba onlrda 20 şer m2 süper kocaman yni banyo da iyi yni çk da fena değil bnce küçk olanı etrch et öbür evin büyükmş ztn 2 tane büyk evin bakımı temizliği bnce sna zor gelir bir süre snra da bıktırır byük ev çk dağılır ama küçk ev dağılsa bile hemenck toplanır. ben kesnlkle küçk ev derim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…