Erkek İnfertilitesi 700.000den 37.000.000'a çıkan sperm sayımızın formülü:Keçiboynuzu kürü,arginmax men, evicap, 4lü bal

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

BaykusArya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
25
18
Bir yıldır uğraşmış ancak hamile kalamamıştım. Benim testler kontroller sonucu eşimde test (spermiyogram) yaptırmaya karar vardı. Ancak çıkan sonuç bizi yıktı. Sayımız 700.000 di ve hareket de yoktu. Hemen tüp bebek tedavisine başlamamız söylendi. Anca bu forum sayesinde önce olabileceğine inandık, sonrada başardık:) 3 ay sonra testi tekrarladık sayımız 37 milyon ve hareket çok iyiydi. Doktor inanamadı, normal yolla gebelik çok yakın 1-2 aya sizden güzel haber bekliyorum dedi. Ne yaptıysanız devam edin dedi:) Bu mucize bu forum sayesinde, buradaki hikayeler tavsiyeler sayesinde oldu, o yüzden burada paylaşmayı borç bildim. Yaptıklarımız şunlardı:
#ilk 2 ay boyunca keçiboynuzu kürü (eşim herakşam taze hazırladı)
#3 ay boyunca arginmax men günde 4-5 adet,
#evicap 400 günde 1 adet,
#coenzyma Q10 (100mg) günde 1 adet,
#balparmak apitera apimix (arı sütü,polen, propolis, bal) hergün bir tatlı kaşığı.
İsteyenlerle iki raporuda paylaşabilirim. Doktor bile inanamadı ama gerçek bu. Asla vazgeçmeyin, umudunuzu kaybetmeyin ve herşeyi deneyin. Inşallah hamilede kalırsam burada onuda paylaşırım. Bizimle aynı derdi yaşayan herkese acil şifalar diliyorum.

Son düzenleme:
Bir yıldır uğraşmış ancak hamile kalamamıştım. Benim testler kontroller sonucu eşimde test (spermiyogram) yaptırmaya karar vardı. Ancak çıkan sonuç bizi yıktı. Sayımız 700.000 di ve hareket de yoktu. Hemen tüp bebek tedavisine başlamamız söylendi. Anca bu forum sayesinde önce olabileceğine inandık, sonrada başardık:) 3 ay sonra testi tekrarladık sayımız 37 milyon ve hareket çok iyiydi. Doktor inanamadı, normal yolla gebelik çok yakın 1-2 aya sizden güzel haber bekliyorum dedi. Ne yaptıysanız devam edin dedi:) Bu mucize bu forum sayesinde, buradaki hikayeler tavsiyeler sayesinde oldu, o yüzden burada paylaşmayı borç bildim. Yaptıklarımız şunlardı:
#ilk 2 ay boyunca keçiboynuzu kürü (eşim herakşam taze hazırladı)
#3 ay boyunca arginmax men günde 4-5 adet,
#evicap 400 günde 1 adet ve #balparmak apitera apimix (arı sütü,polen, propolis, bal) hergün bir tatlı kaşığı.
İsteyenlerle iki raporuda paylaşabilirim. Doktor bile inanamadı ama gerçek bu. Asla vazgeçmeyin, umudunuzu kaybetmeyin ve herşeyi deneyin. Inşallah hamilede kalırsam burada onuda paylaşırım. Bizimle aynı derdi yaşayan herkese acil şifalar diliyorum.
Canim hayirli olsun ne guzel emeginizin karsiligini almissiniz...insallah bebeginiz de olur en kisa zamanda ... Varikosel filan yoktu degil mi esinizde dusuk degerlerin sebebini arastirdilar mi?

Gittiğimiz iki ürolog da nedenini araştırma konusunda hiç girişim yapmadı,hep biz sorduk. Sebep neolursa olsun bu kadar düşük değer düzelmez hiç ugraşmayın tüp bebek hemen dediler. Varikosel yoktu canım, hormon tahlillerini de kendimiz yaptırdık iyi çıktı, bir tek fsh çok az yüksek idi(12,45). Onun için de önemli değil dediler.
Hızımızı şuan rapor yanımda değil işteyim tam yazamam da, hatıladığım kadarıyla a+b %49 oluyordu. İleri hızlı hareketli %27 diğeri %22 olabilir hemen hemen. Hareketsiz %35 di ondan kesin eminim. İlk başta hızdan bahsedilmiyordu canım malesef raporda 7 adet canlı sperm görüldü 6'sı hareketsiz, 1'i yavaş hareketli diye not düşmüşlerdi sadece.
Güzel dilekleriniz içinde teşekkürler, inşallah hepimiz istediğimiz bebeklerimize biran evvel kavuşuruz.

eşimde bazı kürlere başlayacak yarın bende heyecanla sonucu bekliyorum.

Maşallah:nazar: .. En kısa zamanda gebelik haberini alma ümidiyle..:anneadayı: bize kocaman bir umut penceresi oldun.:KK68:

evicap arginmax ve Q10 nerden aldın doktor reçetesi lazım mi ? Ve nekadar Tutu cnm??

Maşallah:nazar: .. En kısa zamanda gebelik haberini alma ümidiyle..:anneadayı: bize kocaman bir umut penceresi oldun.:KK68:

evicap arginmax ve Q10 nerden aldın doktor reçetesi lazım mi ? Ve nekadar Tutu cnm??

bende aldığım için cevaplayayım
evicap eczanelerde 17.50 tl
arginmax gnc mağazalarında satılıyor 140 tl 90 kapsül
zaman zaman indirime giriyor gnc ürünleri
Q10 100 mg. 60 tablet gnc de 160 cıvarı

fakat pıyasada daha uygunları bulmak mümkün

bende aldığım için cevaplayayım
evicap eczanelerde 17.50 tl
arginmax gnc mağazalarında satılıyor 140 tl 90 kapsül
zaman zaman indirime giriyor gnc ürünleri
Q10 100 mg. 60 tablet gnc de 160 cıvarı

fakat pıyasada daha uygunları bulmak mümkün

Ne tür mağaza? Aktar mi? Canim ben yurtdışından türkiyeye geldim pek bilgim yok

Hiçbiri icin receteye ihtiyaç yok hepsini kendim gidip aldim cnm.Evicap 400 eczaneden aldım cnm. Q10 ve arginmax men ide Gnc den aldım. Q10 66 tl civarı 30luk tablet. Arginmax 90 lik tablete 89 tl verdim. Evicap 10-15 tl civarı uygun fiyati. 4lü bal ise 50 tl ama kavanozu küçük ayda 2-3 tane gidiyordu. Yani aylık ortalama 300tl ye mal oldu. 2-3 aydır da aliyorduk. Hala devam ediyoruz. 9000 tl tüp bebek tedavisi denilince bekleme süresinde herseyi deneyeyim demistim. Marankinin macununuda yaptırmayı düşünüyordum aktar 250 tl diyince yaptiramamistim. Zaten eşimde kizmisti yeter artık öldürcen beni diye :)) Ama doktora sordu doktorda bir zarari yok. Zaten bu aldıkların gıda takviyesi içmeye devam et, fazlası zaten idrarla atılıyor dedi.

Son düzenleme:

Amiiiin canım hepimiz birlikte o güzel haberlerimizi alırız inşallah .. Banada aynı senin gibi bu forumdaki yazılar umut olmuştu :)

Meraba hanımlar bizde iki senedir çocuk istiyoruz ama olmuyor bi hafta önce Dr gittik eşimin Sperm testi sonucu 1 . 5 milyon çıktı hareketsayisi 4 bin Dr direk tupbebek önerdi bi haftadır ikimizde çok kötü durumdayız neyapacağımızı bilmiyorum

Meraba hanımlar bizde iki senedir çocuk istiyoruz ama olmuyor bi hafta önce Dr gittik eşimin Sperm testi sonucu 1 . 5 milyon çıktı hareketsayisi 4 bin Dr direk tupbebek önerdi bi haftadır ikimizde çok kötü durumdayız neyapacağımızı bilmiyorum

ileri hareketmi 4
takviyeler kullanın hemen tedavi yoluna bakmayın yaşınız 30 altı ise.

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok sağolun bilmiyorum Dr öyle söyledi malesef 30 yaş üstüyuz acaba normal yolla hamile kalmam mümkün mü sizce

Rabbim isterse tabiki mümkün fakat tıp ne yazıkki çok mümkün görmüyor. Ben sizin yerinizde olsam cnm takviyelerle sayıyı arttırmayı dener sonra tüp değilde en azından aşılama denerdim. Ameliyatla bile sperm bulunamayan arkadaşlarımız var Rabbim onlara da nasip etsin senin benim gibi sayı yada yapı sorunu ile mücadele eden arkadaşlara da inşallah.

İnşallah canım yoktan var eden Rabbim ins enkisa zamanda bana sana ve isteyen herkese bi şeyleri vesile kilip nasip eder ben yurt dışındayim burdaki Dr bizi tüp bebek sırasına koydu en azından sıra bize gelene kadar maddi manevi elimizden geleni yaparız .

X